Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135615 από stergiosbik
Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Η Αυστραλία δείχνει την πόρτα εξόδου στους ισλαμιστές.
Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις...
Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.
Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ... Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.
Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.
'Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε."
Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι...
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο
Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;
Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
Και ποιόν κατηγορούν;
Όχι το Ισλάμ!
Όχι τους ηγέτες τους!
Όχι τους εαυτούς τους!
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς..

skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5399.html

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135619 από stergiosbik

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45, Fokion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135637 από stergiosbik


Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ

Τι κοινό έχουμε με τους Ιάπωνες; Κανένα. Γκέλα, υπάρχει ένα. Και αυτοί όπως κι εμείς είναι φανατικοί καπνιστές. Μάλιστα υπάρχει μια αεροπορική εταιρεία, η μοναδική στον κόσμο, που επιτρέπει το κάπνισμα. Είναι γιαπωνέζικη.

Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός εργατικός και κυρίως ευγενικός. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί μεταξύ των ξεναγών που υποδέχονται τους τουρίστες που σκάνε μύτη από την Απω Ανατολή είναι το εξής: Οταν δημιουργείται μεγάλη ουρά σε ένα μέρος, τότε μπροστά είναι Ιάπωνες. Ο ένας λέει στον άλλον Παρακαλώ περάστε και ο άλλος απαντάει Μα, όχι περάστε εσείς.

Επαιξαν με την Ακτή Ελαφαντοστού οι Γιαπωνέζοι. Στάθηκαν, λοιπόν, στο κέντρο του γηπέδου και έκαναν βαθιά υπόκλιση στους φιλάθλους τους που ήταν στην εξέδρα. Αυτοί ανταπέδωσαν. Το εντυπωσιακό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα. Οι Γιαπωνέζοι φίλαθλοι έφυγαν τελευταίοι από το γήπεδο, όχι επειδή έκλαιγαν τη μοίρα τους για την ήττα. Αλλά; Εβγαλαν σακούλες για να μαζέψουν τα σκουπίδια που είχαν ρίξει κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί!

Πες μου τώρα εσύ Ελληναρά, ότι είναι ρομποτάκια και άχαροι. Πέτα το τσιγάρο σου έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, άσε τα κόπρανα του σκυλιού σου στο γκαζόν που παίζουν τα παιδιά των άλλων και ρίξε μια γυροβολιά στα μπουζούκια γιατί είσαι και πολύ μερακλής.

www.apodytiriakias.gr/athlitika/2014/06/...otos-giaponezos.aspx

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135721 από stergiosbik
Τουρκία: Αποδέχθηκε σε ρεαλιστική στροφή ίδρυση κουρδικού κράτους;

Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει πολλές παροιμίες που ενδεχομένως περιγράφουν την κατάσταση που ζει η σημερινή Τουρκία και όσα περιγράφει με τη μορφή ερωτήματος ο τίτλος της ανάρτησης. Από το «όλα εδώ πληρώνονται» και το «χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις το φιλάς», μέχρι το κυνικό και αμφιβόλου ηθικής αξίας, «εάν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό… κάτσε κι απόλαυσέ τον».

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μιχαήλ Βασιλείου
Κι όμως, όσο περιπαικτική διάθεση και να δείχνει πως υποκρύπτει η εισαγωγική παράγραφος, εάν ισχύει αυτό που αναφέρει ο τίτλος, που αποτελεί το προοίμιο του άρθρου που δημοσίευσε ιστοχώρος υψηλής επισκεψιμότητας, δείχνει ενδεχομένως πολύ βαθιά σκέψη από τουρκικής πλευράς, καθώς οι γείτονες της Ελλάδας δείχνουν να έχουν απολύτως συνειδητοποιήσει, ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε κακές διαθέσιμες λύσεις…

Μάλιστα, η υποψία που διατυπώνεται στο σύντομο αυτό εισαγωγικό σχόλιο, αφορά το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να τείνουν να αποδεχτούν αυτό που έχουν πως δεν μπορούν να αποτρέψουν. Και όχι μόνο κουρδικό κράτος στα σύνορά τους, αλλά ενδεχομένως, σε δεύτερη τουλάχιστον φάση ακόμα και τον εδαφικό της ακρωτηριασμό, αφού ήδη έχει απολέσει τον έλεγχο σε μια μεγάλη περιοχή η οποία de facto ελέγχεται από τους Κούρδους και το PKK.


Μάλιστα, η υποψία που διατυπώνεται στο σύντομο αυτό εισαγωγικό σχόλιο, αφορά το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να τείνουν να αποδεχτούν αυτό που έχουν πως δεν μπορούν να αποτρέψουν. Και όχι μόνο κουρδικό κράτος στα σύνορά τους, αλλά ενδεχομένως, σε δεύτερη τουλάχιστον φάση ακόμα και τον εδαφικό της ακρωτηριασμό, αφού ήδη έχει απολέσει τον έλεγχο σε μια μεγάλη περιοχή η οποία de facto ελέγχεται από τους Κούρδους και το PKK.
Ίσως είναι καλύτερο να εμφανίζεσαι ότι θέτεις υπό την προστασία σου το κρατικό εγχείρημα της δικής σου μειονότητας, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει υπό προϋποθέσεις την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λένε ορισμένοι, εάν οι σημερινές αντιδράσεις οδηγήσουν με μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων». Και αξιοποιείς το πετρέλαιό του και, και, και… αν και όλα αυτά θα έχουν ημερομηνία λήξης. Ακόμα και ένα «βελούδινο διαζύγιο» όμως, έχει τη δική του αξία, τη στιγμή που αλλού χύνεται πολύ αίμα.

Όλα αυτά θα φανούν στην πράξη. Αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί, είναι εάν η εδαφική συρρίκνωση και η ντροπή που θα συνεπάγεται αυτή για το πολιτικό σύστημα της χώρας, αφού θα βιωθεί προφανώς τραυματικά, θα επιδιωχθεί να αντικατασταθεί με την κατάληψη άλλων εδαφών, όπου ο συνήθης εύκολος στόχος θα επιχειρηθεί πιθανώς να οδηγηθεί στην κλίνη του Προκρούστη, με διαθέσεις… συρρίκνωσης.

Υπερβολικό; Ίσως, αφού εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι. Έχουμε μήπως το περιθώριο να αδιαφορήσουμε; Πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν εκ νέου συμμαχίες στην περιοχή μας, πλήττοντας τη βεβαιότητά μας ότι η τωρινή συγκυρία είναι ευνοϊκή; Και να μην αλλάξουν, όταν κάποιος αναζητά ανταλλάγματα για την οποιαδήποτε «εξυπηρέτηση» ζητά, ποτέ δεν ξέρεις που και υπό ποίες συνθήκες θα επιλεγείς.


Και ασχέτως εάν το πολιτικό σύστημα κοιμάται ολόρθο, πλην εξαιρέσεων, μη έχοντας την παραμικρή συναίσθηση των συνεπειών από την εγκληματική παραμέληση των Ενόπλων Δυνάμεων, επιθυμώντας… να το ρισκάρουμε, υπάρχει κόσμος σε θέσεις ευθύνης που γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα λέει και ανησυχεί… Δε μιλάει κι αυτός ο… αναθεματισμένος ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, να μας πει τι συζήτησε με το DEB και ποια είναι η πολιτική της χώρας του…
H Τουρκία φαίνεται πως εξετάζει, πλέον, όχι μόνο να αποδεχτεί την de facto διάλυση του κράτους του Ιράκ, αλλά και να υποστηρίξει την ανάδειξη νέων, θρησκευτικά ομοιογενών κρατών που θα προκύψουν από τη διάλυση αυτή. Η απόφαση αυτή των Τούρκων συνδέεται άμεσα με τις συνεχείς προόδους των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης, οι οποίοι απειλούν, πλέον, ανοικτά και τη Βαγδάτη.

Η τουρκική απόφαση αποτελεί ριζοσπαστική στροφή της τουρκικής πολιτικής, η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχο των ΗΠΑ. Η Τουρκία είχε λόγους να επιθυμεί την εδαφική ακεραιότητα και την κρατική συνοχή του Ιράκ, το οποίο αποτελούσε φραγμό στην ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Η δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, εξ ορισμού θα δημιουργούσε προβλήματα στην Τουρκία, λόγω της ευάριθμης κουρδικής της μειονότητας.

Ωστόσο, η κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών στο Ιράκ, υποχρεώνει τον Ερντογάν, να μεταβάλει άποψη, αφού το μόρφωμα του ομοσπονδιακού Ιράκ που πρόκριναν οι ΗΠΑ δεν λειτούργησε ως μοχλός σταθερότητας στην περιοχή. Έτσι, αυτό που απομένει κατά τους Τούρκους, είναι είτε η δημιουργία μιας συνομοσπονδίας κρατών, είτε η δημιουργία δύο ή περισσότερων ανεξάρτητων κρατών, στον εδαφικό χώρο που κάποτε προσδιορίζονταν ως Ιράκ.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, άλλωστε, μίλησε για θρησκευτικό πόλεμο στο Ιράκ, όπου καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. «Είναι ξεκάθαρο για μας πως το Ιράκ έχει πρακτικά τριχοτομηθεί, σε σουνιτικό, σιιτικό και κουρδικό τμήμα», είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Χουσεΐν Τσελίκ, μιλώντας μάλιστα σε κουρδικό μέσο. Ο ίδιος πάντως επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στον Ιρακινό πρωθυπουργό αλ Μαλίκι, αλλά και ξεκαθάρισε ότι οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν που θα ζήσουν και υπό ποίο καθεστώς. «Δεν θα αποφασίσει η Τουρκία για αυτούς», είπε.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με τον Μάλικι ήταν άθλιες, με την πρώτη να τον κατηγορεί για την αντισουντική του πολιτική και τον δεύτερο να κατηγορεί την Τουρκία για επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας του. Αντίθετα, η Τουρκία διατηρεί ιδιαίτερα αγαθές σχέσεις με την κουρδική αυτόνομη περιοχή του Ιράκ.

Οι Κούρδοι του Ιράκ απορροφούν μεγάλο μέρος των τουρκικών εξαγωγών, ενώ αποτελούν, επίσης, έναν από τους βασικούς, εν δυνάμει, τροφοδότες πετρελαίου της Τουρκίας. Όταν οι κουρδικές δυνάμεις κατάλαβαν τα Κιρκούκ, πριν λίγες μέρες, η Άγκυρα, ούτε καν διαμαρτυρήθηκε. Το πετρέλαιο του Κιρκούκ, άλλωστε, θα προσδώσει την απαραίτητη οικονομική ευρωστία στο κουρδικό κράτος.

Οι Κούρδοι του Ιράκ θεωρούν, επίσης, δεδομένη, τη διάλυση της πάλαι ποτέ χώρας τους: «Δεν μπορούμε να μείνουμε, πια, μαζί», είπε ο πρωθυπουργός τους Μπαρζανί, στο BBC.
www.defence-point.gr/news/?p=105394

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135726 από stergiosbik
Νέο σφοδρό κύμα «μαυρογιαλούρων» πλήττει τη χώρα

Αίφνης (όχι και τόσο, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω) η χώρα ή για την ακρίβεια τα τηλεοπτικά παράθυρα γέμισαν «μαυρογιαλούρους» που αφού «έσωσαν» τη χώρα τώρα θέλουν να διορθώσουν και τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά σε αντίθεση με την πολύ γνωστή και πάντα τόσο επίκαιρη ελληνική ταινία, οι σύγχρονοι «μαυρογιαλούροι» δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία της παραίτησης αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία τους, αλλά προσπαθούν αφού «κατέλαβαν» μία καρέκλα να γαντζωθούν σε αυτή με νύχια και με δόντια. Προσθέστε στην εξίσωση και το ελληνικό θέρος (τα μπάνια του λαού) και τη γενικότερη χαλάρωση που παραδοσιακά επιφέρει στη χώρα και η εικόνα εξηγείται πολύ απλά.

Τι επιδιώκουν στην πράξη όλοι αυτοί οι οποίοι αν δεν τους έδινε τα όποια μέτρα σε «σκονάκι» η τρόικα και δεν ασκούσε πίεση ή ακόμη και εκβιασμό, δεν θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν οτιδήποτε;Μα να αναστήσουν ως ζόμπι το πελατειακό, κομματοκρατούμενο κράτος και φυσικά να προσεταιριστούν τις ακόμη πολύ ισχυρές συντεχνίες οι οποίες είτε αποκομίζουν εισόδημα δραστηριοποιούμενες με όρους που οι ίδιες καθορίζουν ακόμη και με πλήρως διασφαλισμένο το ποσοστό κέρδους τους ή υφαρπάζουν από όλους τους υπόλοιπους εισόδημα με αυτό το εμετικό κατασκεύασμα των φόρων (ευσχήμως «κοινωνικοί πόροι») υπέρ τρίτων.

Να θυσιάζουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα, ώστε το δημόσιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό να διατηρούν πλήρως τα προνόμια τους και το βασικότερο αυτών, την εφόρου ζωής αφαίμαξη των υπολοίπων είτε με τη μορφή μισθού είτε σύνταξης.
Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν περάσει προ πολλού τα όρια της απελπισίας αφού ως μακροχρόνια άνεργοι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ατομικές και οικογενειακές ανάγκες, οι «μαυρογιαλούροι» διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την πιθανή απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και θριαμβολογούν για την απόλυση των… επίορκων.

Για αυτούς κάθε δημόσιος υπάλληλος ασχέτως με το που απασχολείται (ή κατά βάση υποαπασχολείται) δεν πρέπει να αξιολογείται, δεν πρέπει να ελέγχεται (ακόμη και αν έχει προσληφθεί από τον «μπάρμπα στην Κορώνη» ή με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών) καθώς αποτελεί «ιερή αγελάδα» που υπηρετεί το… κοινωνικό κράτος!

Δεν συζητάμε βέβαια να μετατεθεί ή να αλλάξει τομέα δραστηριοποίησης. Έγκλημα καθοσιώσεως που στρέφεται κατά του «κοινωνικού κράτους» που μοιράζοντας επιδόματα και θέσεις απασχόλησης ουσιαστικά επιχειρεί εξαγορά ψήφων.

Οι σύγχρονοι «μαυρογιαλούροι» είναι αυτοί που επιθυμούν τη διατήρηση κρατικών μονοπωλίων που στην πράξη αποτελούν επίσης ζόμπι καθώς κατά βάση είναι χρεοκοπημένα. Η επωδός είναι γνωστή: «ξεπουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί ο πλούτος του λαού», τον οποίο φυσικά προτιμούν να ελέγχουν αυτοί, καθώς από τη διατήρηση αυτών των μονοπωλίων αντλούν δύναμη και ψήφους.

Διότι αν είχαν οικονομική λογική, δεν θα είχαν αντιδράσει στην πώληση όταν οι τιμές των μετοχών ήταν οχταπλάσιες. Και τότε για ξεπούλημα και για «ασημικά» μιλούσαν. Τι διάολο ασημικά είναι αυτά που η μετοχή τους στη μια περίπτωση έκανε π.χ. 20 ευρώ και τώρα κάνει… τρία ευρώ; Ας είχαμε προχωρήσει τότε κι ας την ξαναγόραζαν τώρα, σε κλάσμα της τιμής…

Τι κι αν σωρεύουν ελλείμματα και χρέη; Ας είναι καλά τα «κορόιδα» να πληρώνουν! Έλα όμως που τα «κορόιδα» δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο γιατί απλά δεν έχουν. Οι σύγχρονοι «μαυρογιαλούροι» δεν θέλουν μία ανοικτή οικονομία και μία ανοικτή κοινωνία. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ελέγχονται…
Γι’ αυτό έχουν εκθρέψει και τον ελληνικό ιδιότυπο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό. Ονειρεύονται το δημόσιο του 1 εκατομμυρίου απασχολούμενων που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της εξουσίας. Προτιμούν να εξοντώνουν τις πιο δυναμικές κοινωνικές ομάδες (που ευτυχώς αναζητούν την τύχη τους αλλού) και να καταδικάζουν στην απόγνωση τη νέα γενιά που δεν έχει καμία ευθύνη για το πως έχουν καταλήξει τα πράγματα, αφού προέχει η διασφάλιση «των δικών μας παιδιών».

Δυστυχώς όμως για τους «μαυρογιαλούρους» της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύεται ότι διαθέτει πολύ καλύτερες και βελτιωμένες εκδόσεις τους που μάλιστα εμφορούνται από «θανατηφόρες» ιδεοληψίες, όπως για παράδειγμα το τέλος του καπιταλισμού ή η αναδιανομή του εισοδήματος μεταξύ των κοινωνικών ομάδων διαδικασία που φυσικά θα καθορίζεται και θα ελέγχεται από αυτούς.

Για την παραγωγή πλούτου ούτε λόγος φυσικά! Ο πλούτος ως έννοια δεν συμβαδίζει με τα «πιστεύω» των καλά βολεμένων αριστερών που ονειρεύονται συνεχώς κοινωνικούς αγώνες και «πάλη» (φυσικά μέσα από δομές που επίσης θα ελέγχουν οι ίδιοι).

Και όταν τους ρωτάς τι στο διάβολο εννοούν με την «αναδιανομή», πολλοί σου απαντούν με την εκπληκτική θρασύτητα του κηφήνα, ότι τον πλούτο που άλλοι κοπιάζουν για να παράξουν παίρνοντας και τα ανάλογα ρίσκα (ουκ ολίγοι έχουν καταστραφεί, ποτέ δεν βρέθηκαν όμως στα δύσκολα να τους συμπαρασταθούν, ούτε όλοι όσοι επιχειρούν είναι… Ωνάσηδες, όπως έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται), θα τον πάρουν και θα τον μοιράσουν.

Το να μάθουν περισσότεροι να προσπαθούν να δημιουργήσουν πλούτο, ούτε λόγος. Είναι βλέπεις πολύ πιο βολικό να κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Και ας μην μας αντιτάξουν τα περί κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, διότι θα τους θυμίσουμε ότι πολλοί τους έκριναν και τους πρόσφεραν μια ιδιότυπη ασυλία, με βάση κομματικές ή οπαδικές προτιμήσεις…
Είναι όμως οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι θα φέρουν κι επενδύσεις στη χώρα!!! Και μάλιστα θα τις φορολογούν με 50%!!! Κι όταν υποστηρίζεις ότι είναι απλώς εκτός διεθνούς πραγματικότητας, αφού κανένας δεν είναι κορόιδο να τους παραδώσει το πορτοφόλι του, για να κάνουν «κοινωνική πολιτική» παρεξηγιούνται!!! Και αυτοί αυτοδιαφημίζονται ως σωτήρες της χώρας. Από πότε το «σωτήρας» έγινε συνώνυμο του «νεκροθάφτης»; Έβγαλαν ποτέ ένα ευρώ από μόνοι τους και μάλιστα στο οικονομικό – επιχειρηματικό περιβάλλον που οι ίδιοι περιγράφουν ως «σωστό» και «κοινωνικά δίκαιο» να δουν πως γίνεται;

Αυτό το πολιτικό σκηνικό – φάρσα μπορεί όμως και να καταρρεύσει. Άραγε πόσες πιθανότητες υπάρχουν η κατάσταση να μετεξελιχθεί σε μάχη μεταξύ των παλαιάς και νέας κοπής «μαυρογιαλούρων»; Μακάρι να «αλληλο-σφαγιασθούν» μπας και γλιτώσουν οι υπόλοιποι. Και μήπως έτσι έχουμε το «happy end» που είχε και η ομώνυμη ελληνική ταινία;

www.defence-point.gr/news/?p=105506

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #135736 από stergiosbik







Αν αναρωτιεστε ποιος ειναι ο κυριος αυτος και τι σχεση εχει με τον Παπουλια θα σας πω αμεσως.
Ειναι και αυτος προεδρος μιας χωρας της Ουρουγουαης.Δυστυχως βεβαια ειναι και το μοναδικο κοινο σημειο που εχει ο Παπουλιας με αυτον.Σε ολα τ αλλα........

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.409 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ