Εναλλάκτης υπεραπόδοσης by Στελιος1

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104149 από Στελιος1
Ο εναλλακτης χαρακτηριστηκε εφευρεση απο τον ΟΒΙ και εχω το ΔΕ εδω κ εναν μηνα στα χερια μου.
Αλλα αφου δεν εχω βιντεο τι να σας δειξω?
Εγω αγοραζω μπουρια απο την Atritub. Και σε αυτην, αλλα και σε μια μικροτερη εταιρεια τον εδειξα και δεν ενδιαφερονται λογω υψηλου κοστους κατασκευης. Γιατι στην Ελλαδα κουμαντο κανουν τα μαγαζια και οι εμποροι κ οχι η ποιοτητα η η αποδοση-χρησιμοτητα του καθε τι, ετσι δουλευει το συστημα εδω. Τα μαγαζια θελουν φτηνο πραμα.
Αλλαζω θεμα παρακατω..
Δουλευει το συστημα τοσο στραβα που ενω εχω στ μυαλο μου, τροπο, να μπορει μια εταιρια να πουλαει ολες τ καπνοδοχους της χωρις φορολογηση στα κερδη (υπαρχει πλεον νομος που λεει ρητα, οτι τα κερδη απο πατεντες ειναι αφορολογητα.) δεν τολμησα (ε δεν ειμαι κ ο χαζος που θα τους ανοιξει τα ματια) να τους πω τον τροπο. Γινεται ομως. Μια εταιρεια να βγαλει νεα μπουρια (καινοτομα μπουρια) και να ειναι αφορολογητα ολα τα κερδη της απο το καθε πουλημενο μπουρι της.
Και αυτοκαθαριζομενα γινεται (Κοσμιδης ο Νικολαρας μου εδωσε την ιδεα, ξερεις), αυτοκαθαριζομενα που οι Γερμανοι να τριβουν τα ματια τους.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106554 από caftis
Απαντήθηκε από caftis στο θέμα Εναλλάκτης υπεραπόδοσης by Στελιος1
Το τελειωσες τελικα.Ανεβασε καμια φωτο να δουμε πως ειναι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106806 από Στελιος1
Τελέιωσε τοτε. Δεν εβγαλα βιντεο γιατι τελικα δεν ανναψαμε το τζακι, εχει μια εισοδο 8 εκ διαμετρο (διοτι τοσο εμβαδο περιπου εχει εξοδο το βεντυλατερ. Και δεν ειναι και το καλυτερο να πνιγεις η να εκτονωνεις τ αερα) και ΜΙΑ εξοδο 10 εκ διαμετρο διοτι με τ μεγαλη διαδρομη, τ τριβες, τ διαστολη, τ αερα κτλ θα μειωνοταν η ποσοτητα του αρκετα.
Εκει που θα τ τοποθετησω τωρα ταιριαζει μαλλον και να βγαλω βιντεο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107000 από Στελιος1
Καμια βοηθεια κανεις? Μετατρεπω μαντεμενια εστια σε αεροθερμη με πορτα..
1. Δεν θελουν σε καμια περιπτωση ανοιγομενη πορτα ωστε να την σφραγισω απολυτα. Εδω θα βοηθησει το αυτοματο κλαπε αλλα ηθελα να κανω ενα τελειως σφραγιστο για να δω τ συμπεριφορα του εναλλακτη.
2. Θα ειναι φυσικης ροης (βεντυλατερ θα εχει μονο ο εναλλακτης και θα ειναι ο μονος αερας αναθερμανσης) γιατι δεν εχει χωρο για αλλο μηχανακι λογω του οτι δεν θελουν να ανοιχτουν τρυπες στ πετρα τ χτιστης επενδυσης. Γενικα το τζακι ειναι στριμωγμενο περιεργα αναμεσα σε 2 παραθυρα και δεν υπαρχει χωρος, κατω απο το ενα παραθυρο επεκτεινεται η πετρα δημιουργοντας ενα παγκακι και κατω απο το αλλο εχουν επιπλακι.
3. Για τ ιδιο λογο (να μην πειραχτει η πετρα) οι κατω θυριδες της φυσικης ροης θα ειναι εξωτερικες, δηλαδη θα φερνουν αποκλειστικα φρεσκο αερα.. Και εδω ειναι το θεμα μου. Θα φερνουν αερα? Αμα δεν φυγει αερας απο το σπιτι γιατι να μπει νεος??
4. Μηπως ειναι προτιμοτερο να δωσω εξωτερικο στον εναλλακτη? Αλλα και παλι δεν θα με αφησουν να κανω μεγαλο ανοιγμα ωστε να δουλεψει σωστα η φυσικη ροη, γ αυτο και καταλληξαμε να κανει ο εναλλακτης την αναθερμανση, για να ειναι μικρο το ανοιγμα στην πετρα..
Καθε γνωμη πολυτιμη κ ευπροσδεκτη.
Ενταξει οι ανθρωποι δεν εχουν τρελες απαιτησεις και το σπιτι ειναι βολικο σε απωλειες και διαρυθμιση, ο εναλλακτης θα καλυψει ανετα τ προσδοκιες τους, αλλα λυπαμαι και την δουλεια που κανω, γιατι αν δεν ρυθμισω ανοιχτο πολυ τ κλαπε να πεταει αβερτα αερα εξω φυσικη ροη σοβαρη και ισοροπημενη δεν βλεπω να υπαρχει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107006 από Stavrax
Μήπως με άγωγο για να τραβάει εσωτερικό από άλλο σημείο του σπιτιού γίνεται τίποτα?

Μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Stavrax.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Στελιος1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #107011 από Στελιος1
Φωτογραφια δεν γινεται τωρα (τ τζακιου εννοεις), στ δεξια πλευρα που ειναι το επιπλο ισως αν χωνεψω τ αγωγο στον τοιχο, αλλα θα ειναι σχετικα μικρη η διατομη. Να δωσω απο κει λες και καποιον απο εξω κ οτι κανει? Η συρομενη πορτα θα εχει δικη της κασα γιατι φοβαμαι την επικοινωνια εστιας-θυριδων εκτονωσης και θα αποκλειστει, στην ''θηκη'' αυτη θα δωσω αερα για τ καυση (10 εκ διαμετρο περισσοτερη δεν με παιρνει) και θα αρκει οταν κλεινει η πορτα, αν γινει ετσι λες να κανω και μια αλλη ελευθερη απο εξω? Συνολο 2 μεσα (μια στην πετρα για τον εναλλακτη και μια δεξια απο το τζακι το πολυ 140 χιλ) και.. 2 εξω, μια για τ θηκη τ πορτας και μια εφεδρικη-συμπληρωματικη γενικα του χωρου?
Φωτο θα βαλω για την κατασκευη-τροποποιηση τ εστιας που θα κανω εδω με την ησυχια μου ωστε αν καποιος που πιανουν τ χερια του και θελησει να ασχοληθει να δει μια βαση κτλ, για εκει στ απιτι δεν ξερω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ