Ξυλολεβητας η ξυλολεβητας πυρολησης

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141484 από Argyrispro
Καλησπέρα,

Εγώ φέτος έβαλα λέβητα ξύλου πυρόλυσης της buderus και ειμαι κάτι παραπάνω απο ευχαριστημένος. Έχω κάνει και σχετική παρουσίαση στο φόρουμ. Ζεσταίνω 150 τμ και πέρα απο τα κουφώματα με διπλό τζάμι το σπίτι δεν έχει καμία μόνωση. Ο μηχανολόγος και φίλος που μου έκανε την μελέτη και την εγκατάσταση μου έλεγε να ξεκινήσω απο την μόνωση. Βέβαια για να κάνω μόνωση σε τόσα τετραγωνικά χρειάζομαι κοντά στα 25,000€, πράγμα που καταλαβαίνεις πώς ειναι θέμα στην σημερινή εποχή. Το σπίτι μου χρειάζεται βάση μελέτης 23,000 θερμίδες με εξωτερική θερμοκρασία μελέτης τους -1. Αν το σπίτι είχε μόνωση σε πυλωτή, ταράτσα και τοίχους θα ήθελα σχεδόν τις μισές θερμίδες, βέβαια αν κάνω μόνωση θα πρέπει να αλλάξω και τα σώματα σε μικρότερα.

Η μόνωση χρειάζεται ΑΛΛΑ όλα ειναι σχετικά. Εγώ προσωπικά τα ξύλα τα έχω δωρεάν, το σπίτι φτάνει με 3 ώρες θέρμανσης 23 βαθμούς και εξωτερική θερμοκρασία 10-12 την νύχτα. Καίω 3,5 κιλά την ώρα ζυγισμένα σε φάση συντήρησης, άντε στο άναμα να καίω 6 κιλά την πρώτη ώρα τα οποία όμως κερδίζω όταν σβήνουν τα ξύλα και μένουν κάρβουνα (ανάλογα ποσες ώρες έχει κάψει απο 40 λεπτά μέχρι 1,3 ώρα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ζεστά νερά 65+ βαθμούς). Πές ότι θα χρειαστώ δηλαδή 7 τόνους ξύλα για να ζεσταθώ ανετότατα. Αν κάνω μονώσεις και δώσω 25,000 θα θέλω 3 τόνους. Απόσβεση πότε θα κάνω?? Σε 30 χρόνια+ και πείτε ότι κάνω μονώσεις και μείνω απο δουλειά, τι θα φάω μετά τα dow;;;;

Κάθε περίπτωση φυσικά ειναι διαφορετική, ένα σπίτι αν χτίζεται τώρα και υπάρχουν τα λεφτά καλό ειναι να έχει μονώσεις παντού, αν δεν έχεις τα λεφτά βάλε έναν λέβητα, όχι 40kw που αναφέρεις και ο μικρότερος θα σε ζεστάνει άνετα! Απλά ΠΡΟΣΟΧΗ στα ξερά ξύλα γιατί κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά και στην οικονομία και στην θέρμανση και στο καθάρισμα.

Εγώ πρίν πάρω τον λέβητα πυρόλυσης ειχα δεί πολλά μοντέλα σε λέβητες ξύλου απλούς, πυρόλυσης και ενεργειακά τζάκια. Η διαφορά ειναι σημαντικη αν και για να έχεις μέτρο σύγκρισης ειναι δύσκολο, σε γενικές γραμμές εγώ ειμαι ευχαριστημένος με τον πυρόλυσης μου γιατί :

1. Καίω πολύ λιγό ξύλο και ζεσταίνω τόσα τμ.
2. Δεν μου καπνίζει όταν ανοίγω την πόρτα, σε αντίθεση με άλλους λέβητες πυρόλυσης και μη που ανοίγεις την πόρτα και βγαίνει ντουμάνι ικανό να σε ρίξει κάτω και να ζαλιστείς καμιά φορά αν εισπνεύσεις τόσο καπνό (σε αυτό παίζει ρόλο τα ξύλα και αν ο λέβητας καθαρίζεται συχνά, κυρίως ο θάλαμος καυσαερίων κάθε 15 ημέρες και φυσικά η καμινάδα). Ο χώρος δηλαδή παραμένει καθαρός απο καπνό ( με τα φρούσουλα των ξύλων έχουμε θέματακι :P)
3. Βγάζει αισθητά λιγότερη στάχτη απο ένα απλό τζάκι (δεν έχω δεί πόσο στάχτη βγάζουν λέβητες απλοί κ ενεργειακά).
4. Ειναι στιβαρή κατασκευή απο κορυφαία εταιρεία του χώρου (άσχετα ότι εδώ μέσα όταν είχα γράψει ήταν πολλοί κατά της Buderus, ίσως λόγω αντιΓερμανικού κλίματος. Παραδέχομαι την Bosch-Buderus πάντως γιατί στην πράξη ισχύει αυτό που μου είχαν πεί πολλοί. Ότι γράφει και σου λέει η Buderus να περιμένεις καλύτερα νούμερα και αυτό το είδα στην πράξη. Έβαλα τον 38αρι λέβητα που βγαίνει 32,600 θερμίδες, μιας και το μεσαίο μοντέλο που βγαίνει 27,000 θερμίδες ήθελε 2-3 μήνες μέχρι να έρθει. Αναγράφει μέγιστη κατανάλωση ξύλου 11,5 kg/h πράγμα που με είχε πανικοβάλει, στην πράξη και μετρημένα καίει σε συντήρηση 3,5 kg/h και η μέτρηση έγινε με το 1/3 των σωληνώσεων εντελώς αμόνωτους, Ακόμα και την αναλογία των 32,600 θερμίδων με τις 23,000 που ειναι τα σώματα μου βγαίνει περίπου 7 κιλά την ώρα). Το αναφέρω αυτό γιατί βλέπω κάτι βουλγάρικους λέβητες να μιλάνε για απόδοση 80-90% και απλά αυτά τα νούμερα δεν πιστεύω να ισχύουν.
5. Η σχεδίαση ειναι κορυφαία, απο την διαδρομή των καυσαερίων μέχρι τον εύκολο καθαρισμό του θαλάμου φόρτωσης, καύσης και καυσαερίων (αν και δεν ειμαι ειδικός προσωπικά με έχει εκπλήξει ευχάριστα). Με δύο λόγια ο λέβητας ειναι έτσι σχεδιασμένος όπου ανοίγεις κάτι καπάκια και μπορείς να τον καθαρίσεις ΠΑΝΤΟΥ, αυτό σημαίνει ότι ο λέβητας θα παραμένει σταθερός σε αποδόσεις και θα κρατήσει περισσότερα χρόνια γιατί δεν θα μαζεύει πίσσα και αιθάλη.
6. Πολύ καλή υποστήριξη, πήραμε 2-3 φορές τηλέφωνο και οι τεχνικοί ήταν εξυπηρετικότατοι!
7. Μετά τους 60 βαθμούς όταν αρχίζει να δουλεύει σωστά η πυρόλυση απο την καμινάδα δεν βλέπεις ίχνος καπνού. Όταν λέω ίχνος καπνού εννοώ τίποτα, αόρατα καυσαέρια (μετράνε κ τα ξερά ξύλα πιστεύω).

Το μόνο που θέλω να δώ αλλά αυτό θα πάρει χρόνια ειναι η αντοχή της κατασκευής τόσο του δικού μου λέβητα, όσο και άλλων λεβητών και ενεργειακών τζακιών που έχουν βάλει γνωστοί μου. Έχω διαβάσει εδώ μέσα στο φόρουμ για χαλασμένα υαλοκόρδονα στα 2 χρόνια, για ραγισμένα πυρότουβλα σε atmos πυρολυσης στα 2 χρόνια κ.α. Αυτά θέλω να δώ και εγώ πόσο αντοχής θα βγούν.

Δοχείο αδρανείας τώρα, εγώ δεν έβαλα και δεν εχω δει κάποιον γνωστό μου να έχει βάλει για να δώ αν ειναι τόσο χρήσιμο. Ένας τεχνικός που μίλησα απο την Buderus μου είπε πώς δεν χρειάζεται αν εχω προσέξει τα υπόλοιπα, τρίωδη, σωστή καμινάδα και βαλβίδα προστασίας υπερθέρμανσης το σπίτι θα γίνεται φούρνος με λίγα ξύλα, πράγμα που ισχύει. Το κακό ειναι η συχνή τροφοδοσία, μιας και βάζω 2-3 κουτσουράκια κάθε 2 ώρες, βέβαια ο λέβητας καίει περίπου 4-10 ώρες αυτήν την εποχή και ακόμα με τον ενθουσιασμό που υπάρχει δεν μου ειναι θέμα. Το άλλο κακό ειναι πώς έχω ατελή καύση όταν φτάνει το νερό 80 βαθμούς και σταματάει να δουλεύει ο ανεμιστήρας, τότε απο την καμινάδα φαίνεται ξανά καπνός και σίγουρα χάνω ενέργεια, βέβαια τότε σταματάει και η καύση, οπότε νομίζω πώς κάνω οικονομία. Με το δοχείο σίγουρα θα εισαι πιο ξεκούραστος, θα κάνεις μόνο 1-2 γεμίσματα και θα ελένχεις την θερμοκρασία του σπιτιού καλύτερα. Π.χ εγώ αυτήν την εποχή που έχει καλό καιρό την ημέρα, ανάβω τον λέβητα κατά τις 5.30 το απόγευμα όταν νυχτώνει και το σπίτι έχει 18 βαθμούς, σε 2 ώρες (40 λεπτά κάνει μέχρι να φέρει τούμπα όλα τα νερά των σωμάτων, του δικτύου και να ζεστάνει 70-80 βαθμούς τα 124 λίτρα που έχει) έχει πάει 22+ βαθμούς, εκεί με το δοχείο θα έκανα καλύτερη διαχείρηση γιατί θα σταμάταγε να στέλνει νερά μιας και οι 22 βαθμοί ειναι υπέρ αρκετοί. Αντιθέτως αφού άναψα τον λέβητα και έχουν περάσει 2 ώρες, κατεβαίνω και βάζω 2-4 κουτσουράκια για να μην σβήσει τόσο νωρίς ο λέβητας αφού άναψε. Εκεί με αυτά τα 2-4 κουτσουράκια το σπίτι πηγαίνει 24+. Αν είχα το δοχείο δηλαδή με τους 21 βαθμούς θα σταμάταγε να ζεσταίνει τα σώματα και όταν έπεφτε απο 21 να συνεχιζε, έτσι θα έκανα ίσως παραπάνω οικονομία. Βέβαια δεν ξέρω πόσο ξύλο θα έκαιγα για να ζεσταίνω 1,000 λίτρα δοχείο + 124 λίτρα λέβητα + λίτρα σωμάτων και δικτύου και αν το νερό θα παρεμενε ζεστό και για την επόμενη ημέρα χωρίς να ανάψει ο λέβητας. Γενικά θέλω να δώ ένα δοχείο απο κοντα σε χρήση για να σκεφτώ αν θα βάλω του χρόνου.

Ελπίζω να σου έδωσα αρκετές και χρήσιμες απαντήσεις.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Argyrispro.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spartah3ad

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141554 από χρηστος8

Argyrispro έγραψε:
Εγώ πρίν πάρω τον λέβητα πυρόλυσης ειχα δεί πολλά μοντέλα σε λέβητες ξύλου απλούς, πυρόλυσης και ενεργειακά τζάκια.
Ειναι στιβαρή κατασκευή απο κορυφαία εταιρεία του χώρου (άσχετα ότι εδώ μέσα όταν είχα γράψει ήταν πολλοί κατά της Buderus, ίσως λόγω αντιΓερμανικού κλίματος.

Δοχείο αδρανείας τώρα, εγώ δεν έβαλα και δεν εχω δει κάποιον γνωστό μου να έχει βάλει για να δώ αν ειναι τόσο χρήσιμο.


Αργυρη απομονωσα μερικα σημεια που θελω να σχολιασω...
Αρνεισαι να καταλαβεις, πως η buderus ειναι μια κορυφαια εταιρια που κατασκευαζει εδω και πολλα χρονια πετρελαιολεβητες...εδω θα συμφωνησω πως ναι ειναι κορυφαια εταιρια.
Στην κατασκευη ξυλολεβητων ειναι αρχαριοι και σαφως κατω του μετριου...
Με το σκεπτικο πως κατασκευαζει καλους πετρελαιολεβητες εδω και εναν αιωνα...συμπερασμα εχουμε πως βγαζει κορυφαιους ξυλολεβητες;;;
Απο που κι ως που...επειδη τους προτεινουν καποιοι εμποροι;;;
Ποτε βγηκε ο πρωτος ξυλολεβητας τους ξερεις;;;
Δεν εχουν καμια εμπειρια πανω σε αυτο και φαινεται στην πραξη...εχω δει Ελληνικους ξυλολεβητες της Kombi 50 περιπου ετων...δεν εχω δει ομως...ουτε και ξερω να υπηρξε ξυλολεβητας buderus πριν απο το 2008.
Οι διαδρομες του λεβητα τι το εξαιρετικο εχουν δεν εχω καταλαβει...να με συμπαθας αλλα εχω δει δεκαδες ξυλολεβητες με καλυτερες διαδρομες.
Δηλαδη αν αυριο η πορσε βγαλει αγροτικο αυτοκινητο τι παει να πει;;;
Μηπως πως ειναι ανωτερα απο τα τογιοτα που παραγονται εδω και 60 χρονια;;;
Αν βρεις ξυλολεβητα buderus 6ετιας... και ακουσεις τις εντυπωσεις ενος χρηστη θα καταλαβεις.
Οσο για το οτι ειδες πολλους λεβητες και συμπερασμα εβγαλες οτι ειναι ο καλυτερος...
Απο που κι ως που...δεν ξερω ποιους ειδες καταρχην...
Υπαρχουν ξυλολεβητες των 2000 ευρω...με θερμοκρασιες καυσαεριων 150 βαθμων max (vigas)...με 6 η 7 η και 8mm λαμαρινα (orligno 525kg ο 25αρης)...οπως και θαλαμο καυσης που παιρνει ξυλα 50cm.
Υπαρχουν και αλλα που βαριεμαι να τα αναλυω...
Για να καταλαβεις πως λειτουργει η αγορα της θερμανσης, ακου αυτο...η γνωστη και ξακουστη στους πετρελαιολεβητες viessmann...αντιγραφει τον Πολωνικο orlanski ο οποιος θεωρειται...και ειναι γιγαντας στους ξυλολεβητες.
Κατι πρεπει να κανει ομως ωστε να μην ειναι εντελως ιδιοι...η πιστη αντιγραφη χωρις αδεια απαγορευεται...ετσι η viessmann φτιαχνει τον λεβητα χωρις κλαπε καμιναδας...γι αυτο και καπνιζει οποτε ανοιγει καποιος και βαζει ξυλα...αντιθετα ο orlanski εχει το κλαπε οπως καθε σοβαρος κατασκευαστης.
Οσο για την χρησιμοτητα του δοχειου...
Δεν μπορω να θεωρησω σοβαρο εμπορο η τεχνικο...αυτον που προτεινει στον πελατη του να κατεβαινει καθε 2 ωρες και να βαζει 2 κουτσουρα...
Να θεωρει σωστη την ατελη καυση του λεβητα... μια και συνηθως δουλευει στην συντηρηση και οχι στο φουλ...ως γνωστον ολοι μα ολοι οι ξυλολεβητες, πρεπει να δουλευουν στο max μεχρι να καψουν και το τελευταιο ξυλο...ωστε να διατηρουν τον βαθμο αποδοσης οσο πιο ψηλα γινεται.
Αυτο οπως εχουμε πει πολλες φορες μονο με δοχειο αδρανειας γινεται.
Εδω το ρητορικο ερωτημα μου ειναι το εξης προς την buderus...ο 38αρης λεβητας που τυφλοκαιει στην συντηρηση 3,5 κιλα ξυλα την ωρα...αρα δινει με ξερα ξυλα 16kw στο νερο...τι βαθμο αποδοσης εχει εκεινη τη στιγμη;;; λογικο νουμερο ειναι ενα 50% στο πολυ αισιοδοξο σεναριο που σημαινει 8kw στα νερα.
Επισης αφου καιει ο λεβητας 3,5 κιλα ξυλα και αυτο τον βαθμο αποδοσης (50) στο περιπου μια σχετικα ζεστη μερα...
Μια κρυα μερα που θα καψει ας πουμε 7 κιλα την ωρα ξυλα... και θα μας δωσει 32kw στο νερο...τι βαθμο αποδοσης θα εχει τοτε;;;
Τα ρωταω αυτα γιατι η το ενα θα συμβει και θα εχει 90% αποδοση...η το αλλο και θα εχει 50%.
Μονα ζυγα 90% δεν γινεται με αυτο τον τροπο χρησης...

Εφοσον η εταιρια θεωρει περιττο το δοχειο και την χρησιμοτητα του...
Αν μη τι αλλο δειχνει επικινδυνη αγνοια σε σημειο παραπλανησης - εξαπατησης πελατη.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141560 από Savvas
Δεν τα αναφέρεις καλά Χρήστο. Δεν ξέρω αν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι απο τους άλλους, όμως η buderus βγάζει ξυλολέβητες πριν καν αρχίσει να παράγει λέβητες πετρελαίου. ;)
'Εχουν πάνω απο 100 χρόνια εμπειρία σε αυτό και τις σειρές Logano ξύλου έχουν αρχίσει να τους παράγουν απο τη δεκαετία του '60 και τις εξελίσουν στο πέρασμα του χρόνου...
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Argyrispro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141566 από Argyrispro
Χρήστο είσαι απο τα άτομα που έχω εκτιμήσει εδώ μέσα και σε θεωρώ γνώστη των πραγμάτων. Εγώ προσωπικά προγραμματιστής Η/Υ ειμαι, απλά θεωρώ τον εαυτό μου ψαγμένο για χρήστη που έψαξε και διάβασε πρίν αγοράσει κάτι και πρίν το εγκαταστήσει.

Με βάση αυτά πάμε παρακάτω. Καταρχάς απο το 2004 δεν υπάρχει Buderus, αλλά Bosch. Δεν μπορώ να πιστέψω λοιπόν ότι ένας απο τους κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως δεν μπορεί να πετύχει να κατασκευάσει έναν σωστά, ποιοτικό και αποδοτικό λέβητα ξύλου. Έχει τόσα λεφτά που θα μπορούσε να αγοράσει ολόκληρο το τμήμα έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού της Vigas που αναφέρεις συχνά ώς έναν απο τους κορυφαίους λέβητες ξύλου και να τους δίνει διπλάσιους μισθούς ++ +++.

Αυτό για το δοχείο αδρανείας ότι δεν ειναι απαραίτητο, μου το είπε ένας τεχνικός της Buderus που μίλησα. Δεν ήταν δηλαδή επίσημη απάντηση της Buderus. Το ότι κατεβαίνω και βάζω εγώ 2-3 ξύλα κάθε 2 ώρες δεν μου το είπε η Buderus, αλλά μόνος μου το κάνω. Μπορώ να τον γεμίζω και να περνάει 4-6 ώρες, αλλά δεν το κάνω για να μην σβήνει συχνά ο λέβητας. Τα ξύλα που χωράνε στον λέβητα επίσης ειναι μέχρι 55cm. Για την διαδρομή των καυσαερίων δεν ξέρω αν το 150 ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το φυλλάδιο της Buderus πάντως αναφέρει πώς η θερμοκρασία καυσαερίων πρέπει να ειναι απο 200-250 βαθμούς, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα. Τώρα δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ειναι άσχετοι αυτοί που έγγραψαν αυτά τα πράγματα, δεν μιλάμε για τον σιδερά της γειτονιάς αλλά για έναν σοβαρό όμιλο. Το να βγάλεις νομίζω θερμοκρασία καυσαερίων 50 βαθμών δεν νομίζω ότι ειναι τόσο δύσκολο, το θέμα ειναι τι αποτελέσματα έχουμε.

Απο ότι έχω διαβάσει, ένα προϊον παίρνει πιστοποιήση εφόσον εφαρμόζει κάποιες προδιαγραφές. Πολλές φορές μια εταιρεία μπορεί να επιλέξει να χάσει 2-3-5% σε απόδοση ΑΛΛΑ να το δώσει σε ευχρηστία του χρήστη. Ο Vigas ήταν ένας απο τους λέβητες που είχα κατά νου, απο κάποια βίντεο που είδα στο Youtube και με 2 χρήστες του Vigas που μίλησα θεώρησα τον Buderus καλύτερη επιλογή, πέρα ότι τον είχα δεί απο κοντά, το όνομα Bosch ειναι εγγύηση. Αν μετά απο 5 χρόνια μου σπάσουν τα πυρότουβλα π.χ ξέρω ότι θα μπορέσω να βρώ εύκολα ανταλλακτικα, επίσης η Buderus έχει αντιπρόσωπο ακόμα και στην περιοχή της ερμιονίδας με ότι αυτό σημαίνει αν αύριο χρειαστώ κάτι. Με τον Vigas έχεις αυτήν την σιγουριά; Επίσης είσαι σίγουρος ότι αυτά τα νούμερα ανταπικρίνονται στην πραγματικότητα;; Στο είπα και παραπάνω η Bosch έχει τα χρήματα να αγοράσει όλο το τμήμα που βγάζει τον Vigas, αν ήταν τόσο ανώτερος απο τον Buderus τόσο δύσκολο θα ήταν νομίζεις;

Τώρα για αυτό που είπες πώς θα μου αυξηθεί η κατανάλωση στα κρύα δεν μπορώ να το δεχθώ. Δηλαδή να μου διπλασιαστεί η κατανάλωση. Μια μικρή αύξηση φυσικά την περιμένω. Επίσης όπως έγγραψα, την μέτρηση την έκανα με το 1/3 των διαδρομών των σωληνέσων εντελώς αμόνωτους και οι διαδρομές ειναι πολλές, καθώς οι σωλήνες ξεκινούν απο τον λέβητα και οι σωλήνες παιρνούν κάτω απο την πυλωτή. Τα 3,5 κιλά την ώρα για να συντηρήσουν τα 124 λίτρα του λέβητα στους 70-80 βαθμούς + τα λίτρα του κυκλώματος και των σωμάτων μου φαίνονται εξαιρετικά καλά.

Τώρα αυτό το 50% απόδοσης πραγματικά δεν ξέρω πώς το έβγαλες. Ο λέβητας με λίγα ξύλα καίει στο φούλ, όπως αναφέρεις και εσύ για να πιάνει την μέγιστη απόδοση. Με λίγα ξύλα δηλαδή δεν τυφλοκαίει, αλλά καίει στο φούλ για να συντηρήσει τα νερά μεταξύ 70-80 βαθμών. Το φούλ δεν ξέρω αν ισχύει, δεν ξέρω δηλαδή αν ο ανεμιστήρας όσο πλησιάζει τους 80 βαθμούς κόβει ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση το 50% που αναφέρεις νομίζω έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα σου περί παύσης καύσης. Ο Vigas Δηλαδή για να ζεστάνει αντίστοιχα λίτρα πόσο καίει? 1 κιλό την ώρα;
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141567 από Argyrispro
Επίσης Χρήστο αν ισχύει αυτό που λέει ο Savvas ότι η Buderus αναπτύσει τους Logano απο το 1960 τότε χρειάζεσαι σεμινάρια πάνω στους λέβητες ξύλου της Buderus.

Πέρα απο αυτό παλιότερα σε αυτό το φόρουμ μου είχες πεί πώς ο Buderus ειναι απο μαντέμι, ενώ ειναι απο χάλυβα και μάλιστα υψηλής ποιότητας (Άραγε καλύτερα μέταλλα μπορεί να έχει στην διάθεση της η Bosch ή η εταιρεία που φτιάχνει τον Vigas;). Μου είχες πεί για θερμοκρασίες καυσαερίων που βγάζει ο Vigas 150 ενώ ο Buderus 250 το οποίο απαντήθηκε παραπάνω. Τους 150 βαθμούς του Vigas (αυτό το νούμερο φαίνεται στον πίνακα του vigas ή το μέτρησες με επιστημονικό τρόπο;) αν ισχύσουν αλλά τρώω τον καπνό στην μούρη κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα (μου το είχε πεί αυτό χρήστης του vigas) τότε δεν με ενδιαφέρει, γιατί αν μένει τόσο πολύ ο καπνός στον λέβητα πέρα απο τον καπνό στον χρήστη προκαλεί και προβλήματα στον λέβητα.

Μου είχες πεί ότι ο Vigas ειναι 430 κιλά, ο Buderus ειναι 410 και έχει και αυτός 6cm λαμαρίνα χωρίς να ειμαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό.

Τέλος ο βαθμός απόδοσης το 90% του Vigas μου ακούγεται σαν το 90% που δίνει η Prity.

O vigas άραγε πώς τα πηγαίνει στο θέμα του καθαρισμού; Μπορείς να καθαρίσεις τα πάντα με ευκολία; π.χ μπορείς να καθαρίσεις τον θάλαμο καυσαερίων ή μετά απο λίγο καιρό θα τρώμε περισσότερο καπνό;; Στον buderus καθαρίζεις τα πάντα με ευκολία, με μια πρόχειρη ματιά στον Vigas δεν βρήκα κάτι.

Επίσης πώς γίνεται ο Vigas να κάνει πυρόλυση με ανοικτό τον θάλαμο καύσης ενώ η πυρόλυση λειτουργεί απουσία οξυγόνου; Στο βίντεο αυτό πέρα απο την πυρόλυση που λειτουργεί και με το άνοιγμα της πόρτας, πρόσεξε την πόρτα πώς έχουν φύγει τα χρώματα. Επίσης στον συγκεκριμένο βίντεο δεν βλέπω να υπάρχει πυρότουβλο συγκράτησης της στάχτης με αποτέλεσμα να έχουν πέσει οι στάχτες και τα κάρβουνα στο μέταλλο. Τέλος κάνει 1 ώρα να ανοίξει την πόρτα ο τύπος στο βίντεο, ωραία σχεδίαση! Στον Buderus η πόρτα ανοίγει όπως ανοίγεις μια κανονική πόρτα, δεν κάνεις γύρω γύρω όλοι.



Βίντεο :
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141568 από Argyrispro
Εδώ βρήκα ένα βίντεο απο τον καθαρισμό του Vigas. Καταρχάς αν δείς τα πυρότουβλα του Buderus και δείς και του Vigas ειναι μέρα με νύχτα. Τα πυρότουβλα του Buderus πέρα ότι ειναι πολύ βαριά και έχουν και πυρότουβλο συγκράτησης της στάχτης και καθυστέρησης των καυσαερίων, έχουν τέτοιο σχήμα ώστε με το φτιαράκι που μπαίνει στα πυρότουβλα καθαρίζεις με 2 κινήσεις την στάχτη. Η στάχτη δεν πέφτει καθόλου κάτω, ούτε τα κάρβουνα. Επίσης βλέπω στο βίντεο ο τύπος καθαρίζει τον θάλαμο καυσαερίων, όπου δεν έχει οπτική επαφή με τον θάλαμο εσωτερικά. Καθαρίζει απο πάνω, αλλά απο κάτω δεν φαίνεται να καθαρίζει; Τι γίνεται δηλαδή πέφτουν όλα κάτω και εκεί μένουν; Ο θάλαμος καυσαερίων του Buderus ανοίγει απο 4 πλευρές. 1 πάνω δεξιά, μια κάτω δεξιά, μια πάνω αριστερά και μια κάτω δεξιά. Δεν έχει τρυπίτσες σαν αυτά του Vigas, αλλά το κάθε "κουτάκι" ειναι 8Χ8 cm βλέπεις δηλαδή άνετα με φακό που πρέπει να καθαρίσεις και μπαίνει ακόμα και το χέρι άνετα. Στον Vigas πάς στα τυφλά.



Γενικά αν κάτσουμε και συγκρίνουμε ένα πρός έναν τους δύο λέβητες και κάνουμε πιστέυω σύγκριση με πραγματικά δεδομένα (όχι τι θερμοκρασία καυσαερίων γράφει ο ηλεκτρονικός πίνακας του Vigas) η διαφορά θα ειναι πολύ υπέρ του Buderus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ