Ξυλολεβητας η ξυλολεβητας πυρολησης

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141629 από Argyrispro
@etsa67 και αν θες να καίς μόνο 4 ώρες γιατί να κάψεις 40 κιλά ξύλο για να ζεστάνεις τα 1000 λίτρα του δοχείου + τα λίτρα των σωμάτων + τα λίτρα των σωληνώσεων;

Τα δοχεία αδρανείας πόσους βαθμούς χάνουν την ώρα; Νομίζω ειχα διαβάσει για 1 βαθμό την ώρα που μου φαίνεται παρα πολύ καλό. Αν δηλαδή εσύ ανάψεις τον λέβητα στις 3 το μεσημέρι και κάψεις 40 κιλά και ζεστάνεις το δοχειο. Στις 7 το απόγευμα πές θα έχει το δοχείο 80 βαθμούς.

Την άλλη μέρα το μεσημέρι θα αναγκαστείς να ανάψεις πάλι να κάψεις άλλα 40 κιλά ξύλα γιατί τα νερά στο δοχείο θα έχουν φτάσει τους 55-60 βαθμούς μιας και με θερμοκρασία νερού τους 55-60 δύσκολο να ζεσταθεί το σπίτι. Νομίζω λοιπόν πώς η καλύτερη χρήση του δοχείου ειναι να ζεσταίνεται πρώτα το σπίτι και μετά όταν σταματάς απο τον θερμοστάτη να ζεσταίνει το δοχείο.

ΦΥΣΙΚΑ το πόσα λίτρα δοχείο βγαίνει ανάλογα την περιοχή, τις μονώσεις, τις θερμίδες των σωμάτων και τα θέλω του κάθε χρήστη. Άλλος χρήστης μπορεί να θέλει να έχει μέσα 25 βαθμούς και να έχει θέρμανση 16 ώρες την ημέρα, ενώ άλλος χρήστης μπορεί να θέλει να έχει 20 βαθμούς με 4-5 ώρες λειτουργίας την ημέρα. Η σχεδίαση αυτή λοιπόν πρέπει να γίνει απο ειδικούς κατόπιν των αναγκών του κάθε χρήστη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141801 από etsa67
Φίλε Αργύρη Καμία θέρμανση δεν έχει συνεχόμενη διάρκεια πάνω από 10 ώρες ,εκτός και αν το σύστημα αυτής έχει σχεδιαστεί για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες 'όπως (ενδοδαπέδια, άντλίες κ.λ.π. συστήματα.
Το δοχείο υπολογίζεται ανάλογα την ισχύ για κάθε 1 kw =25 ή και 50 λίτρα.
Δεν έχει καμία σημασία η φόρτιση του δοχείου να γίνεται κάποια ώρα της ημέρας και να εκφορτίζεται άμεσα.
Τα συστήματα με δοχείο σχεδιάστηκαν για να δουλεύουν τον ξυλολέβητα συνεχόμενα και όχι διακοπτόμενα για πολλούς λόγους.
Μας ενδιαφέρει να φορτίζονται και έμμεσα να δίνουν τη θερμότητα του νερού με τετράοδη ή τρίοδη πάντα στα Θ.Σ.
Λειτουργία :
Ο θερμοστάτης χώρου διακόπτει τη λειτουργία του Κυκλοφορητή των σωμάτων κάθε φορά που πιάνει τη θερμοκρασία επιλογής. (21,5-22)c
Το 25 δεν υπάρχει οπότε το ξεχνάς.
Ο ξυλολέβητας συνεχίζει να φορτίζει το δοχείο έως τους 85 c.
Αν απαιτείται περισσότερη θέρμανση λόγω κρύου τότε η παραπάνω λειτουργία αυξάνει συχνότητα.
Αν η θέρμανση φέρει αντιστάθμιση τότε υπάρχει συνεχόμενη λειτουργία με ημερήσιο και νυχτερινό πρόγραμμα αλλα με πολύ χαμηλές θεροκρασίες νερού προς τα σώματα εξαρτούμενη από την εξωτερική θερμοκρασία.
Τα νερά των 45-55c ζεσταίνουν αρκετά το σπίτι με μια καθυστέριση. Κάνουν οικονομία σε ξυλολέβητα ,πετρέλαιο αλλά όχι πέλλετ.
Τα δοχεία δεν χάνουν 1c κάθε ώρα όταν το νερό μένει στάσιμο.
Ποιος σου τα λέει αυτά.
Στάθης Μηχανολόγος.
¨ότι πληροφορία θέλεις κάνε μου email:eviali@otenet.gr

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panosf01, Argyrispro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141809 από Argyrispro
Στάθη καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση σου. Με βάση τα λεγόμενα σου όντως το δοχείο αδρανείας φαίνεται να κάνει πράγματι οικονομία μιας και μπορεί να λειτουργήσει και με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σωμάτων. Τα 1,000 λίτρα θεωρείς ότι ειναι οκ για εμένα με 32,600 θερμίδες λέβητα;

25 εσωτερική θερμοκρασία (και μάλιστα 5 μέτρα μακριά απο σώμα) έγινε με σχετικά καλό καιρό. Σήμερα που έπιασαν τα κρύα (8-9 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία) το άναψα 10:30 το πρωί και πρίν λίγο έβαλα τα τελευταία 3 κουτσουράκια όπου θα περάσω μέχρι τις 1 τα ξημερώματα με εσωτερική θερμοκρασία αυτή τη στιγμή 22.8.

Σήμερα ειναι η 1η φορά που το έκαψα τόσες πολλές ώρες, η κατανάλωση που ειχα αναφέρει τα 3,5kg/h θεωρώ ότι παρά τα κρύα παραμένει σταθερή και πιθανών να ειναι και μειωμένη λόγω των πολλών ωρών καύσης και της μόνωσης των σωληνωσεων μιας και η μέτρηση είχε γίνει με το 1/3 των σωληνέσεων εντελώς ακάλυπτους.
Δυστυχώς σήμερα παρατήρησα 3-4 σβησίματα λόγω ότι το νερό έφτανε τους 80 βαθμούς παρότι έβαζα 2-3 κουτσουράκια (4-7cm πάχος) όταν είχε ελάχιστα κάρβουνα και το νερό 70 ή και 68 βαθμούς. Τα ξύλα βέβαια ειναι κατάξερα και άρπαζαν αμέσως και σε 15 λεπτά το νερό είχε φτάσει 76+.

Πρόσφατα ειχα ρωτήσει για δοχείο αδρανείας 1,000 λίτρα στα 650 ευρώ (μπορείς να συνδέσεις μου ειπε μόνο ξυλολέβητα και όχι ηλιακό κτλ) και η τιμή μου ειχε φανεί πολύ καλή. Εσύ πόσο υπολογίζεις στην περίπτωση μου να έχω μείωση κατάναλωσης την ημέρα; Αν τώρα θέλω π.χ 3,5kg/h ; Τα ξύλα τα έχω δωρεάν. Πέρα απο την μέιωση της κατανάλωσης όπου και 10% καλοδεχούμενη θα ειναι σίγουρα θα βοηθήσει παρα πολύ στα συχνά γεμίσματα που γίνονται τώρα και στην καλύτερη διαχείρηση θερμοκρασίας. ΑΝ και με βάση τα λεγόμενα σου θεωρώ ότι θα μπορούσα να δώ μείωση κατανάλωσης εώς και 30%, μιας και τώρα αν δεν κάνω λάθος όταν τα νερά στον λέβητα πέσουν κάτω απο 65 βαθμούς σταματάνε να γυρίζουν λόγω της τρίωδης. Αν δηλαδή με το δοχείο συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα σώματα μέχρι και τους 40 βαθμούς αυτό θα ειναι ένα επιπλέον όφελος, πέρα απο τις διακοπτόμενες λειτουργίες που σε ημέρες κρύες ειναι αρκετές.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141856 από burnit40
Argyrispro τα νερα δεν σταματανε να γυριζουνε στους 65 λογο τριοδης,μπορουν να κυκλοφορισουνε κ στους 30 αλλα δεν ανοιγει η τριωδι που δεν ειναι σωστο.αλλο ενα καλο του δοχειου,ο λεβητας στελνει τα νερα στο δοχειο με πανω απο 65 κ εσυ τα στελνεις σπιτι σου οσο θελεις.αληθεια το 1000 που το βρηκες 650?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141859 από Argyrispro
Η τρίωδη αν δεν κάνω λάθος αν η μείξη νερού επιστροφής και προσαγωγής δεν ειναι πάνω απο 65 βαθμούς (η ανάλογα τη βάνα έχεις) τότε δεν αφήνει το νερό να μπεί στον λέβητα και έτσι σταματάνε να κυλούν τα νερά. Άλλωστε αν τα νερά έκαναν κύκλο και γύριζαν κρύα στον λέβητα, ποιός ο λόγος χρήσης της; Ας απαντήσει όμως κάποιος ειδικός σε αυτό το ερώτημα. Εμένα ο κυκλοφορητής σταματάει στους 55 βαθμούς να κυκλοφορεί τα νερά και αυτην την εντολή την παίρνει απο τον πίνακα ελέγχου του λέβητα. ( ειναι ρύθμιση που αλλάζει βέβαια).

Το δοχείο το βρήκα απο το μαγαζί που πήρα τα υλικά στην περιοχή της ερμιονίδας. Ειναι μόνο για σύνδεση με λέβητα ξύλου και μου φάνηκε παρα πολύ καλή η τιμή του. Σίγουρα στο ίντερνετ θα υπάρχουν και καλύτερες τιμές, μιας και εδώ επαρχεία μας τσιμπάνε λίγο. Εγώ φαντάσου τον λέβητα και την τρίδωση τα πήρα απο Αθήνα. Ο ίδιος λέβητας εδώ απο αντιπρόσωπο είχε 700 ευρώ διαφορά!!!

Αλλά και στο skroutz τώρα που κοιτάω βλέπω αρκετά καλές τιμές! www.skroutz.gr/c/970/thermosifones/f/376...%84%CF%81%CE%B1.html βέβαια δεν έχω κάνει έρευνα πάνω σε χαρακτηριστικά και μονώσεις δοχείων, οπότε δεν ξέρω να σου πώ αν ειναι καλές οι τιμές ή οχι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141861 από Argyrispro
Πάντως η χρυσή τομή ειναι δύσκολο πράγμα. Πιθανών να κυλούν νερά στα σώματα κάτω απο 50 βαθμούς νομίζω δεν έχει νοήμα (σε σώματα καλοριφέρ πάντα). Χθές έκαψα πάνω απο 10 ώρες τον λέβητα, συγκεκριμένα μέχρι τις 1:30 το βράδυ τα σώματα έκαιγαν αρκετά (3 κουτσουράκια στις 11 το βράδυ η τελευταία φόρτωση).

Σήμερα το πρωί στις 11 ώρα όταν πήγα να ανάψω τον λέβητα τα νερά ήταν στους 50 βαθμούς! Πράγμα που μου έκανε θετική εντύπωση, γιατί όταν τον έκαιγα λίγες ώρες (λόγω καλώς εξωτερικών θερμοκρασιών), τα νερά το πρωί τα έβρισκα στους 25 άντε 30 βαθμούς. Ο λέβητας ειναι σε κλειστό άνετο χώρο αεριζόμενο, δεν ειναι εντελώς ακάλυπτος σε εξωτερικό χώρο δηλαδή. Νομίζω λοιπόν το ότι σταματάνε να κυλούν τα νερά μετά τους 55 βαθμούς ειναι καλό, γιατί παραμένοντας σε φάση αδράνειας μέσα στον μονωμένο λέβητα με κάρβουνα και πυρωμένα τυχώματα και πυρότουβλά τα νερά απο ότι φαίνεται παραμένουν ζεστά αρκετές ώρες μετά.

Ακόμα μαθαίνουμε και δοκιμάζουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ