Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103609 από KERBEROS
Αφού φιλτράρουμε λοιπόν, ας θαυμάσουμε τη νομιμότερη από εμένα οικογένεια Αγγελόπουλου!!!

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...CUR1OOgZmU6XgmT154YQ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103610 από jnet
Μολις τωρα πρόσεξα οτι περασανε πανω απο 24ωρες και δεν σχολιαστηκε στο παρον θέμα η νέα κυβέρνηση.
Μηπως γιατί κάποια πράγματα δεν επιδεχονται πλέον σχολιασμό. :silly:

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103613 από jnet
Ένα διάγραμμα-10.000 λέξεις
www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=25572



Η εγκληματική ανοησία που χαρακτηρίζει σήμερα την οικονομία της Ευρωζώνης δεν χρειάζεται παρά ένα διάγραμμα για να εμφανιστεί σε όλο της μεγαλείο. Η μπλε γραμμή καταγράφει τον αριθμό των ανέργων κατοίκων της Ευρωζώνης από το 1999 μέχρι σήμερα. Η κόκκινη τις δημόσιες δαπάνες (σε δισ. ευρώ) για την ίδια περίοδο. Μέχρι το 2010 (το γενέθλιο έτος του Μνημονίου μας, το οποίο αποτέλεσε τη βάση όλων των πακέτων «διάσωσης» και «δημοσιονομικής προσαρμογής» της Ευρωζώνης), η μπλε και η κόκκινη γραμμή «χόρευαν» μαζί: Ανέβαινε η ανεργία, ανέβαιναν και οι δημόσιες δαπάνες - καθώς οι κυβερνήσεις δαπανούσαν περισσότερα σε επιδόματα ανεργίας, προγράμματα επενδύσεων κ.λπ. Κατέβαινε η ανεργία, μειώνονταν αντίστοιχα οι δημόσιες δαπάνες. Έως ότου φτάσαμε στην Κρίση του 2008 που έστειλε την ανεργία στα 16 εκατομμύρια, η Ελλάδα κατέρρευσε το 2010 και άρχισαν η λιτότητα, τα δάνεια, τα Μνημόνια. Παρατηρήστε τι συνέβη σε αυτές τις δύο γραμμές μετά το 2010 (την κάθετη μαύρη γραμμή).

Το 2010 η Ευρώπη, εν τη σοφία της, επέβαλε στον εαυτό της την ίδια λίγο-πολύ λιτότητα παντού (αλλού πιο βάναυσα και αυστηρά και αλλού πιο ήπια). Ακόμα και σε χώρες όπως η Ολλανδία. Για πρώτη φορά, σε περίοδο που η ανεργία, η μπλε γραμμή, αυξανόταν, η Ευρωζώνη άρχισε να μειώνει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες. Για πρώτη φορά ο «χορός» των δύο γραμμών σταμάτησε και οι δύο γραμμές πήραν διαζύγιο. Η κόκκινη γραμμή πήρε την κατιούσα, καθώς τα κράτη άρχισαν να μειώνουν δραστικά τις δαπάνες. Αποτέλεσμα; Η μπλε γραμμή, ο αριθμός των άνεργων της Ευρωζώνης, εκσφενδονίστηκε στα ουράνια.

Και τι προτείνουν οι σοφοί ηγέτες μας να γίνει τώρα; Να μειώσουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες στο σύνολο της Ευρωζώνης! Όχι να τις μειώσουν σε ελλειμματικές χώρες και να τις αυξήσουν στις πλεονασματικές. Προς Θεού, όχι. Τις μειώνουν παντού και ταυτόχρονα! Μια ματιά στο διάγραμμα αρκεί για να δούμε, εάν το θέλουμε, ότι πρόκειται για τον θρίαμβο της ανοησίας επί της λογικής. Ότι μόνο μια θρησκόληπτη προσήλωση στις άνευ λόγου ανθρωποθυσίες μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως, εφόσον κάνουμε ό,τι μας λένε οι τιμονιέρηδες Βρυξελλών, Βερολίνου και Φραγκφούρτης (κόντρα ακόμα και στις συμβουλές του ΔΝΤ), και το εφαρμόσουμε με τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και ταχύτητα, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Γιάνης Βαρουφάκης

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103616 από DOOM_NX
Καταλάθος διάβασα το πρώτο μήνυμα του thread για καινούριο, αλλά αποφάσισα να σχολιάσω 2 πράγματα.

papg έγραψε: Γιατι να το δωσω εδω στον εμπορα που απλα ΚΟΙΤΑΕΙ να κανει την αρπαχτη του;;;
Απο Βουλγαρια αν φερετε πελλετ με 170-180€ ο τονος + τα μεταφορικα που ειναι η μιση τιμη απο τα μεταφορικα στη χωρα μας..οποτε αφηστε τους ελληνες εδω να φανε το πελλετ που πουλανε με 300-350 το τονο..παντα με τη δικαιολογια οτι εχουμε ΦΠΑ 23% + μεταφορικα + τα τελη κυκλοφοριας για τη μερσεντες που εχει + το στεγαστικο δανειο που εχει να πληρωσει + μια ανακαινιση που εχει κανει στο σπιτι+το δανειο για το αυτοκινητο που αγορασε + ++ +++++ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ πια με τις παπαριες σας!!!!

Μακάρι να έβρισκα αντίστοιχο πέλλετ στο ebay/alibaba/klp και θα ήμουν ο πρώτος που θα το έφερνε εξωτερικό. Γενικά αγοράζω μέσω ίντερνετ από μικρό παιδί, από τότε που οι τιμές του e-shop δεν είχαν καμία σχέση με αυτές των τοπικών καταστημάτων πληροφορικής. Χώρια η ποικιλία. Στην πορεία άρχισα να βγαίνω και παραέξω. Φακούς επαφής φέρνω πλέον από Καναδά/Αμερική. Παίζουν τρελές προσφορές και η ισοτιμία βοηθάει στο να πληρώνεις τα μισά λεφτά μαζί με τα μεταφορικά. Προπληρωμένη κάρτα και άγιος ο θεός, λοιπόν. Μόνο όταν θέλω κάτι άμεσα θα δεχτώ να μου τον πιάσουν ή όταν δε γίνεται αλλιώς.

Στην περίπτωση του πέλλετ, είναι τρομερά δύσκολο να φέρεις ποιοτικό πέλλετ μόνος σου. Καμία εταιρεία δε σου πουλάει σακί-σακί ή παλέτα-παλέτα. Πρέπει να παραγγείλεις πλήρες φορτίο. Ακόμα και τότε είναι πολύ αμφίβολο ότι θα κερδίσεις σημαντικό ποσό. Άλλες πάλι δουλεύουν αποκλειστικά με αντιπροσώπους. Αυτό είναι καλό όταν οι αντιπρόσωποι είναι ενημερωμένοι και οι τιμές λογικές. Όταν υπάρχουν απλά για να υπάρχουν είναι απλά ένα ακόμη εμπόδιο.

Μέχρι τώρα πολλοί είπανε ότι θα φέρουν ENplus πέλλετ από το εξωτερικό φθηνότερα, αλλά δεν είδα να το πετυχαίνει κάποιος. Η μόνη "έκπτωση" που έχω δει να πετυχαίνουν είναι ο μειωμένος ΦΠΑ.

papg έγραψε: και κατι αλλο...ασχετο βεβαια...αλλα επειδη εχω γνωστο που εργαζεται σε μεγαλη βιομ. Γαλακτος.. Σε οσους εχουν παιδια και πινουν γαλα να προσεχουν το εξης: ΚΑΤΩ απο ΚΑΘΕ συσκευασια γαλακτος υπαρχουν νουμερα.. 1 ή 2 ή 3 ή ΚΑΝΕΝΑ!! Να αγοραζεται ΠΑΝΤΑ γαλατα που ΔΕΝ αναγραφουν Νουμερα!! Τα νουμερα δειχνουν το ΠΟΣΕΣ φορες εχει ΛΗΞΕΙ το γαλα και εχει γινει ΞΑΝΑ παστεριωση για να ξανα πωληθει!! Καντε ενα απλο τσεκαρισμα την επομενη φορα στο σουπερ μαρκετ!! Θα εκπλαγειτε!!! Σχεδον Ολα ειναι 2 ή 3!!! Ελαχιστα δεν γραφουν νουμερο απο κατω!!! ! ΑΥΤΑ τα λιγα!!!

Αυτό έχει αποδειχτεί urban legend. Ένα hoax που πήρε τραγικές διαστάσεις, όπως ένα σωρό άλλες μλκιες που στέλνονται μέσω email. Ευτυχώς, πλέον το δικό μου inbox έχει ησυχάσει. Κυρίως γιατί έχω κράξει το μισό MSN και δεν ξαναέστειλαν τίποτα.

Ο αριθμός αυτός έχει να κάνει με την ιχνηλασιμότητα της γραμμής παραγωγής. Κανένα γάλα δεν αναπαστεριώνεται μετά τη λήξη. Είναι παράνομο και ελέγχεται από τις αρχές.

arkoudos.com/blog/?p=1147
spitikomas.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3559.html
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103618 από Fokion
ΠΟΤΕ δε κανω προσωπικές επιθεσεις εξ ου και τα εισαγωγικά στο "εσυ". Αν παρ' ολα αυτα νομιζεις οτι σε εθιξα προσωπικά - συγνωμη.

με μισο καφε λοιπον διαβαζοντας το αρες μαρες κουκουναρες στο αρχικο του κομματι αρθρο ( τα.... διαφορα..... νεφελιμ δεν μου "καθονται"...) μου εμεινε το γεγονος οτι - απο οτι λεει - οι Αγγελόπουλοι εχουν τα πλοια τους με Ελληνική σημαια κι οτι αυτο συμαινει απο "υποχρεωσεις" προς το Κρατος. Προφανως βεβαιως αυτο δεν τους κανει "αγιους".

Επεισεις να θυμισω οτι η "Γιαννα" επανηλθε αρον αρον (μετά την επιτυχη ληξη της διεκδίκισης) γιατι η Οργανωτική Επιτροπή μεχρι τοτε εχανε το ενα χρονοδιαγραμα ( προετοιμασιας των αγωνων ) πισω απο το αλλο και καταφερε τα βασικά τουλαχιστον εργα να εχουν ολοκληρωθει... πριν την εναρξη εστω και αν απο την μπρος πορτα εμπαιναν οι αθλητες και απο την πισω εφευγαν οι μπογιατζηδες :cheer: .

( προσωπικά???? κακως τους αναλλαβαμε αλλα κι αυτο ειναι μια αλλη ιστορία... το μονο καλο που τους βρίσκω ειναι 2-3 καλα πραγματα που εγιναν εξ αιτιας τους, με προεξαρχον το μετρο - προσοχη οχι το "πως" μονο το οτι εγινε, το "πως"... ειναι επεισεις μια αλλη ιστορια - το αεροδρομιο και η Αττικη οδος. και παλι ξαναλεω οτι το "πως" αυτων των εργων ειναι μια αλλη ιστορια. Απλά σχολιαζω οτι εξαιτιας των ολυμπιακων εγιναν ή εστω ξεκινησαν σε συμαντικό βαθμο.)

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103714 από stergiosbik
Γ.Σγουρός: "Να σταματήσουν τα αναπτυξιακά έργα;"

Για την απόφαση να δαπανηθεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και απάντησε στην κριτική που δέχεται.

Ανέφερε πως τα χρήματα αυτά θα τα πάρει πίσω η πολιτεία και πως θα δημιουργηθούν και άλλα γήπεδα σε όλη την Αττική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Livesport:

«Δηλαδή τι θέλουν, να σταματήσουν τα αναπτυξιακά έργα στο χώρο του αθλητισμού; Η Περιφέρεια Αττικής έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για αθλητικά έργα. Τα έργα αυτά δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ, αλλά πρέπει να γίνουν από εθνικούς πόρους. Μιλάμε για έργα στον αθλητισμό, μήπως θα πρέπει να τα σταματήσουμε;

Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες η ΓΓΑ κατασκεύαζε γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Επειδή δεν έχει τώρα χρήματα θα πρέπει να σταματήσει η κατασκευή και γηπέδων; Δεν είναι μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ. Έχουν εγκριθεί κονδύλια για έργα σε γήπεδα και κολυμβητήρια στο Περιστέρι, στο Φάληρο, στους Αγίους Αναργύρους, στο Ρούφ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Tο νου μας παιδια μη σταματησουν τ αναπτυξιακα εργα γιατι καηκαμε!
Αν πω οτι θελουν σφαξιμο στο γονατο σαν τ αρνια θα φταιω εγω; :ohmy:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.344 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ