- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Λέβητες Βιομάζας και Ξύλου
- Προβλήματα και απορίες στην χρήση
- Λέβητας Thalia 20 kW
Λέβητας Thalia 20 kW
- georgepap31
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
- Σχεδιαστής (CAD) & interior designer
- Δημοσιεύσεις: 179
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 29
ΚΑθάρισα πιο σχολαστικά το λέβητα και τα μπουριά χθές και η σόμπα μου φαίνεται τώρα τουρμπο. Μάλλον είχε μαζέψει τόσο πράμα μέσα που μαύριζε τζαμάκι συνέχεια και η φλόγα δεν είχε καμιά ζωηράδα (δλδ χόρευε με καμπύλες ήσυχα κι όχι σαν φλόγιστρο με το χαρακτηριστικό ήχο φφφφφφφφφ.
Άρα δίκιο έχουν κάποιοι που καθαρίζουν συχνά γιατί μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις σε σωστές ρυθμίσεις.
george_kont έξυπνο το κολπάκι σου αλλά πρόσκαιρο.Άμα δε μαυρίσεις μούτρα δε καθαρίζεις σόμπα
Λια και μένα θέλει καμια ώρα να πιάσει 60.Το έχω συνέχεια στο Eco με θερμοστάτη σόμπας στο 35 δλδ μόνιμη καύση και ανάβω-σβήνω τη σόμπα χειροκίνητα, συνήθως 2 φορές τη μέρα πρωί- απόγευμα. Το σύστημα μου υπέδειξε ο Chris και με βόλεψε.
Καλό τριήμερο
georgepap31 έγραψε: Για το βαθύ καθάρισμα λέω, το οποίο φέτος το έχω κάνει 3 φορές απ την αρχή της λειτουργίας (Νοέμβριο αρχές) Κατά τα άλλα, καθαρίζω τασάκι καύσης και γύρω χώρο πριν κάθε έναυση ως εξής: πατάω έναυση και σε μερικά δευτερόλεπτα ξεκινά το βεντιλατέρ αέρα. Τότε ανοίγω πόρτα ,σηκώνω τασάκι, ξύνω τον πάτο του με το πίσω μέρος ενός ξύλινου στραβοπίνελου και κατόπιν το αδειάζω μέσα στη σόμπα. Περνάω μερικές γρήγορες πινελιές το τζαμάκι,το τασάκι και το στοιχείο έναυσης, το βάζω στη θέση του και μερικές ακόμα πινελιές στο γύρω χώρο, να πέσουν κάτω οι στάχτες.. Όλο αυτό διαρκεί περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Δεν έχει προλάβει να πέσει ακόμα το πέλλετ. Αν στο μεταξύ παρατηρήσω γεμάτο συρτάρι στάχτης, το αδειάζω ακριβώς μετά το κλείσιμο της πόρτας. Που και που κάνω κι ένα σκούπισμα με τη σκούπα στάχτης στο χώρο κάτω απ το τασάκι και στο κάτω μέρος απ τα τούμπα, κουνώντας όσο γίνεται τα ελατήρια να πέσει καμια στάχτη. Με το ίδιο στραβοπίνελο καθαρίζω και τις γρίλλιες του φίλτρου καυσαερίων έξω(που στομώνουν συχνά), μια φορά τη μέρα. Θυμάμαι πρώτη φορά που πήγα να καθαρίσω, έφαγα μια ώρα για τη σόμπα και μια μέρα για την υπόλοιπη στάχτη που σκορπίστηκε στην κουζίνα. Μετά ανακάλυψα τη σκούπα στάχτης και το ανοιχτό βεντιλατέρ..
scouter έγραψε:
georgepap31 έγραψε: Θα έκαιγα το πέλλετ με τα 160 ευρώ/τ κι ας καθάριζα κάθε βδομάδα. Καμιά άκρη?
δηλαδή τώρα, κάθε πότε καθαρίζεις και τι καθάρισμα κάνεις?
εννοείς το συρτάρι της στάχτης ή το γενικό ?
Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- george_kont
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 114
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Chris1 τουλάχιστον εσύ κάτι γνωρίζεις γι αυτό το είπα και ακολούθησα όπως έγραψα πριν την συμβουλή σου και έδωσα λίγο πέλλετ. Εγώ ένας απλός καραβανάς είμαι
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- george_kont
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 114
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
lia77 έγραψε: και μια τελευταια ερωτηση!!! συγγνωμη για τις συνεχεις ερωτησεις αλλα προσπαθω μονη μου εδω και ενα μηνα να μαθω τη σομπα και ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα συναδελφους στο forum! το προγραμμα eco θεωρειτε το πιο οικονομικο; αργει λιγο να μου ανεβασει την θερμοκρασια στους 60. κανει 1 1/5 ; ειναι φυσιολογικο; το εχω στους 25 με 26 βαθμους. και μετα κραταει θερμοκρασια γαι καμια ωρα μεχρι να ξανανοιξει.
Βάλε Μενού Κοχλία
Χρόνος στην ελάχιστη Ισχύ> 1.80 sec
Χρόνος στην μέγιστη Ισχύ> 2.85 sec
Δοσολογία
Πέλλετ Μεταβ. > -2
Αέρας Ισχύος> -4
Δεν μας απάντησες εαν έχεις εξωτερικό θερμοστάτη ή του λέβητα και την μάρκα του πέλλετ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lia77
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 114
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Δεν εχω βαλει εξωτερικο θερμοστατη ειναι απαραιτητος;
Τον θερμοστάτη της σομπας εχω στους 26. Την αναβω συνηθως στις 5 το απογευμα και δουλευει μεχρι τις 9.30 περιπου το πρωι καταναλωνοντας 1 1/2 τσουβαλακι πελλετ. Ειναι καλο η καιει αρκετα; το νερο ειναι συνηθως στους 56 βαθμους και καινε τα σωματα αλλα οταν πεφτει στους 24 μεχρι ναξανανοιξει ειναι στους 48 το νερο. Δεν κραταει αρκετη ωρα το νερο ζεστο. Μηπως εχετε να μου προτεινετε κανενα αλλο τροπο; καικατι τελευταίο το τζαμι μαυριζει το πρωι μετα την χρηση ειναι φυσιολογικό; σας ευχαριστώ πολυυυυ
george_kont αυτες τις ρυθμισεις εβαλα που μου ειπες χτες. αυτες εχω! το πελλετ ειναι αυστριακο
Συνημμένα: 20140105_125529.jpg (53KB)
20140105_125217.jpg (24KB)
20140105_125511.jpg (19KB)
20140105_1...1-05.jpg (19KB)
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lia77
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 114
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios_STI
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
- Δημοσιεύσεις: 183
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 36
Η γνώση έχει αξία όταν τη μοιράζεσαι!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Λέβητες Βιομάζας και Ξύλου
- Προβλήματα και απορίες στην χρήση
- Λέβητας Thalia 20 kW