Σύγκριση με στοιχεία Vigas vs Buderus logano s121

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141572 από Argyrispro
Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τον φίλο Χρήστο που έχει φάει κόλλημα με τον vigas και υποτιμάει τον Buderus (Στον όποιο φαίνεται πώς ειναι αρκετά αδιάβαστος παρότι ειναι σωστός επαγγελματίας με βάση αυτά που έχω διαβάσει απο αυτόν τόσο καιρό). Ας κάνουμε εδώ μια ανοικτή σύγκριση σε λεπτομέριες των 2 λεβητών.

• Πυρόλυση ξύλου : Η πυρόλυση ξύλου πραγματοποιείται απουσία οξυγόνου. Στον vigas με το άνοιγμα του θαλάμου καύσης η φωτιά συνεχίζει να πηγαίνει προς τα κάτω, χωρίς να αντιλαμβάνεται την είσοδο αέρα και οξυγόνου από το άνοιγμα της πόρτας. Στον Buderus μόλις ανοίξεις την πόρτα του θαλάμου καύσης η φωτιά σταματάει να πέφτει προς τα κάτω και σταματάει η πυρόλυση. Στην κάτω πόρτα ΔΕΝ υπάρχει κάποιος αισθητήρας, ώστε έτσι να παραπλανά τον χρήστη.

• Θερμοκρασία καυσαερίων : Ο Vigas μιλάει για 150 βαθμούς η έξοδο των καυσαερίων και αυτό δείχνει ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (Αν θέλουμε το πιστέυουμε). Ο Buderus μιλάει για θερμοκρασία καυσαερίων 200-250 βαθμούς, παραπάνω ή παρακάτω είναι πρόβλημα κακής καύσης όπου πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένες οδηγίες.

• Κατανάλωση : Ο Buderus μιλάει για μέγιστη ονομαστική ισχύς 11,5 kg την ώρα. Για παραγωγή 32,600 θερμίδων. Τα σώματα του σπιτιού μου είναι 23,000 θερμίδες, με απλή αναλογία μας βγαίνει ότι θα πρέπει να έχω μέγιστη κατανάλωση : ~8 kg την ώρα μέγιστη κατανάλωση. Στην πράξη έχω 3.5 κιλά την ώρα κατανάλωση σε φάση συντήρησης και με το 1/3 των σωληνώσεων τότε αμόνωτο. Περίπου δηλαδή 30 μέτρα συνολικά ακάλυπτης και αμόνωτης διαδρομής. Στο άναμα μπορεί να καίω 6 κιλά την ώρα, ο Buderus δηλαδή φαίνεται οκ σε ότι γράφει. Ο vigas μιλάει για 7.6 έως 11.2 kg/h.

• Ο Buderus έχει αναλυτικά φυλλάδια και οδηγίες στα Ελληνικά, διαθέσιμα για τον οποιονδήποτε μέσω της ιστοσελίδας. Συνολικά οι σελίδες το pdf είναι 24 και στα Ελληνικά www.buderus.gr/files/201210221532270.GR_6720803802_01.pdf . O Vigas έχει φυλλάδιο μόνο στα Αγγλικά και αυτό είναι 2 σελίδες με την μια σελίδα να την καλύπτουν πίνακες και εικόνες. www.panthermicashop.gr/dat/F70EBE37/file.pdf

• Buderus έχει 124 λίτρα νερό ο Vigas 75 (καλά αυτό ειναι σχετικό δεν το θεωρώ ούτε υπέρ ούτε κατά).

• Ο buderus δεν βγάζει καπνο κατά το άνοιγμα του θαλάμου φόρτωσης, ο Vigas βγάζει ντουμάνι. Φυσικά μπορείς να αγοράσεις extra τον ανεμιστήρα αναρρόφησης καυσαερίων. Ο Buderus έχει μόνο ένα ανεμιστήρα που ρυθμίζει τα πάντα και μάλιστα ανοξείδωτο.

• Ο Bosch Buderus είναι 410 κιλά, ο Vigas 430 κιλά (ούτε εδώ δίνω τόσο βάση μιας και το βάρος και των 2 προδιαγράφει στιβαρή κατασκευή). Ο Buderus είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας χάλυβα. O vigas είναι από χάλυβα. Η Bosch έχει αποδείξει πώς στα προϊόντα της έχει κορυφαίας ποιότητας μέταλλα, βλέπε π.χ τα Πλυντήρια ρούχων 20+ χρόνια και ακόμα δεν έχουν τρυπήσει.

• Η πόρτα του Buderus ανοίγει όπως μια απλή πόρτα με μπεντούγια. Η πόρτα του Vigas θέλει να κάνεις 10 φορές τον κύκλο και να σπρώξεις προς τα μέσα ή προς τα έξω.

Τα πυρότουβλα του Buderus είναι βαρέως τύπου ενισχυμένα, σχηματίζουν ένα κυκλικό θάλαμο όλα μαζί , υπάρχει επίσης πυρότουβλο συγκράτησης της στάχτης και καθυστέρησης των καυσαερίων, ώστε τα καυσαέρια να αποδώσουν όσο γίνεται περισσότερο θερμότητα στα πυρότουβλα κατά την διαδρομή τους πρός την καμινάδα. Τα πυρότουβλα είναι αφαιρούμενα. Ο Vigas έχει τα απλά ορθογώνια πυρότουβλα που υπάρχουν εδώ και 60 χρόνια, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός συγκράτησης της στάχτης, έτσι η στάχτη και τα κάρβουνα πέφτουν στον θάλαμο καύσης. Ούτε φαίνεται να διαθέτει κάποιος μηχανισμός για επιπλέον καθυστέρηση των καυσαερίων στον κάτω θάλαμο.

• Ο θάλαμος καυσαερίων στον Buderus ανοίγει σε 4 σημεία και έχει μεγάλη χωρητικότητα, τόσο για οπτική επαφή των υπολειμμάτων καύσης, ώστε και για ευκολότερο καθαρισμό μιας και το χέρι χωράει άνετα να μπει. Στον Vigas δεν έχεις οπτική επαφή με τον θάλαμο καυσαερίων και απλά βάζει βούρτσα μέσα σε κάτι τρύπες. Τα υπολείμματα που πέφτουν κάτω είναι άγνωστο αν με κάποιο τρόπο μπορούν να αφαιρεθούν. Επίσης το design καθαρισμού του Buderus παραπέμπει σε σωστό, λεπτό και σύγχρονο σχεδιασμό. Στον Vigas βγάζεις κάτι τεράστιες βίδες λές και λύνεις φορτηγό.

• Τέλος τον logano s121 τον έχει σχεδιάσει η Bosch-Buderus ένας κορυφαίος όμιλος στον χώρο της θέρμανσης και όχι μόνο. Τον Vigas τον έχει αναπτύξει μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Σλοβακία. Ο Buderus έχει αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα και ξέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πώς θα έχεις υποστήριξη και ανταλλακτικά πάσα ώρα και στιγμή. Στον Vigas μοναδικός αντιπρόσωπος νομίζω είναι στην Θεσσαλονίκη και ανταλλακτικά είναι άγνωστο αν θα έχεις στο μέλλον.

Εικόνες :



Καθαρισμός καυσαερίων Vigas


Τα πυρότουβλα του Buderus


Τα πυρότουβλα του Vigas


Το χερούλι της πόρτας του Buderus



Το χερούλι της πόρτας του vigas όπου πρέπει να κάνεις 10 φορές το γύρω γύρω και να σπρώξεις μπροστά ή πίσω. Φαίνεται μόνο έτσι μπορούν να πετύχτουν στιβαρή πόρτα που δεν θα "παίζει" καθόλου για τέλεια στεγανότητα.


Κάθε σχόλιο ή προσθήκη φυσικά ειναι δεκτή.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145519 από kosmidis80
σορυ λαθος ποστ ;)
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ