Φωτιά σε καμινάδα πελλετ

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147159 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Re:Φωτιά σε καμινάδα πελλετ
Ναι,γιατι ημουν παρον.Το ακους να καιγεται.Το μοτερ καυσαεριων αλλαζει ηχο.
Ξεκολησαν κατι αλουμινενια αυτοκολητα που ειχε ο κατασκευαστης και ειδικα την δευτερη φορα το σπιτι γεμισε καπνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147160 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Φωτιά σε καμινάδα πελλετ

dimitris11 έγραψε:


Τις πρωτες τις ειχα τρια χρονια,τη μερα που πηραν φωτια αλλαξαν χρωμα.
Οι πρωτες ειχαν λαστιχα στις ενώσεις και δεν καπνισαν,μονο ακουγες, εβλεπες να αλλαζουν χρωμα και ο στοκος που ειχα βαλει στις ενωσεις να ξεκολα και να πεφτει..
Οι δευτερες κακη επιλογη τωρα θα τις ξανα αλλαξω,θα παρω παλι με λαστιχα εφαρμογης θα βαλω και σφηκτηρες.
Στεφτομαι για μονομενη γιατι εχω πολυ χαμηλη εξοδο καυσαεριων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147161 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Φωτιά σε καμινάδα πελλετ
Θα κάνω κάποια σχόλια που επιβάλει η κοινή λογική.

Κατα την άποψή μου, δε χρειαζόταν να αλλάζεις σόμπα, ούτε και στο pellet είναι το βασικό πρόβλημα. Μάλιστα, αν δεν έχεις λάθος ρυθμίσεις (χαμηλός αέρας καύσης) και πρόβλημα ελκυσμού (που πιστεύω πως έχεις), τότε η νέα σου σόμπα είναι μάλλον μικρή για τα σώματα του σπιτού και γι'αυτό έχεις και χαμηλά καυσαέρια.

Έχεις πρόβλημα με την εξωτερική καμινάδα. Ότι και να κάνεις εσωτερικά θα είναι άδικος κόπος και έξοδα. Δε χρειάζεται να βάλεις στο εσωτερικό του σπιτιού μονωμένη καμινάδα. Μονωμένη χρειάζεται να μπει στο εξωτερικό τμήμα των 5 μέτρων που είναι τώρα χτιστή. Με μερικά στρατηγικά επιλεγμένα ανοίγματα, μπορεί να γίνει τοποθέτηση.
Το άνοιγμα που έχεις κλείσει με πανιά, αν ανοιχτεί θα επιδεινώσει δραματικά το σημερινό σου πρόβλημα, καθώς η είσοδος κρύου αέρα απο κάτω θα ψύξει και θα ανακόψει ακόμα περισσότερο τα καυαέρια.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, συμβαίνει ότι τα καυσαέρια (και αναφέρομαι και στην παλιά σόμπα, γιατί με την τωρινή με 90οC στην έξοδο της σόμπας είναι μάταιο και να το συζητάς αν δε βρεις τρόπο να τα αυξήσεις μέσω ρυθμίσεων καύσης), 'οταν φτάνουν στη χτιστή καμινάδα (για λόγους που έχουν να κάνουν με τη γεωμετρία και τις λοιπές συνθήκες -προσανατολισμός, θερμοκρασίες, τραχύτητα, κτλ-, αδυνατούν να διαφύγουν ικανοποιητικά και έτσι έχεις σε υπερμετρο βαθμό τις υγροποιήσεις εντός και εκτός σπιτιού. Το πελλετ απο τα στερεά καύσιμα είναι αυτό που κατ'εξοχήν δίνει ελάχιστα κατάλοιπα. Με σωστή καύση μπορείς να καις δεκάδες τόνους και να μην έχεις κρεόζωτο παρά λίγη αιθάλη για χρόνια. Αν εσύ έχεις αναφλέξιμη πίσσα κάθε 2-3 μήνες και μερικές εκατοντάδες κιλά πέλλετ, πάει να πει ότι έχεις σοβαρότατο πρόβλημα υγροποιήσεων που δεν μπορεί να προέρχεται παρα μόνο απο ατελή καύση, χαμηλές θερμοκρασίες θαλάμου (τα τούμπα σου επίσης είναι σε απαράδεκτα κακή κατάσταση), πολύ κακό ελκυσμό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καυσαρίου.
Η λογική λέει, πως υπάρχει ροϊκό πρόβλημα στη διαφυγή τους στο τμήμα εξόδου του inox προς τη χτιστή καμινάδα. Διόρθωσε αυτό και θα βρεις τη σωτηρία σου. (Προϋπόθεση φυσικά να αλλάξεις ΚΑΙ τις παραμέτρους καύσης στη σόμπα, για να ανεβάσεις τα καυσαέρια στην έξοδό της, τουλάχιστο στους 160οC)

Επίσης στις ανοξείδωτες καμινάδες, οι ελαστικοί δακτύλιοι προορίζονται μόνο για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Στο πετρέλαιο και ειδικά στα στερεά καύσιμα πρέπει να αφαιρούνται.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Still

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147162 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Φωτιά σε καμινάδα πελλετ
Αφού καθάρισα την έξω καμινάδα (είχε μαζέψει μισό τσουβάλι πελετ λάσπη) την λειτούργησα (20 μέρες) έχοντας αφαιρέσει τα πανιά στο κάτω μέρος.Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η εξωτερική καμινάδα λειτουργώντας ανοικτή από κάτω στέγνωσε εσωτερικά.
Έχοντας έτσι την εξωτερική καμινάδα πήρε φωτιά την τρίτη φορά η εσωτερική καμινάδα.
Η διάφορα με τις προηγούμενες δυο είναι ότι πήρε φωτιά ενώ λειτουργούσε η σόμπα. Τις προηγούμενες δυο πήρε φωτιά όταν εσβηνε η σόμπα.
Δεν ξέρω αν αυτό επηρέασε να εκδηλωθεί η φωτιά με διαφορετικό τρόπο.
Έβαλα τριοδη 60 βαθμών (πρώτα δεν είχα καθόλου) για να έχω ζεστή τη σόμπα και να γλιτώσω από τις υγροποιήσεις μέσα στη σόμπα.
Θερμοκρασία καυσαερίων δεν μπορώ να ανεβάσω ότι και να δοκίμασα.
Όταν ανέβασα τις στροφές του βεντιλατερ κοντά στις 2000 κόντεψαν τα καυσαέρια να φτάσουν τους 100 βαθμούς. Μόνο που πετούσε άκαυτα από το ποτηράκι.
Σκεφτομαι να βάλω μονομένη καμινάδα εσωτερικά ώστε μέσα στο σπίτι να μην δημιουργείται κρεόζωτο. Όταν η εσωτερική καμινάδα φτάνει στον τοίχο είναι χλιαρή. Με την μονωμένη θα αλλάξει αυτό.
Μέσα δεν έχω νερά από την εξωτερική,θα φαινόταν στον τοίχο. Εκεί που γίνετε η ένωση η εσωτερική καμινάδα είναι μονωμένη με πετροβαμβακα πάχους τριών εκατοστών και μήκους περίπου 20 εκατοστά. Όσο είναι ο τοίχος δηλαδη.Η μεσα με την εξω δεν έρχονται άμεσα σε επαφή.
Αυτά όλα καλά γι'αυτη τη σόμπα, με την προηγούμενη δεν είχα τέτοιο θέμα(είχε πάντα υψηλές θερμοκρασίες),πώς πήρε φωτιά εκείνη;
Τα μπουριά της είχαν άλλα κατάλοιπα.
Η μονή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι σε εκείνη το φθινόπωρο είχα πρόσθεση εντος της σόμπας χαλκοσωληνα τρια μετρα, αυτο μάζευε πισα και καθάριζε πολύ δύσκολα. Μονο σε εκεινο το σημειο ομως μαζευε η υπόλοιπη μόνο σταχτη σα πουδρα.
Ήταν αυτό αρκετό ώστε να δώσει φωτιά στην καμινάδα δυο μέτρα μετά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147163 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Φωτιά σε καμινάδα πελλετ
Νομίζω ότι δεν έπρεπε να αλλάξεις την προηγούμενη σόμπα σου πάντως.

Στο δια ταύτα, ο ρόλος των καυσαερίων είναι όταν απάγονται να απομακρύνουν εκτός απο τα προϊόντα της καύσης (νερό, CO2) και τα παραπροϊόντα αυτής. Γι'αυτό πρέπει να είναι αρκετά θερμά ώστε να διαφεύγουν στο περιβάλλον μαζί με όλο τους το περιεχόμενο. Στην περίπτωσή σου, προλαβαίνουν και αποφορτίζονται απο το μεγαλύτερο μέρος των παραπροϊόντων, μέσα στην καμινάδα σου, και γι'αυτό έχεις τόσο έντονο πρόβλημα.
Με την τρύπα που λες, μπορεί να στέγνωνε η καμινάδα, όμως αυτά δε σημαίνει ότι δε βρεχόταν κιόλας (που είναι τα βασικό πρόβλημα) απο τις υγροποίήσεις. Το ρεύμα κρύου, αέρα που επιβάλλεις με αυτό τον τρόπο μπορεί να βλέπεις ότι στεγνώνει την καμινάδα, αλλα στην πραγματικότητα όσο λειουργεί η σόμπα, αυξάνει τις υγροποιήσεις στα τοιχώματα της καμινάδας ψύχοντας τα καυσαέρια και μπορεί να τα μπλοκάρει δημιουργόντας ένα είδος "αεροκουρτίνας".
Και να μονώσεις την εσωτερική καμινάδα δε θα γλίτώσεις, καθώς είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δημιουργείται στην ένωση με τη χτιστή καμινάδα. Δε σημαίνει μόνο ότι τα ζουμιά θα τρέχουν απο τη χτιστή, στην Inox, αλλα ότι η αλλαγή των ροϊκών χαρακτηριστικών και της θερμοκρασίας δεν επιτρέπει σε αυτά να εκτονωθούν κανονικά αφού ανακόπτονται και υγροποιούνται και εντός της inox.
Θα επιμείνω ότι πρέπει να βρεις κάποιον να σου ρυθμίσει σωστά τη σόμπα (και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δυστυχώς κακώς την αντικατέστησες) και πρέπει να ανεβάσεις την inox μέχρι την ταράτσα (με μονωμένο το εξωτερικό κομμάτι).

Αν θες κάνε ένα σκαρίφημα όλης της καμινάδας σου απο τη σόμπα έως την τελική έξοδο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147164 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Φωτιά σε καμινάδα πελλετ


Αν βάλω αναμένω κερί στη βάση της εξωτερικής καμινάδας σβήνει από την ταχύτητα του αέρα. Θέλω να πω ότι τραβάει πολύ καλά η εξωτερική καμινάδα. Έχοντας την ανοικτή από κάτω δεν είναι στην ουσία σαν να μην την έχω. Όσο λειτούργησε ανοιχτή κάτω δεν είχε υπολείμματα στάχτης.
Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν by dimitris11.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ