Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179262 από PAPADAKIS
Απαντήθηκε από PAPADAKIS στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Το 2022 που φεύγει θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πολλά πράγματα αλλά γιά εμάς εδώ κυρίως γιατί είναι το σημείο καμπής του πέλλετ σαν καύσιμο. Η ιστορία θα το επιβεβαιώσει σε λίγα χρόνια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179263 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Δεν πιστεύω ότι θα μείνει εκεί για πάντα, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξή του. Ωστόσο, καμία κυβέρνηση δεν του έχει δώσει τη βαρύτητα που του αξίζει. Τι θα πει μόνο για ορεινά χωριά λίγων κατοίκων; Και γιατί έχει ακόμα ΦΠΑ 24%; Δεν είναι πράσινη εναλλακτική; Δε θα έπρεπε να επιδοτείται; Πώς μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τα ξύλα όταν οι καυστήρες το καίνε με απόδοση 90% και δε ντουμανιάζει ο τόπος; 10 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει και μάλιστα γίνονται βήματα πίσω. Στο εξωτερικό γίνεται παράδοση κατ'οίκον, χύδην με βυτιοφόρα και ΦΠΑ 4-6% κι εδώ ακόμα περιμένουμε να βρούμε το Schweighofer να πάρουμε κανα τσουβαλάκι.
Last edit: 1 Χρόνος 4 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179264 από Manolis1978
Απαντήθηκε από Manolis1978 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Χρήστος 8 , τιμή πετρελαίου θέρμανσης από ΕΤΕΚΑ Αθήνα  - επίδομα θέρμανσης Κάτω Νευροκόπι (άσχετο πόσο είναι η τιμή στο πετρέλαιο εκεί εμείς υπολογίζουμε με τιμή ΕΤΕΚΑ Αθήνας) +5 παιδιά + χαμηλό εισόδημα και όλο αυτό Χ2 γιατί προκύπτει και αλλαγή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο = πετρέλαιο 0,40€

Βάλτε όλοι πετρέλαιο 🤣🤣🤣🤣

Πω ρε φίλε παίρνετε την ανώτερη τιμή στο πέλλετ και το συγκρίνετε με την κατώτερη στο πετρέλαιο+ φανταστικό επίδομα. Οκ είστε επιστήμονες.

Πέλλετ 620€- επίδομα θέρμανσης 350€Χσυντελεστη 1,2 + 2 παιδιά= 250€. 

Άρα πέλλετ 2022=250€ . Έτσι ξέρω και εγώ 🤣🤣🤣


Πετρέλαιο Αττική  ΕΚΟ 1,06€ επίδομα πετρελαίο θέρμανσης Αττική χωρίς παιδια 140€ αν δεν κάνω λάθος. Αν βάλεις 500 λίτρα σου βγαίνει 0,76€ το λίτρο Αν έχεις και παιδία ακόμα λιγότερο. Αν το σπίτι έχει μόνωση και σωστό λέβητα/καυστήρα  500 λίτρα είναι αρκετά. Κόστος λοιπόν για θέρμανση με πετρέλαιο 365 και για πέλλετ 660€. Στην Αττική πέλλετ κάτω απο 660€ με μεταφορά δεν υπάρχει.  Αν υπάρχει πείτε μου.  Σίγουρα το πελλετ μπορεί να είναι ακόμα και σε 2 μήνες πιο φτηνό απο το πετρέλαιο. Και σίγουρα πάρα πολλοί θέλουν 2,3,4 ή και περισσότερους τονους πετρέλαιο. Πάντως όποιος καταναλώνει πολύ θα πρεπει να κοιτάξει να κάνει μονωση πάση θυσία. Το κατάλαβα οταν ήρθα σε μονοκατοικία με πυλωτή στα Σπάτα (75τ.μ) και έκαιγα σχεδόν το ίδιο που έκαιγε η πολυκατοικία που είμαι διαχειριστής στους αμπελόκηπου στην Αθήνα που έχει 32 διαμερίσματα και είναι περιπου 1500τ.μ στο σύνολο των διαμερισμάτων και έχουμε θέρμανση όλη μέρα. 
 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179265 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Γερμανία επιδοτήσεις έως 2000€ και για πέλλετ....

www.grland.info/anakoufisi-gia-noikokyri...etrelaio-kai-pellet/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179266 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Ναι δεν έχει στάχτη. Τα ίδια πάνω κάτω. Ίσως λίγο περισσότερο από Σβαιγχοφερ.​​​​​Μου έχει εξηγήσει ότι και καλά το Σβαιγχοφερ φτιάχνεται από ερυθρελάτη Ρουμανίας/Ουκρανίας  που όντως έχει λιγότερη στάχτη ενώ το δικό τους από Κεφαλληνιακή δασική Ελάτη και έχουν μικροδιαφορές. Μου είπε ότι η Κεφαλληνιακή Ελάτη έχει υψηλότερη θερμογόνο δύναμη  από την ερυθρελάτη. Στις δοκιμές που έκανα έτσι μου φάνηκε με το μάτι, τωρα δεν έκανα δοκιμές να ζύγιζω την στάχτη η να μετράω (πως να το κάνω αυτό; ) την θερμογόνο....​Για το χρώμα ισχυρίζεται ότι το Σβαιγχοφερ βάζουν κάποιο πρόσθετο και είναι τόσο άσπρο σε σχέση με το δικό τους. Γενικά το καλοκαίρι ήταν από τα φτηνότερα νομίζω .  
Νομίζω ότι πουλάει λίγη παραμύθα μάρκετινγκ. Ο κορμός των δέντρων δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των ειδών (το NCV0 κυμαίνεται από 18,5-19 MJ/kg ή αλλιώς 5.1-5.3 kWh/kg).



Η θερμογόνος περισσότερο θα εξαρτηθεί από την υγρασία του πέλλετ (από 3% έως 12% υγρασία υπάρχει μια μείωση της τάξης των 2,5 MJ/kg ή 0,7 kWh/kg) και σε μικρότερο βαθμό από τον φλοιό που μπορεί να περιέχει.

Τη μεγάλη διαφορά στην απόδοση θα την κάνει η στάχτη, και ειδικά η θερμοκρασία τήξης της, γιατί οδηγεί σε μπλοκάρισμα των οπών αέρα της σχάρας καύσης. Εν τω μεταξύ, 10% φλοιός στο μείγμα υπερδιπλασιάζει το ποσοστό της στάχτης των πέλλετ.

Το χρώμα της Ερυθρελάτης είναι αυτό που έχουν τα Schweighofer, ούτε τα λευκαίνει ούτε τπτ. Άμα πάρεις μια χούφτα πέλλετ και τα βρέξεις και τα αφήσεις να στεγνώσουν, θα δεις ότι το πριονίδι έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με τον κορμό.


a) πριονίδι ερυθρελάτης - κορμός
b) φλοιός ερυθρελάτης
c) πευκοβελόνες

Σχεδόν πάντα τα σκούρα πέλλετ περιέχουν φλοιό και θέλουν προσοχή. Δε γνωρίζω τι χρώμα έχει η Μαύρη Πεύκη που υποτίθεται πως χρησιμοποιεί ο Φενεός, αλλά αν είναι λευκή όπως η Ερυθρελάτη, τότε δε θα έπρεπε να είναι πιο σκούρο από το Σβάι.

Όσο για τη στάχτη, ναι, μπορείς να κάψεις 200kg από το ένα και 200kg από το άλλο και να ζυγίσεις.

Το θέμα δεν είναι μόνο να καεί το πέλλετ, πρέπει και να ζεσταθούμε χωρίς να πετάμε το καύσιμο στην καμινάδα. Ακόμα και αυτό που κάνει κλίνκερ, αν μειώσεις την τροφοδοσία, θα ρίξεις τις θερμοκρασίες, θα σταματήσει να κάνει κλίνκερ, θα καεί, αλλά σε ποια ισχύ; Και με ποια απόδοση; Πόσα μονοξείδια στην καμινάδα και με τι λ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν #179267 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
manolis δεν γίνεται να συγκρίνουμε τιμή με επίδομα και τιμή χωρίς επίδομα. 

Επίσης δεν γίνεται να συγκρίνουμε επίδομα για  για 500 λίτρα με επίδομα  για 1000 λίτρα με επίδομα για 3000 λίτρα.

Το επίδομα θέρμανσης είναι ένα εφάπαξ ποσό. Δεν το πάνε με το λίτρο. 

Αν κάψεις 500 λίτρα ναι τόσο θα βγει. Όσο ανεβαίνεις όμως κατανάλωση τότε ανεβαίνει η τιμή. 

Επίσης δεν γίνεται να συγκρίνουμε οπότε μας συμφέρει. Συγκρίνουμε μέσο όρο έτους. 1,45 Οκτωβρίος και 1,35-1,15 Νοέμβρης και 1€ Δεκέμβρης δεν μας κάνει 1€. Μας κάνει 1,20€. Κανονικά πρέπει να ξέρουμε τις ποσότητες ανά τιμή για να βγάλουμε ακριβώς μέσο όρο. 

Και το ρεύμα το Σεπτέμβριο που πήγε 0,80€ kwh το κράτος έδωσε επίδοτηση 0,65€. 2 εταιρείες όμως είχαν δώσει 0,65€ τιμή για τον Σεπτέμβριο. Θεωρητικά  δλδ για Σεπτεμβρίο δεν πληρώσες τίποτα. Τι θα λένε το ρεύμα είναι 0? Αφού δεν είναι μηδέν.  Έχει πάει +200% Δεν θα πάρουμε τον Σεπτέμβριο μόνο και μόνο αυτές τις 2 εταιρείες....

 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.608 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ