Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22861 από Asteris
Ωραία. Άμα δώσουν 115€ στην πολυμελή οικογένεια της ορεινής Μακεδονίας, δεν θα πεθάνουν στις 10 Γενάρη από το κρύο, θα πεθάνουν στις 15...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22868 από stergiosbik

Asteris έγραψε: Ωραία. Άμα δώσουν 115€ στην πολυμελή οικογένεια της ορεινής Μακεδονίας, δεν θα πεθάνουν στις 10 Γενάρη από το κρύο, θα πεθάνουν στις 15...


Kατσε να δεις οτι ειναι ικανοι να σε φορολογησουν κι απο πανω:
"Πηρες κυριε επιδομα θερμανσης?Πληρωνε τωρα γιατι με τα λεφτα που γλυτωσες εισαι απο τους εχοντες!"

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22967 από KERBEROS
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΤΜΟΥ

XαρτοποιΪα Κομοτηνής: Αντικαθιστά το μαζούτ με βιομάζα



Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ

Το υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και χρησιμοποιείται ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας

Στην τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) προχώρησε η βιομηχανία «Χαρτοποιία Κομοτηνής Α.Β.Ε.Ε.», εξαιτίας της απόφασής της να αντικαταστήσει το μαζούτ με βιομάζα. Αρμόδιο για να εγκρίνει την συγκεκριμένη τροποποίηση είναι το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αφορά την τροποποίηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 448/27-06-2011 απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία της βιομηχανίας, που εκδόθηκε από την Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.Σ. Α.Μ.Θ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ.Θ., λόγω προσθήκης νέου συστήματος παραγωγής ατμού (ικανότητας 10.000 kg/h ατμού σε πίεση 18 bar) που χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη βιομάζα (pellets, wood chips, πυρηνόξυλο). Σκοπός είναι η αντικατάσταση μέρους του έως σήμερα χρησιμοποιούμενου καυσίμου (μαζούτ) με βιομάζα. Με τον όρο βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Το καύσιμο βιομάζας είναι γνωστό στην Ελλάδα κι ως πέλετ.

Αρμόδιο για να εγκρίνει την τροποποίηση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Στην τελευταία συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου το θέμα εισηγήθηκε ο Νικόλαος Λαζαρίδης δρ. χημικός μηχανικός, ο οποίος έκανε γνωστά τα εξής στοιχεία για τη λειτουργία της βιομηχανίας, «η δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 16.500 tn/έτος ακατέργαστου tissue και 12.000 tn/έτος χαρτιού συσκευασίας (τελεί σε αργία). Η παραγωγική διαδικασία τόσο για την παραγωγή tissue όσο και για την παραγωγή χαρτιού συσκευασίας αποτελείται από το στάδιο της προετοιμασίας, το στάδιο χαρτοποίησης στις χαρτοποιητικές μηχανές και το στάδιο της κοπής σε ρολά και συσκευασίας των ετοίμων προϊόντων. Η παραγωγική διαδικασία και στις δυο γραμμές παραγωγής περιλαμβάνει συνοπτικά: πολτοποίηση, προκαταρτικό καθαρισμό, άλεση, ρύθμιση πυκνότητας, φυγοκέντριση – κοσκίνηση, χαρτοποίηση, κοπή-συσκευασία. Πρώτες ύλες της μονάδας είναι χαρτομάζα (17.160 tn/έτος) και παλιόχαρτα (12.000 tn/έτος)».

Η ΒΙΟΜΑΖΑ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ

Με την τροποποίηση που προτάθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «θα γίνει προσθήκη νέου συστήματος παραγωγής ατμού (ικανότητας 10.000 kg/h, 18 bar) που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη βιομάζα (pellets, wood chips, πυρηνόξυλο). To σύστημα θα αποτελείται από επιμέρους τμήματα, δηλαδή αποθήκευσης βιομάζας, καύσης βιομάζας, ατμοπαραγωγής, καυσαερίων ΚΑΙ αποθήκευσης και διαχείρισης της στάχτης. Ο χώρος του νέου λεβητοστασίου θα διαμορφωθεί παραπλεύρως του υφιστάμενου, σε υπάρχοντα χώρο αποθήκευσης. Η υφιστάμενη συνολική κινητήρια ισχύς είναι 5.676,15 kW (συμπεριλαμβανομένου του βοηθητικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού αντιρρύπανσης), ενώ μετά την προτεινόμενη τροποποίηση θα ανέρχεται σε 5.784,55 kW.
Όσον αφορά τα απόβλητα, αέρια, στερεά και υγρά, που προκαλούνται από την λειτουργία της επιχείρησης, ο κ. Λαζαρίδης στην εισήγησή του σημειώνει: «Τα αέρια απόβλητα της εγκατάστασης προέρχονται από την καύση για παραγωγή ατμού στους ατμολέβητες. Ειδικότερα, τα παραγόμενα καυσαέρια από την καύση της βιομάζας είναι πλούσια σε τέφρα η οποία θα συγκρατείται σε κυκλωνικό διαχωριστή, θα συλλέγεται και θα οδηγείται σε σιλό αποθήκευσης στάχτης. Τα στερεά απόβλητα της μονάδας περιλαμβάνουν απόβλητα συσκευασίας, απόβλητα οικιακού τύπου καθώς επικίνδυνα απόβλητα, όπως χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια και συσσωρευτές. Επίσης θα συλλέγεται τέφρα από την καύση της βιομάζας, η οποία θα παραδίδεται σε αδειοδοτημένο φορέα διαχείρισης. Τα υγρά απόβλητα προέρχονται από τις τρεις χαρτοποιητικές μηχανές που διαθέτει η μονάδα. Αυτά επεξεργάζονται πριν την διάθεση στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ». Η επιχείρηση να σημειωθεί ότι υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2008/1/ΕΚ (IPPC) «για την ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχο της ρύπανσης από ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις», καθώς και στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2003/87/ΕΚ «Σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου».

ΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία υπόψη της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας γνωμοδότησε θετικά για την τροποποίηση της δραστηριότητας και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Έθεσε όμως όρους και προϋποθέσεις: Να τηρούνται με ακρίβεια οι εγκεκριμένοι από την αρμόδια Υπηρεσία περιβαλλοντικοί όροι. Η επιχείρηση να ορίσει υπεύθυνο για την παρακολούθηση της εφαρμογής τους. O εξοπλισμός της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των καυστήρων και λοιπού εξοπλισμού του συστήματος παραγωγής ατμού, να συντηρείται και να ελέγχεται τακτικά ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του. Να τηρούνται τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία αρχεία.

Οι αγωγοί καπναερίων να καθαρίζονται τακτικά. Η αποθήκευση και ο χειρισμός των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία να γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στα φύλλα δεδομένων ασφαλείας (MSDS). Δεν θα γίνεται καμία διάθεση ανεπεξέργαστων ή ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον (έδαφος, υπέδαφος ή τελικό αποδέκτη υγρών αποβλήτων). Τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα θα οδηγούνται στο δίκτυο της ΒΙ.ΠΕ., τηρουμένων πάντα των οριζόμενων από την Α.Ε.Π.Ο. οριακών τιμών παροχής και ποιοτικών χαρακτηριστικών. Τα παντός είδους στερεά απόβλητα θα παραδίδονται σε αδειοδοτημένους φορείς διαχείρισης σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Να τηρούνται αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας. Να πραγματοποιείται κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων στην εφαρμογή σχεδίων εκτάκτων αναγκών.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν ήδη ενημερωθεί μέσω της εισήγησης για την τροποποίηση στη μελέτη περιβαλλοντικών ορών, οπότε και έδωσαν ομόφωνα την ψήφο τους στο αίτημα της βιομηχανίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Χαρτοποιία Κομοτηνής είχε διακριθεί με το Βραβείο Οικόπολις Περιβαλλοντικής Επένδυσης για την εγκατάσταση πρωτοποριακού βιομηχανικού λέβητα βιομάζας τον οποίο ανέπτυξε με ελληνικά λεβητοποιεία. Ο λέβητας παράγει 10 τόνους ατμού την ώρα που χρησιμοποιείται εξολοκλήρου στην παραγωγική διαδικασία υποκαθιστώντας το μαζούτ που μέχρι τώρα έκαιγε για τις ανάγκες της. Με αυτό τον τρόπο είναι η πρώτη βιομηχανία του κλάδου και από τις λίγες στην Ευρώπη με σχεδόν μηδενικές εκλύσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Δήμητρα Συμεωνίδου

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...9acrxRe9I-lyc0lAJvVw

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23045 από KERBEROS
Απελευθέρωση του επαγγέλματος του ενεργειακού επιθεωρητή


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης, απελευθερώνεται το επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή.

Με την ίδια εγκύκλιο καταργούνται και οι κατώτατες αμοιβές για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, που προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσία (ΠΔ 100/2009), δηλαδή οι αμοιβές απελευθερώνονται, προστίθεται ωστόσο ότι σύντομα θα θεσπιστεί διάταξη με την οποία θα ορίζονται ανώτατες αμοιβές. Το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές, υπενθυμίζεται, εκδίδουν τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης που πρέπει να συνοδεύουν υποχρεωτικά κάθε νέα μίσθωση ή πώληση ακινήτου. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι, παρά την ισχύ κατώτατων αμοιβών για την έκδοσή τους, λόγω της κρίσης σε αρκετές περιπτώσεις οι επιθεωρήσεις γίνονταν με τιμές χαμηλότερες από τις επίσημες.

Με το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, οι ανώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών καθορίζονται σε 2 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια κατοικιών, με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ και σε 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια εκτός κατοικίας, με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ. Οι ελάχιστες αμοιβές που ισχύουν τώρα είναι 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για γραφεία και καταστήματα (1,5 ευρώ για εμβαδόν πάνω από 1000 τετραγωνικά), 2 ευρώ για διαμερίσματα, 1,5 ευρώ για μονοκατοικίες και 1 ευρώ για πολυκατοικίες.

Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με την εγκύκλιο (σε εφαρμογή του νόμου 3919/2011) καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή και απαιτείται πλέον μόνο η αναγγελία έναρξης.

Οι υποψήφιοι ενεργειακοί επιθεωρητές αντί για αίτηση χορήγησης άδειας, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ) του ΥΠΕΚΑ, δήλωση αναγγελίας έναρξης και τα δικαιολογητικά που προβλέπει η νομοθεσία (στοιχεία ταυτότητας, πτυχία, βεβαίωση παρακολούθησης του ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος Ενεργειακών Επιθεωρητών). Η υπηρεσία θα ελέγχει τα δικαιολογητικά και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες.


energyin.gr/2012/09/07/%ce%b1%cf%80%ce%b...%cf%85-%ce%b5%ce%bd/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23046 από KERBEROS
ΔΕΗ: Μην … καίτε ρεύμα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΕΗ παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα που θα διευκολύνει ένα μέρος των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη της θέρμανσης, θα δοθεί στο τέλος της σεζόν και με αυστηρά οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος θέρμανσης για μεγάλο αριθμό καταναλωτών που θα αναζητήσουν εναλλακτικές για το χειμώνα.

Η ΔΕΗ πάντως έχει δύο λόγους να μη θέλει οι εναλλακτικές αυτές να αυξήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Όπως εξηγούν πηγές της εταιρείας, ο πρώτος λόγος αφορά στο γνωστό πρόβλημα των επισφαλειών. Θυμίζουμε ότι στο περασμένο εξάμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, εκκρεμοδικίες της ΔΕΗ ανήλθαν σε 142,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 88,6 εκατ. ευρώ (164,7%). Περίπου η μισή αύξηση (43,7 εκατ.) προήλθε από την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις από πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης.

Στους τρέχοντες λογαριασμούς της εταιρείας και για τους επόμενους μήνες θα περιλαμβάνονται οι δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ. Πρακτικά δηλαδή οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να υποκαταστήσουν με ηλεκτρική ενέργεια (που στις περισσότερες συσκευές πχ αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ και θερμαντικά σώματα είναι λιγότερο αποδοτικές και πιο δαπανηρές από το πετρέλαιο) θα επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος που θα προστεθεί στον ήδη «φουσκωμένο» λογαριασμό. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε εκ νέου αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών, οι οποίοι σημειωτέον έχουν σταθεροποιηθεί.

Ο δεύτερος λόγος που η ΔΕΗ δε θέλει να δει το χειμώνα αυξημένες καταναλώσεις ρεύματος από το δίκτυο χαμηλής τάσης δεν είναι άλλος από τις αγορές ενέργειας από τρίτους. Είναι γνωστό ότι η εταιρεία δεν καλύπτει από μόνη της τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια του συστήματος και ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλής ζήτησης αναγκάζεται να πραγματοποιεί «ακριβές» αγορές από τρίτους.

Χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος από το μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους, στο πρώτο εξάμηνο η ΔΕΗ αναγκάστηκε να αγοράσει αυξημένες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τρίτους, κατά 31,6% και σε συνδυασμό με την αυξημένη κατά 9,7% τιμή αγοράς από το σύστημα και κατά 25% τιμή εισαγωγών οδήγησε αύξηση της δαπάνης για αγορές ενέργειας και εισαγωγές κατά € 360,4 εκατ. (+79,8%).

Εάν λοιπόν το χειμώνα ανάψουν ηλεκτρικά καλοριφέρ και θερμάστρες αντί για καυστήρες πετρελαίου, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί έτι περαιτέρω και η ΔΕΗ θα πιεστεί να προχωρήσει σε νέες αγορές από τρίτους και εισαγωγές, επιβαρύνοντας τον ισολογισμό της.


www.energypress.gr/news/DEH:-Mhn-kaite-r...petrelaio-thermanshs

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23047 από KERBEROS
"Γλιτώνουν" οι... στέγες από το μπλόκο στα φωτοβολταϊκά


Εν αναμονή και της δεύτερης δέσμης μέτρων για την αγορά των φωτοβολταϊκών και ενόσω παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή κάποιου είδους νέας φορολογίας, πιθανόν με τη μορφή έκτακτης εισφοράς, ο διαχειριστής του δικτύου διανομής προέβη σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική εγκύκλιο του ΔΕΔΔΗΕ, το μέτρο του παγώματος των νέων αδειοδοτήσεων για φωτοβολταϊκά αφορά μόνο τα «επαγγελματικά» πάρκα ανεξαρτήτως μεγέθους. Αντίθετα, οι αιτήσεις για τα οικιακά φωτοβολταϊκά του περίφημου προγράμματος για τις στέγες θα συνεχίσουν να υποβάλλονται και να εξετάζονται κανονικά.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ΥΑΠΕ/Φ1/2300/οικ16932 (ΦΕΚ Β΄2317/10.08.2012), έχει ανασταλεί η υποβολή νέων αιτημάτων στο διαχειριστή του δικτύου για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης. Ταυτόχρονα έχει ανασταλεί και η εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης.

Σημειώνεται ότι στο διαχειριστή του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ υποβάλλονται αιτήματα για σταθμούς που απαλλάσσονται της υποχρέωσης για λήψη άδειας παραγωγής, δηλαδή για σταθμούς μέχρι 1 MW, ενώ για μεγαλύτερους σταθμούς οι αντίστοιχες διαδικασίες αδειοδότησης και σύνδεσης, έχουν παγώσει από τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ.

Ως προς τη δεύτερη δέσμη μέτρων, πληροφορίες αναφέρουν να δρομολογείται η επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου στα λειτουργούντα έργα ΑΠΕ, η οποία θα κλιμακώνεται ανάλογα με την τεχνολογία. Τα φωτοβολταϊκά αναμένεται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Η ρύθμιση αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, και θα επιβληθεί στον τζίρο τουλάχιστον για μίας χρήσης. Θυμίζουμε ότι εκτός από το πάγωμα των αδειοδοτήσεων, έχει επιβληθεί νέα μείωση των τιμών με την οποία πληρώνεται η παραγόμενη ενέργεια από φ/β για τις μονάδες που θα συνδεθούν εφεξής, χωρίς να υπάρξει αναδρομική μείωση για τα ήδη λειτουργούντα πάρκα. Ωστόσο τα νέα μέτρα και η επιβολή της έκτακτης εισφοράς έρχεται ακριβώς να μειώσει εμμέσως τις αποδόσεις των μονάδων σε λειτουργία, καθώς το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ (ο λειτουργός της αγοράς που εισπράττει τα έσοδα από τους προμηθευτές και αποπληρώνει τους παραγωγούς) στο λογαριασμό των ΑΠΕ διογκώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτο.

Χάρης Φλουδόπουλος
(capital.gr, 7/9/2012)

www.energypress.gr/news/Glitwnoyn-oi...-...oko-sta-fwtoboltaika

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ