Ρύπανση από καμινάδες τζακιών - σομπών

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64181 από Jannis Green
Ριξτε μια ματια σε αυτο το site ,ειναι στα γερμανικα αλλα εχει πολυ ενδιαφερον
www.depi.de/de/klima_und_umwelt/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64195 από aithio
Φίλε Joe....

έχεις βγει αργά το πρωί να πας στης βιομηχανικές περιοχές πέριξ της Αθήνας και να αναπνεύσεις κανονική ρύπανση?(Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Οινόφυτα)


Είναι σαν να μου λές...
Εσείς εκεί θα πεθάνετε που θα πεθάνετε δεν πάτε μια ώρα αρχύτερα να τελειώνουμε.

Και να σου κάνω μία άλλη ερώτηση....Τα μονοξείδια και τα αιωρούμενα σωματίδια μαζί με την τρελή αιθάλη μου λες ότι είναι ακίνδυνα να τα αναπνέουμε;
Παιδιά με κάτι τέτοια επιχειρήματα θα κάψετε μόνοι σας την βιομάζα.
Επειδή σήμερα είμαι κρυωμένος και όλη μέρα στο σπίτι, παρακολουθώ το θέμα....
Είδη πολλοί μηχανικοί και διάφοροι φορείς μιλάνε για απαγόρευση της στα Αστικά κέντρα...
Εγω δεν ξέρω αν η απαγόρευση είναι η λύση αλλά πιστεύω ότι αν γινόταν ορθή ελεγχόμενη καύση με σταδιακή μετάβαση στην βιομάζα και όχι σπασμωδικά και βίαια όπως μας επέβαλαν τα ΄΄παλικάρια΄΄ δεν θα συζητάγαμε σήμερα αυτά τα θέματα....
Ε για αυτό το πράγμα έχουν ευθύνη πέρα από τους πολιτικούς και όλοι αυτοί που μυρίστηκαν χρήμα και πέσαν άγαρμπα με τα μούτρα, πολλές φορές παραπλανώντας τον κόσμο με πράσινα οικολογικά άλογα.
Εδω βρε παιδιά έχει γίνει τόση συζήτηση ότι δεν υπάρχουν καν τεχνικά εγχειρίδια.
Μιλάμε για τεχνίτες που δεν έχουν ακόμα την τεχνική κατάρτιση να στηρίξουν τέτοιες εγκαταστάσεις.
Για ιδιώτες που κάνουν μονοί τους την μετατροπή.
Και το κυριότερο ότι δεν υπάρχουν καυστηρατζήδες που να ανάβουν να ελέγχουν και να ρυθμίζουν την καύση με κατάλληλα όργανα.
Τι συζητάμε τώρα Joe...Για άλλη μια φορά είμαστε ομαδικά για τα μπάζα.

Και όταν τα γράφω εγώ γίνομαι κακός και δεν μου αρέσει.
Δυσανασχετούν κάποιοι έμποροι όταν μιλάω για τεχνικά εγχειρίδια...
Δυσανασχετούν κάποιοι ιδιώτες όταν μιλάω για ποιοτικές εγκαταστάσεις.
Δυσανασχετούν οι μηχανικοί όταν τους φωνάζω ότι εδώ υπάρχει μία καινούργια αγορά και εσεί είστε στην απέξω...

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64203 από joe125
και έρχομαι και ρωτάω εγώ στα χρόνια της κρίσης πόση έχουν κάνει συντήρηση στον λέβητα πετρελαίου?
σε πόσα πρώτα ανάματα (τοποθέτησής) κάθε είδους καυστήρα ο υδραυλικός έκανε και τη δουλειά την δικιά του αλλά και του ηλεκτρολόγου-καυστηρατζή?
και σε λέβητες πετρελαίου αλλά να σου πω και σε cnc μηχανές,καρφοτικές μηχανές και άλλα πολλά που έχω δει δεν υπάρχουν τεχνικά εγχειρίδια στα ελληνικά στους καυστήρες μας πείραξε?
δεν λέω είναι ακίνδυνα αλλά έχω την γνώμη ότι είναι ποιο λίγο ένοχα για ασθένειες όσο είναι τα ορυκτά καύσιμα,και εννοώ το καθαρό ξύλο όχι ότι ξύλο νάνε


και προς θεού δεν λέω να πεθάνει κανένας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64212 από aithio

και σε λέβητες πετρελαίου αλλά να σου πω και σε cnc μηχανές,καρφοτικές μηχανές και άλλα πολλά που έχω δει δεν υπάρχουν τεχνικά εγχειρίδια στα ελληνικά στους καυστήρες μας πείραξε?


Εντάξει τώρα...

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64216 από joe125
τι εντάξει?
αυτό το βλέπω κάθε μέρα στην δουλεία
εδώ έχω μάθει μέχρι και κινέζικα για να λύσω βλάβη και να υπάρχει μηχανή που να έχει το ηλεκτρολογικό ''σχέδιο'' και το μηχανολογικό γραμμένο σε έκθεση και όχι σαν σχέδιο
και αυτή την μηχανή την είχε εγκρίνει και το υπουργείο αλλά και η περιφέρεια με σφραγίδες και υπογραφές
και έχω και πάρα πολλά παραδείγματα τέτοια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64237 από spiross

panos78 έγραψε: Η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης εντάσσεται στην απελπισμένη προσπάθεια του κράτους να αυξήσει τα φορολογικά του έσοδα. Καμία σχέση δεν έχει με τον ισοσκελισμό του εμπορικού ισοζυγίου που με την σειρά του δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική ανάπτυξη. Ακόμα και μια ελλειματική οικονομία μπορεί να καταγράφει οικονομική ανάπτυξη. Μέχρι και το 2008 η Ελλάδα κατέγραφε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς φυσικά να είναι πλεονασματική. Ισα ίσα.....Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι οτι το κράτος έχει μετατραπεί σε δυνάστη που επιβάλει φόρους ανεξέλεγκτα και ως συνήθως την πληρώνουν οι ασθενέστεροι και αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι το μέτρο της εξίσωσης αργά ή γρήγορα θα εγκαταλειφθεί ή θα γίνει η εξίσωση προς τα κάτω (Ίσως στα περσινά επίπεδα που όμως και πάλι ήταν εξωφρενικά υψηλά). Αφήνουν τον κόσμο να δίνει τα λεφτά του σε ενεργειακά τζάκια, λέβητες βιομάζας κλπ, εισπράττει το κράτος τον ΦΠΑ και αντισταθμίζει ένα μέρος από την απώλεια εσόδων πού έχει από την μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο. Οταν θα δουν οτι η ζήτηση για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης εξασθενεί γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλα λεφτά να πληρώσει, θα μειώσουν τον ΕΦΚ του πετρελαίου για να τονώσουν την ζήτηση και επομένως τα έσοδα.


Νομίζεις σοβαροί οικονομολόγοι και με γνώσεις όπως είναι ο Στουρνάρας η ακόμα και η τρόικα να προσδοκά αυξημένα έσοδα από την αύξηση του φόρου? Η ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και βάζουν φόρους όπου να ναι και σε ότι να ναι? Αυτά είναι παραμύθια για εμάς τους ιθαγενείς.
Ενα από τα βασικότερα προϊόντα που εισάγει η Ελλάδα καθώς έχει μηδενική δικιά της παραγωγή είναι το πετρέλαιο.
Και για τα οικονομικά το να συντηρήσεις μια χώρα με έλλειμμα στο 19% είναι αν όχι ακατόρθωτο πρωτοφανές στα ιστορικά χρονικά. Η Ελλάδα πριν την κρίση είχε φτάσει σε αυτό το έλλειμμα συν το τεράστιο έλλειμμα που είχε στο εμπορικό της ισοζύγιο και την διαλυμένη πρωτογενή παραγωγή της.
Αν έχεις καταντήσει σε αυτό το χάλι την χώρα αργά η γρήγορα η φούσκα της οικονομίας της θα σκάσει και θα κάνει και πάταγο και μετά για να διορθώσεις αυτή την πρωτοφανή κατάσταση θα πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα υποτίμησης και στην περίπτωση μας εσωτερικής υποτίμησης.
Μερικοί προχωράνε παραπάνω και λένε ότι η Ελλάδα ακόμα και με την εσωτερική υποτίμηση δεν έχει καμία τύχη αν παραμένει δεμένη σε ένα σκληρό νόμισμα όπως είναι το εύρω και με μια παντελή έλλειψη ευρωπαϊκού μηχανισμού ανακύκλωσης πλεονασμάτων που να στηρίζει τις ελλειμματικές χώρες.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την κρίση θα την βιώσουμε για ακόμα πάρα πολλά χρόνια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ