Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25019 από KERBEROS
«Πράσινο» από τις Βρυξέλλες για την τηλεθέρμανση στη Φλώρινα


Το «πράσινο φως» για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας έδωσαν οι Βρυξέλλες, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Βοσκόπουλος. Το έργο, συνολικής δαπάνης περίπου 86 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2015. Θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ από το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς και κατά 35% από εθνικούς πόρους, ενώ θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ).

Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Φλώρινα καθώς έχουμε βαρύ χειμώνα και η θερμοκρασία πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλόμισθοι χρειάζονται περίπου 5.000 ευρώ, ετησίως, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Με την τηλεθέρμανση όμως θα υπάρχει μείωση κατά 30% με 40%», δήλωσε ο κ.Βοσκόπουλος.


www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...%ce%bd-%cf%84%ce%b7/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25073 από γιαννης-δραμα
Σε όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ το επίδομα πετρελαίου

Με εισοδηματικό κριτήριο στα 30.000 ευρώ σχεδιάζεται να δοθεί το επίδομα πετρελαίου για φέτος, αν και όποτε εξασφαλιστούν και τα αναγκαία κονδύλια. Το σχέδιο πάσχει όμως εξ ορισμού, αφού πάμπολλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν «προσαρμόσει» τα εισοδήματά τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ οι μισθωτοί που δεν μπορούν να τα κρύψουν, κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάστηκε σήμερα στη σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, προβλέπει ότι:
-η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του φόρου στο κίνησης.

- δεν θα διαφοροποιείται το επίδομα ανάλογα με την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.
-το επίδομα θα δίνεται μόνο επί του τιμολογίου που θα προσκομίζεται από τον φορολογούμενο. Θα δίνεται μέσω του Ήφαιστος και θα είναι μόνο «επίδομα πετρελαίου». Δεν θα καλύπτει δηλαδή αγοραστές φυσικού αερίου ή ξύλων-pellet.
-κατ'εξαίρεση μελετάται να δοθεί και επίδομα «ακραίας φτώχειας» (δηλαδή αν πχ και οι δύο γονείς είναι άνεργοι). Θα δίνεται ανεξαρτήτως τιμολογίου και καυσίμου θέρμανσης και θα είναι σταθερό ποσό.

-θα τεθεί πλαφόν στα τετραγωνικά της κατοικίας: θα καλύπτει μόνο για τα πρώτα 120τ.μ. της επιφανείας της. Αν κάποιος έχει πάνω από 120 και πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια θα παίρνει επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.

-δεν παίρνει το επίδομα όποιος έχει τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης (σκάφη, πισίνες κλπ.)

-τα περιουσιακά κριτήρια που τίθενται είναι: πλαφόν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 150.000 ευρώ και για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Αυτοί που εξαιρούνται είναι 750.000 φορολογούμενοι και αυτοί που το παίρνουν είναι 4,5εκ. φορολογούμενοι.


Θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες που ίσχυσαν πέρυσι. Το επίδομα θα κλιμακώνεται από 200-400 ευρω αλλά στις περισσότερες περιοχές δεν θα μπορέσει να καλύπτει την πραγματική επιβάρυνση, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη διαμορφώνεται ως εξής: 



ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΦΕΤΟΣ
1η ΖΩΝΗ 400¤ +800¤
2η ΖΩΝΗ 300¤ +500¤
3η ΖΩΝΗ 235¤ +330¤
4η ΖΩΝΗ 200¤ +200¤

- στην ΑΆ ζώνη εντάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.

- στη ΒΆ ζώνη εντάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.
- στη ΓΆ ζώνη ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.
- στη ΔΆ ζώνη ανήκουν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνία κ.ά.



www.protothema.gr/economy/article/?aid=223718
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by γιαννης-δραμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25080 από KERBEROS
Τα βιοκαύσιμα της Ευρώπης οδηγούν σε επισιτιστική κρίση παγκοσμίως



Αύξηση στις τιμές των τροφίμων και ενίσχυση της επισιτιστικής κρίσης παγκοσμίως προκαλούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι για την χρήση βιοκαυσίμων με στόχο την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Oxfam.

Μέσω της έκθεσης, στοιχεία της οποίας αναδημοσιεύει η Guardian, η Oxfam ζητά την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου που ορίζει πως στις μεταφορές μέχρι το 2020 το 10% της ενέργειας θα πρέπει να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι καλλιέργειες που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, θα μπορούσαν να παράγουν την τροφή ενός έτους για 127 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το στόχο για τα βιοκαύσιμα στο 5% μέχρι το 2020, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες για μια επισιτιστική κρίση αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί η παραγωγή τους στο περιβάλλον, ωστόσο αρκετές οργανώσεις σημειώνουν ότι αυτή η μείωση δεν είναι αρκετή και ζητούν την κατάργηση του.

Οι στόχοι για τη χρήση βιοκαυσίμων τέθηκαν το 2009, ως μέτρο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο πλέον η χρήση τους είναι αμφιλεγόμενη. Τα βιοκαύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη προέρχονται αποκλειστικά από καλλιέργειες, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων, σε μια περίοδο που οι τιμές των τροφίμων βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, όπως τονίζεται στην Guardian.

Οι τιμές της σόγιας και του καλαμποκιού βρέθηκαν τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ τα δημητριακά και τα φυτικά έλαια παρέμειναν σε υψηλές τιμές όλο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον FAO.

Επιπλέον, όλο και εντονότερα αμφισβητείται η συμβολή των βιοκαυσίμων στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς η αύξηση της παραγωγής τους απαιτεί την καταστροφή δασών και λιβαδιών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των πολιτικών για τα βιοκαύσιμα στους φτωχότερους λαούς, με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, την επιδείνωση της πείνας και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η διευθύντρια της Oxfam, Barbara Stocking.

Σημειώνεται πως η ζήτηση για βιοκαύσιμα στην Ευρώπη ασκεί πιέσεις στη γη και τους υδάτινους πόρους παγκοσμίως. Η Διεθνή Συμμαχία για τη Γη (International Land Coalition) εκτιμά ότι τα 2/3 των μεγάλων αγοροπωλησιών γης που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια αφορούσαν στην παραγωγή βιοκαυσίμων. Πολλές από αυτές τις συμφωνίες πώλησης γης είχαν σαν αποτέλεσμα τον εκτοπισμό τοπικών πληθυσμών ή τη δημιουργία προβλημάτων στη διάθεση των υδάτινων αποθεμάτων.


tvxs.gr/news/periballon/ta-biokaysima-ti...iki-krisi-pagkosmios

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25090 από Τάκης

γιαννης-δραμα έγραψε: Σε όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ το επίδομα πετρελαίου

Με εισοδηματικό κριτήριο στα 30.000 ευρώ σχεδιάζεται να δοθεί το επίδομα πετρελαίου για φέτος, ......


Το ενδιαφέρον και συνάμα εξοργιστικό είναι ότι το έως χθες "επίδομα θέρμανσης" αίφνης μετατράπηκε σε "επίδομα πετρελαίου".
Προφανώς θεωρούν ότι όσοι επέλεξαν καυσόξυλα, πέλλετ ή αέριο την έχουν βολέψει και δεν χρειάζεται να επιδοτηθούν για θέρμανση έστω και αν ζουν Φλώρινα, Νευροκόπι και έχουν εισοδήματα μικρά έως ανύπαρκτα. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν και περισσότερο όσοι απο αυτούς περάσουν τον χειμώνα τουρτουρίζοντας και παλεύουν με τις στάχτες και τα ξύλα.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25263 από KERBEROS
Μέσω Διαδικτύου η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης!


Ηλεκτρονικά, με μία αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα πληροφορούνται αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου, ύψους περίπου 332 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου, που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνει τους πολίτες ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια και αμέσως μετά θα λαμβάνουν έναν κωδικό αριθμό πρωτοκόλλου, που θα αντιστοιχεί στον συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να πάρουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή δεν θα γίνει στο 100% του κίνησης αλλά στο 80%. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΚ στο θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο και όχι στα 412 ευρώ που είναι σήμερα ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης.

Προκειμένου οι πολίτες να λάβουν την επιστροφή φόρου, θα πρέπει να καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους και να της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Στη συνέχεια, θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και έτσι το Υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου, το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες, στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, είχε τη Δευτέρα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και επί τάπητος τέθηκαν η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο.

Η επιλογή για το αν κάποιος δικαιούται ή όχι επιστροφή φόρου θα γίνεται κυρίως με εισοδηματικά κριτήρια, που για οικογένεια χωρίς παιδιά θα είναι περίπου 15.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν παιδιά υπάρχει πρόταση το κριτήριο να αυξάνεται 5.000 ευρώ ανά κάθε παιδί. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα δικαιούνται επιδότηση.

Η διαδικασία επιστροφής θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...xOvCr2xIEGyLuj_L57ig

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25274 από KERBEROS
Φθηνότερα Ενεργειακά Πιστοποιητικά


Σε μειώσεις στο κόστος έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών οδηγεί η ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας για την "Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων", που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Με τη ρύθμιση που προβλέπει το νομοσχέδιο, καταργούνται οι κατώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών που ίσχυαν έως τώρα και θεσπίζεται ελεύθερη διαπραγμάτευση των αμοιβών με ανώτατες τιμές ανά κατηγορία κτιρίου που με το νομοσχέδιο αυτό καθορίζονται σε τιμές που έως τώρα ίσχυαν περίπου ως κατώτατες, ως εξής:
- Για κτίρια εκτός κατοικίας 2,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ.
- Για κτίρια κατοικιών 2 ευρώ ανά τ.μ. με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης ανώτατες τιμές και για τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, οι οποίες είναι 250 ευρώ για συστήματα με ισχύ έως 200 κιλοβάτ, 400 ευρώ από 201 έως 400 κιλοβάτ και 800 ευρώ από 401 κιλοβάτ και πάνω, ενώ προσδιορίζει ότι όλα αυτά τα συστήματα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί ώς την 31.12.2015.

Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της μάλιστα υπενθυμίζεται ότι η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι υποχρεωτική για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου και πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή. Συγκεκριμένα από 9.1.2012 η υποχρέωση έκδοσης Ενεργειακού πιστοποιητικού δεκαετούς ισχύος, ισχύει και για τις μισθώσεις επί μέρους τμημάτων κτιρίων (διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων κλπ.) εμβαδού άνω των 50 τ.μ., πλην αποθηκών και γκαράζ και ορισμένων κατηγοριών επαγγελματικών κτιρίων, "καθιστώντας όλους τους εκμισθωτές ακινήτων της χώρας, αιώνιους αναγκαστικούς πελάτες των ενεργειακών επιθεωρητών".

Η ΠΟΜΙΔΑ μάλιστα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου ζήτησε αυτόματη κατηγοριοποίηση των παλαιών κτιρίων και υπολογισμό εισφορών βάσει της συμφωνημένης αμοιβής.

Αναλυτικότερα οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ στη Διαβούλευση για το νομοσχέδιο στα άρθρα 12 και 17 έχουν ως ακολούθως:

"1 Η ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας που βασανίζει τους πολίτες και μείωσης του κόστους έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών, που υιοθετείται από το νομοσχέδιο, επιβάλλει την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης των πιστοποιητικών, μέσω της μείωσης των δικαιολογητικών και στοιχείων που απαιτούνται για την έκδοσή τους, και όχι της επαύξησής τους. Η ισχύουσα διαδικασία έκδοσης ενός πιστοποιητικού για ένα διαμέρισμα (αυτοψία, συγκέντρωση στοιχείων, εισαγωγή 200 περίπου δεδομένων στο υπάρχον λογισμικό) συνολικής διάρκειας πολλών ωρών, πρέπει να απλοποιηθεί σημαντικά, για τους παραπάνω λόγους.

2) Αυτόματη ενεργειακή κατάταξη κτιρίων. Προκειμένου να μην επιβαρύνονται άδικα οι πολίτες για κάτι εκ των προτέρων γνωστό, πρέπει, τουλάχιστον για τις μισθώσεις κτιρίων, να υιοθετηθεί άμεσα το σύστημα της αυτόματης (εκ του νόμου) ενεργειακής κατάταξης των παλαιών κτιρίων, με την παρακάτω διαβάθμιση, που προκύπτει από την μέχρι τώρα εμπειρία, με αυτοματοποιημένη έκδοση πιστοποιητικού χωρίς κόστος, από αυτόματη διαδικτιακή εφαρμογή του ΥΠΕΚΑ, παρόμοια με την υπάρχουσα στην ιστοσελίδα του (Γνωρίστε την Ενεργειακή Αοπόδοση του σπιτιού σας):
Ενεργ. κλάση Η (κατώτατη) για τα παλαιά κτίρια κατασκευής μέχρι και το 1980 (δηλαδή προ της ισχύος του παλαιού Κανονισμού Θερμομόνωσης).
Ενεργειακή κλάση Ζ για τα κτίρια κατασκευής 1981 έως 2.000, λόγω της επελθούσας σημαντικής βελτίωσης της ποιότητας των κατασκευών ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και
Ενεργειακή κλάση Ε για τα κτίρια κατασκευής 2001 - Οκτ. 2010 (έναρξη εφαρμογής ΚΕΝΑΚ).
Έτσι ενεργειακά πιστοποιητικά θα ζητούν και θα πληρώνουν μόνον όσοι ιδιοκτήτες υφισταμένων κτιρίων έχουν προβεί σε ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους, και ενδιαφέρονται για την απόκτηση πιστοποιητικού ανώτερης κλάσης."

Οι αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών θα γίνουν πλέον ελεύθερα διαπραγματεύσιμες, όπως πρέπει να είναι κάθε αμοιβή για οποιαδήποτε υπηρεσία. Αν αυτό όμως δεν συνοδευτεί από άμεση τροποποίηση της βάσης δεδομένων του ΤΕΕ που εκδίδει τις εντολές πληρωμής της αμοιβής των ενεργειακών επιθεωρητών, ώστε το ποσό των φόρων και εισφορών κλπ. να υπολογίζεται με βάση τις συμφωνηθείσες πραγματικές αμοιβές και όχι να συνεχίσει να υπολογίζεται με τις ισχύουσες σήμερα κατώτατες αμοιβές, το οποίο στην ουσία αποκλείει κάθε δυνατότητα πραγματικής διαπραγμάτευσης και ελεύθερης συμφωνίας, τότε δεν θα υπάρχει απελευθέρωση, παρά μόνον εμπαιγμός των ενδιαφερόμενων πολιτών, αλλά και των ίδιων των ενεργειακών επιθεωρητών που θα αναγκάζονται να καταβάλουν εισφορές και φόρους για αμοιβές που δεν εισέπραξαν. Η λεπτομέρεια αυτή έχει κομβική σημασία, γιατί όταν ένας ολόκληρος λαός, με νόμους του Κράτους παραδίδεται ως αναγκαστικός εσαεί πελάτης σε μια επαγγελματική ομάδα που αμοίβεται με νομοθετημένο σύστημα αμοιβών, το σύστημα αυτό θα πρέπει να κατοχυρώνει πρωταρχικά τα συμφέροντα των πολιτών που πληρώνουν, και όχι των επαγγελματιών που εισπράττουν τις αμοιβές αυτές".


www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=5841

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ