Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104815 από stratis 1
Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση

infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4840.html#more.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104818 από stergiosbik
Strati γιατι δεν εισαι προοδευτικος;Θα σε μαλωσω! :lol:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104819 από stergiosbik
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!

Αυτά που συμβαίνουν στην Ξάνθη τα τρία τελευταία χρόνια είναι αδιανόητα!

Μέσω μίας συνοριακής διάβασης που δεν υφίσταται τυπικά, γίνεται όργιο παρεμπορίου από τη Βουλγαρία, με συνέπεια απώλειες τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ το χρόνο για το ελληνικό κράτος και η οικονομική «αιμορραγία» των Ελλήνων εμπόρων της περιοχής. Και βέβαια όλα αυτά χωρίς έλεγχο, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει τελωνείο παρά μόνο ένας ανήμπορος αστυνομικός που δεν έχει καν φυλάκιο!

Σύμφωνα με τέσσερις φορείς που έχουν καταγγείλει την κατάσταση στον Αντώνη Σαμαρά και τους αρμόδιους υπουργούς, το πρόβλημα προέκυψε το 2010, με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Συνέπεια αυτού ήταν να λειτουργήσει η ορεινή διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου, που συνδέει την Ξάνθη με το Ζλάτογκραντ. Αυτή υποτίθεται πως θα λειτουργούσε αποκλειστικά «για ήπια κυκλοφορία ΙΧ επιβατικών και πεζών».

Στην πράξη όμως στήθηκε το παρεμπόριο, καθώς μέσω αυτής κινούνται Βούλγαροι έμποροι και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι πουλούν προϊόντα ή προσφέρουν υπηρεσίες σε πολύ χαμηλές τιμές χωρίς βέβαια να αποδίδουν φόρους. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη σύμφωνα με την καταγγελία, αφού η διάβαση δεν θεωρείται εμπορική, οπότε δεν υπάρχει τελωνείο, αλλά ούτε καν μεθοριακός σταθμός ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ., αφού δίοδος δεν υφίσταται νομικά και τυπικά.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ, κάποια στιγμή τοποθετήθηκε στην διάβαση Αγίου Κωνσταντίνου Ελληνας αστυφύλακας, χωρίς όμως φυλάκιο και εξοπλισμό με συνέπεια να φιλοξενείται ουσιαστικά από τους Βούλγαρους συναδέλφους του. Μάλιστα του έχει δοθεί κινητό με ανώτατο όριο 40 ευρώ, περιορίζοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας του με το αστυνομικό τμήμα Εχίνου! Αυτό ανέφερε σε πρόσφατη επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης, Γεώργιο Γκοδοσίδη, η «Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης».

Πρακτικά, το παρεμπόριο που έχει στηθεί μεταφράζεται από πώληση ψωμιού «πόρτα-πόρτα» στην Ξάνθη προς 0,30-0,40 ευρώ, έως διέλευση τουριστικών λεωφορείων με συνεργεία καθαρισμού και πώληση φυτοφαρμάκων αμφίβολης ποιότητας. Ακόμη και Βούλγαροι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Ξάνθης με αυτό τον τρόπο.

Το ελληνικό κράτος χάνει 2 δισ. ευρώ το χρόνο από το παρεμπόριο στα βόρεια σύνορα της χώρας, όπως εκτιμούν με έρευνά τους τα επιμελητήρια Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Εβρου.

Την καταγγελία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή έκαναν το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, Προμηθευτικός- Παραγωγικός Συνεταιρισμός Εμπόρων-Βιοτεχνών Δασικών Προϊόντων και Ξύλου και Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.

www.makeleio.gr/index.php?option=com_con...287&catid=4&Itemid=2

Αγοραστε ΟΛΟΙ προιοντα απο τις γειτονες χωρες κ μαλιστα ανευ τιμολογιου.
Κανει καλο στην οικονομια της χωρας μας.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104829 από KERBEROS

stratis 1 έγραψε: Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση

infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4840.html#more.


Η Αρβελέρ είναι η φωνή της λογικής εδώ και πολύ καιρό. Απλά τα λεγόμενά της οι ακροδεξιοί τα διαστρεβλώνουν εσκεμμένα και θεωρούν ότι συμφωνεί με τις απόψεις τους (οι δε ακροαριστεροί τη θεωρούν ακροδεξιά). Η ίδια βέβαια παντού φωνάζει ότι απεχθάνεται τα άκρα!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104865 από stergiosbik
''Σαρώνει'' η χρήση ναρκωτικών από μαθητές

«Σαρώνει» η χρήση ναρκωτικών από έφηβους μαθητές, οι οποίοι ακόμη και από τις ηλικίες των 13 και 14 ετών είναι συστηματικοί χρήστες χασίς με αποτέλεσμα να παρακολουθούν προγράμματα αποτοξίνωσης, με τους διακινητές να κάνουν «πάρτι» έξω από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αντί να απολαμβάνουν τα ανέμελα μαθητικά τους χρόνια, νεαροί μαθητές του Γυμνασίου έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά και μάλιστα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, η χρήση κάνναβης έχει εξαπλωθεί ραγδαία και στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Espresso.

Η επαφή των νεαρών μαθητών με τα ναρκωτικά, γίνεται πρώτα από πειραματισμό, ωστόσο στη συνέχεια και σε μια ηλικία που οι έφηβοι είναι επιρρεπής σε νέες «προκλήσεις», αρκετοί γίνονται συστηματικοί χρήστες, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περιοχές στις οποίες γίνεται «πάρτι» με τα ναρκωτικά είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τους έφηβους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να δηλώνουν σε ποσοστό 18,2% στα αγόρια και 8,3% στα κορίτσια να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Παράλληλα ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία στον νομό Μαγνησίας, όπου το 9% έχει δοκιμάσει χασίς πάνω από μια φορά στη ζωή του, ενώ το 14,6% των μαθητών ηλικίας 13-19 ετών καπνίζει συστηματικά.

Παράλληλα, εφιαλτική «επέλαση» στους νεαρούς μαθητές έχει κάνει και το ναρκωτικό «των πλουσίων» η κοκαΐνη, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς ανήλικων μαθητών των Βορείων Προαστίων να επιστρατεύουν ιδιωτικούς αστυνομικούς για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, επειδή υποπτεύονται ότι στα διάφορα νυχτερινά μαγαζιά όπου διασκεδάζουν κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ένα περιστατικό όπου ντετέκτιβ ανέλαβε την παρακολούθηση της 15χρονης κόρης γνωστού επιχειρηματία και διαπίστωσε πως η ανήλικη μαθήτρια μαζί με τους φίλους της, έκανε συστηματικά χρήση κοκαΐνης πριν μπει στην τάξη της για μάθημα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104866 από stratis 1
Πρεπει να ειναι τελειως ηλιθιος ο ανθρωπος.
Εχει καταστρεψει την Ελλαδα αυτος και η παρεα του,και οργανωνει με τα κοματοσκυλα ανοιχτές συγκεντρωσεις .
Μηπως παιρνουν ναρκωτικα?
Μηπως ζουν σε αλλον πλανητη?
Μας νομιζουν για τοσο ζωα??
Θεωρουν οτι επειδη εστειλαν 'δωρακια' μερικα καθρεφτακια και χρωματιστες χανδρες και υποσχεθηκαν σε χιλιαδες κοσμο οτι θα τους βαλουν στην ερτ,οτι θα ειχε υποδοχη ηγετη????
Δεν εχει καταλαβει οτι ειναι αναλωσιμος και σε λιγο καιρο θα μιλαει μονο σε συγκεντρωσεις στο προαύλιο του Κορυδαλου??

ksipnistere.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3196.html#more

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.281 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ