Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134362 από GeoTa
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΑΡΝΙΑ ΤΟΥ LIDL



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη Δευτέρα πολύ πρωί γύρω στις εφτά η ώρα και έξω από την κεντρική είσοδο ενός μεγάλου υποκαταστήματος της αλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ο.. χαμός. Περίπου 200 άτομα περιμένουν από τις έξη και μάλιστα πολλοί μαλώνουν το ποιος ήρθε πρώτος για να βρεθεί μπροστά μόλις ανοίξουν «οι πύλες του παραδείσου» του γερμανόφωνου Lidl.

Η «προκήρυξη» για την πώληση αμνών στην τιμή των 3 ευρώ, σηματοδότησε τον νέο μεγάλο ελληνικό «ξεσηκωμό» που έκανε την οικονομική κρίση να φαντάζει καταναλωτικό παιχνίδι στις πλάτες
μιας Ελλάδας, όπου ο αριθμός των αυτοκτονιών κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.
Μόλις άρχισε να χτυπά η καμπάνα της γειτονικής εκκλησίας για την ακολουθία του Όρθρου και της Θειας Λειτουργίας της Μεγάλης Δευτέρας, άνοιξαν και οι πύλες του γερμανικού «παραδείσου» του Lidl, με τα αμνοερίφια να περιμένουν τους Νεοέλληνες να τα αρπάξουν για τα πασχαλινά τραπέζια τους. Τότε έγινε το έλα να δεις! Ο σπρώξας του σπρώξαντος, ο τρέξας του τρέξαντος και ο αρπάξας του αρπάξαντος! Πολλοί άρπαζαν ένα σφάγιο και το διεκδικούσαν μαζί με άλλους που συγχρόνως το είχαν αρπάξει. Σκηνές απείρου κάλους στην Ελλάδα της μεγάλης Εβδομάδας του 2014. Δυστυχώς όμως για τούς εφορμήσαντες Νεοέλληνες τα αρνιά ήταν πολύ λίγα με αποτέλεσμα η μάχη να γίνει πιο σκληρή, σε σημείο να διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις που σε πολλούς θύμιζαν την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Νεοέλληνες έδιναν ψυχή και σώματι για να αρπάξουν ένα αρνί του Lidl, γράφοντας νέα μεγάλη «ένδοξη» σελίδα στην νεοελληνική ιστορία. Τελικά τα αρνιά τέλειωσαν πολύ γρήγορα και όσοι απέμειναν «μπουκάλα», άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα στους καημένους υπάλληλους της γερμανικής αλυσίδας που είχε την φαεινή ιδέα, (αν και παράνομα γιατί δεν υπάρχει η νόμιμη άδεια να πουλά αρνιά, αλλά ποιος εισαγγελέας θα νοιαστεί γι αυτό; έχουν άλλο, «σημαντικό» έργο να επιτελέσουν), να πουλήσει πασχαλινά αρνιά στην τιμή του 3 ευρώ το κιλό, όταν την ίδια ώρα οι τιμές στην κεντρική αγορά κυμαίνονται στα 7 με 8 ευρώ.
Η εκκλησία σε λίγο τέλειωσε την θεια λειτουργία και οι λιγοστοί εκκλησιαζόμενοι έβγαιναν κρατώντας το αντίδωρο στα χέρια τους. Λίγο πιο περά οι δεκάδες απελπισμένοι Νεοέλληνες υποψήφιοι αλλά απατημένοι καταναλωτές των αρνιών του Lidl, κραύγαζαν θυμωμένοι γιατί δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το πολύτιμο αυτό έδεσμα που θα τους χορτάσει την ημέρα της Ανάστασης. Μήπως η Ανάσταση δεν γίνεται για κάποιο θειο μήνυμα, αλλά για τις σούβλες τα αρνιών του Lıdl ; Κάποιοι φωνάζουν εδώ και καιρό να κάνουμε μποϋκοτάζ στην γερμανική αλυσίδα που όμως προσφέρει αρνιά σε τόσο χαμηλή τιμή. Θα έπρεπε να έρθουν την μεγάλη Δεύτερα το πρωί για να… θαυμάσουν τα αποτελέσματα των υποτιθεμένων εθνικών προτροπών τους. Το μποϋκοτάζ τους σε όλο του το μεγαλείο!
Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της γερμανικής κατοχής του 2014 ; Θα μου πεις υπάρχουν και χειροτέρα. Όποιος βρεθεί στην Άγκυρα την ημέρα του Κουρμπάν Μπαιράμ, (όπως ο υποφαινόμενος), θα πάθει σοκ καθώς θα βλέπει ανθρώπους με ένα μαχαίρι στους δρόμους να κυνηγούν κάποιο δύστυχο ζώο για να το σφάξουν εν ψυχρώ και αυτό λέγεται θρησκευτική εκδήλωση. Αυτό όμως μην γελιέστε, δεν μας εξιλεώνει με τίποτα. Άλλο η εκκλησία την Μεγάλη Δευτέρα, (αυτοί που την στερήθηκαν σε κάποια αλλόπιστη ή άθεη χώρα που δεν μπορείς να βρεις πουθενά εκκλησία, θα με καταλάβουν καλύτερα), και άλλο τα supermarket με τα αρνιά της σύγχρονης γερμανικής κατοχής μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8, stergiosbik, lefteris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134444 από stergiosbik
Μια ακόμη πρωτιά για την 337Μ της 110ΠΜ στο ΝΑΤΟ

www.defence-point.gr/news/?p=100585

:) :) :) :) :)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": STAF

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134480 από STAF
Πρωτοφανές: To υπουργείο Εσωτερικών μετέτρεψε την Κομοτηνή σε ... τουρκική πόλη!


www.defencenet.gr/defence/item/y%CF%80%C...80%CF%8C%CE%BB%CE%B7
Ποσους Ιουδες θα ανεχτουμε ακομη? :evil:

Γιώργος

Μόνο αν στούς νεότερους μάθεις τα μυστικά σου
μεγάλη θα'ναι η προκοπή και η χαρά δικιά σου!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134487 από χρηστος8
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Θα μας το αποκαλύψει η παρακάτω απλή αναφορά σε δυο αδιαμφισβήτητα γεγονότα...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ουκρανία: Εξέγερση στο Ντονένσκ...

Συνέπειες: Σύγκληση έκτακτης διάσκεψης στη Γενεύη... Αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη της περιοχής... Οι εξεγερμένοι δεν καταθέτουν τα όπλα... Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας αυτομολούν και τάσσονται με το μέρος των διαδηλωτών - εξεγερμένων.

Το τίμημα αυτής της εξέγερσης ήταν: ...5 νεκροί. Σωστά διαβάσατε... 5 νεκροί... Μόλις 5 νεκροί που έπεσαν μαχόμενοι για τις ιδέες τους, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους. 5 μόλις νεκροί που πέθαναν αγωνιζόμενοι, περήφανοι και όχι ταπεινωμένοι...

Ελλάδα: Η εξέγερση δεν έγινε ποτέ...

Αιτίες: Φοβικά σύνδρομα... ατολμία... και πρωτίστως μια Αριστερά που...
εξαντλεί τη δυναμική της στην ομφαλοσκόπηση περί αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων, καταγίνεται με τα του οίκου της, βράζει στο ζουμί της, και έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε μια πολιτική συμμορία προσκυνημένων δωσίλογων να δολοφονεί το λαό και να βγάζει στο σφυρί χώρα και αξιοπρέπεια.

Το τίμημα αυτής της εξέγερσης που δεν έγινε ποτέ ήταν:... 5.000 νεκροί. Σωστά διαβάσατε... 5.000 δολοφονημένοι που δε τους δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξουν ούτε καν ένα θάνατο με αξιοπρέπεια. Λοιδορήθηκαν... Δυστύχησαν... Και τελικά αυτοκτόνησαν ταπεινωμένοι επειδή χρωστούσαν στις τράπεζες και στο φορολογικό μηχανισμό της Γκεστάπο...

Αυτή είναι η κατάντια μας.

Και γι αυτή την κατάντια, η συμμορία των δωσίλογων, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ντραπεί, γιατί έκανε συνειδητά την επιλογή της και τη φέρνει σε πέρας με απόλυτη συνέπεια, αποσπώντας τα συγχαρητήρια όλων αυτών για λογαριασμό των οποίων δουλεύει.

Τι πρέπει όμως να κάνει η Αριστερά η οποία για άλλα ετάχθη???

Να αισθανθεί περήφανη που μας περιγράφει με σαφήνεια αυτό που ζούμε??? Το ξέρουμε...

Και το ξέρουμε ακριβώς γιατί το ζούμε, και ας μην είμαστε και τόσο ακαταμάχητοι στις περιγραφές...

Να αισθανθεί ικανοποιημένη για την ικανότητά της να αναπτύξει σε βάθος το ακριβές περιεχόμενο αυτού που ζούμε, αλλά και την ταυτότητα του δράστη??? Κολοκύθια τούμπανα...

Και χωρίς τις απαραίτητες συστάσεις, κι εμείς ξέρουμε πως είμαστε το θύμα του και ο δράστης ξέρει καλά πως είναι ο θύτης.

Αλλωστε αυτός, πρώτα δολοφονεί και μετά ζητάει ταυτότητα για να ξέρει ποιόν διαγράφει από τον κατάλογο αυτών που δικαιούνται σύνταξη πείνας και στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές.

Οι πρωταγωνιστές του δωσιλογισμού θα περάσουν τις μέρες του Πάσχα με ήσυχη τη βρώμικη συνείδησή τους, γιατί την παρέδωσαν στο διάβολο και τάχθηκαν απέναντι από το λαό αυτής της χώρας.

Οι πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού ωστόσο, έχουν κάθε λόγο να ξανασκεφτούν τι έκαναν, και κυρίως τι δεν έκαναν, για ν ανακόψουν αυτή την πορεία πρός τον όλεθρο και την απόλυτη καταστροφή.

Καλή Ανάσταση και τα χειρότερα έρχονται... Για μας ή γι αυτούς θα το καταγράψει έτσι κι αλλιώς η ιστορία...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #134658 από stergiosbik

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": okalamaris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 16 Ώρες πριν #134695 από χρηστος8
Και ω του θαύματος, μόλις πριν λίγες μέρες ανακάλυψαν άπαντες ότι η Άγκυρα μέσω του προξενείου στην Κομοτηνή προωθεί την προπαγάνδα της. Και ας τρέχουν χρόνια τώρα όλα τα κόμματα για να βάλουν τους εκλεκτούς του προξενείου στα ψηφοδέλτιά τους.

Και επειδή δεν ξεχνάμε, ας θυμηθούμε όλοι το βίντεο με έναν από τους πλέον προβεβλημένους «αστέρες» της μειονότητας παρέα με μουσουλμάνους βουλευτές να μας λένε εμάς τους Έλληνες χριστιανούς… γκιαούρηδες! Και ρωτάμε… Αυτό το βίντεο δεν το είχε δει κανείς από τους σημερινούς ευαίσθητους ανθρωπιστές;








Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.299 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ