Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73465 από Diplomatis
Απαντήθηκε από Diplomatis στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

κρις έγραψε: Δεν πειράζει φίλε diplomatis γέλα όσο θές. Να δείς εγώ πόσο γελάω με κάτι σαν εσένα που κατεβαίνουν κάθε 1 ώρα και ταίζουν τα ''καπνιστήρια'' τους με ξύλα.
Εγώ εξ'άλλου αν πρόσεξες καλά δεν λέω οτι δεν υπάρχουν και καλίτεροι. αλλά σ'αυτό το μπάτζετ και για λέβητες ξύλου και οχι πυρόλυσης που είναι ο VIGAS που αναφέρεις, ο οποίος είναι και αυτός ενας πολύ καλός λέβητας δεν έχει όμως τα πλεονεκτήματα αυτά, ενώ πράγματι έχει κάποια άλλα.Εχει όμως 2600 συν τα υπόλοιπα θα φτάσει στις 3000 ευρώ.
τώρα όσο για το βάρος που λές χωρίς να ξέρεις, ο kf-35 ζυγίζει 230 κιλ. και οχι 430 που λές.
Οσο τα περί NASA που λές, ε' ναι θέλω κάτι καλό και δεν πήγα να πετάξω τα λεφτά μου για να πάρω ''καπνιστήρι'' σαν κάτι άλλους.

Φίλε κρις κατ' αρχήν δεν γέλασα με σένα ούτε με το λέβητά σου ούτε με κανένα άλλο μέλος του forum.
Γέλασα με τα γραφόμενα:
"Πως τον κουβαλάς" Σαν να χρειάζεται κάθε μέρα να παίρνεις αγκαλιά το ξυλολέβητα και να πηγαίνεις βόλτες.
"Για να πέρνει μέσα δένδρα χωρίς σκίσιμο" Με συγχωρείς αλλά αυτό κι αν δεν είναι για γέλια.
"Βεντιλατέρ στην πόρτα για να καις υγρά ξύλα" εδώ γελάει κάθε πικραμένος.
Καλά έκανες και επέλεξες εσύ το συγκεκριμένο λέβητα όπως καλά θα κάνει και ο φίλος να τον επιλέξει. Δικαίωμά σας είναι άλλωστε. Δε μπορούσα όμως να αφήσω ασχολίαστα αυτά τα παραπάνω που έγραψε γιατί πραγματικά είναι για γέλια.
Επιπλέον εγώ δεν έχω ξυλολέβητα ούτε καν λέβητα πέλλετ ... απλά κάποιες μέρες το μήνα λόγω μικρών παιδιών και δουλειάς μένω στα πεθερικά μου και συμμετέχω στα καύσιμα του εκεί σπιτιού που ζεσταίνεται με έναν Mavil Primus για τον οποίο έχω γράψει και τα σωστά του και τα άσχημά του κατά τη γνώμη μου.
Δεν ήθελα να παρεξηγηθώ με κανένα ούτε να κατηγορήσω κάποιο λέβητα.
Θεώρησα πως με τα λίγα που ξέρω αυτά που έγραφε ο φίλος ήταν για γέλια και το έγραψα.
Αν κάποιος ή κάποιοι παρεξηγήθηκαν με τα γραφόμενά μου .... ζητάω συγγνώμη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73470 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Εγώ απήντησα στον VOSDOGIAN, και του περιέγραψα την εμπειρία μου απο τον KITURAMI,διότι ο άνθρωπος ήταν σε δίλημα μεταξύ kiturami και ATMOS. Ας έβγαινε κάποιος άλλος και ας του έλεγε τις απόψεις του για τον ATMOS. αλά δεν το έπαιξα επαίοντας η εξπέρ. Και όποιος δεν με πιστεύει ας έλθει να τον δεί. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά που έκανα, και οι γνώμες και τα ειρωνικά σχόλεια των ''ειδικών''δεν μου χρειάζονται. Εγώ αυτά έχω να πώ. Αλλά ανακάλυψα όμως οτι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ειδικοί που το παίζουν επιστήμονες.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by κρις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73473 από Diplomatis
Απαντήθηκε από Diplomatis στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

κρις έγραψε: Εγώ απήντησα στον VOSDOGIAN, και του περιέγραψα την εμπειρία μου απο τον KITURAMI,διότι ο άνθρωπος ήταν σε δίλημα μεταξύ kiturami και ATMOS. Ας έβγαινε κάποιος άλλος και ας του έλεγε τις απόψεις του για τον ATMOS. αλά δεν το έπαιξα επαίοντας η εξπέρ. Και όποιος δεν με πιστεύει ας έλθει να τον δεί. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά που έκανα, και οι γνώμες και τα ειρωνικά σχόλεια των ''ειδικών''δεν μου χρειάζονται. Εγώ αυτά έχω να πώ. Αλλά ανακάλυψα όμως οτι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ειδικοί που το παίζουν επιστήμονες και μάλιστα της πλάκας.

Και καλά έκανες, εγώ με τη σειρά μου σχολίασα τα λεγόμενά του.
Ειδικός ούτε είμαι ούτε το "έπαιξα" ποτέ εδώ μέσα.
Επιστήμονες της πλάκας εδώ μέσα εγώ τουλάχιστον δεν συνάντησα.
Αντιθέτως συνάντησα πολλούς (Χρήστος, Leonas, Primus, και πολλοί άλλοι) που με τη γνώση, την εμπειρία αλλά κυρίως με το μεράκι τους βοηθούν όλους εμάς τους άσχετους να αποκτήσουμε γνώσεις ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές "πατάτες".
Αυτούς λοιπόν τους σέβομαι όπως και τις απόψεις τους.
Εγώ σαν απλό μέλος απλά σχολιάζω, ρωτάω και μαθαίνω (άλλωστε γι αυτό δεν υπάρχουν τα forum;).
Φίλους θέλω να κάνω από δω μέσα κι όχι εχθρούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73474 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
diplomatis, Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές, ''ουδεν σχόλιον''
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by κρις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73479 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

χρηστος8 έγραψε:

κρις έγραψε: Αυτά που με κάναν να επιλέξω τον συγκεκριμένο λέβητα ήταν:
1. ο μεγάλος χώρος καύσης (0.90 εκ.βάθος-0.55 εκ. διάμετρο)που έχει με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πολλά γεμίσματα την ημέρα.ποάγμα που δεν το διαθέτουν πολλοί άλλοι λέβητες.
2. έχεις άμεση και εύκολη πρόσβαση στο θάλαμο καύσης.
3. Με πολύ λίγα ξύλα (20 κιλά καλής ποιότητας ξύλα) έχεις καύση 4-5 ωρών και ικανοποιητική θέρμανση μέσα στο σπίτι.
4. Εχει παροχή αέρα απο ρυθμιζόμενο βεντιλατέρ, το οποίο βοηθά πολύ στο άναμα και στη καύση ακόμη και όταν τα ξύλα είναι φρέσκα η υγρά.(ένας φίλος μου αγόρασε έναν KOMBI, μετο πορτάκι και την αλυσίδα, και χωρίς να ξέρει χρησιμοποίησε ξερά ξύλα. Οταν η πόρτα έκλεισε και χρειάστηκε να ξανα πάρει μπροστά, τα ξύλα δεν ανάβανε με τίποτα και στο τέλος χρειάστηκε να ρίξει κάποια προσανάματα δηλ. να τον ξανανάψει απο την αρχή)
5.διαθέτει κομψο ηλεκτρονικό control ελέγχου με ψυφιακές ενδείξεις μέσα στο σπίτι και δεν χρειάζεται να βγαίνεις απο το σπίτι για να ελέγχεις τον λέβητα.το οποίο σε πληροφορεί ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του λέβητα και την λειτουργία του κυκλοφορητή ( πότε πέρνει μπρός και πότε σταματάει).Το control ελέγχου επίσης σε πληροφορεί για τυχών βλάβη του λέβητα, ή οτι υπάρχει κάποια ανεπιθύμητη κατάσταση στον λέβητα. αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει σε αρκετούς άλους λέβητες.
6. Υπάρχει επίσης λειτουργίες ασφαλείας που είναι πολύ συμαντικό να υπάρχουν σε κάθε λέβητα, όπως
α)Λειτουργία αντιπαγωτικής προστασίας, δηλ. όταν η θερμοκρασία του νερού στον λέβητα πέσει κάτω απο τους 8 βαθμούς, ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή αυτόματα,για να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου και μόλις η θερμοκρασία νερού ανέβει πάνω απο τους 9 βαθμούς απενεργοποιήται ο κυκλοφορητής.
β)Λειτουργία χαμηλής στάθμης νερού. Οταν γιά όποιον δοίποτε λόγο υπάρχει διαροή νερού και χάνεται νερό απο το κύκλωμα θέρμανσης, ο λέβητας δεν τίυεται σε λειτουργία και σε προειδοποιεί ανάβοντας μία ένδειξη στο control ελέγχου. Τίθεται ON όταν η στάθμη του νερού επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.
γ) Προστασία απο υπερθέρμανση του λέβητα.
7. Μπορεί να σου παρέχει ξεχωριστά 1500lt ζεστό νερό γιά της ανάγκες του σπιτιού πέρα απο την θέρμανση, επιλέγοντας την ανάλογη λειτουργία μέσα απο το σπίτι σου στο control ελέγχου.
8. Πάρα πολύ ικανοποητική θέρμανση του σπιτιού μου. Μέ 40-50 κιλά ξύλα την ημέρα, επιτυγχάνω 20-25 βαθμούς θέρμανση όλο το 24ωρο.
9. Τέλος η εύκολη συντήρηση και ο καθαρισμός. Εχεις άμεση και εύκολη πρόσβαση στο θάλαμο καύσης και στα τούμπα με μιά συρμάτινη βούρτσα. Αμα καίς ξερά ξύλα, ο θάλαμος ειναι καθαρός και δεν σε κουράζει να τον καθαρίσεις. θέλει καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα. Τά δε τούμπα και ο θαλαμίσκος κάθε 20 μέρες.
10. Ηχώρα προέλευσής του είναι κορεάτικος με πολύ καλή κατασκευή
Τέλος άν μου βρείτε αυτά τα πλεονεκτήματα σε άλλους λέβητες ξύλου της τάξεως των 2.500-3000 ευρώ ε' τότε πείτε μου οτι έκανα λόθος και θα το δεχτώ.
Αλοίμονο δεν ισχυρίζομαι οτι δεν υπάρχουν και καλίτεροι. Αλλά θα πάς πολύ ψυλά τότε. όπως έναν που είδα μπορώ να πώ πολύ καλά λόγια για τον feroling τον γερμανικό ή αυστριακός δεν θυμάμαι.
Αυτοί λοιπόν ήταν οι λόγοι + η τιμή αγοράς που με έπισαν να διαλέξω τον kiturami.




Χρηστο το 3 αναιρει το 1...ποιος ο λογος που διαφημιζεις τον μεγαλο θαλαμο καυσης οταν εσυ ο ιδιος λες πως η εταιρια προτεινει 20 κιλα ξυλα την φορα...ακολουθωντας αυτη την οδηγια της εταιριας ειπες νομιζω πως βρηκες τον τροπο να εξαφανισεις την πισσα.
Αρα ειναι λαθος ο μεγαλος θαλαμος καυσης και η ιδια εταιρια τον αναιρει.
Επισης με 20 κιλα ξυλα εχεις καυση 4-5 ωρων...πως γινεται να εχεις θερμανση 24 ωρες με 40-50 κιλα.
Τα 1500 λιτρα ζεστου νερου ειναι παραμυθι καραμπινατο...οχι δικο σου βεβαιως...της εταιριας.
Εκτος αν εννοει η εταιρια 1500 λιτρα ζεστο νερο 35 η 40 βαθμων.
Αν θες μπορω να σου αναλυσω ποση ενεργεια σε ξυλα χρειαζεσαι να καψεις, για να τα εχεις αυτα τα νερα...τα 40-50 κιλα θα ειναι μονο για ζεσταμα του λεβητα.
Για την ποιοτητα κατασκευης μπορω να σου πω πολλα...ειμαι 20 χρονια υδραυλικος.
Στους λεβητες πετρελαιου, εχω πολλα παραδειγματα που τα καζανια τρυπησαν σε λιγοτερο απο 10 ετια...δεν θελω να πω ακριβως σε ποσα...μακαρι ο δικος σου να αντεξει περισσοτερο.
Οσον αφορα τα πλεονεκτηματα που εχει με τα χρηματα που ανεφερες, ναι μπορω να σου βρω καλυτερο.
Λεβητας πυρολυσης vigas,με 90% αποδοση, φουλ ηλεκτρονικος με inverter ανεμιστηρα που ανεβοκατεβαζει μονος του στροφες, ρυθμιζει μονος του τον δευτερευων αερα (o κιτουραμι δεν εχει), με θερμοκρασια καυσαεριων 160 max (ξερεις ποσο εχει ο κιτουραμι;;;) και τιμη 2 χιλιαρικα.
Και προστασια απο υπερθερμανση με σερπαντινα εχει και πανελ ελεγχου υπεραυτοματο εχει...δεν ξερω αν ξεχασα κατι.
Αν θες και αισθητηρα λαμδα ειναι +400 ευρω. Αααα ειναι 430 κιλα γαιδουρι γεματος πυροπλακες σε αντιθεση με τον κιτουραμι.
Οσο για τα ζεστα νερα χρησης ο vigas δεν εχει...βαζεις ενα μποιλερ 120 λιτρων με 200 ευρω και ξενοιαζεις και απο αυτο.




κρις αν θελεις σχολιασε τα παραπανω που εγραψα με αφορμη δικο σου ποστ.
O vigas εχει 1993,15 ακριβως + το μποιλερ για ζεστο νερο ΣΥΝΟΛΟ 2200...με αισθητηρα λαμδα στον λεβητα +400 πιανεις τα 2600.
Πηρα τηλεφωνο την panthermica για επιβεβαιωση τιμης του 25-31kw.
Που υστερει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε σχεση με τον kiturami;;;
Ευχαριστω...



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73486 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Κρις εκει που ειχα πειστει για τον kuturami με κανουν παλι να αρχεισω να το σκεφτομαι.
Το μονο που ισως μπωρει να με κρατησει ηπερ του kuturami ειναι αν μπωρεις να ρωτησεις τον υδραυλικο που τον πηρες αν γινεται να τον βαψουν σε αλλο χρωμα για να τεριαζει με το λεβητοστασιο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ