Λεφτα θα δωσουμε, δουλεια σωστη θα κανουμε;

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132986 από nikos40
Ο πανω οροφος δεν γινεται να μονωθει γιατι ειναι διακοσμημενος με πλακες καρυστου... η ταρατσα ειναι μονωμενη, στα κουφωματα υστερει λιγο, αλουμινενια με μονο χοντρο τζαμι.
Για το ισογειο παιζεται αλλα δεν πιστευω να εχει και μεγαλη διαφορα απο τωρα, αφου ειναι κατασκευη 2000 με τυπικη μονωση, ξυλινα κουφωματα διπλα τζαμια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132994 από kostasd
Νίκο υπάρχει κάποιος λόγος που κολλάς σε βιομάζα και δεν κοιτάς και προς άλλα είδη ΑΠΕ? Πιο συγκεκριμένα, το έχεις σκεφτεί καθόλου για αντλία θερμότητας? Τα σώματα σου φαίνονται αρκετά μεγάλα και είναι πιθανό να μη χρειαστείς ιδιαιτερες αλλαγές.

Μπορεί να βγαίνει λίγο πιο ακριβή σαν λύση (υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγαίνει και πιο οικονομική), αλλά γλυτώνεις όλο το τρέξιμο γεμισε, άδειασε, καθαρισε στάχτες κλπ.

Από κει και πέρα προσωπικά όσο οικονομικό και αν είναι το ξύλο δεν θα το προτιμούσα, ειδικά για διπλοκατοικία. Αυτό για τον απλό λόγο ότι έχει τόσο χαμαλίκι που αν δε βρεθεί τρόπος δίκαιης κατανομής του, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγήσει σε προστριβές. Εκτός αυτού αν θες ένα τέταρτο καθε μερα να ασχολείσαι με το λέβητα, ήδη αυξάνει το κόστος καυσίμου, αφού προστίθεται 15 λεπτά*30 μέρες -> 7,5 ώρες το μήνα ενασχόληση με το λέβητα..Ενα μεροκάματο το μήνα δηλαδή το τρως στο λέβητα.

Συνεπώς αν επιμένεις σε βιομάζα, εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις περισσότερο προς πελλετ, κυρίως για τους λόγους που προανέφερα.

Τώρα όσον αφορά το αν αξίζει κλπ, αυτά βρες ένα μηχανολόγο να σου κάνει μια σωστή μελέτη και να σου απαντήσει και όλες τις απορίες. Μην το πας με τετραγωνικά ή σώματα γιατί θα βρεθείς να έχεις βάλει ενα τεράστιο μηχάνημα που θα το πληρώσεις ακριβά και θα αποδίδει λίγο. Η σωστή διαστασιολόγηση είναι το Α και το Ω όταν θέλουμε να πετύχουμε οικονομία, ό,τι καυσιμο ή μορφή ενέργειας και αν χρησιμοποιούμε.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132995 από nikos40
Καλη περιπτωση η αντλια αλλα στην επαρχια οταν χαλαει κατι εστω και λιγο πολυπλοκο αργει να επισκευαστει...
Εμεις θα χρειαζομασταν υψηλων θερμοκρασιων, και στα πολλα κρυα (οταν ερθουν) θα χουμε θεματακια.
Βαλε και το τριφασικο, βαλε και οτι το νερο εχει πολλα αλατα, βαλε και οτι η μονωση δεν ειναι και πολυ σουπερ, βαλε και την ΔΕΗ.. δεν μου καθετε και πολυ καλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132996 από lefteris

kostasd έγραψε: αν θες ένα τέταρτο καθε μερα να ασχολείσαι με το λέβητα, ήδη αυξάνει το κόστος καυσίμου, αφού προστίθεται 15 λεπτά*30 μέρες -> 7,5 ώρες το μήνα ενασχόληση με το λέβητα..Ενα μεροκάματο το μήνα δηλαδή το τρως στο λέβητα.


Για μένα που ασχολούμαι 6 μεροκάματα το έτος...και γλυτώνω 4000 - 5000 ευρώ το έτος...θα τον ξεσκονίζω και 10 φορες την μέρα τον λέβητα και θα μάθω για χατήρι του να πλέκω και σεμεδάκι για να του βάλω πάνω από την πόρτα. :lol:

Πέρα από την πλάκα, οι επιλογές είναι του καθένα για τον εαυτό του.
Η σωστή σειρά έχει ειπωθεί και παραπάνω μηχανολόγος για υπολογισμό απωλειών - μελέτη αν γίνεται για καλύτερη θερμομόνωση και μετά θα είναι μικρότερες οι ανάγκες για θέρμανση άρα και μικρότερο το κόστος ανα έτος.
Λύσεις με μικρό κόστος και γρήγορη απόσβεση και εξοικονόμηση υπάρχουν (ξυλόσομπες - απλοί λέβητες με απλή συνδεσμολογία), αλλά και με μεγάλες ανάγκες σε τροφοδοσία (καύσιμη ύλη και χρόνος).
Την χρησή τομή θα πρέπει πάντως να την δείς και από κοντά αφού κατασταλάξεις και σε άλλο σπίτι εγκατεστημένη. ;)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132997 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Οι καρύστου βγαίνουν πολύ εύκολα με πολύ μικρό κρουστικό. Μετά ένα γρήγορο γέμισμα με χοντρό σουβά για να επιπεδώσεις, και είσαι έτοιμος για εξωτερική μόνωση. Την ταράτσα σου μπορεί να την ελέγξεις αν θέλει μια μικρή "ενίσχυση" μόνωσης, με το μηχανικό σου.

Τον οποίο μηχανικό σου, τον ΚΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, κάνει μια μελέτη θερμικών απωλειών και σου προτείνει λύσεις και κόστη. ΟΧΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟ. Αυτός θα σου πει ότι ο λέβητάς τους μονώνει, σιδερώνει, καθαρίζει τζάμια, πλένει τις αυλές, και προσέχει και τα παιδιά. Α... ξέχασα να πω ότι μάλλον θα ζεσταίνει κιόλας. Θα πας σε μηχανολόγο, θα τον πληρώσεις 200-300 ευρώ, αλλά δε θα εμπορεύεται μηχανήματα. Θα κάνει μελέτες μόνο.

Έτσι θα βελτιώσεις της συνθήκες θερμικής άνεσης, πολύ σημαντικό αυτό που δεν το λένε πάντα, και θα είσαι έτοιμος και το καλοκαίρι. Γιατί οι μικρές απώλειες έχουν σημασία και το καλοκαίρι με τη ζέστη.

Τα κουφώματά σου με το μονό τζάμι, είναι απίστευτες καταβόθρες ενέργειας. Άλλαξε τα τζάμια σου αν εν μπορείς και τα κουφώματα.

Ότι λύση και να επιλέξεις, πρώτα θα μονώσεις. Μα γιατί ρε γαμώτο δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος και πάει ντουγρού να αλλάξει το λέβητα ή ότι άλλο σκεφτεί?

(Τα λέω έτσι "γλαφυρά", όχι γιατί έχω κάτι μαζί σας, αλλά προφανώς για να σας πείσω να δείτε και την άλλη προσέγγιση. Πρώτα "θωρακίζουμε" και μετά ψάχνουμε λύσεις θέρμανσης/ψύξης. Κάνε "σύπερ" τις μονώσεις σου, και μετά ξέχνα ΔΕΗ, τριφασικό, βλάβες, κλπ. Θα ζεσταίνεσαι με ένα κεράκι μόνο, και θα δροσίζεσαι με ένα νυχτερινό αερισμό).
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133006 από nikos40
Λοιπον θα θερμομονωσω το ισογειο και εναν βορινο τοιχο στον οροφο, οι πλακες ΔΕΝ βγαινουν για λογους καλαισθησιας...
Ετσι κι αλιως δυο πλευρες θα ειναι εκτεθειμενες πλεον η ανατολικη που εχει και κτηριο απεναντι και η δυτικη.
Πιστευω λοιπον οτι ετσι με ενα μηχανημα 40kw θα ειμαστε σουπερ.
Τωρα το θεμα ειναι οτι απο θεμα χωρου βολευει λεβητας με εξωτερικο καυστηρα πελλετ για να μεινει και του πετρελαιου, και αν τελικα δεν συμφερει το πελλετ που πιστευω θα συμφερει, να βγαλω τον καυστηρα και αναγκαστικα να παω στο ξυλο.
Με ανησυχει λιγο ομως οτι αυτους τους καυστηρες δεν τους πολυ παινευετε εδω μεσα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ