Τι μπορείς να πάθεις από κακή καύσιμη υλη

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4176 από KERBEROS
Λοιπόν, το βουλγάρικο AHIRA-ecopellet που εξαγόταν Ιταλία (ο λαγός για να αγοράσω) ήταν πολύ καλό με ελάχιστο κλίνκερ. Ο τόνος βουλγάρικο AHIRA, που εφοδιάστηκα, κάνει κι αυτός κλίνκερ, λιγότερο από το ΑΛΦΑ αλλά κολλάει στο μαγκάλι. Ασφαλώς το πρώτο ήταν ακριβότερο από τα 277Ε που έδωσα για το AHIRA.
Επόμενη ελπίδα μου το αυστριακό εκ Σερβίας.
Η αναζήτηση συνεχίζεται...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4384 από KERBEROS
Μια επισήμανση, βασική νομίζω.
Καλό θα είναι, όταν μιλάμε για κλίνκερ, να αναφέρουμε αν έχουμε σόμπα ή λέβητα ή, για να το πω αλλιώς, τι ποσότητες πέλλετ καταναλώνουμε καθημερινά, προκειμένου να αποφύγουμε παρεξηγήσεις.
Εγώ πλέον αντιλαμβάνομαι ότι το πόσο κλίνκερ δημιουργείται, όταν και αν δημιουργείται, σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα πέλλετ που καίμε. Προφανώς, αυτές τις μέρες με το περισσότερο κρύο θα βγάλουμε και τα καλύτερα συμπεράσματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αφού τα μηχανήματα δουλεύουν στο φουλ.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4934 από navarxos

ntavelis έγραψε:

stelios έγραψε: χρονια πολλα
εχω την συγκεκριμενη εδω και μια βδομαδα και ολα πανε καλα
πιστευω πως αξιζει τα λεφτα της
με την σκονη που λες κανενα προβλημα,λιγη σκονη μονο οταν την καθαριζεις καλα ειναι να παρεις και τη ειδικη σκουπα.
οσο για το τηλεκοντρολ ειναι σχεδον αχρηστο
αν ειναι και σχετικα μικρος ο χωρος σου. φουρνος με 2 τσουβαλια την ημερα.


2 σακια το 24ωρο;;; :( Πολλά δεν είναι; για πόσο χώρο; Εχω <100 τμ


καλα ειναι!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4936 από navarxos
Απο φετος, ζεστενομαι με σομπα υδρο ιταλικη 12 καβε πελλετ!!!
απο θεμα μονωσης, διπλα παραθυρα, καθολου μονωση στους τοιχους, και ειμαιμ ανοικτος περιφερειακα
στην πολη του Διδυμοτειχου, θερμοκρασιες κατσε καλα + την υγρασια!!!
το καλοκαιρι προμηθευτηκα πελλετ απο ΑΛΦΑ με 220 τον τονο, ξεκινησα τον οκτωβρη, ομως διμιουργουσε πιττα στο ποτηρι και μαυριζε πολυ το τζαμι, υπερβολικα!!!
παιρνω τηλεφωνο την ''αλφα'' δεν ειναι καλο το πελλετ, ανεβασε τον αερα μου λενε!!!
ερχεται τεχνικος της παλατσετι, μπαινει στο μενου της σομπας, και ειδε πως οι ρυθμισεις ηταν αλλο αν τι αλλο(αυτο το λεω για να κοιταξουμε και τις εργοστασιακες ρυμισεις, καλο ειναι)!!
με το που εγιναν ρυθμισεις και μη φανταστειτε, απο τις εργοστασιακες, γινονται μικρες αποκλησεις ρυθμισης δηλ μικρουθμησεις, υπαρχει λογος που το γραφω,το καλοκαιρινο πελλετ της ''αλφα'' το εκαψε σφαιρα, ουτε καπνος, ουτε σταχτη στα τοιχωματα, τζαμι πεντακαθαρο, τρεις μερες συνεχομενη λειτουργια, μιλαμε για σομπα οχι λεβητα!!!! τελειο
παιρνω δοκιμαστικα πελλετ απο τον ιταλο στην βουλγαρια, δεκεμβρη μηνα τελειο, ιδια καυση, καθαροτητα,
πηρα και ρουμανικο ασπρο ελατη, τελειο, και εδω αρχιζει παλι το προβλημα μου!!!
παγγελνω ενα τονο παλι απο ΄''αλφα'' γιατι ειμαι ελληναρας και δεν θελω να δινω τα λεφτα μου στους βουγαρους, μαπα το πελλετ της ΄΄αλφα'' κλινκερ, μαυρα τζαμια και και και.......
ερχεται παλι τεχνικος, και τωρα τι θα γινεται??? καθε φορα που θα παιρνω μια παρτιδα πελλετ θα τους εχω στο σπιτι???
η δικαιολογια της ΄΄αλφα'' ηταν οι πολυ χαμηλες θερμοκρασιες που επικρατουν στο νευροκοπι, τι να πουν και οι ρουμανοι, οι τσεχοι , οι αυστριακοι, τεσπα θα το λυσουν το προβλημα μεγαλα παιδια ειναι!!!!
τωρα εμαθα παιρνω δυο τρια τσουβαλια τα δοκιμαζω και προχοραω στην αγορα πελλετ!!!
και ενα δευτερο προβλημα που ειχα" με τις εντονες βροχοπτωσεις η καμιναδα μου, γεμισε νερο και γυρισε μεσα στη σομπα, σας λεω χαμος, για αυτο ανοιξα μεγαλυτερη τρυπα στο κατω συλλεκτη σταχτης για να τρεχει το νερο, προσεξετε , να το αδειαζετε τακτικα!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6362 από kostas1
Έπαθα πλάκα!!! Καθάρισα την εστία του λέβητα μετά από 50 ημέρες χρήσης και το τι έβγαλα δεν περιγράφεται.Κολλημένα υπολήματα στάχτης σε μορφή μπετόν πάνω στην εστία που η εξαγωγή της έγινε με κατσαβίδι.Με τον καθαρισμό της σκούπας το αποτέλεσμα χώμα καθαρότατο τουλάχιστον 500 γραμμάρια.Απορώ πως δούλευε ο κοχλίας που ώρες ώρες τον άκουγα που αγκομαχούσε αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου.Δεν μπορω να καταλάβω που θα πάει αυτη η κοροιδία με την ποιότητα του πέλλετ γιατί όσο κακή καυση-ρυθμιση να έχει ένας λέβητας το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι χώμα.Δεν ξέρω τι αποτελέσματα έχετε δει σε δικές σας καυσεις αλλά πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να επέμβει για την ποιότητα που αγοράζουμε και χρησοπληρώνουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6368 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
αχ Κώστα... δε φανταζόμουνα ότι θ αναγκαζόμουνα τόσο να ψάχνομαι κι εγώ...να μη μπορώ ν αφήσω τη σόμπα να καίει είτε το βραδυ..είτε σε απουσία..
έφτασα σε σημείο, να κάθομαι μπροστά και να βλέπω τη καύση.. ξέρεις σα το χαζό... να προσπαθήσω να μαντέψω.. θα καεί.. δε θα καεί??? δοκιμές.. ρυθμίσεις... και γκρίνια..που ξεπεράστηκε εν ονόματι της οικονομίας..
Τελικά βρήκα κάυσιμο (λίγο.... για δοκιμή κι ελπίζω λίγο ακόμα για να περάσω το κρύο...) που έδωσε την άλλη διάσταση.. το χαμόγελο στη θέση της γκρίνιας.
ϊδια σόμπα.. άλλα δεδομένα...
Τελικά υπάρχει τεράστια διαφορά με το καύσιμο.. και μπορεί κάποια μηχανήματα να είναι ικανά..... μόνο για καλό φαγητό.. με μικρές ανοχές.. δε γνωρίζω πραγματικά.
Είναι κρίμα για κάποιους να δώσουν χρήματα για κάτι άριστο.. και να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόβλημα.
Είναι απογοήτευση..
Δε γνωρίζω τι είναι καλύτερο, το πιό χοντροκομμένο που ίσως δε μασαει... (αλλά μπορέι και να μασάει τα πάντα.. δε ξέρω, υπόθεση κάνω...).. ή το πιό τέλειο, με τις μικρότερες ανοχές, που ίσως λειτουργεί στα δεδομένα του υπό προυποθέσεις???
Σίγουρα πάντως πρέπει κάποιος να λαμβάνει υπ όψιν του στη αγορά, τη παράμετρο καυσιμο, να έχει ενημέρωση από τον έμπορο για το πως ανταποκρίνεται και με τη βίαιη εισαγωγή του πελλετ στη ζωή μας, τόσο από καταναλωτές, όσο κι από εμπόρους.. θέλει προσοχή και ψάξιμο.
Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί που θα ψάξουν γι αρπαχτές.. αλλά και κάποιοι που θα βρούνε νέο επαγγελματικό προσανατολισμό.
Καλή η δυσπιστία.. αλλά όχι η ισοπέδωση.
Ψάξιμο και δοκιμή.
Υπάρχουν και άριστα προιόντα.. θα τα βρούμε..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ