Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87096 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45

PRIMUS 45 έγραψε: Φίλε Χρήστο απλά είχα μια απορία να μην την πω?, Δημοκρατία δεν έχουμε άλλωστε ?
ELECTRON ΔΕΝ με λενε χρηστο ΜΥ ΝΑΜΕ IS NICK NIKOS


Συγνωμη εκανα λαθος,υπερβολικη ταχυτητα βλεπεις,το λεει και το mail σου


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87100 από giorgos m 35
Απαντήθηκε από giorgos m 35 στο θέμα Primus 45

ΠΑΠΑΣ έγραψε:

giorgos m 35 έγραψε:

agge72 έγραψε:

PRIMUS 45 έγραψε: ΕΑΝ ειναι ετσι πρεπει να κατεβασει η ανεβαση και τον αερα απο 53
που τον εχει να τον παει π.χ.43 η 60?!!!!!!!
Και να βαλει και την αναμονη 5'' να τον κανει 100kw!!!!!!!!!!!!




Για να παρουμε τα kw που μας λεει καθε κατασκευαστης θα πρεπει και η καταναλωση σε πελλετ-πετρελαιο-αεριο να ειναι σε καπια επιπεδα.Δεν γινεται με αυτες τις ρυθμισης να βγουνε αυτα τα kw.H μαβιλ δινει
για τον 34 χρονο αναμονης 33 δευτερολεπτα και 2 δευτερολεπτα να ριχνει.Πως θα παρω τα 34000kla αν
βαλω χρονο αναμονης 53 δευτερολεπτα.Καλα για 100kw δεν το συζηταμε γιατι θα θελει 300κ πελλετ την
ωρα το εργαλειο.........

Σωστα ειναι αυτα που μας λες,για να παρουμε το ΜΑΧ θα πρεπει να καταναλωσουμε κιολας,ωα σε ρωτησω ομως κατι το 33 δευτερολεπτα που το βρηκες? αν σου το ειπαν απο τηλ να σου πω τη ειπαν κ σε μενα για πυρινοξιλο.. 18 και φυσικα το μισω επεφτε κατω. αυτο πιστευω θα γινετε κ με το 33 θα πεφτει υλικο ακαυτο κατω.


Φιλε Γιωργο το λεβητα στην αρχη που ημουνα εντελως ασχετος τον δουλευα με 2 28 55.Το υλικο οχι μονο δεν επεφτε κατω,αλλα εφτανε με το ζορι στη 2 σειρα απο τις τρυπες.Απο τη Μαβιλ μου ειπαν οτι για να δωσει τα 40KW ο λεβητας πρεπει να εχω 2 30 50 και η φλογα να απλωνει μεχρι τη 2 σειρα.Το σπιτι μου ειναι 165τ.μ. του 1979.Τωρα εχω 2 40 50.

Η ρυθμιση που αναφερεις 2 65 60 μου φαινεται πολυ ακραια.Με αυτη τη ρυθμιση καιει κανονικα πανω στην εστια?Εκτος και αν βρεχεις το πελλετ πριν το βαλεις στο λεβητα? :) Οπως και να ειναι σημασια εχει οτι καις μονο 40 κιλα και αυτο μετραει

Παντως εκει ψηλα στον Υμηττο...εεε συγνωμη στη Μαβιλ θελω να πω τα μπερδευουν λιγο.Εμενα μου ειπαν 2 30 50 σε αλλους 2 33 τοσο.

dimosmav τι σου ειπαν απο τη Μαβιλ πως εγινε αυτο?Ειχες επιστροφη φλογας?Μηπως ειναι λαθος να βαζουμε υπερβολικα χαμηλες ρυθμισεις στο λεβητα?

Εγώ εχω αυτές τις ρυθμίσεις τώρα που εχει καλύτερο καιρό, με το πολύ κρύο είχα 2 47 50 και να σου θυμίσω ότι καίω πυρινοξιλο που εχει αλλες ζεσταίνει.(μεγαλύτερο χρόνο αναμονής )η φλόγα δεν απλώνετε σε ολλη τιν εστία αλλα το σπιτι το ζεσταίνει. άλλωστε φέτος το εβαλα και κανω και κάποιες δοκιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87116 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Primus 45

zio1980 έγραψε:






Το σημείο αυτό πρέπει να είναι λογικά στην ένωση του μοτέρ με τον κοχλία. Λογικά θα πρέπει να έχει βαλβολίνη η οποία κάπου έχει αρχίσει να την ξερνάει λόγο προφανώς κακής τοποθέτησης της φλάντζας. Το θέμα δεν πιστεύω να είναι πολύ ανησυχητικό διότι οι πιέσεις δεν είναι και τρομερές αφενός, αφετέρου δεν δουλεύει συνέχεια για να δημιουργήσει θερμοκρασία απο την τριβή και να έχεις σημαντικό πρόβλημα στο γρανάζι. Εγώ λέω βάλτον μπροστά, Ετσι και αλλιώς είτε πάθει κάτι το μοτέρ είτε όχι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λυθεί άρα το καλύπτει η εγγύηση

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87118 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Primus 45
[quote="giorgos m 35"
Εγώ εχω αυτές τις ρυθμίσεις τώρα που εχει καλύτερο καιρό, με το πολύ κρύο είχα 2 47 50 και να σου θυμίσω ότι καίω πυρινοξιλο που εχει αλλες ζεσταίνει.(μεγαλύτερο χρόνο αναμονής )η φλόγα δεν απλώνετε σε ολλη τιν εστία αλλα το σπιτι το ζεσταίνει. άλλωστε φέτος το εβαλα και κανω και κάποιες δοκιμές.[/quote]



Επειδη υπαρχει μια συγχιση στο θεμα των ρυθμισεων, να διευκρινησω κατι.

Οταν η Μαβιλ προτεινει για τον πχ 45 αρη λεβητα ταισμα ανα 35, αυτος ο χρονος ειναι υπολογισμενος ωστε ο λεβητας να δωσει τις 45000 θερμιδες.

Αν εμεις τον βαλουμε να ταιζει ανα πχ 25 δευτερολεπτα ο λεβητας δεν αυξανει τα kw που αποδιδει(αυτο το καθοριζουν οι θερμαινομενες επιφανειες του λεβητα)...καιει παραπανω με αποτελεσμα να ζεσταινει το σπιτι γρηγοροτερα η αν ειναι μικρος (στα kw) απλα να το προσπαθει καιγοντας περισσοτερο.

Τωρα στην περιπτωση που τον χρονο ταισματος, τον βαλουμε αντι για 35 στο 55 και ζεσταινομαστε ικανοποιητικα, σημαινει οτι ο λεβητας ειναι μεγαλυτερος για τον χωρο μας.

Απλη αποδειξη οτι καιγοντας λιγοτερο καυσιμο, η απορροφουμενη θερμανση που σαφως ειναι λιγοτερη απλα μας φτανει.

Αυτα τα λεω γενικα, οχι παρατηρηση προς καποιον συγκεκριμενα.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87123 από giorgos m 35
Απαντήθηκε από giorgos m 35 στο θέμα Primus 45

ΠΑΠΑΣ έγραψε:

electron έγραψε: Από ότι γνωρίζω στην Mavil θα βελτιώσουν το κλαπέτο για να κλείνει πάντα (θα είναι πλέον κάθετο και όχι οριζόντιο) Όποτε κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί..

Η πίσσα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το κλαπέτο. Έχει να κάνει με χαμηλή θερμοκρασία νερού >30c και πτώση από τον κυκλοφορητή δηλαδή ξεκινάει οπου το έχουμε ορίσει πχ στους 40c και μετά αφού κάνει κύκλο επιστρέφει το πιο παγωμένο νερό απο το δίκτυο των καλοριφέρ με αποτέλεσμα από 40 να πέσει απότομα στους 30 ή 25 και αυτό κάνει υγροποιήσεις. Μια τριοδη θα βοηθούσε για τον παραπάνω λόγο, απλά έχει να κάνει και με το δίκτυο του καθενός.. πχ σε εμένα δεν πέφτει πάνω από 5~8 βαθμούς..


Αυτο που λες ναι ισχυει.Αλλα το προβλημα σε μενα δεν ειναι αυτο.Το αντιμετωπιζω καθημερινα εδω και 3 μηνες.Πριν ειχα τα νερα στους 55 και ο λεβητας ηταν γεματος πισσα.Τωρα με τα νερα στους 47 ακομα και 43 η πισσα εχει περιοριστει στο ελαχιστο για τους λογους που εξηγησα.Δεν ειπα οτι ευθυνεται το κλαπετο η οτι ειναι λαθος το κλαπετο.Το κλαπετο εμμεσα εχει σχεση.Το προβλημα ειναι τα 4 μετρα σωληνα που εχω μεχρι την καμιναδα.Συνηθως μολις καθαρισω την σταχτη απο την εστια καυσης πιανει πισσα. Μολις αφησω και μαζευτει αρκετη σταχτη στην εστια αρχιζει και φευγει η πισσα.

πιστεύω οτι για τιν πισα παίζουν ρόλο 2 παράγοντες. α) η καμινάδα (ύψος,απο τι υλικό είναι) και β)η διαφορά θερμοκρασίας στην επιστροφή του νερού.α) οσο ποιο χαμηλές θερμοκρασίες πιάνει στην περιοχή σας τόσο καλύτερα θα πρέπει να είναι μονωμένη και η καμινάδα για να μην πιάνει υγροποιησεις και της μεταφέρει στο λέβητα.(Η υγροποίηση δημιουργεί και τιν πίπισα) β)η διαφορά θερμοκρασίας τον επιστρεφόμενων νερών πρέπει να ειναι όσο το δυνατό μικρότερη. Στην περίπτωση τιν δική μας που οι λέβητες δεν δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με κλαδο ανακυκλοφοριας (dy das). αν βάλεις τριοδη λόγω τον χαμηλών θερμοκρασιών του νερού μπορεί να μην δούλεψή ποτέ . π.χ αν βάλεις μια τριόδη 55 βαθμών και έχεις τον κυκλοφοριτη στους 55 θα είναι μονίμως ανοιχτή, πράγμα που κάνει και το dy das ανέξοδα.. αν έχεις τον κυκλοφοριτη στους 60 θα κλήση στους 55 και θα δούλεψή μονό για τους 5 βαθμούς. οι πιο πολλοί εδώ διαβάζω οτι εχουν τον κυκλοφοριτη χαμηλά για οικονομία. Πάντως καλο ειναι τα επιστρεφόμενα να ειναι 50 και άνω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87152 από PRIMUS 45
Απαντήθηκε από PRIMUS 45 στο θέμα Primus 45
ELECTRON Καλημερα!!!!THANK YOU


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": electron

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.216 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ