Πείτε τι pellet καίτε και βαθμολογήστε το (1-10)

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58847 από DOOM_NX
Έτσι είναι Σπυριδούλα... Η μεγάλη ζήτηση για είδη θέρμανσης υπάρχει τους χειμερινούς μήνες. Το Μάιο-Ιούνιο φεύγουν όλοι για τα πρώτα μπάνια, ποιος θα κάτσει να κουβαλήσει πέλλετ... Άμα δεις και κάνα γράφημα πάντα αυτό το σκαμπανέβασμα επικρατεί στην τιμή του πέλλετ κάθε χρόνο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58850 από ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Δεν μιλάω μόνο για τους εμπόρους. Μιλάω για όποιον ανεβάζει τις τιμές. Δηλαδή το εργοστάσιο ανεβάζει την τιμή 40eur τον τόνο? Όχι βέβαια, αυτό πάει αλυσίδα και όλοι όσοι εμπλέκονται το εκμεταλλεύονται.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν δικαιολογείται, απ όπου κι αν προέρχεται, αυτή η αύξηση της τιμής/τόνο. Δεν είναι δίκαιο για τον τελικό αποδέκτη και κυρίως αυτές τις δύσκολες εποχές. Βέβαια, δεν ζούμε σ έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, αλλά θα πρέπει κάποιοι να αρχίζουν να αναλογίζονται όχι μόνο τα δικά τους "προσωρινά" οφέλη. Γιατί αν ξεκινήσει και στο pellet η τιμή να ξεπεράσει το πετρέλαιο, να δούμε μετά τι θα κάνουν τα εργοστάσια όταν θα "βαράνε μύγες". Ας το κοιτάνε το πράγμα λίγο πιο μακροπρόθεσμα.

Δυστυχώς, υπάρχει γύρω μας πολύ ΦΤΩΧΙΑ!!!!! Κι αλλοίμονο σ αυτόν που δεν το έχει καταλάβει ακόμη. Γιατί και οι έμποροι μέχρι χθες ήταν οι προνομιούχοι. Για δες τώρα τι γίνεται στην αγορά? Οπότε, το εύκολο κέρδος δεν φέρνει ευημερία σε κανέναν!!!

mastoras έγραψε: Τα εργοστάσια και εν γένει όλες οι μονάδες παραγωγής ανεβάζουν την τιμή και όχι οι έμποροι.

Οσοι έμποροι δεν έχουν επισυνάψει συμφωνίες με τις παραγωγικές μονάδες, δεν μπορούν να έχουν σταθερή τιμή όλο τον χρόνο.

Υπόψην ότι αναφέρομαι σε εμπόρους εισαγωγείς και όχι σε μεταπωλήτες που "ρίχνουν" μια παλέτα στο μαγαζί για πούλημα, περιμένοντας από αυτήν να βγάλουν μεροκάματο.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58854 από DIMITRIS38

DOOM_NX έγραψε: Έτσι είναι Σπυριδούλα... Η μεγάλη ζήτηση για είδη θέρμανσης υπάρχει τους χειμερινούς μήνες. Το Μάιο-Ιούνιο φεύγουν όλοι για τα πρώτα μπάνια, ποιος θα κάτσει να κουβαλήσει πέλλετ... Άμα δεις και κάνα γράφημα πάντα αυτό το σκαμπανέβασμα επικρατεί στην τιμή του πέλλετ κάθε χρόνο.


κάποτε φεύγανε για μπάνια φέτος το 2013 θα αλλάξουν όλοι ριζικά αφου θα γίνει ο κακός χαμός θα τρέξουμε όλοι να βρούμε τιμές και εκεί είναι τώρα το θέμα να προσέξουμε να μην μας γδάρουν φέτος πρέπει επιβάλετε να οργανωθούμε καλά για αγορές

fuzzy logic 2 p15kw

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58961 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ έγραψε: Πάντως αυτό που με εκπλήσει, είναι η τρομερή διαφορά στις τιμές των pellet απ το καλοκαίρι έως τώρα. Δηλαδή pellet που το καλοκαίρι είχε 260eur/tn τώρα να έχει 300-310eur/tn.

Δηλαδή στους 8 τόνους που αγόρασα εγώ, θα έδινα αυτή τη στιγμή 320eur παραπάνω, δηλαδή είχα όφελος το καλοκαίρι 1,5 περίπου τόνο μόνο και μόνο από τη διαφορά τιμής (Αύγουστο με Δεκέμβριο)!!! Και για να είμαι ακριβής, μ αυτή τη διαφορά κάλυψα τα μεταφορικά έως την Κέρκυρα. Δηλαδή τώρα αν αγόραζα με 300-310eur ας πούμε, θα μου έβγαινε ο τόνος τελική τιμή 340-350eur.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως δικαιολογείται αυτή η τεράστια διαφορά τιμής? Δηλαδή μιλάμε για χρηματιστηριακό είδος? ΟΚ, να πούμε για μια διαφορά 10-15-20eur να το πάρει το ποτάμι, αλλά εδώ φτάνει μέχρι και 50eur η διαφορά!

Δηλαδή πρέπει να ψωνίζουμε όλοι τον Ιούλιο με Αύγουστο? Κι αν κάποιος ξεχάστηκε ή δεν μπορούσε εκείνη τη χρονική στιγμή ή οτιδήποτε, "κλάφτα Χαράλαμπε"!

Δεν ξέρω, νομίζω πως ακόμη κι αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, υπάρχουν "άνθρωποι" που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσουν οι ίδιοι παραπάνω σε βάρος του διπλανού τους. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω μια τέτοια διαφορά τιμής. Κι ακόμη δεν έχει κάνει και τα φοβερά κρύα ώστε να έχει την τρομακτική ζήτηση το pellet.

Στενοχωριέμαι, γιατί ίσως κάποιοι να μείνουν αυτοί και τα παιδιά τους στο κρύο, για χάρη κάποιων, δυστυχώς λίγων αλλά αρκετών για να κάνουν τη ζημιά, άλλων!!!


Δυστυχώς ζούμε στις εποχές των "αγορών".
Δε συμβαίνει μονάχα στα καύσιμα αυτό. Συμβαίνει παντού. Φτηνά χειμωνιάτικα θ αγοράσει κάποιος στις καλοκαιρινές εκπτώσεις. Φτηνά καλοκαιρινά στις χειμωνιάτικες.
Η ΔΕΗ θ ανεβάσει τιμές με τη καινούργια χρονιά, "για το καλό μας" Στα καταστήματα γίνεται χαμός για αγορά θερμαντικών ηλεκτρικών, να τη βγάλει καθένας όπως μπορεί. Έρευνα αγοράς τώρα???... αν κάποθ το ίδιο πράγμα είναι φτηνότερο, απλά αν ζητήσεις δεν έχει..Για το λογ/μό της ΔΕΗ θα δούμε μετά. Για τις προδιαγραφές καθόλου. Θέλουμε να μας σκεφτούν τώρα???... που ο κόμπος έφτασε στο χτένι??
Γκρινιάζει κανείς για κλέφτες πολιτικούς??? Τώρα??? Πάνε δεκαετίες τώρα... Δε τα ξέραμε??...
Φταίμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.... Ανεχτήκαμε, συνηγορήσαμε, αρνηθήκαμε να δεχτούμε πως εκεί που κλέβουν, κάποτε θα τελείωσουν. Οι κλέφτες τα πήρανε και σήμερα έχουν. Τους αφήσαμε και οργανωθήκανε και τώρα φωνάζουμε. Εμείς παραμείναμε ανοργάνωτοι. Μοναχός του κανένας δε μπορέι να επιτύχει κάτι σημαντικό. Πολλοί μαζί όμως ναι...
Ναι τα εργοστάσια τώρα θ ανεβάσουν τιμές. Δικαιολογημένα ως κάποιο σημείο. Θα βρεθούν πολλοί επιχειρηματίες που θα πουν πως αυτή είναι η "σωστή" τιμή. Πως το καλοκαίρι με τη μειωμένη κίνηση, θα γίνουν οι προσφορές, καθώς οι δόσεις και τα έξοδα είναι ίδια με τωρα. Τώρα θα βάλουν στην άκρη για να χουν.
Αυτό το απλό πρέπει να κάνουμε και μεις. Διαφορετικά τώρα οι τιμές θα ναι πάνω 10-15%. Τόσο είναι επάνω τουλάχιστον και όλα τα είδη στη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Τώρα θα πουλήσουν. Αν δε πουλήσουν, τότε κάτι θ αλλάξει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, theoilia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58995 από Nasikas

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως δικαιολογείται αυτή η τεράστια διαφορά τιμής? Δηλαδή μιλάμε για χρηματιστηριακό είδος? ΟΚ, να πούμε για μια διαφορά 10-15-20eur να το πάρει το ποτάμι, αλλά εδώ φτάνει μέχρι και 50eur η διαφορά!

ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΕΝΙΚΑ για την αγορά του πελλετ στην Ευρώπη.

Όπου έχει θεσπιστεί η "preseason" -discount pellet market.--//-- Που οφείλεται ?

Τελειώνει τον Μαιο η θερμαντική περίοδος και τα εργοστάσια ΓΕΝΙΚΩΣ βρίσκονται στην εξης κατάσταση.
- Σταματουν οι αθρόες πωλήσεις- ΕΙΣΡΟΕΣ και αρχίζουν οι ΕΚΡΟΕΣ.
Είναι η περίοδος που - ενω δεν έχουν εισροές, πρέπει να δώσουν καπάρο να κλείσουν δημοπρασίες και συμφωνίες αγορών α ύλης (τον μεγάλο βραχνά Πανευρωπαικά).
Συνάμα η μεγάλη παραγωγή γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες (υπαρχουν δεκαδες εργοστασια που δεν λειτουργούν τον Χειμώνα- θα εξηγησω)
Βρίσκονται λοιπόν τα εργοστάσια σε τεράστια αδυναμία. Που θα αποθηκεύσουν (χωρίς πωλήσεις) 10-15.000 τόνους της παραγωγής Μαίου έως Ιουλίου.???
Όσο και να μην το πιστεύουν μερικοί, αναγκάζονται να πουλάνε κάτω του κόστους. Την ζημία αυτή την βγαζουν απο Σεπτεμβρη και μετά, με αυξησεις 20-25 ευρω σε σχέση με τον Ιουνη. (ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΑ)

Μία άλλη κοστολογική παράμετρος είναι το "κόστος αδρανείας".
Ενα εργοστασιο που παράγει τους καλοκαιρινούς μήνες 140-180 τόνους ημερησίως, μόλις αρχίσουν οι βροχές και οι παγωνιές, δεν ξεπερνά τους 80 τόνους ημερησίως, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ σταθερά ΕΞΟΔΑ. (ακόμα και σε α υλη-- ακριβότερη τιμή αγοράς- περισσότερη υγρασία-κόστος ξήρανσης, συχνότερες ΑΒΑΡΙΕΣ κλπ)

Να αναφέρω παραδειγμα:
Η Σπυριδούλα έχει εργαστηριο ζαχαροπλαστικής και αναβει τους φουρνους καθημερινά.
Το ίδιο κόστος έχει αν με 20 εργατες βγάζει 8.000 κορνεδες την μέρα, το ίδιο αν βγαζει 20.000 ??

Αυτά.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Nasikas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59104 από zio1980
εγώ έχω το primus to 34 και καίω το schweighofer..έχω πάρει 5 τόνους αλλά δεν βλέπω να μου φτάνει..μου πρ'οτειναν κάποιοι το πελλετ energostar...το έχει δοκιμασει κανένας???πάντως εγω με το αυστριακό πέλλετ καίω περίπου 3 τσουβάλια την ημέρα για διόροφο σπίτι 210 τ.μ....μια φορά την εβδομάδα καθαρίζω το λέβητα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ