Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102889 από KERBEROS

μανολης έγραψε: Αρχισε το ξεπούλημα. Πέρυσι τους έδιναν 95 εκ. ευρώ για τα Airbus και είπαν όχι, φέτος τα πούλησαν 31 εκ.
Μήπως ακούτε κε Πεπόνη;;Κάποιος άλλος εισαγγελέας;
31 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε η ελληνική κυβέρνηση τα 4 μεταχειρισμένα Airbus Α340 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ...εφημερίδας του Βελγίου «La Libre Belgique».
Αν το ποσό αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ουσιαστικά χαρίστηκαν στην εταιρεία του Μαϊάμι, Apollo Aviation, αεροσκάφη, τα οποία πέρυσι δεν δόθηκαν ενώ η προσφορά ήταν 95 εκατομμύρια ευρώ.Είναι ή δεν είναι ξεπούλημα αυτό;
Και για να ξέρετε όλη την ιστορία το 2010 ο ......
τότε διεθνής διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος καθώς το ελληνικό κράτος, με απόφαση του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχε θέσει ως κατώτατη αποδεκτή προσφορά για τα 4 αεροσκάφη το πόσο των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα τέσσερα αεροσκάφη, είχαν αγοραστεί το καθένα περίπου προς 140 εκατ. ευρώ, δηλαδή 560 εκ. ευρώ συνολικά. Σκανδαλάρα μας φαίνεται.


Success story!!! :angry:

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103010 από stergiosbik
Η οδύσσεια των ανασφάλιστων-άπορων ασθενών

Καθημερινά οι εθελοντές στα Κοινωνικά Ιατρεία γίνονται αποδέκτες της αγωνιώδους έκκλησης ανασφάλιστων άπορων ασθενών για περίθαλψη ή για την εξασφάλιση του αναγκαίου για τη θεραπεία τους φαρμάκου, αφού χωρίς αυτή τη στήριξη ουσιαστικά οδηγούνται στο θάνατο.

Χαρακτηριστική και αποδεικτική είναι η περιπέτεια μιας 52χρονης ανασφάλιστης καρκινοπαθούς, η οποία διεγνώσθη στα επείγοντα του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με μεταστατικό Ca νεφρού και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της χειρουργήθηκε άμεσα, ευτυχώς χωρίς το Νοσοκομείο να της χρεώσει νοσήλια. Η ασθενής έπρεπε να συνεχίσει τη θεραπεία με το φάρμακο SUTENT 50mg, ένα ιδιαίτερα ακριβό φάρμακο, το οποίο όμως το νοσοκομείο δεν είχε να το διαθέσει και γιαυτό ήρθε σε επαφή με το ΜΚΙΕ. Μια μικρή Οδύσσεια ξεκίνησε αμέσως για να μπορέσουμε να το εξασφαλίσουμε. Το κόστος του απαγορευτικό για όποιον απλά θα ήθελε να βοηθήσει, αφού σε νοσοκομειακή και άρα φθηνότερη τιμή το ένα κουτί στοίχιζε 3,800 ευρώ και η ασθενής είχε ανάγκη από δύο τέτοια κουτιά (δηλαδή κόστος 7.600ευρώ). Αδυνατώντας να φαντασθούμε ότι είναι δυνατόν μια νέα γυναίκα να αφήνεται εντελώς αβοήθητη προς το θάνατο, προβήκαμε σε δημόσια έκκληση για το συγκεκριμμένο φάρμακο, τακτική βέβαια που ακολουθούμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

Και ακολούθησε ο εξής μαραθώνιος: 12 χάπια κατάφερε να βρει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, 10 χάπια έφθασαν από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης, ένα φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας μας διέθεσε 30 χάπια και οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου μας διέθεσαν 2 κουτιά των 25mg για να συμπληρωθεί η θεραπεία. Παράλληλα πολίτες μας ενημέρωσαν ότι από δημόσιο νοσοκομείο (που δεν επιθυμούν να το ονομάσουμε για ευνόητους λόγους) είχαν ετοιμάσει να μας διαθέσουν 40 χάπια των 25mg, τα οποία όμως δεν χρειάσθηκαν.

Σήμερα το θέμα αυτό αντιμετωπίσθηκε χάρις στην επίμονη δουλειά ικανού αριθμού εθελοντών από δύο κοινωνικά ιατρεία και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ και χάρις στην ευαισθητοποίηση φαρμακοποιών και πολιτών που πήραν τηλέφωνο ή έστειλαν μήνυμα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Δεν κρύβουμε όμως τον αποτροπιασμό μας, που μια πολίτης έπρεπε να μπει σε όλη αυτή την ψυχική και σωματική Οδύσσεια για να βρεθεί ένα φάρμακο από το οποίο εξαρτάται η ΖΩΗ ΤΗΣ … μια ζωή που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να της την στερήσει μόνο και μόνο επειδή έμεινε ανασφάλιστη. Αναρωτιόμαστε τι θα έκανε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εάν συγγενικά η φιλικά του πρόσωπα ήταν στην ίδια κατάσταση; Θα τους άφηνε να πεθάνουν ή θα τους έστελνε σε κοινωνικό ιατρείο για να βρουν τα φάρμακα τους; Ας απαντήσει επιτέλους το Υπουργείο Υγείας, τι θα κάνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες, θα τους αφήσουμε όλους να αποδεκατιστούν; Θα μιλήσει επιτέλους κάποιος επί του συγκεκριμένου θέματος; Εισαγγελέας δεν υπάρχει σε τούτη την χώρα να αναλάβει δράση και να μας πει επιτέλους ΠΟΙΟΙ φταίνε που πεθαίνει κόσμος; … τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο;



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog mki-ellinikou.blogspot.com Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103012 από μανολης
Τι είπε ο άνθρωπος...απίστευτο
[/url]

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by μανολης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103013 από kosmidis80
το ειπε οταν ηταν αντιπολιτευση, τωρα ειναι αλλιως... :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103014 από μανολης

kosmidis80 έγραψε: το ειπε οταν ηταν αντιπολιτευση, τωρα ειναι αλλιως... :whistle:

οτι θελουμε λεμε ΝΑΠΑ ΝΑ ΓΑΜ.....

ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ


ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛ......

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by μανολης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103130 από stergiosbik

Συνδρομή 20 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

Με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και την ερασιτεχνική ΑΕΚ, για την κατασκευή του γηπέδου της ιστορικής ομάδας, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης και ύστερα από εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Σγουρός, κατά την εισήγησή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως νομάρχης Αθηνών είχε υποσχεθεί ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ κάλεσε και τη Γενική Γραμματεία, αλλά και το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας να συνδράμουν οικονομικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «ο χώρος του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα το ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και περιέχει ένα ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε». Και υπογράμμισε ότι «ενδεχόμενη κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Σγουρός είπε: «Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς. Πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kat..._1_20/06/2013_505151

Λεφτα ομως για τον απλο κοσμακη που αργοπεθαινει,κυριολεκτικα κ μεταφορικα,δεν υπαρχουν!
Ουστ λαμογια του κερατα.

Υ.Γ.
Ειμαι Αεκτζης αλλα τετοια δωρακια δεν τα θελω.
Καλυτερα στη Γ' γι αλλα 10χρονια παρα τετοια πουστια εις βαρος συνανθρωπων μου.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.301 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ