EcoSpar: Ερωτήσεις - Προβλήματα λειτουργίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45964 από mastoras
Εχεις "πειράξει" καθόλου την τροφοδοσία του πέλλετ ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46003 από Zartattack
Ό,τι έχει... πειραχθεί είναι από τον άνθρωπο που ήρθε να μου ρυθμίσει τη σόμπα και να μου δείξει πως λειτουργεί. Αυτός θεωρεί πως οι ρυθμίσεις έχουν γίνει σωστά. Τώρα περιμένω τηλεφώνημα από τον αντιπρόσωπο για να δουμε τι θα γίνει.

Νομίζω όμως πως τελικά θα πρέπει να μπω πιο βαθιά στο κομμάτι σομπάς και να κατανοήσω τη κάθε μια ρύθμιση μήπως και η βελτιστοποίηση της σόμπας γίνει τελικά από εμένα.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Zartattack.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46377 από pianoteacher

Zartattack έγραψε: Ό,τι έχει... πειραχθεί είναι από τον άνθρωπο που ήρθε να μου ρυθμίσει τη σόμπα και να μου δείξει πως λειτουργεί. Αυτός θεωρεί πως οι ρυθμίσεις έχουν γίνει σωστά. Τώρα περιμένω τηλεφώνημα από τον αντιπρόσωπο για να δουμε τι θα γίνει.

Νομίζω όμως πως τελικά θα πρέπει να μπω πιο βαθιά στο κομμάτι σομπάς και να κατανοήσω τη κάθε μια ρύθμιση μήπως και η βελτιστοποίηση της σόμπας γίνει τελικά από εμένα.


Φίλε μου...καλώς ήρθες στο club ;) Είμαστε στην Ελλάδα, τα πέλλετ ήταν άγνωστα για τους εμπόρους στην Αθήνα, και όταν μυρίστηκαν χρήμα μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς καμία άλλη σκέψη. Αποτέλεσμα ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε τον κόπο να ενημερωθεί ΠΩΣ λειτουργούν, ΠΩΣ τις ρυθμίζουμε και πως αντιμετωπίζουμε πιθανές εμπλοκές. Αποτέλεσμα...εγώ άλλαξα 2 σόμπες μέχρι να βρω άκρη (!!!) και τελικά το θέμα με την κατανάλωση τακτοποιήθηκε αφού τηλεφώνησα στον κ.Αναγνωστόπουλο ο οποίος είναι και ο εισαγωγέας. Δε λέω ευγενικός με κατατόπησε μέσο τηλεφώνου και τη ρυθμίσαμε αλλά...κανονικά έπρεπε κάθε αντιπρόσωπος να περάσει ένα σεμινάριο μαζί με τους τεχνικούς-εγκαταστάτες (τι λέω τώρα, μα που είμαι στην Ευρώπη;) για την ορθή χρήση-τοποθέτηση και κυρίως ρύθμιση. Αντί αυτού πληρώσαμε και καλά ρύθμιση από τεχνικό και τώρα πεδαιυόμαστε μόνοι μας να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Η σόμπα μας πρέπει να είναι καλή, αλλά οι κακές ρυθμίσεις αποπροσανατολίζουν τις εντυπώσεις μας για αυτήν. Προτείνω σε όποιον αντιμετωπίσει θέμα να επικοινωνήσει με τον εισαγωγέα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46538 από veziris
Παρέλαβα προχθές την σόμπα. Τι σόμπα δηλαδή, λέβητας στην ουσία αφού εγκαταστάθηκε στο λεβητοστάσιο που υπάρχει ήδη ο λέβητας πετρελαίου.Συνοδεύονταν από δυο manual, ένα πολύ γενικό κι ένα με 70 σελίδες περίπου, πολύ αναλυτικό με εικόνες για κάθε ρύθμιση. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Βαρειά κατασκευή, μονωμένη σχεδόν τέλεια. Τα μόνα σημεία που καταλαβαίνεις θερμότητα εξωτερικά είναι λίγο μπροστά στην πόρτα με το μικρό τζαμάκι και αρκετά περισσότερο από πάνω στο καπάκι πάνω από το σημείο που περνάνε οι σωλήνες που θερμαίνουν το νερό. Εκεί θα μπορούσε να μπει άνετα ένα κομμάτι πετροβάμβακα αλλά δεν ξέρω γιατί το έχει αφήσει έτσι ο κατασκευαστής (αν μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία). Με τον εγκαταστάτη ψιλοζοριστήκαμε να την ξεκινήσουμε (λόγω έλλειψης εμπειρίας και των δύο) αλλά όπως συμβαίνει συνήθως είναι πιό εύκολο από ότι νομίζεις στην αρχή. Τελικά έκανα μόνος μου τις ρυθμίσεις για το νερό και τον κυκλοφορητή (βασικά στοιχεία για μένα λόγω ενδοδαπέδιας). Αυτή τη στιγμή δουλεύει με άνοιγμα κυκλοφορητή στους 36C με το νερό στους 43C (το ανεβάζει η σόμπα μέχρι 46-47, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό). Την έχω αφήσει να δουλεύει στο επίπεδο 3 και βλέπω μεγάλη ταχύτητα αύξησης θερμοκρασίας νερού (όχι μόνο στους 45C αλλά και στους 60C που την δούλεψα για λίγο). Με 6-7 ώρες λειτουργίας βλέπω λίγη στάχτη και μερικά καρβουνάκια (τι φταίει;). Για καταναλώσεις θα πω μετά από καμμιά δεκαριά μέρες αφού δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντως μέχρι τώρα έχει κάψει 1/3 του τσουβαλιού περίπου.
Το μόνο που με προβληματίζει προς το παρόν είναι ότι όταν πιάσει την θερμοκρασία νερού σταματάει η καύση και όταν χρειαστεί να ξεκινήσει πάλι, αρχίζει ολόκληρη η διαδικασία με την έναυση μέσω της αντίστασης. Δεν θα έπρεπε να μπαίνει σε μια διαδικασία STANDBY με λίγη φλόγα και να αυξάνετε η καύση όταν ζητάει πάλι θερμοκρασία στο νερό ;
Επίσης αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του στις ρυθμίσεις κοχλία και αέρα (βοηθάτε παιδιά, στην Κρήτη είναι νέο σπορ το pellet).
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον pianoteacher, ότι είναι προτιμότερη η εγκατάσταση εκτός οικίας κυρίως λόγω οσμών.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by veziris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46861 από XAALAARAA

veziris έγραψε: Παρέλαβα προχθές την σόμπα. Τι σόμπα δηλαδή, λέβητας στην ουσία αφού εγκαταστάθηκε στο λεβητοστάσιο που υπάρχει ήδη ο λέβητας πετρελαίου.Συνοδεύονταν από δυο manual, ένα πολύ γενικό κι ένα με 70 σελίδες περίπου, πολύ αναλυτικό με εικόνες για κάθε ρύθμιση. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Βαρειά κατασκευή, μονωμένη σχεδόν τέλεια. Τα μόνα σημεία που καταλαβαίνεις θερμότητα εξωτερικά είναι λίγο μπροστά στην πόρτα με το μικρό τζαμάκι και αρκετά περισσότερο από πάνω στο καπάκι πάνω από το σημείο που περνάνε οι σωλήνες που θερμαίνουν το νερό. Εκεί θα μπορούσε να μπει άνετα ένα κομμάτι πετροβάμβακα αλλά δεν ξέρω γιατί το έχει αφήσει έτσι ο κατασκευαστής (αν μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία). Με τον εγκαταστάτη ψιλοζοριστήκαμε να την ξεκινήσουμε (λόγω έλλειψης εμπειρίας και των δύο) αλλά όπως συμβαίνει συνήθως είναι πιό εύκολο από ότι νομίζεις στην αρχή. Τελικά έκανα μόνος μου τις ρυθμίσεις για το νερό και τον κυκλοφορητή (βασικά στοιχεία για μένα λόγω ενδοδαπέδιας). Αυτή τη στιγμή δουλεύει με άνοιγμα κυκλοφορητή στους 36C με το νερό στους 43C (το ανεβάζει η σόμπα μέχρι 46-47, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό). Την έχω αφήσει να δουλεύει στο επίπεδο 3 και βλέπω μεγάλη ταχύτητα αύξησης θερμοκρασίας νερού (όχι μόνο στους 45C αλλά και στους 60C που την δούλεψα για λίγο). Με 6-7 ώρες λειτουργίας βλέπω λίγη στάχτη και μερικά καρβουνάκια (τι φταίει;). Για καταναλώσεις θα πω μετά από καμμιά δεκαριά μέρες αφού δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντως μέχρι τώρα έχει κάψει 1/3 του τσουβαλιού περίπου.
Το μόνο που με προβληματίζει προς το παρόν είναι ότι όταν πιάσει την θερμοκρασία νερού σταματάει η καύση και όταν χρειαστεί να ξεκινήσει πάλι, αρχίζει ολόκληρη η διαδικασία με την έναυση μέσω της αντίστασης.Αν μαθεις απο που αλλαζει αυτο πες το μας σε παρακαλω απο που αλλαζει για τον φιλο μου τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που εχειτην ιδια σομπα Δεν θα έπρεπε να μπαίνει σε μια διαδικασία STANDBY με λίγη φλόγα και να αυξάνετε η καύση όταν ζητάει πάλι θερμοκρασία στο νερό ; εμενα η δικια μου αλλης εταιριας ετσι δουλευει δυναμωνει χαμηλωνει
Επίσης αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του στις ρυθμίσεις κοχλία και αέρα (βοηθάτε παιδιά, στην Κρήτη είναι νέο σπορ το pellet).επεισης μας ενδιαφερει να μαθουμε απο που ρυθμιζετε ο κοχλιας για την σκαλα modulation (οικονομιας)οποιος ξερει ας βοηθηση
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον pianoteacher, ότι είναι προτιμότερη η εγκατάσταση εκτός οικίας κυρίως λόγω οσμών.


:angry: :angry:αλλη μια αγορα σομπας χωρις υποστηριξει καποιοι ειναι για πολυ σεξ

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #46870 από kosmidis80
Sex και ξυλο να συμπληρωσω τον φιλτατο! :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ