Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121561 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ
Λοιπόν Μανώλη.

Λογικά έχουμε και οι δύο μας το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Και εγώ πρώτα με το πετρέλαιο ζεσταινόμουν πολύ καλά και απροβλημάτιστα, ενώ τώρα με την σόμπα-λέβητα που έχω......αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα με τα δικά σου.....αν όχι τα ίδια.

Ξυλολέβητες λέγονται τα μεγάλα μηχανήματα που έχουν τεράστιους χώρους καύσης, και φυσικά δέχονται μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων. Οι μικροί οι ξυλολέβητες [σαν τον δικό μου] λέγονται σόμπες, όπως επίσης και η δική σου.

Ποιό είναι το πρόβλημα στους μικρούς ξυλολέβητες-σόμπες. Οταν ανάβουμε τα 5 καυσόξυλα που χωράει η σόμπα μας, μέχρι να πάρουν φωτιά, να αποβάλουν την λίγη η μεγάλη υγρασία που έχουν χρειάζεται χρόνος για να ανέβει η θερμοκρασία των νερών.

Κάποια στιγμή η θερμοκρασία των νερών, και αφού ανάψουν καλά τα ξύλα, φτάνει στους 80c και σε εσένα που είναι καλύτερα ποιοτική η σόμπα σου, ανεβάζει τα νερά και στους 90c.

Σε έναν μεγάλο λέβητα η θερμοκρασίες αυτές μπορεί να διαρκέσουν πολλές ώρες, γιατί έχει υπάρχει μεγάλη ποσότητα ξύλων, σε εμάς όμως διαρκούν λίγο γιατί τα 5 ξύλα που βάλαμε.....πόσο να "κρατήσουν" ?

Οπότε χρειάζεται να ανοίξουμε την πόρτα και να ξαναφουλάρουμε ξύλα. Μέχρι όμως αυτά να αρχίσουν να καίγονται, απορροφούν όλη την ενέργεια της σόμπας, ρίχνοντας την θερμοκρασία των νερών σε δραματικό στάδιο.

Το συμπέρασμα είναι ότι σε διάρκεια μιας ώρας, η θερμοκρασία των νερών είναι υψηλή, αλλά στην επόμενη χαμηλή. Οπότε τα νερά του λέβητα ποτέ δεν βρίσκονται σε σταθερή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή τα καλοριφέρ να ζεματάνε, και ενώ μετά απο μια η 2 ώρες να είναι χλιαρά.

Αυτή η εναλλαγή των θερμοκρασιών των σωμάτων, είναι που κάνει όλη την ζημία. Εγώ το πρόβλημα μου το έλυσα τοποθετώντας στον χώρο επί πλέον μια μικρή σόμπα πέλλετ. Η οποία καίει όποτε χρειάζεται και όχι πάντα.

Ετσι στο ισόγειο του σπιτιού το πρόβλημα λύθηκε 100%....ενώ στον πρώτο όροφο η κατάσταση είναι όπως πρώτα [δεν μπορεί να ζεσταθεί σωστά ο χώρος] Κάπως έτσι, ίσως και το ίδιο συμβαίνει και σε εσένα.

Και εμένα στην αρχή όλα μου φταίγανε....με την διαφορά ότι δεν υπήρχε τεχνίτης να μπινιλικιάζω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121576 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ
αυτο που ρωτησα μανωλη ειναι αν εχεις καμμια η μπορεις να μετρησεις ποση ειναι η θερμοκρασια στην επιστροφη
πχ για να αποδιδουν τα σωματα ικανοποιητικα αν εχεις 90 βαθμους στην προσαγωγη στην επιστροφη πρεπει ναχεις 70 .(το κακο ειναι οτι η μετρηση πρεπει να γινεται σε καθε σωμα)

αυτο που περιγραφεις μαστορα μου ειναι η υποδιασταολογηση που προερχεται απο την κακης εννοια οικονομια με πολλους δυστυχως θιασωτες .
μετα απο καποιες ωρες καυσης δεν δικαιολογουνται τετοια φαινομενα αν δεν υπαρχει υποδιαστασολογηση
και συμφωνα με τα λεγομενα η σομπα του μανωλη δεν πρεπει να εμπιπτει σ αυτη την κατηγορια εχοντας αρκετη ισχυ (εκτος φυσικα κι αν δεν ισχυει αυτο)
θεωρω οτι μια και την εχουν δει κι αλλα ατομα σχετικα με το αθλημα η περιπτωση του δεν εμπιπτει στην κακη αισθηση θερμοκρασιας αλλα σε πραγματικες τιμες (προφανως δεν εχω ιδια αντιληψη οποτε αν κατι δεν ισχυει διορθωστε )


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121596 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ

dimlyk έγραψε: αυτο που περιγραφεις μαστορα μου ειναι η υποδιασταολογηση που προερχεται απο την κακης εννοια οικονομια με πολλους δυστυχως θιασωτες .


Να το καταλάβω λίγο καλύτερα. Δηλαδή τι σχέση έχει υποδιαστασολόγηση, με την σόμπα που δεν μπορεί να κρατήσει συνεχώς σταθερή θερμοκρασία στην καύση της.
Η φωτιά, η θράκα, και το αναμμένο κάρβουνο είναι αυτό που δίνει θερμοκρασία σε μια σόμπα, είτε αυτή είναι υδραυλική, είτε απλή, είτε πιο απλά ένα ανοιχτό βαρέλι η ψησταριά.

Οταν σε μια εστία φωτιάς, ρίξουμε ξύλα, η στην ψησταριά σβηστά κάρβουνα, αυτόματα σβήνει η φωτιά με αποτέλεσμα να μην έχουμε θερμοκρασία. Μετά από λίγη ώρα και πάλι μόλις ανάψουν "όλα" ξαναέρχεται η θερμοκρασία που θέλουμε.....και πάει λέγοντας.

Η σόμπα έχει επάνω θερμόμετρο, όταν αυτό βρίσκεται στους 80c με κάρβουνα πλέον μέσα χρειάζεται τροφοδοσία, λίγο μετά την τροφοδοσία το θερμόμετρο μας δείχνει 40C.....εάν είχα μια σόμπα με 90λίτρα νερού δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί μέχρι να πέσει η θερμοκρασία των νερών, θα είχαν ήδη "αρπάξει" τα ξύλα και όλα θα ήταν οΚ.

Με τις σόμπες όμως που παίρνουν μόνο 20λίτρα, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η καύση των ξύλων, η θερμοκρασία [στα νερά για τις υδραυλικές] η στο σώμα της σόμπας [για τις απλές] έχει πλέον πέσει.
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121610 από μανολης
το κακο ειναι φέτος οτι εχω ξερα μα ξερα ξυλα προχτες μετα τη δουλεια την αναψα 5 η ωρα μεχρι της 6 ειχε ανεβαση καλες θερμοκρασιες 80 βαθμους η επιστροφες ηταν και αυτες καυτες μαλλον γυρω στους 70 βαθμους την εκαψα μεχρι τις 12 η ωρα που μπορω να πω οτι μου ανεβασε μονο 3 βαθμους απο 18 σε 21 τα σωματα ζεματανε αλλα νιώθω μια ψυχρα και δεν μου φαίνεται λογικο 6 ωρες να εχει συνεχομενες θερμοκρασιες 70 με 80 βαθμους και να ανεβαζω μονο 3 βαθμους αν ειχα συνεχόμενη καυση στο πετρελαιο 3 ωρες οχι 6 στους 70 βαθμους στο σπιτι θα ειχα 30 βαθμους μεσα

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121623 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ
μαστορα ...αυτο που περιγραφεις γινεται και στο πετρελαιο μεχρι να ανεβει η θερμοκρασια στον χωρο ...
οταν ομως ανεβει τα μεγαλα σκαμπανεβασματα δεν δικαιολογουνται ....δεν δικαιολογουνται τα επιστρεφομενα να πεφτουν στους 40 παρα μονο αν δεν επαρκει η ισχυς


μανωλη ...τελικα το προβλημα σου ειναι οτι αισθανεσαι κρυο ,,,η οτι το σπιτι ειναι κρυο μπορει ναναι 2 διαφορετικα πραγματα ,,,αν πχ στο δωματιο της σομπας εχεις 24 βαθμους και καπου παραδιπλα 21 εχεις προβλλημα ,,,το ιδιο αν καθεσαι απεναντι απ την σομπα και κινηθεις σ αλλο χωρο ,,,κι ακομα κι αυτο που σου ειπαν το αμονωτο ταβανι που δημιουργει ανερχομενα ρευματα κι εσυ αισθανεσαι κρυο ....αν ομως οι επιστροφες στα σωματα εχουν μονο 10 βαθμους διαφορα επισης υπαρχει προβληματακι ... δεν ξερω αν θα σε βοηθαγε δοκιμαστικα να βαλεις κανα ανεμηστηρακι χαμηλα σε κανα 2 σωματα ωστε να σου δινουν περισσοτερη θερμανση


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121631 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Σύνδεση ξυλόσομπας με καλοριφέρ

μανολης έγραψε: το κακο ειναι φέτος οτι εχω ξερα μα ξερα ξυλα προχτες μετα τη δουλεια την αναψα 5 η ωρα μεχρι της 6 ειχε ανεβαση καλες θερμοκρασιες 80 βαθμους η επιστροφες ηταν και αυτες καυτες μαλλον γυρω στους 70 βαθμους την εκαψα μεχρι τις 12 η ωρα που μπορω να πω οτι μου ανεβασε μονο 3 βαθμους απο 18 σε 21 τα σωματα ζεματανε αλλα νιώθω μια ψυχρα και δεν μου φαίνεται λογικο 6 ωρες να εχει συνεχομενες θερμοκρασιες 70 με 80 βαθμους και να ανεβαζω μονο 3 βαθμους αν ειχα συνεχόμενη καυση στο πετρελαιο 3 ωρες οχι 6 στους 70 βαθμους στο σπιτι θα ειχα 30 βαθμους μεσα

Να κάνω μία ερώτηση?
Αέρα από που παίρνει η σόμπα για την καύση?
Συγνώμη αν έχει γραφτεί και δε το πρόσεξα.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ