Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου: με τι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88729 από kosmidis80
Σαμη εν μερει εχεις δικιο, αλλα εφοσον δεν ειναι ξεκαθαρο οτι θα βαλει buffer, εγω λεω να μην σκεπτεται τον απλο!

Η γνωμη μου παντως ειναι οτι δεν του κανει ξυλολεβητας,ακομα και που εχει δωρεαν τα ξυλα! Το σπιτι δεν θα ζεσταινεται με δυο μερες την εβδομαδα ή στις δεκαπεντε φουλ θερμανση...


Τελικα ομως ο φιλος μας θα επιλεξει και οχι εμεις!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88732 από Gdevil
Οτι είδους καύσιμο και αν βάλει πρέπει να είναι υπερδιαστασιολογημένος και ο λέβητας και τα σώματα και όλη η εγκατάσταση.
Δεν θέλει απλώς να καλύψει απώλειες.
Θέλει γρήγορη άνοδο θερμοκρασίας.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88737 από valsam
Απ'οτι καταλαβα Θοδωρε ο xristosan1974 δεν θελει να βαλει μπαφερ μονο λογο χρηματων και πιστευει οτι με τον pid κοντρολερ θα μπορει να ψιλοεχει την λειτουργια-αυτονομια που θα του εδινε το μπαφερ γι'αυτο του εξηγω πιο πανω οτι το ποσο που θα δαπανησει για τον active και μετα για τον pid θα του βγει κοντα στο 500σαρικο παραπανω απ'οτι αν επαιρνε τον απλο wbs,με ενα μπαφερ 1000 λιτρα με 600 ευρω απο Βουλγαρια + δευτερο κυκλοφορητη+εναν υδροστατη και τα παρελκομενα του μπαφερ δηλ. σωληνωσεις,εξαεριστηρακι,ταπες κ.τ.λ και τα μαστορικα χοντρα χοντρα 300 ευρω πραπανω θα εδινε για το πακετο που προτεινα και θεωρω πολυ πιο ολοκληρομενο και θα εχει ελαχιστα γεμισματα και αυτονομια!
Στο μελον με 130 ευρω και αν πιανουν τα χερια του κανει και μια πατεντα στυλ kosmidis80 και τον κανει pid τον λεβητα του!
Επισης πιστευω με το μπαφερ μπορει ο xristosan1974 πριν φυγει π.χ το πρωι της Δευτερας να τον γεμιζει τον λεβητα και το μπαφερ και φευγοντας να γυρναει τον θερμοστατη στους 10 βαθμους π.χ ετσι για 2-3 μερες θα μπορει να το συντηρει το σπιτι,δηλ. ουσιαστικα 5 με 6 μερες την βδομαδα !

Αλλα τελικα ισος και να μιλαμε τζαμπα αν ισχυει αυτο που ρωτησε ο GT αν πρόκειται για εξοχικό πχ σε ορεινή περιοχή με αρκετά μείον!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88740 από xristosan1974
Λοιπον... το σπιτι δουλευει ως δευτερον. Αν δεν μπορει να το ζεστανει ο ξυλολεβητας δεν μπορει και το καλοριφερ που υπαρχει τωρα και το τζακι στο σαλονι που δουλευει παραλληλα και θα δουλευει. (οντως αναλογα με τον καιρο χρειαζεται χρονος) εγω αυτο που θελω ειναι την δουλεια που κανει ο λεβητας πετρελαιου να την κανει ο λεβητας ξυλου συν το οτι δεν θα εχω τα εξοδα καυσιμου και λογικα θα κανω αποσβεση σε 1-2 χρονια και μετα θα μου μεινει, το σπιτι δεν μπορω να το μετακινησω ουτε να μεινω μονιμα για να ειναι ζεστο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88742 από xristosan1974
Αν ο ξυλολεβητας ενδεικνειται μονο για ζεστες περιοχες και για την περιοδο που εχει ζεστη τοτε ισως εγω να μην καταλαβα καλα και να μιλαμε τζαμπα. Ειναι ορεινο το χωριο και κανει και μειον φυσικα...αν δεν μπορει να κανει αυτη τη δουλεια και ζαιστενει απλως οταν εξω εχει 10 να μου το κανει μεσα 20 τοτε παρεξηγησα. Ισως χρειαστω πυρηνικη ενεργεια :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88745 από kosmidis80
Ναι προφανως τζαμπα εχουμε αναπτυξει τις τελευταιες σελ στο νημα.

φιλε οτι συσκευη θερμανσης και να βαλεις αν υπολογιζεις οτι απο την Κυριακη που θα φευγεις θα επιστρεφεις την Παρασκευη απογευμα να αναβεις θερμανση και το Σαββατο θα εχεις 23-24 βαθμους, καλυτερα να το ξεχασεις! Δεν παιζει το σεναριο αυτο!

Θα πρεπει να βαλεις μια συσκευη η οποια θα προγραμματιζει να αναβει και να σβηνει μονη της. Εκτος και αν παιξει το σκηνικο που σου ειπα στην πρωτη μου απαντηση, αν δηλαδη καποιος γνωστος θα πηγαινει μια-δυο μερες νωριτερα και θα αναβει τον ξυλολεβητα, πετρελαιο, πελλετ σε θερμοκρασιες που να μπορειτε να μπειτε στο σπιτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ