Kratki Zuzia PW 19kw Deco

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148237 από mountainrider
Kratki Zuzia PW 19kw Deco δημιουργήθηκε από mountainrider
Καλησπέρα σε όλους.

Έπειτα από αρκετό καιρό σαν απλός αναγνώστης, αποφάσισα και εγώ να παρουσιάσω το ενεργειακό μου τζάκι. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και ουσιαστικός στην παρουσίαση, με όσες περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου.
Ξεκινώντας, θα ήθελα να πω ότι η πρώτη εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού στο σπίτι έγινε το 2010 με την τοποθέτηση της κασέτας ecostar. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι τα εγκληματικά λάθη που είχαν γίνει όχι μόνο καθιστούσαν την εστία μη αποδοτική, αλλά υπήρχε και κίνδυνος ανάφλεξης της καμινάδας.
Το 2014 και με ένα αγοράκι 4 μηνών αποφάσισα να τοποθετήσω υδραυλικό τζάκι με σκοπό την εκμετάλλευση των σωμάτων για καλύτερη διασπορά ζέστης καθώς και των ΖΝΧ που είναι απαραίτητα με μικρό παιδί.

Το διαμέρισμα είναι μεζονέτα 105 τετραγωνικών ρετιρέ 15 ετών, βορειοανατολικό, κοντά στην Πετρούπολη και με τραγικά αλουμίνια σε σημείο να κουνιούνται οι κουρτίνες όταν φυσάει δυνατά…. ( θα αλλαχθούν με PVC φέτος). Επίσης, πέρσι αγόρασα και έναν αφυγραντήρα της μεακο ο οποίος κατέβασε το χώρο από 75% μόνιμα υγρασία στο 55% περίπου, κάνοντας πολύ πιο αισθητή τη ζέστη στο σπίτι.

Η επιλογή της kratki έγινε για 2 λόγους. Αφενός την πολύ καλή σχέση τιμής προς απόδοση που έχουν τα προϊόντα της και αφετέρου για την αρτιότητα των γνώσεων και τη φιλική προσέγγιση του Δημήτρη σαν επιχειρηματίας και εγκαταστάτης.

Τη διαδικασία εγκατάστασης λίγο πολύ οι περισσότεροι εδώ στο φόρουμ τη γνωρίζουν οπότε δεν θα αναλωθώ σε πολλές λεπτομέρειες.










Το UPS της Kratki με τη μπαταρία του για πολλές ώρες αυτονομία



Η εγκατάσταση έγινε με κλειστό δοχείο διαστολών, αυτόματο τάμπερ εισαγωγής αέρα της κρατκι, αναλλάκτης αέρα και μαύρος χάλυβας στην καμινάδα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι φωτογραφίες του εσωτερικού της εγκατάστασης δεν θα δημοσιεύσω, διότι θεωρώ ότι αποτελούν άτυπα «Πνευματική ιδιοκτησία» και τεχνογνωσία του εγκαταστάτη.

Δεδομένα χρήσης
Το τζάκι χρησιμοποιήθηκε σαν αποκλειστική μορφή θέρμανσης του σπιτιού ζεσταίνοντας ταυτόχρονα και τα 200 λίτρα του ηλιακού.
• Το άναβα στις 7 το πρωί και τα τελευταία ξύλα τα έριχνα στις 12+ το βραδύ με μερικές παύσεις τα μεσημέρια που ο καιρός ήταν λίγο πιο ζεστός. Η σύζυγος μου βέβαια μέχρι να καταλάβει τι πάει να πει ανεβάζω τα νερά κτλ κτλ μας πήρε λίγο καιρό…
• Η θερμοκρασία ήταν μόνιμα 19-21 λόγω μωρού. Το πρωί όμως λόγω τον αλουμινίων η θερμοκρασία ήταν μετα βίας 17 ….
• Τα νερά τα διατηρούσα από 58-65c
• Έκαψα σκάρτα 4 κυβικά δρυ και ένα τόνο μπρικέτα ελληνική.
• Η κατανάλωση κυμάνθηκε περίπου στα 25 κιλά ξύλα τις κρύες μέρες + μερικές μπρικέτες
Εντυπώσεις

Μετα από ένα χρόνο καθημερινής 14ωρης λειτουργίας του τζακιού, μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση του συνόλου. Η κατανάλωση κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα ( το διπλανό όμορο διαμέρισμα που έχει και αυτό μικρό παιδί θέλει 250-300 € πετρέλαιο το μήνα) δεδομένων των απωλειών. Τα νερά ανεβαίνουν γρήγορα και διατηρούνται για αρκετή ώρα, ενώ πολύ ζέστη βγαίνει και από τις περσίδες εκτόνωσης του αεροθάλαμου. Στο σαλόνι έχω κλείσει τα 2 από τα 4 σώματα μιας και αν σου ξεφύγει καμία μπρικετα παραπάνω η καμία οξιά το σαλόνι γίνεται φούρνος. Καλό χειμώνα να έχουμε και καλές ζέστες.

PS το αισθητικό κομμάτι δεν έχει τελειώσει ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου
:)
Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν by mountainrider.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": liakjim, Stavrax

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148304 από δημητριαδης
Απαντήθηκε από δημητριαδης στο θέμα Kratki Zuzia PW 19kw Deco
Καλησπέρα μια ερώτηση ποσο πήγε σύνολο
Καλές ζεστές
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148330 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Kratki Zuzia PW 19kw Deco
Αυτή είναι η ερώτηση που έχεις να κάνεις εσύ?

Που είναι ο Δημήτρης ο Φιλιππακόπουλος?

"""" Να εμφανιστεί τάχιστα ενώπιον του forum και να κάνει μια λεπτομερέστατη παρουσίαση """"

Μα είναι δυνατόν τώρα, να εγκαθίσταται αυτό το εργαλείο, και να μη μας δείχνετε λεπτομέρειες, ώστε να βρούμε όλοι μας το φώς μας?

Δημήτρη και σε όλη την παρέα: Καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα με καλές ζέστες.

Δε νομίζω να χρειάζεται να διευκρινίσω ότι σας "πειράζω". Αλλά μας "σερβίρετε" το πιάτο, αλλά δε μας δίνετε μαχαιροπίρουνο...
Τι βασανιστήριο είναι αυτό?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148332 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
καλημέρα κύριοι .κύριε Δημητριάδη μια τέτοια εγκατάσταση με αποξήλωση του παλαιού τζακιού ,τζάκι και παρελκόμενα ,υδραυλική εγκατάσταση (ανάλογα και το μήκος της εγκατάστασης και τα τετραγωνικά του σπιτιού ) και κλείσιμο ξανά με γυψοσανίδα κυμαίνεται απο 3500-4500 .

Φουσκιτάκη μας έγραψες όλο το καλοκαίρι γιατί έβρεχες τον ποπό σου όχι απο ιδρώτα αλλά απο τις παραλίες και τώρα μας θυμήθηκες ??
Λοιπόν στο θέμα μας .ο Κώστας έχει φώτο απο όλη την εγκατάσταση απλά επειδή το φόρουμ το διαβάζουν και κηφήνες που δεν έχουν τα κότσια(μην πω τίποτα άλλο) ούτε εγγραφή να κάνουν και βγαίνουν και λένε σε πελάτες μας ότι αυτοί μας έμαθαν πως να βάζουμε τζάκια αποφάσισα να μην δίνω πληροφορίες απο τις εγκαταστάσεις μας .αυτό δε θα αλλάξει την συμπεριφορά μου όσον αφορά τα προβλήματα που απαντάω γενικά μέσα στο φόρουμ παρά μόνο για τις νέες εγκαταστάσεις που κάνω .
Τώρα όσο αφορά το σπίτι του Κώστα πράγματι οι απώλειες στο σπίτι του είναι απίστευτες και μένει στις κρύες περιοχές της Αθήνας .μόλις αλλάξει και τα κουφώματα πιστεύω θα αλλάξει η συμπεριφορά του σπιτιού του (θα γίνει καλό παιδί :P )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #150120 από mountainrider
Απαντήθηκε από mountainrider στο θέμα Kratki Zuzia PW 19kw Deco
Πρώτο άναμμα για φέτος
Μοναδική αλλαγή στο σπίτι το παράθυρο του ημηυπαιθρίου που αλλάχθηκε με καλό PVC
10.00 μμ φτάνουμε σπίτι και έχει 17 βαθμους..και βάζω φωτιά με μικρά ξυλαράκια πεύκου + μια μπρικετα schweighofer
10.30 60 βαθμοί , τα νερά γυρνάνε από τους 56, το σπίτι έχει πιάσει 19 ( το σαλόνι φυσικά) και ρίχνω άλλη μια μπρικετα για μπουμπούνισμα.
Ξεκινά το πανηγύρι, τα νερά 70+ και στις 11 τα σώματα είναι ζεστά. Το σαλόνι στους 21 και τα απομακρυσμένα δωμάτια από τούς 16 έχουν πάει σους 18+
11,30 το σαλόνι έχει πιάσει 21 τα σώματα ζεματαν τα δωμάτια έχουν 20. Κάνουμε μπάνιο 4 άτομα με ζεματιστά νερά. Ρίχνω άλλη μια μπρικετα και κλείνω τελείως τον αέρα ώστε να αναλάβει την αυτόματη του ρύθμιση το ηλεκτρονικό ταμπερ.
Στις 12.30 είχε μείνει μόνο καρβουναδα, οπότε και έριξα την τελευταία μπρικετα για να μας κρατήσει η ζέστη μέχρι το πρωί



Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #150321 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΕ τσιφούτη βάλε 2 μπρικέτες στο άναμμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.236 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ