Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177279 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

φιλε fanis εμεις φταιμε.εαν ολοι οι πελλετοκαφτες του forum ειχαμε οργανωθει σοβαρα και συντεταγμενα χωρις πονηριες και εμπορους τωρα θα ειχε το καθε σπιτι πελλετ σε πολυ χαμηλη τιμη.εισαγωγη παντα.δυστηχως......
 

Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο, είτε από Ελλάδα ψωνίζει κανείς είτε από εξωτερικό, η λύση είναι ολόκληρο φορτίο με ομαδική αγορά. Αν θες να έχεις μια καλύτερη τιμή από αυτή που θα βρεις στη λιανική. Αλλά έχει και πολλές προϋποθέσεις που συνήθως δεν είναι εύκολο να τις πληρούν πολλοί και γι αυτό και δύσκολα προχωρά κάποιος σε τέτοιες αγορές.

Πρώτα και κύρια πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στην αγορά να είναι φερέγγυοι (και κυρίως ο πωλητής) και άνθρωποι εμπιστοσύνης. Εκεί κυρίως πάσχουν οι ομαδικές αγορές. (όλοι είναι θετικοί, αλλά όταν έρθει η ώρα ο ένας: α ξέρεις δεν μπορώ τελικά, ο άλλος: αγόρασα από τον κουμπάρο μου κι ο άλλος: δεν ξέρω το σκέφτομαι ακόμα...)

Μετά πρέπει να έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι για την αποθήκευση όλης της ποσότητας που χρειάζεσαι, να υπάρχει μέρος για ξεφόρτωμα και τρόπος ξεφορτώματος, να είναι ξεκάθαρο πως θα πάει το πέλλετ του καθενός στο σπίτι του, να έχουν όλοι τα λεφτά ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα (και πιθανότατα και μετρητά) τον καιρό που πρέπει να γίνει η πληρωμή, να υπάρχει κάποιος με επαγγελματικό ΦΠΑ και κάποιος να γνωρίζει την διαδικασία και τις επαφές.

Και (το ιδιαίτερα δύσκολο) να υπάρχει ανιδιοτέλεια και εμπιστοσύνη σε αυτόν που κανονίζει την συναλλαγή.

Αλλιώς πας λιανική και ότι βρεις. Κι εκεί όμως αν πας το σωστό καιρό και έχεις και τα χρήματα μαζεμένα θα έχεις καλύτερη τιμή από οποιονδήποτε έμπορο. Αν μιλάμε δε για ελληνικό πέλλετ αν μπορείς να πας και στην πηγή (εργοστάσιο) ακόμα καλύτερα.

There is nothing more uncommon than common sense.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": thomas, StuparArt

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177280 από giannis kalor
Απαντήθηκε από giannis kalor στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Εγώ πάντως βλέπω συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα που ψάχνουν να πάρουν τζαμπανταν και λένε το μακρύ και το κοντό τους χωρίς να σκεφτούν συνέπειες .
Τα ίδια έλεγε και ο zeus1984
Και βλέπω τα ίδια από patsakoni
Dodis και λοιπούς .
Όλοι γράφεται για θεωρίες συνομωσίας παιχνίδια στην πλάτη του ιδιώτη .
Και ψάχνετε αγορές μέσω αμφιβολων site .
Καλώς η κακώς οι τιμές στο pellet έχουν τριπλασιαστεί και πάνε για 4 φορές πάνω τα Χριστούγεννα σε σχέση με 2018 .
Τότε το scheitzhofer είχε στην πόλη μου 3.5€
Πέρσι πήγε στο 5.5€ και έφτασε 7.5 €
Και φέτος ήταν 9€ και θα πάει 12€ όπως λένε .
Οπότε μην ψάχνετε μαγικά .
Το πρόβλημα δεν είναι η τιμή μόνο . Τι πρόβλημα είναι η τεχνολογια που κουβαλαει κάθε συσκευή συν η έλλειψη θερμοπροσοψης στην πλειονότητα και ενεργειακών κουφωμάτων .
Με σόμπες και λέβητες με τεχνολογία πάνω τους του 2012-2018 δεν θα δει κανείς προκοπή . Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες πχ να καίνε 2 σακκιά την ημέρα σαν κατανάλωση για να βγάζουν 24-25 kw σε μια υδραυλική σόμπα . Τα 2 σακκιά το 2018 έκαναν 6-7 € Μαξ και φέτος μιλάμε για 18-24€. Η κατανάλωση δεν θα πέσει .
Η λύση είναι η έχεις λεφτά και βάζεις κουφώματα και θερμοπροσοψη σύνολο από 3000€ έως 10000€ ανάλογα το σπίτι και τα παίρνεις πίσω λόγω μείωσης κατανάλωσης την επόμενη 5-7ετια. Η πληρώνεις μια σόμπα η λέβητα νέου τύπου με αισθητήρα λ που ρυθμίζει μόνη της την καύση με κόστος 2000€-3000€-4000€-5000€ ανάλογα το μοντέλο .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177281 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Όχι... Η λύση δεν είναι αυτή φίλε μου... Γιατί να δώσει κάποιος 5000 Χιλ για να πάρει πάλι το μουτζουρι.. Και να κάνει πλούσιους τους εμπόρους... Που πουλάνε το 80% χωρίς αποδείξεις και όσο γουστάρουν γιατί το κράτος κοιμάτε.... Καλύτερα μια αντλία θερμότητας.. Η ακόμα ποιο χαμηλά ένα λέβητα αερίου με κόστος περίπου στα 2000 max...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177282 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Μάλλον όλοι εσείς δεν ζείτε στην Ευρώπη όπου γίνεται πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας Ρωσίας που στην Ουσία είναι πόλεμος Ρωσίας Ευρωπης ενεργειακός. 

Μάλλον δεν έχετε ακούσει ότι στην Γερμανία τους είπαν να κάνουν 4 λεπτά μπάνιο και ο θερμοστάτης να μην πάει πάνω από 18. Να είναι κλειστός σε διαδρόμους και σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς. Τα μαγαζιά να κλείσουν θερμάνση και φώτα το βράδυ. 

Μάλλον δεν ζείτε στην Ευρώπη όπου στην Γαλλία τα πυρηνικά έχουν βγει οφ και έκανε δραματικό διάγγελμα ο Μακρόν.

Μάλλον δεν ζείτε στην Ελλάδα όπου δίνονται επίδομα για fuel pass power pass για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. 

Μάλλον δεν έχετε μπει σε κανένα site που λέει ότι το φυσικό αέριο πήγε στα 300€ από τα 20€ πέρσι. Μάλλον δεν έχετε δει που λένε να γίνει απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. 

Βρίσκετε πέλλετ σε περσινές και προπερσινα τιμές που δεν μας λέτε που να πάρουμε και εμείς ενώ έχουμε και εμείς κάνει έρευνα αγοράς και έχουμε σαρώσει το Ίντερνετ και όλες τις πιθανές επιλογές επειδή καίμε και εμείς 10 χρόνια πέλλετ. 

Μην πάρετε όμως κόσμο στο λαιμό σας με τις βλακείες σας όπως έγινε με την κρέτα πέλλετ που έστειλε 10 παλέτες και μετά έγινε καπνός. Όπως έγινε στην Καβάλα και όπως έγινε και στην περιοχή μου με κάτι εξυπνους που τους άρπαξε τα λεφτά ένας Βούλγαρος. 

Αυτό το θέμα λέγεται οι τρέχουσες τιμές πέλλετ. Δεν λέγεται τα παραμύθια της Χαλιμάς και το λέω βλακείες να περάσει η ώρα. 

Όποιος βρίσκει τιμή να την λέει. Όπως έχουν κάνει άπειροι χρήστες. Εγώ είπα την προηγούμενη φορά. Και εν πασει περιπτώσει οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Ότι λέμε σήμερα αύριο μπορεί να μην ισχύει. 

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. 

 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole, DOOM_NX, gogospolsci@yahho.gr, mikemtb, StuparArt

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177283 από giannis kalor
Απαντήθηκε από giannis kalor στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Z3us1984 έγραψε: Όχι... Η λύση δεν είναι αυτή φίλε μου... Γιατί να δώσει κάποιος 5000 Χιλ για να πάρει πάλι το μουτζουρι.. Και να κάνει πλούσιους τους εμπόρους... Που πουλάνε το 80% χωρίς αποδείξεις και όσο γουστάρουν γιατί το κράτος κοιμάτε.... Καλύτερα μια αντλία θερμότητας.. Η ακόμα ποιο χαμηλά ένα λέβητα αερίου με κόστος περίπου στα 2000 max...

Γιατί το αέριο κοντεύει να πετάξει . Το ρεύμα αν συνεχίσει να αυξάνεται έτσι θα εκτινάξει το κόστος της αντλίας θερμότητας .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #177284 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει κάτι...οτι όλα πάνε βάσει ατζέντας... Έχουμε περάσει στο επόμενο level αυτό τις ενεργειακής κρίσης...ο Covid-19 ήταν η αρχή... Τώρα το παιχνίδι παίζεται αλλιώς... Θα το καταλάβεις με ριν καιρό... Τόσα χρόνια είχαμε παραγωγή ενέργειας μέσω λιγνίτη... Εφόσον η χώρα έχει θεμα με το φυσικό αέριο γιατί έκλεισε τα εργοστάσια λιγνίτη.. Ζούμε σε μια χώρα με αφθονία στον ήλιο και τώρα ξύπνησαν για παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ.. Ακόμη και από το κύμα τις θάλασσας μπορούμε να παράγουμε δωρεάν ενέργεια... Θα μπορούσαν να επιδότησουν στο 100% για φωτοβολταϊκα σε στέγες... Δεν θέλουν όμως... Ρίχνουν το τυράκι και τον τρώνε αρκετή...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Manolis1978

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.579 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ