Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24024 από KERBEROS
Στον «αέρα» το επίδομα θέρμανσης


Στον αέρα βρίσκεται το επίδομα θέρμανσης, καθώς στον προϋπολογισμό του 2012 δεν έχει εγγραφεί πρόβλεψη δαπανών για χορήγηση του και την ώρα που η τρόικα ψάχνει 11,9 δισ. ευρώ, μάλλον δεν θα δεχόταν πρόσθετες δαπάνες ύψους 120-150 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, στο προσκήνιο βγαίνει το εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει επίδομα θέρμανσης από του χρόνου και κλιμακωτές επιστροφές φόρου με εισοδηματικά κριτήρια για όσους βάλουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Με βάση αυτό το σενάριο, που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ο καταναλωτής κατά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα Ήφαιστος και, αφού περάσει τα προσωπικά του στοιχεία και την ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε, θα αποκτά ένα μοναδικό προσωπικό κωδικό.

Μέσω αυτής της διαδικασίας θα του επιστρέφεται μέρος της επιπλέον δαπάνης που θα προκύπτει σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της εξίσωσης των φόρων. Οι ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις θα δικαιούνται επιστροφή της συνολικής επιβάρυνσης.

Το συγκεκριμένο σενάριο θα κριθεί στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα κριτήρια (εισοδηματικό, οικογενειακό, περιουσιακό και γεωγραφικό) που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος, η αρχική απόφαση παραμένει ίδια, ωστόσο δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα ακριβή όρια μέσα στα οποία θα διαμορφωθούν τα παραπάνω κριτήρια.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με tovima.gr ένα από τα θέματα που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι αν το επίδομα θα χορηγείται με βάση μία ελάχιστη κατανάλωση ή όχι.

Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι πως θα διαχωρίζεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μεταξύ των νοικοκυριών για τους δικαιούχους που ζουν σε πολυκατοικία.

Ακόμη, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα δίνεται σε όλους ή θα εξαιρούνται κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων.

Σε ό,τι αφορά πάντως το ύψος του επιδόματος, επισημαίνεται ότι αυτό θα είναι μεγαλύτερο αν οι δικαιούχοι είναι λιγότεροι και μικρότερο αν οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι.

Υπάρχει επίσης πρόταση οι δικαιούχοι να λάβουν ως επίδομα το σύνολο του ΕΦΚ του πετρελαίου, ωστόσο αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.


www.econews.gr/2012/09/13/epidoma-thermansis-agathia/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24026 από KERBEROS
2η Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού στο Καλοχώρι


Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού. Μετά την περσινή επιτυχημένη γιορτή φέτος θα συναντηθούμε ξανά στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού για να δοκιμάσουμε βιολογικά προϊόντα,
να ξεναγηθούμε στο πάρκο, να συμμετέχουμε σε εργαστήρια και να κάνουμε βόλτες με άλογα και ποδήλατα. Η Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα. H εκδήλωση θα πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
Οι επισκέπτες της Οικογιορτής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για την πολύτιμη αυτή φυσική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις ορνιθοπαρατήρησης στις μικρές λίμνες του Πάρκου, ξεναγήσεις με ποδήλατα και βόλτες με άλογα, παιχνίδια για τα παιδιά
με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης.Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 2310 794811.


www.greenagenda.gr/?p=4604

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24259 από KERBEROS
Εσπερίδα της ΕΔΕΜ με θέμα ‘Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα’, 18 Σεπτεμβρίου 2012


Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών – ΕΔΕΜ διοργανώνει την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, ενημερωτική εσπερίδα (16:30-20:30) με θέμα: «Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα» με ομιλητές από το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ, Ερευνητικά Ινστιτούτα, κ.ά.

«Η βιομάζα και οι λύσεις που προσφέρει για εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά στο περιβάλλον και απεξάρτηση από το πετρέλαιο έρχονται στο προσκήνιο, καθώς οι τεχνολογικές εφαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα δεν είναι πλέον λίγες και καθώς μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τους μηχανικούς και τις τοπικές κοινωνίες», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα γίνει στο κτίριο του ΤΕΕ και θα καλύψει όλο το εύρος των θεμάτων παραγωγής ενέργειας από βιομάζα (στερεά βιοκαύσμα, υγρά βιοκαύσιμα, βιοαέριο).

Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: www.edem-net.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...iivg2bXvA9IFsaGqkOlA

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24261 από KERBEROS
Ενημερωτικό φυλλάδιο.

www.bioenergyexpo.gr/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24476 από KERBEROS
Έρχεται… ακριβός χειμώνας


Ο χειμώνας μπήκε κάπως απότομα με τη βροχή, αλλά οι κάτοικοι των Ιωαννίνων εδώ και αρκετό καιρό ήδη προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τους επόμενους κρύους, αλλά και ακριβότερους από ποτέ, μήνες που έρχονται.

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.....

Ένα μήνα ακριβώς πριν την έναρξη της διάθεσής του, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ούτε εάν η τιμή του θα εξισωθεί πλήρως με αυτή του πετρελαίου κίνησης, ούτε πώς θα υπάρξει επιστροφή σε ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Το σενάριο της απόλυτης εξίσωσης έχει επιστρέψει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες καθώς η ανάγκη για έσοδα αναπροσαρμόζει τα περσινά σχέδια (πρόβλεψη για εξίσωση στο 80%) και αν τελικά επαληθευτεί, θα φέρει το λίτρο κοντά στο 1,60€.

Πώς αντιδράνε όμως οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ενώπιον του διπλασιασμού της δαπάνης για θέρμανση, σε μια περιοχή που έχει σκληρούς χειμώνες;

Τον τελευταίο μήνα επισκέπτονται κυριολεκτικά κατά κύματα, εταιρίες και ειδικούς που ασχολούνται με τις εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης, με κοινό παρονομαστή, το αίτημα για «κάτι φθηνότερο» από το πετρέλαιο, χωρίς όμως να ξέρουν κατ’ ανάγκη τι θέλουν.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε ενημερώσεις σε ομάδες πελατών.

Έχουμε περίπου 80 με 100 άτομα την ημέρα» λέει στον «Η.Α.» ο Κώστας Τσιούρης της εταιρίας Saturn και συνεχίζει: «Ο κόσμος θέλει να εξοικονομήσει χρήματα, ψάχνει ακόμα πιο φθηνές λύσεις από το υγραέριο ή το πέλετ».

Ποιες είναι αυτές; Τοποθετούνται ακόμα και ξυλόσομπες σε σπίτια και μάλιστα σε καινούργια.

Η… αναγκαστική μόδα της ξυλόσομπας είναι πολύ διαδεδομένη φέτος στα Γιάννενα, με τα καταστήματα να κάνουν εγκαταστάσεις ακόμα και σε καινούργια σπίτια, στα οποία οι ιδιοκτήτες μπαίνουν για πρώτη φορά φέτος!

Πού θα βρούμε πέλλετ; Φυσικά, υπάρχουν και όσοι αντικαθιστούν τους καυστήρες πετρελαίου με πιο εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις, όπως το υγραέριο και το πέλλετ.

Παρότι αμφότερα παραμένουν πιο φτηνά, δεν λείπουν και τα προβλήματα. Ειδικά στην περίπτωση του πέλλετ, των συμπιεσμένων υπολειμμάτων ξυλείας, υπάρχει το θέμα της προμήθειας της ελληνικής αγοράς.

Η ποιότητά του δεν είναι πάντα δεδομένη και πολύ συχνά, το πιστοποιημένο καύσιμο είναι και αρκετά ακριβό, σε σημείο που οι καταναλωτές έχουν ενδοιασμούς εάν θα το χρησιμοποιήσουν.

Πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό, σχεδιαζόταν η λειτουργία ενός εργοστασίου στην Κόνιτσα, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει ακόμα.

Το εργοστάσιο της εταιρίας Agroenergy έχει «παγώσει» λόγω οικονομικών προβλημάτων και δεν προβλέπεται, σύμφωνα με την εταιρία, να ξεκινήσει η λειτουργία του σύντομα.

Την ίδια στιγμή, πολλά ξυλουργεία της περιοχής προσπαθούν να βρουν τρόπο να διοχετεύσουν τα υπολείμματα των εργοστασίων, προκειμένου να προσθέσουν εισόδημα.

Κόψτε ξύλα, αλλά όχι παράνομα. Μια σίγουρη λύση επίσης, είναι η «πρωτόλεια» ξυλεία, για κάψιμο στο τζάκι. Κι εδώ όμως δεν λείπουν τα «παρατράγουδα» καθώς αρκετοί συμπολίτες καταφεύγουν στην παράνομη υλοτομία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ξύλα του χειμώνα.

«Έχουμε αρκετές καταγγελίες, περισσότερες σίγουρα από πέρυσι» λέει στον «Η.Α.» ο δασάρχης Κόνιτσας Κώστας Τριάντης. Για αρκετές από τις περιπτώσεις, έχουν ασκηθεί ήδη μηνύσεις.

Εν τέλει, ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και… κρύος. Λύσεις υπάρχουν βέβαια και με μια ψύχραιμη και λίγο οικολογικότερη από ό,τι συνήθως σκέψη, μπορούν τα πράγματα να βελτιωθούν.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το επίδομα θέρμανσης ίσως να μη δοθεί φέτος καθώς στον προϋπολογισμό του 2012 δεν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι.

Μια εναλλακτική λύση είναι να αντικατασταθεί το επίδομα με κλιμακωτές επιστροφές φόρου.

Όσο όμως πηγαίνει επί μακρόν η ιστορία των «νέων μέτρων» (ήδη μιλάμε γι αυτά ένα μήνα και πλέον, χωρίς να τα γνωρίζουμε ακόμα) και διαιωνίζεται η οικονομική αβεβαιότητα, αλλά και αυξάνονται οι άνθρωποι που λόγω περικοπών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ο χειμώνας θα προβλέπεται δύσκολος.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%80%CE...KPHWnJObP4vFo7f3UHdA

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #25018 από KERBEROS
Σύσκεψη για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης


Σύσκεψη με θέμα την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, με τη συμμετοχή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη θα αποφασιστεί το ποσοστό της εξίσωσης. Επίσης, θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το εάν θα δοθεί επίδομα θέρμανσης και με ποιο τρόπο, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική σκέψη για κλιμακωτή επιστροφή φόρου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης με συνυπολογισμό εισοδηματικών, κλιματικών και στεγαστικών κριτηρίων.

Σχετικά με την εξίσωση του ΕΦΚ, αν αυτή αποφασιστεί να φτάσει το 100%, τότε ενδέχεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να φτάσει φέτος ακόμη και στα 1,60 ευρώ το λίτρο, ίση δηλαδή με την τιμή του diesel κίνησης αυτήν.

Αναφορικά με το σενάριο του επιδόματος θέρμανσης, κύριο εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι απαιτούνται 150 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό.

Έτσι, εξετάζεται εναλλακτικά ένα σύστημα στο οποίο οι καταναλωτές αγοράζοντας πετρέλαιο θέρμανσης θα περνούν ταυτόχρονα τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα Ήφαιστος και λαμβάνοντας έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό θα δικαιούνται επιστροφή μέρους του επιπλέον φόρου που θα καταβάλουν σε σχέση με πέρυσι, με τον συνυπολογισμό εισοδηματικών, κλιματικών και στεγαστικών κριτηρίων.


energyin.gr/2012/09/17/%cf%83%cf%8d%cf%8...a%ce%af%ce%bd%ce%b7/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ