Μάρκα πελλετ

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177307 από stella_tsom
Μάρκα πελλετ δημιουργήθηκε από stella_tsom
Καλημέρα στην ομάδα.

Είμαι καινούργια και στην ομάδα και σαν χρήστης θέρμανσης πέλλετ.

Έχω έναν λέβητα Hydro 23 από Θερμική Τσαλίκης.

Πέρσι πήραμε το πέλλετ Schweighofer. Φέτος με τις τιμές μου είπαν για τα σκούρα πέλλετ που είναι πιο οικονομικά. Οι μάρκες ήταν Fuego, Flame Zerba, AP, Wood. Τις περισσότερες δεν τις βρήκα στο διαδίκτυο για να αντλήσω πληροφορίες. Γνωρίζει κανείς να μου πει αν είναι καλές και αν αξίζει να πάρω; Αν ξέρει και κάποιος να μου πει αν κάνουν και για τον λέβητα θα με βοηθούσε. Θα ρωτήσω και φυσικά τον άνθρωπο που μου την έφερε.
Σας ευχαριστώ πολύ
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by stella_tsom.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177324 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Μάρκα πελλετ
Δεν υπαρχει σαφης απαντηση.
Μονο με δοκιμη θα δεις ποιο "καθεται" καλυτερα στον λεβητα σου.
Θα παρεις δηλαδη λιγα σακια για να δεις πως καιει.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX, stella_tsom

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177326 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Μάρκα πελλετ
Καλωσόρισες, Στέλλα! 

Σε καμία περίπτωση μην πάρεις γουρούνι στο σακί, δηλαδή ολόκληρη την ποσότητα που θα χρειαστείς το χειμώνα, αν δεν ξέρεις το πέλλετ! Όπως σου έγραψε και ο Στέργιος, πάρε 5-10 τσουβαλάκια από κάθε μάρκα που σε ενδιαφέρει να δεις πώς καίγεται (αν καίγεται), αν σου αφήνει κλίνκερ και βγάζει σφάλματα το μηχάνημα, την ποσότητα της στάχτης αλλά και αν ανεβάζει κανονικά θερμοκρασίες. Και επειδή κάθε πρέσσα είναι λίγο διαφορετική και άλλα πέλλετ βγαίνουν πιο μακριά, καλό θα ήταν να κάνεις και μια ογκομέτρηση στον κοχλία για να μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

Προσωπικά, αν η διαφορά είναι μέχρι 10% από Schweighofer (ή άλλο premium ξανθό πέλλετ) δε θα ασχολιόμουν με άλλες μάρκες. Θα σε αποζημιώσει με το μισό καθάρισμα που θα ρίχνεις. Και ο χρόνος και ο κόπος είναι χρήμα.

Πάντως για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, το πέλλετ των 600 €/t εξακολουθεί να είναι 30% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης του 1,80 €/L αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αφού είσαι σε φάση αναζήτησης ακόμα, θα έλεγα να κάνεις υπομονή λίγες μέρες, να δούμε τι μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν για το φετινό χειμώνα και να πράξεις αναλόγως. Αν έχεις κρατήσει τον λέβητα πετρελαίου και είσαι δικαιούχος επιδότησης πετρελαίου και όχι βιομάζας, ίσως να μη σε συμφέρει να ασχοληθείς με πέλλετ φέτος. Μου έχει συμβεί το 2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεν υπάρχει backup plan με πετρέλαιο ή άλλης μορφής θέρμανση, πάρε τώρα όλη την ποσότητα που θα χρειαστείτε φέτος σε Schweighofer, γιατί αναμένεται σφαγή το χειμώνα και μπορεί να μην βρίσκεις καν πέλλετ ή να βρίσκεις μόνο αυτά που δεν καίγονται και να ξεπαγιάσεις. Δεν ζούμε μια κανονικότητα φέτος για να κάνεις τις δοκιμές με το πάσο σου δυστυχώς.
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stella_tsom

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177327 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Μάρκα πελλετ
Όπως ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ  ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΛΛΕΤ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ .ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΚΑ ΠΕΛΛΕΤ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΛΕΤ ΛΕΥΚΑ ΣΠΑΖΑΝΕ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΚΟΧΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ!!!ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!!!ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΑΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΦΡΆΞΙΜΟ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ!! ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΠΛΕΟΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΝΑΜΕ ΟΛΟΙ.
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stella_tsom

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ