Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22548 από KERBEROS
"Ξέφραγο αμπέλι" η αγορά των καυσίμων


Χέρι – χέρι με την αύξηση των τιμών λιανικής στα καύσιμα πηγαίνει και η κλοπή κάθε είδους που γίνεται στον καταναλωτή. Έτσι οι έλληνες πολίτες όχι μόνο πληρώνουν πανάκριβα τα καύσιμα (κυρίως λόγω των υπερ-φόρων που επιβλήθηκαν) αλλά πληρώνουν και την παρανομία που επικρατεί λόγω αδυναμίας του κράτους να λειτουργήσει συντονισμένα έναν αξιόπιστο ελεγκτικό μηχανισμό.

Πολλώ δε μάλλον όταν, στην πραγματικότητα, υπάρχει άγνοια του κράτους και των υπουργείων για το τι ακριβώς γίνεται στην αγορά των καυσίμων, αφού δεν υπάρχει μητρώο, καταγεγραμμένα πρατήρια, δεξαμενές, χωρητικότητα, έμποροι, μεταπωλητές κ.λπ. Οπότε, παρά τις μεγάλες κουβέντες, το κράτος αδυνατεί να ασκήσει την εποπτεία που είναι επιφορτισμένο να ασκεί.

Έτσι, λαθρεμπόριο, πλασματικές εξαγωγές, ναυτιλιακά καύσιμα, κλεμμένα φορτία, και «πειραγμένες» αντλίες, είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν το περιβάλλον λειτουργίας της αγοράς καυσίμων που τείνει να εξελιχθεί σε ανίατη ασθένεια. Όπως αναφέρεται αρμοδίως η άνοδος των τιμών ευνοεί και την παραβατικότητα καθώς μέσω αυτής κάποιοι και κέρδη βγάζουν και φθηνά πουλάνε. Τη σχέση ανόδου των τιμών με την παραβατικότητα αποδεικνύει η άνοδος του ποσοστού της από την περίοδο που λόγω φόρων αυξήθηκε η τιμή των καυσίμων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκπροσώπων των βενζινοπωλών το ποσοστό παραβατικότητας από 5%-6% προ αύξησης φόρων, σήμερα έχει διαμορφωθεί κοντά στο 10%.

Κατά τις πληροφορίες μείζον πρόβλημα αποτελεί η πλασματική εξαγωγή καυσίμων. Κυκλώματα φορτώνουν βυτιοφόρα με φθηνό καύσιμο καθώς προορίζεται για εξαγωγές και δήθεν πηγαίνουν και το παραδίδουν σε εταιρείες σε γειτονικές χώρες. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό αλλά περνούν τα σύνορα για τυπικούς λόγους και στη συνέχει επιστρέφουν και διαθέτουν το καύσιμο στην εγχώριο αγορά όπου φυσικά υπάρχουν κυκλώματα εμπόρων και αποδεκτών ( βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργοτάξια, μικρές μονάδες μεταποίησης αλλά και βενζινοπώλες και έμποροι καυσίμων). Επίσης μεγάλο κύκλωμα παρανομίας εντοπίζεται και στα ναυτιλιακά καύσιμα όπου επίσης κάποιοι φορτώνουν πετρέλαιο για να τροφοδοτήσουν πλοία αλλά τελικά αυτό δεν αξιοποιείται ποτέ γι΄ αυτό τον σκοπό και κατευθύνεται σε ειδικά πλυντήρια όπου χρωματίζεται πράσινο (είναι μαύρο) και στη συνέχεια προωθείται στην αγορά προς κατανάλωση.

Τα κυκλώματα της παρανομίας δεν σταματούν σε επίπεδο χονδρικής. Το μεγάλο κόλπο το έχουν στήσει στις αντλίες όπου μέρα με τη μέρα εξελίσσουν την τεχνολογία της κλοπής. Κατά τις πληροφορίες πλέον οι επιτήδειοι δεν προωθούν μηχανισμούς οι οποίοι έγινα ευρέως γνωστοί και σε περίπτωση –σπάνια - ελέγχου μπορεί και να εντοπιστούν. Αντίθετα έχουν δημιουργηθεί ειδικές αντλίες φτιαγμένες για να παραδίδουν λιγότερη ποσότητα και υπάρχουν έμποροι που τις προωθούν στα βενζινάδικα αναζητώντας «ευάλωτους» βενζινάδες για τις αγοράσουν και να γίνουν κρίκοι της αλυσίδας της παρανομίας.

Φταίνε οι φόροι...

Στους φόρους και τις επιβαρύνσεις χωρίς βέβαια να εισηγούνται την μείωσή τους αποδίδουν οι αρμόδιοι το υψηλό επίπεδο διαμόρφωσης των τιμών δίνοντας το εξής παράδειγμα: σε τιμή αμόλυβδης 1,814 ευρώ/λίτρο οι φόροι (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ), τα τέλη (ανταποδοτικό τέλος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, εισφορά ειδικού λογαριασμού πετρελαιοειδών, ειδικό τέλος Δικαιώματος Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) και οι λοιπές επιβαρύνσεις (εισφορά επικουρικού ταμείου ασφάλισης βενζινοπωλών) αποτελούσαν το 1,04 ευρώ/λίτρο. Αναλυτικά το 57,04% της τιμής καταναλωτή είναι οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις, το 39,29% είναι η τιμή διυλιστηρίου, ενώ το περιθώριο κέρδους των εταιρειών εμπορίας και των πρατηριούχων εκτιμάται ότι αποτελεί το 3,67% της λιανικής τιμής. Στο πλαίσιο αυτό και οι βενζινοπώλες ζητούν την άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. «Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου επιβάλει την άμεση και δραστική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων», τονίζει σχετικά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.


www.energypress.gr/news/Xefrago-ampeli-h-agora-twn-kaysimwn

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22553 από KERBEROS
Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες


www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=160667&catid=3

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22751 από KERBEROS
Ενεργειακή αναβάθμιση με επιπλέον κίνητρα


Οικονομικότερη και πιο ελκυστική για τους πολίτες επιχειρεί να καταστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενσωμάτωσης σχετικής κοινοτικής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση του κτιριακού τομέα, το ΥΠΕΚΑ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου σχέδιο νόμου με το οποίο κωδικοποιείται και επικαιροποιείται η υπάρχουσα νομοθεσία.

Προβλέπεται πως μευπουργική απόφαση μπορούν να εγφίνονταιρέτρα και να παρέχονται χρηματοδοτικά και άλλα μέσα για τη βελτίωση της ενεργειακήςαπόδοσης νέων και υφισταμένων κτιρίων.

Στόχος του υπουργείου είναι η θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης για το κέλυφος των κτιρίων και τα τεχνικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η- κατανάλωση ενέργειας.

Μία από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο οδηγεί στη μείωση του κόστους έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών, καθώς καταργούνται οι κατώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών που ίσχυαν έως τώρα και θεσπίζεται ελεύθερη διαπραγμάτευση των αμοιβών με ανώτατες τιμές ανά κατηγορία κτιρίου. Ειδικότερα, οι ανώτατες αμοιβές -των ενεργειακών επιθεωρητών σύμφωνα με το νομοσχέδιο καθορίζονται ως εξής:
α) Για κτίρια ή κτιριακές μονάδες όλων των χρήσεων εκτός της κατοικίας, 2,5 ευρώ ανά τ.μ. ωφέλιμης επιφανείας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας και 10.000 ευρώ στο σύνολο. Μέχρι σήμερα ισχύουν κατώτατες αμοιβές 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για γραφεία και καταστήματα (1,5 ευρώ για εμβαδόν πάνω από 1000 τετραγωνικά).
β) Για κτίρια ή κτιριακές μονάδες με χρήση κατοικίας, 2 ευρώ ανά τ.μ. ωφέλιμης επιφανείας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας και 5.000 ευρώ στο σύνολο. Η κατώτατη αμοιβή σήμερα είναι 2 ευρώ για διαμερίσματα, 1,5 ευρω για μονοκατοικίες και 1 ευρώ για πολυκατοικίες.

To νομοσχέδιο θεσπίζει ανώτατες τιμές και για τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, οι οποίες είναι 250 ευρώ για συστήματα με ισχύ έως 200 κιλοβάτ, 400 ευρώ από 201 έως 400 κιλοβάτ και 800 ευρώ από 401 κιλοβάτ και πάνω.

Απόφαση

Παράλληλα, προβλέπεται πως με υπουργική απόφαση μπορούν να εγκρίνονται μέτρα και να παρέχονται χρηματοδοτικά και άλλα μέσα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης νέων και υφισταμένων κτιρίων. Η θέσπιση νέων επιπλέον κινήτρων αφορά τα βέλτιστα από πλευράς κόστους επίπεδα ενεργειακής απόδοσης για την κατασκευή κτιρίων ή δομικών στοιχείων ή τη ριζική ανακαίνισή τους. Για τις εργασίες που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτίρια, δύναται να παρέχεται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ το υπουργείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέα προγράμματα (τύπου Εξοικονομώ Κατ Οίκον) που αφορούν παρεμβάσεις στον κτιριακό τομέα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, περιλαμβανομένων και κατοικιών.

Τα προγράμματα θα προκηρυχθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται οι επιλέξιμες κατηγορίες κτιρίων και οι κτιριακές παρεμβάσεις, το είδος της χρηματοδότησης και το ποσοστό αυτής, η ανώτατη τιμή μονάδας ανά είδος παρέμβασης, τα κριτήρια επιλογής των έργων για την καθεμία, οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα, ο τρόπος πληροφόρησης του κοινού για τα προγράμματα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής σε αυτό, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προθεσμία υποβολής τους, η διαδικασία παραλαβής, ελέγχου, αξιολόγησης και έγκρισης των αιτήσεων, η διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης των επί μέρους έργων που έχουν εγκριθεί και πιστοποίησης των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί, ο τρόπος καταβολής της χρηματοδότησης, οι υποχρεώσεις αυτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και οι συνέπειες μη τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των προγραμμάτων.

Πιστοποιητικά

Η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι υποχρεωτική για τους ιδιοκτήτες των κυρίων σε περίπτωση πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή, αλλά για όλες τις νέες κατασκευές. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας υποχρεούται να ζητήσει την έκδοση πιστοποιητικού:
α) Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής νέου κτιρίου ή κτιριακής μονάδας.
β) Μετά την ολοκλήρωση ριζικής ανακαίνισης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας.
γ) Κατά την πώληση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας.
δ) Κατά τη μίσθωση σε νέο ενοικιαστή κτιρίου ή κτιριακής μονάδας.

Αδειες και κυρώσεις

Για τη χορήγηση άδειας δόμησης νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου υφιστάμενου κυρίου ή κτιριακής μονάδας, εκπονείται και υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Μετά τους ελέγχους των ελεγκτών δόμησης και προκειμένου να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (ΠΕΚ), απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου από ενεργειακό επιθεωρητή. To πιστοποιητικό υποβάλλεται και καταχωρίζεται ηλεκτρονικό στο Αρχείο Επιθεωρήσεως Κτιρίωντου ΥΠΕΚΑ, αντίγραφο δε αυτού προσκομίζεται στην οικεία ΥΔΟΜ, συνοδευόμενο από πόρισμα του ενεργειακού επιθεωρητή, για την τήρηση ή μη των επιμέρους ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης ή/και της ενερνειακήςκατηγορίας που προσδιορίζεται στη μελέτη.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν μεριμνήσει για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, επιβάλλεται πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 10.000 ευρώ, ανάλογα μετο εμβαδόν του κτιρίου. Τα χρηματικά πρόστιμα θα ενισχύσουν το Πράσινο Ταμείο.

Υποχρεώσεις

To σχέδιο νόμου προβλέπει ότι από το 2019 και έπειτα σε όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να εγκαθίσταται υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα εναλλακτικό σύστημα παροχής ενέργειαε που να βασίζεται στις ανανεώσιμες πήγες και να καλύπτει τις ανάγκες τους σε ζεστό νερό κατά 60% από ηλιοθερμικά συστήματα. Δύο χρόνια αργότερα, από το 2021, όλα τα νέα κτίρια που θα κατασκευάζονται θα πρέπει να έχουν σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Για τα νέα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, η υποχρέωση αυτή τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2019. Από τις νέες ρυθμίσεις εξαιρούνται μνημεία και χώροι λατρείας.


www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=5673

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22836 από KERBEROS

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22838 από KERBEROS
Για λίγους το επίδομα θέρμανσης


Με τέσσερα αυστηρά κριτήρια θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης, η καταβολή του οποίου θα κοστίσει συνολικά περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Το φετινό χειμώνα θα διαμορφωθούν τιμές-φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Οι τιμές θα αγγίξουν τα 1.400 ευρώ το χιλιόλιτρο από 1.000 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο - αύξηση 40%.

Τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι η γεωγραφική περιοχή, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των τέκνων που προστατεύει ο δικαιούχος του επιδόματος (τρίτεκνος, πολύτεκνος κ.λπ.) και η επιφάνεια της κατοικίας.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη στα μέσα της χειμερινής σεζόν, ενώ ανοικτά παραμένουν σοβαρά ζητήματα όπως είναι το τελικό κονδύλι που θα αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα όρια των τεσσάρων κριτηρίων για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Πάντως τα τέσσερα αυτά κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά, δηλαδή θα πρέπει κάποιος για να λάβει το επίδομα να εμπίπτει και στις τέσσερις κατηγορίες.


www.newsbeast.gr/greece/arthro/408786/gi...-epidoma-thermansis/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22839 από KERBEROS
Μέχρι 192 ευρώ ανά δικαιούχο θα ανέρχεται το επίδομα θέρμανσης


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, καθώς απομένουν περίπου 40 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου οπότε τα νοικοκυριά θα ξεκινήσουν να προμηθεύονται το πετρέλαιο του χειμώνα.

Από την επικείμενη αύξηση του ΕΦΚ- η οποία είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας- η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται ότι θα ανέβει κατά 40%. Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι φόρου 412 ευρώ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης.

Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης σημαίνει ότι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από 60 ευρώ θα φτάσει στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Πρακτικά, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, εάν υπολογιστεί με τα σημερινά δεδομένα διεθνών τιμών, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στο 1,50 ευρώ το λίτρο, από 1,05 ευρώ που ήταν στο τέλος της περσινής σεζόν.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ από την η εξίσωση του ΕΦΚ τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν το 2012 κατά 328 εκατ. ευρώ και επιπλέον κατά 460 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με 142 εκατ. ευρώ εντός του 2012 και επιπλέον με 280 εκατ. ευρώ το 2013.

Στην ίδια μελέτη σημειώνεται πως η αποζημίωση του καταναλωτή μπορεί να γίνει είτε στη βάση της «επιδότησης» της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης, είτε ως εισοδηματική ενίσχυση, θεωρώντας ότι όλοι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάποιο είδος θέρμανσης και οι ασθενέστεροι αυτών πρέπει να επιχορηγηθούν με κάποιο ποσό.

Όπως τονίζεται η επιβάρυνση του καταναλωτή από την εξίσωση του ΕΦΚ είναι σχετικά μικρή στο σύνολο της δαπάνης του, εκτός από κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα φτωχά ή ολιγομελή νοικοκυριά που διαμένουν σε ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΟΒΕ το επίδομα θέρμανσης στο νοικοκυριό αναφοράς θα πρέπει να ξεκινάει από 12 ευρώ για το 2012 και 20 ευρώ για το 2013 για ένα μονομελές νοικοκυριό σε πεδινή περιοχή του Νότιου Αιγαίου, κλιμακούμενο μέχρι 115 ευρώ και 192 ευρώ αντιστοίχως για ένα πολυμελές νοικοκυριό σε ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές της χώρας με χαμηλή θερμοκρασία και η οικία τους δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ..

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης η πληρωμή του οποίου εκτιμάται ότι θα γινει το νωρίτερο τον Ιανουάριο 2013 υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα λάβει την δόση των 31 δισ. ευρώ.


www.newsbeast.gr/greece/arthro/408794/me...-epidoma-thermansis/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.178 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ