Grune holz wood pellet Alfa Wood

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158969 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood

etsa67 έγραψε: Κατα αρχην τι λεβητα εχεισ.


OPOP Biopel 30KW

etsa67 έγραψε: 2ον το α2 σε ολουσ μασ συμπεριφερεται αψογα και καλυτερα και απο το σβαι σε σταχτη.


Σε όλους μας όχι.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις. Κοίτα το manual του λέβητά μου: www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=29563&Itemid=384

Στην πραγματικότητα αυτό που μπορώ να πειράξω είναι το ayger capacity, ο αέρας κι ο ελκυσμός της καμινάδας. Μπορώ να πειράξω τα πάντα αν φύγω από την αυτόματη λειτουργία και πάω σε πλήρως χειροκίνητη, αλλά αυτό το έχω δοκιμάσει και δεν δουλεύει σωστά. Μόνο στο αυτόματο δουλεύει σωστά.

Πείραξα και τον αέρα και την ποσότητα πέλλετ που πέφτει. Αν θες να σου γράψω και τι τιμές έβαλα αν νομίζεις ότι αυτό σε βοηθάει. Σε κάθε ένα από τα πέλλετ που έκαψα. Κι αυτό που έγραψα είναι συμπέρασμα μετά από όλη την χρονιά, παρατηρώντας την καύση την φλόγα και την απόδοση μέσα στο σπίτι.

Αν νομίζεις ότι έκανα κάτι λάθος, πες μου τι να το μάθω κι εγώ και να το διορθώσω αν δω ότι έχεις δίκιο. Όχι θεωρητικά όμως, ακριβώς και στον λέβητά μου. Όχι στον δικό σου.

Υ.Γ.
Κι εγώ μπορώ να σου κάψω το Α2 χωρίς κανένα κατάλοιπο, αλλά δεν θα έχει απόδοση ο λέβητάς μου όταν θα κάνει χοντρό κρύο.

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158970 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
1. Πλήρωση του εξωτερικού κοχλία τροφοδοσίας µ ε pellets. Μετά τη σύνδεση της µονάδας ελέγχου στο τροφοδοτικό, πατήστε και κρατήστε πατηµένο το πλήκτρο UP (στην οθόνη που λέει OPOP / NBE). Όταν ο εξωτερικός κοχλίας τροφοδοσίας πληρωθεί πιέστε το πλήκτρο DOWN για να το απενεργοποιήσετε. 2. Ρύθµιση της χωρητικότητας του εξωτερικού τροφοδοτικού κοχλία και του ελκυσµού της καµινάδας. Αφαιρέστε το σωλήνα PVC που βρίσκεται στο άνοιγµα του εξωτερικού τροφοδότη και τοποθετήστε µια πλαστική σακούλα µέσα στο άνοιγµα. Η πλαστική σακούλα θα πρέπει να χρησιµοποιηθεί για να γεµίσει pellets και στη συνέχεια για τον προσδιορισµό του βάρους των pellets. Η πλήρωση µ ε pellets διαρκεί 6 λεπτά. Το εξωτερικό τροφοδοτικό µπορεί να ενεργοποιηθεί για 6 λεπτά µε το " ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 360S ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 3. Από τα προκύπτοντα (µε ζύγιση) δεδοµένα µπορείτε να ορίσετε την τιµή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΡΟΦΟ∆ΟΤΗ. 4. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ο λέβητας είναι έτοιµος για λειτουργία. Ο λέβητας µπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κρατώντας το κουµπί πατηµένο. Η θερµοκρασία του νερού θέρµανσης είναι εργοστασιακά ρυθµισµένη στους 60°C. Σας προτείνουµε να καθορίσετε τη θερµοκρασίας του νερού θέρµανσης, ανάλογα µε το σύστηµα θέρµανσης και σύµφωνα µε τη διαδικασία που περιγράφεται στην ενότητα 11,2 του εγχειριδίου
Η παρατηρούµενη ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΟ∆ΟΤΙΚΟΥ επηρεάζεται από διάφορες εξωτερικές παραµέτρους, όπως ο τύπος και το µέγεθος των pellets, η κλίση και το µήκος των εξωτερικών τροφοδοτικών, η καθαριότητα των τροφοδοτικών και των χοανών, η ισχύς του κινητήρα του
PELLETS LOW (0 - 25) %: Ρύθµιση µεταφοράς των pellets σε χαµηλό φορτίο - θα πρέπει να ρυθµιστεί έτσι, ώστε και για ισχύ στο 10% υπάρχει φλόγα στον καυστήρα. PELLETS HIGH (0-100) %: Ρύθµιση µεταφοράς των pellets σε υψηλό φορτίο - θα πρέπει να προσαρµοστεί για ισχύ στο 100% η καύση να είναι στο µέγιστο. BURNER POWER kW (5 - 250) kWh: Ρύθµιση ισχύος καυστήρα. Η ρύθµιση ισχύος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στον ανεµιστήρα και στο µέγεθος του καυστήρα! Αν η καθορισµένη ισχύς δεν ταιριάζει µε τα χαρακτηριστικά του καυστήρα, τότε υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης! MINIMUM POWER (10 - 100) %: Ρύθµιση ελάχιστης ισχύος του καυστήρα. Αν παρουσιαστούν προβλήµατα στο λέβητα κατά τη διάρκεια της παρατεταµένης λειτουργίας σε χαµηλό φορτίο, αύξηστε την ελάχιστη απόδοση, που µερικές φορές απενεργοποιεί το λέβητα. Μετά την καύση, ο καυστήρας θα λειτουργήσει σύµφωνα µε τις ρυθµίσεις ισχύος και θα αυξάνεται σταδιακά µέχρι την τιµή που έχει οριστεί στη λειτουργία ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ.
MAXIMUM POWER (10 - 100) %: Ρύθµιση µέγιστης ισχύος του καυστήρα. Εάν ο λέβητας θερµαίνεται γρήγορα στην επιθυµητή θερµοκρασία, ή όταν ο λέβητας είναι πολύ µικρός, η µέγιστη ισχύς µπορεί να µειωθεί. Σας συνιστούµε να ορίσετε το 100%. Αν χρειαστεί, µπορείτε να µειώσετε την τιµή αυτή, αλλά προσέξτε η τιµή να µην είναι χαµηλότερη από την τιµή στη λειτουργία ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ.

Αυτό που αναφέρει είναι ότι μέσω ρύθμισης ελκυσμού μεταβάλεται και η παροχή σε πέλλετ.
Βασικά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους κοντρόλλερ χρειάζεται εξοικείωση.
Εσύ μέτρα ακριβώς με ζυγαριά ακρίβειας 2 γραμ βάρος πέλλετ για 6 λεπτά.
Επέλεξς ελκυσμό περίπου 12 πα που για μένα είναι λάθος αυτή η επιλογή θα έπερεπε το κοντρόλλερ να έχει ρύθμιση ισχύος ανάλογα με το ζόρισμα της απορρόφησης των καπναερίων κάτι που οι Πολωνοί και γενικά του Ανατ. μπλόκ χώρες επιμένουν σε αυτή τη φιλοσοφία λειτουργίας.
Κανονικά πρέπει να μπορείς να ρυθμίσεις μέσω ενός χρονομέτρου τη ρίψη σε δευτ στη μικρή και μεγάλη ισχύς.
αν η περίοδος είναι π.χ. 12 δευτ ρίψη και διακοπή 5 δηλ χρόνοι στο λεπτό και ξέρεις τη παροχή ανά λεπτό τότε εσύ υπολογίζεις την ισχύ και επιλέγεις μεγάλο ελκυσμό.
αν ο αέρας επιλεγεί και μάνουαλ στη μικρή και μεγάλη ισχύ θα μπορείς να είσαι σε καλή καύση.
Τώρα η απόδοση που λαμβάνεις με διάφορα πέλλετ ποικίλει ανάλογα με τη παροχή που ξαναλέω μεταβάλλεται με το σχήμα των πέλλετσ.
¨ετσι σου δημιουργεί λανθάνων εντύπωση της αυξημένης ισχύος επειδή άλλο πέλλετ παράγει μεγαλύτερη παροχή στο λεπτό από ένα άλλο και το αντίθετο.
Αν τώρα μετρήσεις βάρος στάχτης σε ένα α2 από ένα α1 μετά από κατανάλωση 100 κιλών και αυτή μετρηθεί για το μέν α2 σε 1 κιλό και δε για το α1 στα 700 γραμ η διαφορά που προκύπτει είναι 300 γραμ απώλεια. Τίποτα δηλ αν το σχαράκι του καυστήρα δεν λερώνει και στις δύο περιπτώσεις.
Αν η τιμη όμως από την αγορά είναι πάνω από 30 ευρώ στον τόνο αποκλείεται να εξοικονομήσεις κάτι από τη διαφορά της απόδοσης.
Όμως μην σε ξεγελάει η απόδοση. Είναι καθαρά τι βάρος έχεις ανά λεπτό. Αν η φλόγα κονταίνει λόγω μείωσης της δόσης σε πέλλετ δεν παίρνεις τα μέγιστα των θερμοκρασιών. Πρέπει οι μετρήσεις σου να γίνουν ακριβώς με τα ίδια κιλά παροχή πέλλετ αλλιώς δεν θα πάρεις ακριβή αποτελέσμετα και θα σου φταίει το πέλλετ.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158977 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood

etsa67 έγραψε: Αυτό που αναφέρει είναι ότι μέσω ρύθμισης ελκυσμού μεταβάλεται και η παροχή σε πέλλετ.
Βασικά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους κοντρόλλερ χρειάζεται εξοικείωση.
Εσύ μέτρα ακριβώς με ζυγαριά ακρίβειας 2 γραμ βάρος πέλλετ για 6 λεπτά.


Το έχω κάνει σε όλα τα πέλλετ που έχω κάψει και δεν δουλεύει σε ΚΑΝΕΝΑ σωστά. Οϋτε στο swei ούτε σε Α1 και Α2 και ότι άλλο έχω κάψει ως τώρα. Υπερυπολογίζει και πάντα μπουκώνει τον καυστήρα. Η σωστή τιμή βρίσκεται αρκετά ψηλότερα (παρατηρώντας κυρίως την φλόγα και δευτερευόντως τα υπολείμματα κατα την καύση) Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αυτή η μέτρηση, ρώτα και άλλους χρήστες OPOP και θα δεις.

Όμως την βρίσκεις την σωστή τιμή παρακολουθώντας την φλόγα και αυξομειώνοντας τον αέρα και το νούμερο του αυτόματου υπολογισμού. Αυτό το έκανα και μου πήρε και αρκετό χρόνο ιδίως τα πρώτα χρόνια για να καταλάβω αφ' ενός ότι δεν δουλεύει σωστά το αυτόματα και αφ' ετέρου πως το κάνουμε να κάψει σωστά.

etsa67 έγραψε: Κανονικά πρέπει να μπορείς να ρυθμίσεις μέσω ενός χρονομέτρου τη ρίψη σε δευτ στη μικρή και μεγάλη ισχύς.
αν η περίοδος είναι π.χ. 12 δευτ ρίψη και διακοπή 5 δηλ χρόνοι στο λεπτό και ξέρεις τη παροχή ανά λεπτό τότε εσύ υπολογίζεις την ισχύ και επιλέγεις μεγάλο ελκυσμό.

αν ο αέρας επιλεγεί και μάνουαλ στη μικρή και μεγάλη ισχύ θα μπορείς να είσαι σε καλή καύση.

Τώρα η απόδοση που λαμβάνεις με διάφορα πέλλετ ποικίλει ανάλογα με τη παροχή που ξαναλέω μεταβάλλεται με το σχήμα των πέλλετσ.

¨ετσι σου δημιουργεί λανθάνων εντύπωση της αυξημένης ισχύος επειδή άλλο πέλλετ παράγει μεγαλύτερη παροχή στο λεπτό από ένα άλλο και το αντίθετο..


Αυτό το καταλαβαίνει και τον αέρα μπορώ να πειράξω και την ποσότητα των πέλλετ που πέφτει μπορώ να πειράξω και τον ελκυσμό μπορώ να πειράξω και όλα αυτά τα ρυθμίζω ανάλογα σε κάθε ένα από τα πέλλετ που καίω.

Πως το κάνω; Παρατηρώ την φλόγα (για το αέρα και την ποσότητα πέλλετ), την κατεύθυνσή της (για τον ελκυσμό) τα κατάλοιπα στο τασάκι (για την ποσότητα πέλλετ) και τέλος το χρώμα της στάχτης (για τον αέρα και την ποσότητα πέλλετ) και πιθανό κλίνκερ.

etsa67 έγραψε: Αν τώρα μετρήσεις βάρος στάχτης σε ένα α2 από ένα α1 μετά από κατανάλωση 100 κιλών και αυτή μετρηθεί για το μέν α2 σε 1 κιλό και δε για το α1 στα 700 γραμ η διαφορά που προκύπτει είναι 300 γραμ απώλεια. Τίποτα δηλ αν το σχαράκι του καυστήρα δεν λερώνει και στις δύο περιπτώσεις..


Κάνεις λάθος. Δεν το έχω ζυγίσει (δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα κάτσω να δώσω εξηγήσεις για τα αυτονόητα) αλλά στο με Α2 το δοχείο της στάχτης ήθελε ανα 1,5 σιλό άδειασμα γιατί γέμιζε, με το Α1 ανα 2 σιλό γέμιζε και με το swei το άδειαζα μεν ανα 2 σιλό άλλα δεν είχε γεμίσει πλήρως έπαιρνε κι άλλο. Δεν έκατσα να λοιπόν να ζυγίσω την στάχτη, αλλά εμπειρικά αυτό μου λέει ότι υπάρχει μια διαφορά στην στάχτη που μένει.

Έτσι έγραψα ότι κάποια έχουν λιγότερη στάχτη και κάποια περισσότερη.

etsa67 έγραψε: Όμως μην σε ξεγελάει η απόδοση. Είναι καθαρά τι βάρος έχεις ανά λεπτό. Αν η φλόγα κονταίνει λόγω μείωσης της δόσης σε πέλλετ δεν παίρνεις τα μέγιστα των θερμοκρασιών. Πρέπει οι μετρήσεις σου να γίνουν ακριβώς με τα ίδια κιλά παροχή πέλλετ αλλιώς δεν θα πάρεις ακριβή αποτελέσμετα και θα σου φταίει το πέλλετ.


Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν το έχω κάνει αυτό που λες και επιμένεις να μου υποδεικνύεις τι πραγματικά είδα στο λέβητά μου; Αν νομίζεις ότι έχω κάνει κάτι λάθος με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ εδώ είμαι να το διορθώσω, μέχρι τότε εξακολουθούν να ισχύουν αυτά που έγραψα. Ευχαριστώ.

Υ.Γ.
Νομίζεις εγώ δεν θέλω να παίρνω το πιο φτηνό πέλλετ και να καίει καλύτερα από το ακριβότερο της αγοράς;;; Έχω βίτσιο να τα σκάω στο πιο ακριβό, γιατί τι; Για να λέω ότι αγόρασα mercedes πελλετ στις γκόμενες;;;; Έλεος δηλαδή!

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #158998 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
Φέτος έκαψα το Α1 (4 παλέτες) και το Α2 (1 παλέτα) σε σομπα, δεν είδα σημαντικές διαφορές. Χωρίς να το μετρήσω νομίζω ότι το Α2 εχοντας τις ιδιες ρυθμίσεις στη σομπα πέφτει περισσότερη ποσότητα στη σομπα ανα ωρα.
Το Α1 είναι ελαφρός πιο παχύ από το Α2.
Είμαι ευχαριστημένος και από τα δυο. Για οσους έχουν κλινγκερ (είχα με το Α1) να μειώσουν το χρόνο τροφοδοσίας και λύνεται το πρόβλημα.
Αρχικώς έκαψα το Α1 τον χειμώνα οπου η σομπα το περισσότερο χρόνο δούλευε στο max εκεί παίζει ρόλο η ποσότητα πελετ που πέφτει ανά ωρα για να μην πιάσει κλινκερ. Αν είναι πολύ ( ποσότητα ) το κλινκερ είναι αναπόφευκτο. Η ρύθμιση της αύξησης του αερα έχει ένα οριο.
Το Α2 το εκαψα την ανοιξη αρα λιγοτερη ωρα στο max κανένα ίχνος κλινγκερ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pri

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #159015 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
Πήρα και εγώ 10 σακκιά να δοκιμάσω. Μολις κάψω θα σας πώ αν και 10 σακιά είναι μικρή ποσότητα.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161432 από stonec
Απαντήθηκε από stonec στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
Καλημέρα, αγόρασα χθες για πρώτη φορά μια παλέτα από το συγκεκριμένο πελλετ και μου έκανε εντύπωση το χρώμα του. Καμία σχέση με το ανοιχτό μπεζ χρώμα του schweighofer ή του Golden nuggets ή και με αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
Αν μου το έδειχναν εκτός σακούλας θα έλεγα ότι είναι Α2.
Ξέρετε από τι ξύλα είναι φτιαγμένο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ