Ξυλολεβητας η ξυλολεβητας πυρολησης

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #142057 από etsa67
Καλησπέρα Αργύρη.
Θα συμφωνήσω με το δοχείο των 1000 λίτρων. Για τρίοδη φορτίου θα πρότεινα τη ESBE 1 1/4 με 14 λίτρα παροχή, και άνοιγμα στα 60-65 c.
Μεταξύ δοχείου και Θ.Σ. θα σου πρότεινα τετράοδη ανάμιξης ή και τρίοδη της oikotherm (emeti) 1 1/4.
H μόνωση και σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ σημαντική στον χώρο του λεβητοστασίου και σε σωληνώσεις για να εξοικονομηθεί η θερμότητα στις υψηλές τιμές θερμοκρασιών. Στις υψηλές θερμοκρασίες βελτιώνεται και το φαινόμενο της πυρόλυσης η φλόγα δε ξεπερνάει τους 900c. Η οικονομία τώρα είναι ένα ένα μεγάλο θέμα. Το δοχείο κάνει οικονομία έως και 35% στο καύσιμο αρκεί και ο λέβητας να μπορεί να παραλάβει εύκολα το φορτίο των Θ.Σ. Να ξέρεις ότι οι λέβητες ξύλου εξοικονομούν καύσιμο όσο πιο εύκολα πιάνουν στον χρόνο την επιλεγείσα θερμοκρασία τους.
Επειδή η ειδική τους φόρτιση είναι σχετικά μικρή με αντίστοιχους πετρελαίου λόγω ότι λειτουργούν με αρνητικές πιέσεις , οι σχεδιαστές
αυξάνουν τη θερμαινόμενη επιφάνεια τους και αυτό όπως καταλαβαίνεις έχουν μόνο οι μεγαλύτεροι σε ισχύ ξυλολέβητες.
Αν οι απώλειες των χώρων ανέρχονται στις 35.000 Kcal/h ή 41 kw τότε με ή χωρίς δοχείο ο λέβητας που θα πρότεινα θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον προσαυξημένη κατά 60,65% οπότε επιλέγεται ένας 65KW για να παρουσιάζει καλό Β.Απόδοσης εξαιτίας της χαμηλής θεροκρασίας καυσαερίων.
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154784 από xatzis91
Καλησπερα παιδια...εχω προβλημα με τον λεβητα τον εχω καθαρισει παρα πολλες φορες...μεσα ειναι πεντακαθαρος ειναι πυρολησης αλλα οταν σβηνει το βιντιλατερ αρχιζει και καπνιζει....δεν το κανει παντα ομως.....ειναι Arca Aspiro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ