Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179521 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
στο "κουβεντος" που λεει κι ενας φιλος δεν αναφερθηκε κατι... οτι η τιμη του πετρελαιου λετε 1.10 οκ το αποδεχομαι υφισταται μια εκπτοωση καποια λεπτα απο τα δηιλιστηρια και βεβαια την κρατική επιδότηση...

Αν δε κανω τραγικό λαθος το συνολο αυτων ειναι σημερα ( γιατι απο οτι ακουσα η εκπτωση των δυιλιστηριων θα μειωθει ) ειναι περιξ των 14 λεπτών.
Με λιγα λογια θα ηταν στο 1.24.... Χμ.............

Απο την Αλλη μερια το πελλετ "λουστηκε" ολες τις αυξησεις δικαιολογημενες και αδικαιολογητες, οπως λειτουργικα εξοδα + μεταφορικά +..... αισχροκέρδια με επιδότηση μηδέν....

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179524 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Όσοι αγόρασαν πέλλετ σε υψηλές τιμές έκαναν σωστή ανάλυση των δεδομένων. 

Το πετρέλαιο τον Αύγουστο για πρώτη φορά στα χρόνια ξεπέρασε την τιμή της βενζίνης.  

Το να φανταστεί κανείς ότι το κράτος θα δώσει πρώτη φορά 250€/επιδότηση στον τόνο στην αντλία και 70€/τόνο επιδότηση οι εταιρείες κατ εντολή του κράτους (φαντάσου τι παιχνίδια γίνονται) ήταν αδύνατο. Ούτε οι οπαδοί του πετρελαίου δεν το έλεγαν αυτό. 

Επίσης η τιμή έπεσε διεθνώς λόγω Λοκντ στην Κίνα που τραβάει όλο το πετρέλαιο. 

Και λόγω ήπιου χειμώνα Ευρώπη. 

Αν είχαν πιάσει τα κρύα σε Ελλάδα και Ευρώπη από νωρίς θα κλαιγαμε με μαύρο δάκρυ. 

Τώρα αν έχεις 2 σύστηματα θέρμανσης είναι προφανές πως μπορείς να παίζεις ανάλογα. 

Το ότι δεν υπήρχε πέλλετ δεν είναι μύθος. Η τιμή στην Γερμανία ήταν 800€ τον Σεπτέμβριο λόγω υψηλής ζήτησης και υπήρχαν λίστες αναμονής. Λίστες υπήρξαν και στην Ελλάδα. 

Ο καιρός τα κάνει όλα. 

Φέτος την βγάζουμε ζάχαρη. Πάλι καλά....

Αυτό που φοβάμαι είναι ότι όλες αυτές τις επιδοτήσεις θα τις πληρώσουμε διπλές και τριπλές στο μέλλον αλλά αυτό δεν αφορά το φόρουμ. 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179525 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Manolis ειπες την πιο σωστή κουβέντα. +35% στο ρεύμα χωρίς λόγο. 

Σου βάζω αυτό το άρθρο. energypress.gr/news/fainomeno-toy-eteroh...gora-ilektrismoy-tis

Και καλά λέει ότι η Ελλάδα τιμολόγει βάση τιμής ttf ενός μήνα πριν. 

Ωραία. 

2ον λινκ ιστορικές τιμές ttf www.elin.gr/media/fnynh4q2/pinakas_istorikon_timon_ttf.pdf
Με λίγα λόγια τον Δεκέμβριο τιμολογουσαν έχοντας ως βάση τα 130€ του Νοεμβρίου και τον Γενάρη θα τιμολόγησουν με τα 110€ του Δεκεμβρίου αλλά το ρεύμα θα πάρει +35% . Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό. Να πέφτει η τιμή στο φυσικό αέριο και να αυξάνεται η τιμή στο ρεύμα +35%. 

Για αυτό πιο σοβαρή πρόβλεψη είναι στην Ελλάδα αυξήσεις είτε πέσει είτε ανέβει το φυσικό αέριο και αυξήσεις είτε υπάρχει ζήτηση είτε δεν υπάρχει. Μόνο πάνω πάνε οι τιμές . 

​​​​​​
Εδώ το μπέρδεψες λίγο. Κάθε τιμή TTF αφορά στην τιμολόγηση του μήνα που είναι δίπλα της στο πινακάκι και διαμορφώνεται με βάση το ΜΟ των ημερήσιων TTF του προηγούμενου μήνα, όπως και στο αέριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179526 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
μηπως θα θελατε να βαλετε ενα λινκ απο τις αναφορες για πελλετ στην νοτιο ελλαδα καλοκαιριατικα με 400 ευρω ? 
αν υπαρχουν συγκκεκριμενα με ονοματα εμπορων κι οχι αερολογιες ....γιατι φετος εμφανιστηκε και το αλλο φαινομενο απο εμπορους ...ειτε ξεχασμενες προπερσυνες τιμες σε σαιτ σε πελλετ που δεν υπηρχε ...και μερικοι εμποροι εξακολουθουν ακομα να εχουν τετοιες τιμες 

κι επειδη κατα φαινομενα πολλοι εδω μεσα εχουν κανει διδακτορικα στην οικονομια και την πολιτικη ,,,και συχνα αναφερεται το φπα στο πελλετ μηπως ξερουμε τι συνολικοι φοροι και επιβαρυνσεις εχουν το πετρελαιο το ρευμα κλπ καυσιμα??? 
απλα παρτε τις τιμες ως εχουν και συνεχιστε την κουβεντα 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179527 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

εγω αγαπητοί μου δεν σας καταλαβαίνω γιατι φέτος αλλαξατε όλοι και εχετε φαγωθεί και λέτε και λέτε συνέχεια...." δεν συμφέρει το πετρέλαιο φέτος"......το πέλλετ κατ εμέ εξακολουθεί και πάλι να είναι το φτηνότερο καύσιμο και πάντα όποιος κανόνιζε και προγραμμάτιζε έβγαινε κερδισμένος,πέρυσι δεν βγήκε κανένας να πει οτι όποιος αγόρασε πέλλετ ακομα και το φθινόπωρο και το χειμώνα όλα ειχαν παρει την ανιούσα και αυτοί που ειχαν αγοράσει πέλλετ την βγάλανε πολύ οικονομικά σε σχέση με τα αλλα καυσιμα.
και δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά της φετινής χρονιάς που το πέλλετ ειχε 450-600 μεσα στο χειμωνα και ακομη και τωρα( να μήν πω για αυτούς που αγοράσανε εως αρχες καλοκαιριου 350-400) και το πετρέλαιο 1,10,1,15 περίπου μέσο όρο τώρα ανά την Ελλάδα (είχε και 1,40) ............ με τις χρονιες που το πέλλετ ειχε τον χειμωνα 5ευρω το σακι και 330 ο τονος και το καλοκαίρι 220-250 και το πετρέλαιο τότε ειχε τον χειμώνα 0,70- 0,90,το λίτρο
Βλέπετε μεγάλη διαφορά αναλογικά;;;
Αυτές οι τιμές είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας σου Θωμά, εκτός αν μιλάς για τριτοτέταρτα πέλλετ χωρίς ΦΠΑ και χωρίς μεταφορικά. Το καλοκαίρι το Σβάι είχε 450 και οι έμποροι έλεγαν πως δεν αγόραζε κανένας τόσο ακριβό που είναι. Ποιος το περίμενε ότι θα έφτανε 750; Όλοι περίμεναν να πέσει η τιμή πίσω στα 300-350 για να στοκάρουν. Αυτό τελικά δε συνέβη ποτέ. Μη μας λες για προγραμματισμό, γιατί ούτε οι έμποροι δεν έφερναν τον Ιούνιο. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή ΕΙΝΑΙ το φθηνότερο καύσιμο μετά το υγραέριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179529 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
φιλε  DOOM_NX  πολυ μας την μπαινεις και εισαι και κοντινός  και γιατι δεν επερνες 2,3 παλετες το καλοκαιρι σβαι ,ε..ε  αφου ηταν καλή τιμή και 430 ειχε με ΦΠΑ(Γριβας) αλλα περίμενες και συ διάφορα.Τωρα την πατησες και το πηρες με 650 .
Κοιτα να δεις για να το ξεκαθαρισουμε εμενΑ με ενδιαφέρει η τιμή, τωρα αν ειναι με φπα δεν με πειραζει, ακομα καλυτερα ,αλλα δεν θα ασχοληθώ κιολας ,και ουτε ρωταω ,για να μην λεμε και ξελέμε καθε φορά εδω μέσα,κοψε αυτο το τροπάριο, Εγώ με αυτές τις τιμές ψωνίζω εχεις προβλημα,τι ειναι και δεν ειναι,ΚΑΙ ΝΑΙ μεχρι αρχες καλοκαιριου επερνες οτι ηθελες το πολύ με 400 ευρω ,ΠΗΡΕς ΟΧΙ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.615 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ