Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25376 από KERBEROS
"Χρυσός" χειμώνας για σόμπες, τζάκια, πέλλετ και καυσόξυλα


Μια νέα οικονομική δραστηριότητα που αφορά τη χρήση ξύλου – βιομάζας για θέρμανση, τόσο στο εμπόριο εξοπλισμού και καυσίμων, όσο και στην πρωτογενή παραγωγή, αναπτύσσεται πλέον με ταχείς ρυθμούς.

Βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι τα εξής:

· Δουλεύουν στο φουλ τα υπάρχοντα εργοστάσια παραγωγής pellets

· Δημιουργούνται δεκάδες καινούργιες μονάδες παραγωγής pellets

· Αναπτύσσονται καινούργιες βιοτεχνίες και βιομηχανίες κατασκευής λεβήτων βιομάζας

· Αντιπροσωπεύονται πλέον επιχειρήσεις λεβήτων από... όλο τον κόσμο

· Εισάγονται μαζικά σόμπες και τζάκια

· Έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για καυσόξυλα και γίνονται πλέον αθρόες εισαγωγές κυρίως από τη Βουλγαρία

· Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη η λαθροϋλοτομία

Ο καταλυτικός παράγοντας που έκανε το συγκεκριμένο κλάδο να ανθίσει είναι η μεγάλη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι και η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση που αναμένεται εφέτος λόγω κυρίως της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Έτσι οι πάντες πλέον αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, είτε ως κύρια είτε ως συμπληρωματική πρακτική. Παράλληλα, υπήρξε άρση της απαγόρευσης για τη χρήση καυστήρων βιομάζας στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

«Αν ερευνήσει κανείς το που δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, θα δεί ότι αυτές συγκεντρώνονται πλέον γύρω από τις δραστηριότητες της βιομάζας» υποστηρίζει παράγοντας του χώρου.

Βιομηχανίες πέλλετ

Οι επτά βιομηχανίες παραγωγής πέλλετ που λειτουργούσαν από πέρυσι στη χώρα μας δουλεύουν πλέον νυχθημερόν, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών για κατασκευή νέων μονάδων ολοένα και αυξάνεται. Το τελευταίο διάστημα μπήκαν στην παραγωγή δύο νέα εργοστάσια στην Τρίπολη και την Πέλλα, ενώ έχουν αυξήσει την παραγωγή τους τα παλαιότερα: Alfa Wood στο Νευροκόπι (που είναι το μακράν μεγαλύτερο), ΜΑΚΙ στη Λάρισσα, BIO ENERGY στο Συκούριο, Σακκά στον Παλαμά, Αγγελούση στο Βόλο. Παράλληλα, λόγω της ζήτησης, αρχίζουν να λειτουργούν και άλλες - μικρές κυρίως - μονάδες σε όλη τη χώρα, που καλύπτουν την τοπική κίνηση. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι μονάδες παραγωγής πέλλετ θα ξεπεράσουν τις 20.Παράγονται πλέον περί τους 70.000 τόνους πέλλετ σε ετήσια βάση, ενώ για την κάλυψη των αναγκών εισάγονται άλλοι 70.000 τόνοι, κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από κεντροευρωπαϊκές χώρες.

Η πρώτη ύλη είναι ελληνική κατά 40%. Το υπόλοιπο 60% εισάγεται, κυρίως από Βουλγαρία.

Λέβητες βιομάζας

Σε όλη την ελληνική επαρχία λειτουργούν επίσης 28 μικρές και μεγάλες μονάδες παραγωγής λεβήτων βιομάζας που χρησιμοποιούνται για κεντρικές θερμάνσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, έχοντας παράδοση στην καύση ελαιοπυρήνα, ήταν από τις πρώτες χώρες που ανέπτυξε σοβαρή λεβητοποιία στερεών καυσίμων ενώ, ήδη, οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν προσαρμόσει την εστία καύσης και την φιλοσοφία των λεβήτων ελαιοπυρήνα, σε λέβητα πέλλετ. Οι συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής προμηθεύουν λέβητες για κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών και μονοκατοικιών.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεύονται πλέον στη χώρα μας λεβητοποιίες από κάθε γωνιά του πλανήτη.: Τσεχία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Κίνα, Κορέα κ.λπ.

Προσοχή στα πέλλετ

Όσον αφορά το τι πρέπει να προσέχει κανείς αγοράζοντας πέλλετ, στελέχη του χώρου επισημαίνουν την ανάγκη αξιολόγησης των εκπομπών ρύπων από τους σχετικούς καυστήρες, τόσο με την εφαρμογή προτύπων εκπομπής από τους λέβητες, όσο και ποιοτικών ελέγχων στα πέλλετ. Και τούτο διότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα να εισάγονται πέλλετ με υγρασία και καυστήρες ιδιαίτερα ρυπογόνοι.

Ποιες είναι οι οδηγίες; Πρώτον να παίρνουν πέλετ από εγγυημένο εργοστάσιο και δεύτερον να παίρνουν δοκιμαστικά μια μικρή ποσότητα, να τη δοκιμάζουν και μετά να κάνουν μαζική αγορά.

Τζάκια και σόμπες

Μεγάλη άνθηση γνωρίζουν τα ενεργεικά τζάκια και σόμπες, αλλά και τα συμβατικά παλαιού τύπου, ενώ το εμπόριο ξύλου αναπτύσσεται και οι τιμές αυξάνουν. Στα τζάκια και τις σόμπες ο κύριος όγκος προϊόντων είναι εισαγωγής, από διάφορες χώρες.

Λαθροϋλοτομία

Άμεσο επακόλουθο της μεγάλης ζήτησης καυσόξυλων είναι η ανεξέλεγκτη λαθροϋλοτομία που παρατηρείται πλέον σε όλη τη χώρα. «Τα αλυσοπρίονα έχουν πάρει φωτιά» όπως σχολιάζει παράγοντας του χώρου, ο οποίος θεωρεί χαρακτηριστικό το γεγονός ότι «οι γυρολόγοι που γυρνάγανε στα χωριά και πουλάγανε CD, τώρα πουλάνε αλυσοπρίονα».

Το φαινόμενο αφορά περιαστικά και άλλα δάση, αλλά και ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες που «μετράνε θύματα». Οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως το φαινόμενο θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί βλέπουν πλέον την παράνομη ξύλευση ως ένα ευκαιριακό επάγγελμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Διεύθυνσης Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το 2011 κατασχέθηκαν 6.644 τόνοι παράνομα υλοτομημένης ξυλείας σε ολόκληρη την επικράτεια. Φέτος και με δεδομένο ότι το φαινόμενο θα ενταθεί σε σχέση με πέρυσι, οι περιπολίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αυξηθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας προχθές σε επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει αποσταλεί στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους Γενικούς Διευθυντές Δασών η σχετική εγκύκλιος, με την οποία ζητείται να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομες υλοτομίες και διακινήσεις δασικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει στενή συνεργασία των Δασικών Υπηρεσιών με την Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, ενώ ενισχύονται και οι περιπολίες στα δάση με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται η τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012. Ο κ Καλαφάτης κατέστησε σαφές ότι όλες οι καταγγελίες για φαινόμενα καταστροφής των ελληνικών δασών θα διερευνώνται διεξοδικά, καθώς η προστασία των δασών από την αποψίλωση αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΥΠΕΚΑ, αλλά και του ίδιου προσωπικά.

Έλλειψη ξύλων

Όπως σημειώνουν πάντως, μιλώντας στο energypress, παράγοντες του χώρου, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει έλλειψη καυσόξυλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εγκατασταθεί σε όλη τη χώρα πολλοί ξυλολέβητες (καίνε καυσόξυλα σε κεντρικές θερμάνσεις), ενώ με την έλευση του χειμώνα η υλοτομία σταματάει και συνεπώς δεν θα υπάρχουν ξύλα και να ανέβει η τιμή τους.

Εν τω μεταξύ, αλλαγές στη διανομή των καυσόξυλων φέρνει ο νέος Αγορανομικός Κώδικας ο οποίος τέθηκε υπό διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται η διακίνηση θα γίνεται υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Η αλλαγή αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι επιτήδειοι έμποροι… βρέχουν τα ξύλα πριν τα πουλήσουν.


www.energypress.gr/news/Hrysos-heimwnas-...pellet-kai-kaysoxyla

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25441 από KERBEROS
Από 216 έως 900 ευρώ το επίδομα πετρελαίου



Μέχρι 3.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης το πολύ θα «επιδοτεί» τους πολίτες το Δημόσιο, με βάση τα νέου τύπου κριτήρια χορήγησης του επιδόματος που συζητούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ώρα αυτή γίνεται νέα σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με εκπροσώπους των κομμάτων. Τα κριτήρια θα γνωστοποιηθούν σήμερα το βράδυ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αύριο θα γίνει η επίσημη δημοσιοποίησή τους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου, προκειμένου να ισχύσουν από 15 Οκτωβρίου 2012.

Να σημειωθεί ότι στις συσκέψεις, πέραν του κ. Μαυραγάνη, συμμετείχαν ο προϊστάμενος της γγενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο κ. Αποστόλης Βεζυρόπουλος εκ μέρους της ΝΔ, ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σάκης Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

Το επίδομα πετρελαίου θα δοθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ως επιστροφή της διαφοράς φόρου, με πλαφόν ανά περιοχή και αναλόγως κατανάλωσης.

Για τη χορήγησή του δεν θα τεθούν σαν όριο τα 150.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας στη δομημένη ακίνητη περιουσία, αλλά οι 120.000 ευρώ για τους άγαμους και οι 200.000 ευρώ αθροιστικά για έγγαμους συζύγους. Για τον άγαμο το όριο θα είναι ετήσιο εισόδημα 15.000, ενώ για το ζευγάρι εγγάμων οι 25.000 ευρώ.

Το ποσό θα αυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, και θα φτάνει στα 30.000- 34.000 ευρώ, με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων μελών.

Θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες που ίσχυσαν πέρυσι. Το επίδομα θα κλιμακώνεται από 216-900 ευρω αλλά θα δίδεται μέχρι μια συγκεκριμένη ποσότητα που σε ορισμένες περιοχές δεν θα ξεπερνά ούτε τον ένα τόνο πετρελαίου.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΙΤΡΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
1η ΖΩΝΗ έως 900 ευρώ 3.000
2η ΖΩΝΗ έως 576 ευρώ 1.920
3η ΖΩΝΗ έως 360 ευρώ 1.200
4η ΖΩΝΗ έως 216 ευρώ 720



Ειδικότερα:

- στην Α' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.

- στη Β' ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.

- στη Γ' ζώνη ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.

- στη Δ' ζώνη είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα κ.ά.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι δικαιούχοι θα συμπληρώνουν μια ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο site του ΚΕΠΥΟ, θα παίρνουν έναν ειδικό μοναδικό αριθμό και, όταν θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, θα δίνουν αυτόν τον αριθμό στον πρατηριούχο.

Αυτός πρέπει μέσα σε μια εβδομάδα το αργότερο να ενημερώνει το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ με τον ειδικό αριθμό του καταναλωτή και τον αριθμό του τιμολογίου, έτσι ώστε στη συνέχεια να πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του καταναλωτή με την επιστροφή φόρου.

Για τις πολυκατοικίες όπου λειτουργεί κεντρικό σύστημα θέρμανσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να συμπληρώνουν στην ειδική φόρμα και τα χιλιοστά συμμετοχής τους στα κοινόχρηστα, έτσι ώστε να υπολογίζεται η αναλογούσα επιστροφή φόρου.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει και στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, καθώς η επιστροφή θα πρέπει να υπολογίζεται σε συνάρτηση και με την κατανάλωση.

Επιπλέον, θα ισχύει και πλαφόν επιφάνειας στα 120 τ.μ., αλλά όσοι το υπερβαίνουν, δεν θα χάνουν τελείως το δικαίωμα επιστροφής. Για παράδειγμα, αν έχουν κατοικία 240 τ.μ., θα τους επιστρέφεται ο φόρος για το μισό πετρέλαιο που κατανάλωσαν.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25453 από Τάκης

KERBEROS έγραψε: Από 216 έως 900 ευρώ το επίδομα πετρελαίου


Λέτε να δούμε χρήστες πέλλετ ή καυσόξυλων που θα πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια να αγοράζουν πετρέλαιο που στη συνέχεια θα το ανταλλάσσουν με το καύσιμό τους; Προβλέπω να γίνεται χαμός ιδιαίτερα στην πρώτη ζώνη.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25597 από KERBEROS

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25623 από stergiosbik

Όλες οι ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης


Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατέληξαν στην τελική πρόταση για τα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια βάσει των οποίων θα επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους καταναλωτές.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, τα κριτήρια βρέθηκαν, όμως η αναλυτική διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατέληξαν στην τελική πρόταση για τα εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια βάσει των οποίων θα επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους καταναλωτές.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, τα κριτήρια βρέθηκαν, όμως η αναλυτική διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.
Β’ ζώνη: Νομοί Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ευρυτανίας και Αρκαδίας

Για όσους κατοικούν στη Β΄ ζώνη, η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου θα είναι έως 1.800 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή μπορεί να φθάσει έως και τα 596 ευρώ, εφόσον φυσικά αποφασιστεί να επιστρέφεται το σύνολο του Φ.Π.Α..

Γ΄ ζώνη: Νομοί Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Κορινθίας και Ηλείας

Για όσους ανήκουν στη Γ' ζώνη, η επιστροφή του φόρου θα είναι για μέχρι 1.000 λίτρα κατανάλωση ή 331 ευρώ σε χρηματική αξία.

Δ’ ζώνη: Νομοί Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και στους Νομούς της Νησιωτικής Ελλάδας

Για όσους κατοικούν στη Δ’ ζώνη, η επιστροφή θα αντιστοιχεί σε μέχρι 600 λίτρα κατανάλωση, δηλαδή σε περίπου 200 ευρώ.

Μέσω Διαδικτύου η επιστροφή του φόρου

Ηλεκτρονικά, με μία αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), θα πληροφορούνται αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου, που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνει τους πολίτες ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια και αμέσως μετά θα λαμβάνουν έναν κωδικό αριθμό πρωτοκόλλου, που θα αντιστοιχεί στον συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να πάρουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Προκειμένου οι πολίτες να λάβουν την επιστροφή φόρου, θα πρέπει να καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους και να της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Στη συνέχεια, θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και έτσι το Υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου, το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες, στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Η διαδικασία επιστροφής θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.
www.zougla.gr/money/article/oles-i-ri8mi...o-petreleo-8ermansis


Παλι στο ποδι κ χωρις καμμια σχεση με την πραγματικοτητα οι ρυθμισεις.
Τυχαιο παραδειγμα.
Ο κατοικος των ορεινων χωριων των Ιωαννινων,Τρικαλων,Καρδιτσας θα παιρνει την ιδια επιδοτηση με τον κατοικο της Λαρισας,Πρεβεζας,Τρικαλων κτλ.
Α ρε σαινια!!!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25701 από Τάκης

stergiosbik έγραψε:
Όλες οι ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης
.....

/color]

Παλι στο ποδι κ χωρις καμμια σχεση με την πραγματικοτητα οι ρυθμισεις.
Τυχαιο παραδειγμα.
Ο κατοικος των ορεινων χωριων των Ιωαννινων,Τρικαλων,Καρδιτσας θα παιρνει την ιδια επιδοτηση με τον κατοικο της Λαρισας,Πρεβεζας,Τρικαλων κτλ.
Α ρε σαινια!!!


Δεν έγιναν στο πόδι αλλά μάλλον σκόπιμα. Αν ακολουθούσαν ακριβώς τις κλιματικές ζώνες του ΚΕΝΑΚ, που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εκεί υπάρχει πρόβλεψη για περιοχές με υψόμετρο άνω των 600μ να μεταπηδούν στην αμέσως επόμενη δυσμενέστερη κλιματική ζώνη. Έτοιμο το είχαν, δεν χρειαζόταν ούτε σκέψη ούτε μελέτη. Ακολούθησαν όμως τις κλιματικές ζώνες του ΚΕΝΑΚ, με μικρές διαφοροποιήσεις, χωρίς όμως αυτή την πρόβλεψη, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα.
Επειδή όμως όλα αυτά είναι σε επίπεδο διαρροών ίσως όταν εκδοθεί η Απόφαση να υπάρχει η πρόνοια αυτή. Από την άλλη σκέπτεσαι ότι τα ορεινά χωριά ψήφισαν κατά κύριο λόγο τη ΝΔ, οπότε τους αξίζει μια τιμωρία μπας και συνέλθουν (καλαμπούρι είναι αυτό βέβαια)!!!

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.144 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ