Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85482 από stratis 1
Απαντήθηκε από stratis 1 στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

Βιομαζιστής έγραψε:

ftspetro έγραψε: Φιλε μαστορα και εγω εχω δει το βιντεο του Στρατή και μου αρεσε πολύ ο κλαδοτεμαχιστης του. Ετσι βρήκα στο ιντρνετ την εταιρεία εισαγωγής που είναι η εταιρεία αγρομεξ που βρίσκεται στην Αυλώνα και μου έδωσαν για το GTS 1300, σε τιμή 3.300 ευρω χωρίς ΦΠΑ και που μαζι με το ΦΠΑ, είναι απλησίαστο για την τσέπη μου. μου έδωσε όμως τιμή και για έναν ΒΙΟ 555 S πολύ μικρότερο με 1290 ευρω τελική τιμή με κινητήρα SUBARU που ο Στρατής μου είπε πως είναι λιγο παιδικό και δεν αμφιβάλω γιαυτα που μου λέει. Στο ψάξιμο όμως βρήκα μια εταιρεία στον Πειραιά που δίνει προσφορά τον GTS 900 με 1790 ευρω τελική τιμή και τον GTS 1300 με 2400 ευρω τελική τιμή. Φυσικά και εγω καταλαβαίνω πως ο GTS 1300 είναι καλύτερος και το επιβεβαιώνει ο φίλος Στρατής, αλλα όλοι σήμερα στις αγορές τους συνυπολογίζουν το αρχικό κόστος κτήσης του κάθε μηχανήματος και την χρήση που θέλουν να κάνουν. Φυσικά όμως αυτό μας κανει πολλές φορές να πέφτουμε σε γκέλες γιατί διαλέγουμε ένα φθηνό εργαλείο το οποίο όμως αργότερα και σε βάθος χρόνου καταντά και αντιοικονομικό, αλλά παράλληλα δεν μας βοηθά να κάνουμε και την δουλειά για την οποία προορίζεται. Όμως εξ αιτιας της έλειψης χρηματων αναγκαζόμαστε και ρίχνουμε το νόμισμα στον αέρα για κορώνα γράμματα και διαλέγουμε το φθηνό μηχάνημα. Χαχα. Οσο για τον φίλο βιομαζιστη τον καλησπερίζω. Φιλε μου για το θεμα της βενζίνης ή τριφασικου ρεύματος που μου λες, αν εννοεις για τον κλαδοτεμαχιστή σκεφτομαι να τον πηγαίνω εκει που θα βρίσκω τα κλαδέματα, δηλαδή σε χωράφια, οπότε είναι λίγο δύσκολο να εχω τριφασικό ρεύμα, κάτι που καταλαβαίνω πως θα το χρειαστώ σ έναν σφυρόμυλο που επίσης σκέφτομαι να αγοράσω για να κανω τα θρυματα πριονιδι. επισης για την οικονομία της συζήτησης σου λεω πως ηδη εχω τριφασικό ρεύμα, οπότε αυτό με βοηθα στις όποιες επιλογες μου. παντως φιλοι μου σας γνωριζω πως πριν μπω στο φορουμ δεν ειχα ιδεα για το τι είναι κλαδοτεμαχιστης ή σφυρόμυλος και τώρα με την βοήθεια σας αρχίζω και καταλαβαίνω τις διαφορές τους, όμως τώρα πάλι μπερδεύτηκα με τον σφυρόμηλο. Καλο απόγευμα σε ολους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.




Ένα άτομο δεν είναι εύκολο να τεμαχίζει στα χωράφια. Στα ξένα χωράφια εννοώ. Θέλει πολύ δουλειά και πολύ κούραση. Δεν ξέρω κατά πόσο αντέχεις και πόσο θα σε συμφέρει να το κάνεις.
Ένα τέτοιο μηχάνημα που σκέφτεσαι των 9 ίππων, θα σου τρώει περίπου 1,5 λίτρα βενζίνης την ώρα (μετρημένο αυτό) για να θρυμματίσεις περίπου 100 - 150 κιλά κλαδιών. Χώρια ο χρόνος που θα χρειαστείς για να κόψεις τα παρακλάδια από τα κλαδιά έτσι ώστε να τα χωράει μέσα το χωνί. Καθόλου εύκολη δουλειά.
Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά που σου γράφω.



Κωστα το μηχανημα αυτο δεν εχει σχεση με τον cruser τον δικο σου.
Εχω και εγω εναν 15 ιππων και επειδη δεν βολευει στο ταισμα με κλαδια,εχει πολυ μικρη αποδοση.
Οι cruser κανουν μονο για χονδρους κορμους.
Παντως το κουβαλημα ολοκληρων των κλαδιων στην αποθηκη ,ειναι ασυμφορο.
Πρεπει να κανης 15 διαδρομες αντι μιας θρυμματισμενου υλικου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85484 από ftspetro
Απαντήθηκε από ftspetro στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
φιλε Κωστα ακομα και για τις αλλαγες στο προφιλ τωρα τις εμαθα απο εσενα. επειδη μενεις σχετικα κοντα σε Αθηνα, αν κατεβεις καμμια φορα κερναω φραπεδια.χαχαχα. ειδ άλλως συναντιομαστε μια μερα Σχηματαρι? κοντα σου ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85493 από Βιομαζιστής
Απαντήθηκε από Βιομαζιστής στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

ftspetro έγραψε: φιλε Κωστα ακομα και για τις αλλαγες στο προφιλ τωρα τις εμαθα απο εσενα. επειδη μενεις σχετικα κοντα σε Αθηνα, αν κατεβεις καμμια φορα κερναω φραπεδια.χαχαχα. ειδ άλλως συναντιομαστε μια μερα Σχηματαρι? κοντα σου ειναι?




Το Σχηματάρι είναι σχετικά κοντά. Καμιά 60ριά χιλιόμετρα. Αλλά στο Σχηματάρι που να σταθείς; Δεν έχει και τίποτα, πανάθεμά το. :)
Μπορούμε όμως στην Χαλκίδα (66 χλμ από εμένα, κάπου τόσο και από Πειραιά) κάποια στιγμή αν φτιάξει ο καιρός και αν σε ενδιαφέρει να κάνεις και την βόλτα σου και εγώ την δική μου.
Στην Αθήνα δεν κατεβαίνω ξανά ούτε επί πληρωμή. :cheer:

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85725 από ftspetro
Απαντήθηκε από ftspetro στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
χαχαχα. φιλε Κωστα καλα κανεις και δεν καταβαινεις Αθηνα. το ξερεις καλα πως δεν χανεις και τιποτα. φαντασου σημερα ειχα κατεβει Πειραια και για να γυρισω στη Νικαια που μενω εκανα με το ρολοι 1 ωρα ακριβως. φιλε θα ειχα ερθει Χαλκιδα να πιναμε καφεδακι.χαχα. για την Χαλκιδα να βρεθουμε συμφωνω. μολις φτιαξει λιγο ο καιρος θα χαρω να τα πουμε απο κοντα. μεχρι τοτε ελπιζω να τα ΄΄λεμε΄΄ απο το φορουμ. καλο απογευμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85970 από xrysafis72
Απαντήθηκε από xrysafis72 στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

mastoras έγραψε:

Βιομαζιστής έγραψε: Εγώ σαν μηχανικός 19 χρόνια, βίδες βίδωνα. Αλλά δυστυχώς εσύ δεν θέλεις μηχανικό να σε διορθώσει, μα γιατρό.


Ψιτ Βιομαζιστή στους συμφορουμίτες μπορείς να δηλώνεις ότι επάγγελμα θέλεις. Σε εμένα γίνεσαι ρόμπα. Δεν υπάρχει μηχανικός auto-moto που δεν έχει πτυχίο η το λιγότερο άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. ;)
ρε μην μαλωνεται.ο ορος σφυρομυλος ειναι για αυτα τα εργαλια ειναι απο το 1966 για το σπασιμο δημητριακων σε γερμα(μικροκο σπασιμο).ολα τα εργαλια αυτα τα παλια εχουν σταθερες λαμες και περναν κινηση απο τρακετρ.σημερα για να μην μπατλαντανε τα μικρα μοτερ ειναι με λαμες κινουμενες,σαν αυτην που δειξατε στην φωτο.ολες η λαμες σταθερες η κινουνεμες σε τυμπανο λεγονται σφυρια.μαχαιρια λεγονται η λαμες σταθερες η κινουμενες οταν εχουν την μια η και της δυο πλευρες τροχισμενες(εχουν κοψει)


ΑΓΡΟΤΗ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΗΣ ΖΩΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤΟΦΤΙΑΧΤΗΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ "ΜΕΙΩΝΕΙ"ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Συνημμένο αρχείο:
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by xrysafis72.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #85973 από xrysafis72
Απαντήθηκε από xrysafis72 στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
και κατι ακομα .αυτες της μερες θα βαλω τον σφυρομυλο του πατερα μου(ετος κατασκευης 1972)να δειτε τι παιζεται.το τρακτερ του θα την περιστρεφη θα ειναι 65 ιππων με καταναλωση την ωρα σε πετρελαιο 7 λιτρα την ωρα στησ 1700 στροφες ο κινητηρα για να φτασει το πτο στης 540.χρωσταω βιντεο :P

ΑΓΡΟΤΗ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΗΣ ΖΩΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤΟΦΤΙΑΧΤΗΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ "ΜΕΙΩΝΕΙ"ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Συνημμένο αρχείο:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ