Kratki Zuzia 16KW by petergi1

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129882 από petergi1
Απαντήθηκε από petergi1 στο θέμα Kratki Zuzia 16KW by petergi1
Καλησπερα και καλως σας βρίσκω ξανα.Λοιπον εχουμε και λεμε ξεκινησα να καιω μπρικετα schweighofer μπορω να πω οτι κατι εγινε τον νοεμβρη.Το τζαμι επιανε 320 βαθμους και η περσιδες εβγαζαν 100 βαθμους ανετα.Μετα πηγα και πηρα 1 κυβικο ελια χυδην στα 100 ευρω.Και εκει αρχισε η ταλαιπωρια...Το αναβα και παλεβα με το τζακι για να μεινει αναμενο...η δε θερμοκρασιες που επιανε ηταν το πολυ 80 στις περσιδες και το μεγιστο 200 στο τζαμι μετα απο πολυ προσπαθεια....ε ρε γμτ λεω κοιτα να δεις με τις μπριγκετες ζεσταθηκα ενω με την ελια τι αναμενο τι σβηστο σχεδον...κανα 2 βαθμους ανεβαζε το σπιτι μετα απο 3-4 ωρες και αυτο με το ζορι.Τελειωνει πριν καμμια 20ρια μερες η ελια και λες ας παω εκει να του πω οτι αδερφε ταλαιπωρηθηκα με τα ξυλα σου .Πηγα ειπαμε οτι ειπαμε και λεω ας παω σε καποιον που ειχα σταμπαρει απο περυσι το καλοκαιρακι που ειχε ξυλα σε εσωτερικο χωρο και παιζει να ειναι ψιλοξερα.Παω και μου λεει εχω οξια ελια πουρναρι δεντρο(τσερο κατι τετοιο ειναι) τι τζακι εχω?ενεργειακο του λεω ...Αρα οξια και δεντρο μου λεει γιατι η ελια δεν κανει!!! τελος παντων λεω μπορεις να μου δωσεις 3 κομματια να τα δοκιμασω?αμε μου λεει παρε και βαλε 1 μικρο κομματακι προσανναμα μου λεει χωρις ψιλα και δαδι και θα παρει....Καλα λεω εγω χαλαγα 3 κομματια ταβλα και 5 κομματακια προσσαναμα και αυτος μου λεει μονο με 1 και οτι θα παρει αμεσως?Τελος παντων ας το κανω....Τελικα το ενεργιακο τζακι ειναι καθαρα το ξυλο που του βαζεις...Παιδια επαθα την πλακα μου.Ζεστανε το τζακι σε 10 λεπτα!!!!!!Το τζαμι επιασε για πρωτη φορα 430 βαθμους!!!!Οι περσιδες εβγαζαν 150 βαθμους και εγω νομιζα οτι θα ανατιναχτει το τζακι η οτι θα το παρω στα χερια!!!εκλεισα τους αεριδες για να κοψει λιγο αλλα αυτο συνεζισε απτοητο!!!Απο το ανναμα και σε 40 λεπτα ειχε ανεβασει 1 βαθμο ολο το σπιτι και 3 βαθμους το δωματιο που βρισεται.Οπως καταλαβαινετε πηγα και πηρα 2 κυβικα και εχω ευχαριστηθει ζεστη 2 φορες περισσοτερο απο την μπρικετα μιας και δεν τα λυπαμε και 5 φορες απο την ελια.Το τζακι απλα τα σπαει.Πλεον μπορω σε 10 λεπτα να ζεσταινομαι μπροστα απο το τζακι και με μια φλογα στο θεο!!!ειναι λες και ειναι ξυλα με βενζινη ενα περιεργο πραγμα...σορυ που σας κουρασα παιδια αλλα επρεπε να τα πω ολα για να εξηγησω...τελικα η εστια δεν ειναι η μαρκα νομιζω αλλα το ξυλο που του βαζεις....και πλεον ειμαι φουλ ευχαριστημενος με την εστια μου αλλα και την επιλογη των ξυλων....Α και οσο για την τιμη ? 100 ευρω το ντανιασμενο και το ντανιασμα τελειο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129905 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Kratki Zuzia 16KW by petergi1
Θα ήθελα να ακούσω πως αιτιολογεί ο ξυλάς το ότι "η ελιά δεν κάνει". Η χλωρή ελιά "δεν κάνει". Η ελιά είναι άριστη σαν καυσόξυλο.
Πάντως ύψιστης σημασίας είναι η χαμηλή υγρασία! Είτε ελιά είτε δρυς είτε οξιά είτε πορτοκαλια, λεμονιά, μανταρινιά. Κάποια είναι λίγο καλύτερα από τα άλλα (μιλώ για το προαναφερθέντα) σε γενικές γραμμές αλλά το βασικό είναι η χαμηλή υγρασία!
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ragavelas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129906 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Kratki Zuzia 16KW by petergi1
@ragavelas, μια και είσαι και εσύ Χανιώτης, πως μετράς την υγρασία, έχεις υγρασιόμετρο?

Εγώ βασικά ελιά καίω..... και έχω θέμα, δε βγάζει πολύ φλόγα, και είναι(?) και σχετικά ξερή, πέπρυσι το καλοκαίρι κομμένα τα ξύλα. Δεν έχω όμως υγρασιόμετρο.

Το πουρνάρι, ποιό δέντρο είναι? Δρυς.... είναι η ο "δρυγιάς", έτσι τον λέμε, εδώ... τώρα δε νομίζω να έχουμε οξιές στην Κρήτη.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129907 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Kratki Zuzia 16KW by petergi1
Είχα αγοράσει ένα από απο ένα κατάστημα στην Αθήνα. Το πιο φθηνό πήρα και μου το έστειλαν. Ελιά καίω, σχισμένη και ξερή (δύο ετών τουλάχιστον). Βάζω κανα δύο ξύλα σαν βάση και από πάνω ένα ή δύο χοντρά κομάτια(δεν ακουμπάνε στα καρβουνα, είναι λίιιιγο πιο ψηλά) . Παίρνει πολυ γρηγορα και διαρκεί. Προυπόθεση να είναι σχισμένη. Αν είναι χοντρό κομάτι αργεί λίγο να πάρει και θέλει και παρέα. Το πουρνάρι νομίζω είναι είδος δρυός. Οξιές όντως δεν έχουμε. Η οξιά παίρνει πιο γρήγορα. Πουλούσε ένας πέρυσι αλλά πανάκριβα. Πρέπει να είχε φέρει φορτηγό. Δεν σύμφαιρε πάντως. Πήρα ένα τσουβαλάκι για δοκιμή. Δεν ήταν και εντελώς ξερά (30% +). Η οξιά έπαιρνε πιο γρήγορα αλλά διαρκούσε και λιγότερο. Ο δρύς αργούσε αλλά διαρκούσε περισσότερο από ελιά.
Φέτος βρήκα λίγο δρυ ξερό και έμεινα εντυπωσιασμένος από την καύση του , τη διάρκεια του και την ζέστη που έβγαλε. Και λεμονιά που είχα δοκιμάσει ήταν πολύ καλή!
Ξερό να είναι και δουλειά γίνεται!
Εδώ φαντάσου ότι έκαψα και αλμυρίκια (κατάξερα και σχετικά μικρά κομάτια) και ζεστάθηκα μια χαρά. απλά ήθελε αέρα για την καύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ