Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30685 από ΣΤΕΛΑΡΑΣ
Τελικα vosdogian που κατεληξες? :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #67386 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Φίλε μου VOSDOGIAN, εγώ εχω βάλει ένα KITYRAMI KF-35, στο σπίτι μου 140 τ.μ.Πρόκειται για μια μεζονέτα,(ισόγειο μονοκόματο σαλόνι, τραπεζαρία, καθιστικά και κουζίνα και επάνω όροφος 3 υπνοδωμάτια, τουαλέτα με μπάνιο, αποθήκη και διάδρομος),χτισμένη το 1994 με σχετικά καλή μόνωση, διπλά τζάμια και 8 πόντους φελιζόλ, στην πεδινη Ηλεια.Τον τοποθέτησα πέρισυ τον Μάρτιο και μου στοίχισε με την μεταφορά , τοποθέτηση και υλικά 2150 ευρω Τον καίω απο αρχάς Νοέμβρη, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. έχει μεγάλο θάλαμο καύσης (0.90CM βάθος και 0.55cm διάμετρο) και δεν χρειάζεται να τον φωρτώνω συνέχεια. Τώρα με τα κρύα, τον ανάβω απο το μεσημέρι,3μ.μ.γεμίζοντάς τον με 6 κούτσουρα ξερης ελιάς διαμέτρου 20cm και μήκους 40 με 50cm περίπου.τον ρυθμίζω συνήθως στούς 65 με 75 βαθμούς στον λέβητα (δεν χρειάζεται παραπάνω)και σε 45΄η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι αρχίζει να ανεβαίνει, φτάνοντας και στους 25 με 26 βαθμούς στον επάνω όροφο, (δηλ. στα υπνοδωμάτια)και 22 με 23 βαθμοί στο ισόγειο μετά απο 2 ώρες λειτουργίας. Κατά τις 8 με 8:30 το βράδυ του ρίχνω άλλα 3 κούτσουρα.Στις 12 η ώρα η θερμακρασία του λέβητα πεφτει στους 55 βαθμούς και η ζέστη μέσα στο σπίτι είναι πάρα πολύ καλή 23 βαθμοί στα υπνοδωμάτια. Τότε του ρίχνω άλλα 2 κούτσουρα και κατεβάζω την θερμοκρασία του λέβητα στους 60 βαθμούς, όλη νύχτα ζέστη και το πρωί στις 8 η ώρα βρίσκω την θερμοκρασία σπιτιού στους 20 βαθμούς και λίγα κάρβουνα στον λέβητα και την θερμοκρασία του λέβητα στους 33. Δηλ. με 10 κούτσουρα βάρους 50-60 κιλά την ημέρα, έχω στο σπίτι μου όλο το 24ωρο ικανοποιητική ζέστη.Μεχρι σήμερα έχω κάψει(απο 4/11/12-3/1/13 δηλ.2 μήνες)2,5 τόνους περίπου,και υπολογίζω μεχρι τέλος χειμώνα ( τέλος Μάρτη δηλ.)να χρειαστώ άλλους 3.5 τόνους. Εχει ένα μειωνέκτημα όμως.Ο κυκλοφωρητής είναι έτσι ρυθμισμένος (απο την εταιρία)ώστε αν ο λέβητας ειναι τοποθετημένος στους 75 βαθμούς, ο κυκλοφωρητής αρχίζει να δουλεύει στους 68, με αποτέλεσμα αν τα ξύλα είναι φρέσκια η βρεγμένα, (όχι οτι δεν τα καίει, τα καίει και καλά μάλιστα),αργεί πολύ να ποιάσει τους 75 βαθμούς.Οπότε για λίγο στην αρχή τον ξεκινάω απο τούς 65.
Τώρα ως προς την συντήρηση και το καθάρισμα. είναι πάρα πολύ εύκολος στο καθάρισμα αρκεί να μην σου ποιάσει πίσσα. Εμένα μου έποιασε στην αρχή λίγη πίσσα και αναγκάστηκα να τον ξύσω αρκετά αφού πρώτα τον άλοιψα με πετρέλαιο, και πάλι δεν καθάρισε καλά. Εγώ κάθε 4 μέρες καθαρίζω την στάχτη, και κάθε 20 τα τούμπα με μια σιρμάτινη βούρτσα.
Με το cοntrol ελέγχου μέ ψυφιακές ενδείξεις μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνεις συνέχεια έξω για να παρακολουθείς τον λέβητα. Σύν ότι έχει την δυνατότητα παροχής 1500-3000 λίτρων ζεστού νερού άν δεν έχεις ηλιακό.
Μέχρι τώρα δεν μου έχει παρουσιάσει κάνένα απολύτως πρόβλημα.
Εγώ όπως είπα και παραπάνω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος είναι πάρα πολύ καλός ξυλολέβητας και σου τον συνηστώ ανεπιφύλακτα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #67734 από argiris77
Απαντήθηκε από argiris77 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
έβαλα κ γω φέτος έναν καυστήρα Kiturami 35 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος αλλά το θέμα είναι ότι έχει πιάσει πίσσα παρόλο που καίω ξερά αλλά η καμινάδα δεν είναι μονωμένη, ο μάστορας λέει ότι δεν χρειάζεται μονωμένη αλλά δεν μπορώ να τον πιστέψω όταν την βλέπω και έχει γίνει μαύρη απ'έξω από την υγροποίηση.΄
Θα δοκιμάσω με λίγο πετρέλαιο και ξερά ξύλα για την πίσσα αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια ξύστρα . Τι ξύστρα υπάρχει μιας και ο θάλαμος είναι κυλινδρικός?
επίσης στο καθάρισμα στα τουμπο δεν πέφτει στάχτη στην πίσω μεριά και συσσωρεύεται?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71668 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
φίλοι μου έλυσα το πρόβλημα της πίσσας στον λέβητα. Πώς; θα σας εξηγήσω παρακάτω. Αν και καίω ξερά ξύλα, εντούτοις πίσα εξακολουθεί να υπάρχει στον λέβητα. Εκανα το εξής πείραμα και είδα οτι έχει αποτέλεσμα. Κατ'αρχήν έχω ξυλολέβητα KITURAMI KF35. Οπως διάβασα προσεχτικά το βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή,το οποίο σημειωταίο είναι πολύ λεπτομερέστατο, σε κάποιο σημείο λέει το εξής: ''Μην φορτώνετε μονομιάς μργάλη ποσότητα ξύλων τον λέβητα, αυτό θα είναι λόγος συρρίκνωσης της διάρκειας ζωής του λέβητα.(Γενικά με 20 κιλά καλά ξύλα, μπορεί να υπάρξει καύση4-5 ωρών)''
Αυτή λοιπόν την οδηγία έχω εφαρμόσει εδώ και μία εβδομάδα και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Σχεδόν καθόλου πίσσα στον λέβητα. Αυτή λοιπόν είναι η λύση για την πίσσα στον λέβητα, όσον αφορά λέβητες KITURAMI KF 35. Γιά άλλους λέβητες δεν ξέρω αν ισχύει. (πιθανόν να ισχύει). Οντος πράγματι με το πείραμα που έκανα είδα οτι αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με 3 και όχι 6 ή 7 κούτσουρα που έβαζα πρίν, καίει ακριβώς για 4,5 ώρες σε θερμοκρασία λέβητα στούς 65 βαθμούς, και σχεδόν καθόλου πίσσα.
Δηλ. εγώ τι έκανα. Κατά της 3 ηώρα το μεσημέρι γέμιζα καλά τον λέβητα με ξύλα και τον άναβα. αυτό είχει σαν αποτέλεσμα ο λέβητας να γεμίζει καπνό. Αυτός ο καπνός δημιουργούσε την πίσσα. Αυτό συνέβαινε ακόμα και με ξερά ξύλα ελιάς ή οξυάς ή πουρνάρι (δηλ. καλής ποιότητας ξύλα)δηλ. ο λέβητας μπούκωνε και ο καπνός αυτός ερχόταν σε επαφή με τα κρύα τοιχώματα του λέβητα και διμηουργούσε υγροποίηση σχηματίζοντας την πίσσα. Τώρα με τα λίγα ξύλα που του βάζω δεν δημιουργείται το φαινόμενο αυτό.
Εξάλλου το γράφει και το βιβλίο του οτι με λίγη κατανάλωση ξύλων, έχετε πολύ καλά αποτελέσματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71820 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Γιασας και απο εμενα.Παρακολουθω εδω και παρα πολυ καιρο το φορουμ και θελω και εγω με την σειραμου να βοηθησω οσο μπωρο με της γνωσης που εχω πανω σε θεματα ενεργειας που μας απασχολουν.Κρις τα 2150e ειναι τελικη τιμη και με το φ.π.α.Γιατι μια γρηγορη αναζητηση που εκανα τοσο ειναι η τιμη μονο για την αγορα του λεβητας.Αν θα ηθελες θα μπορουσες να μας τα πεις λιγο πιο αναλυτικα τα ποσα..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κρις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72929 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Φίλε μου agge72, Βεβαίως στην τιμή αυτή των 2150 περιλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. Εγώ τον αγόρασα πέρσυ τον Μάρτιο απο εναν έμπορο υδραυλικός στο επάγγελμα που έχει την αντιπροσωπεία της kiturami εδώ στον Πύργο της Ηλείας. Αναλυτικά, ο λέβητας έκανε 1850 ευρώ και τα υπόλοιπα 300ευρώ ήταν υλικά και τοποθέτηση. Τώρα πόσο έκανε αναλυτικά το κάθε υλικό δεν θυμάμαι (μόνον αν βρώ την απόδειξη) Ολα αυτά με φ.π.Α. και με απόδειξη. Μου τον έφερε ο ίδιος, μου τον μετέφερε ο ίδιος μέσα στο χώρο και έκανε την εγκατάσταση ο ίδιος, χωρίς εγώ να ασχολειθώ καθόλου.
φέτος που τον ρώτησα την τιμή μου είπε οτι μόνον σκέτος ο λέβητας η φετεινή τιμή του είναι 2000 ευρώ με Φ.Π.Α. Αν θες περισσότερες πληροφορίες, μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του και την διεύθηνσή του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ