Εγκατάσταση λέβητα Ξύλου Windhager Logwin

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129822 από egglezos

lefteris έγραψε: -Οι δύο έξοδοι στο πάνω μέρος για καμινάδα και εξαερισμό?

όχι, και οι δύο αναμονές για καμινάδα. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο μία.

lefteris έγραψε: -Aν πρόκειται για εξαερισμό θα προτιμούσα μια ανεστραμμένη χοάνη πάνω από την πόρτα για αποφυγή ανεπιθύμητου καπνού που ενδεχομένως να προκύψει σε κάποια περίπτωση και να κάνει το άσπρο - μαύρο.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί α) ο λέβητας κάνει αναρρόφηση καυσαερίων όταν ανοίγεις την πόρτα από την πάνω πλευρά του με κλαπέ παράκαμψης κατευθείαν προς την καμινάδα, και β) πάντα εξασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει ο τουλάχιστον ο απαιτούμενος ελκυσμός από την καμινάδα ώστε να αναρροφήσει καυσαέρια με φυσικό ελκυσμό στην πολύ ακραία περίπτωση που διακοπεί το ρεύμα και κάποιος ανοίξει την πόρτα (σημείωσε ότι τα γραμμικά μοτεράκια των κλαπέ του λέβητα είναι με ελατήριο επαναφοράς και όταν κοπεί το ρεύμα πάνε στο Normal open). Τέλος, υπάρχει παράθυρο δεξιά του λέβητα.

lefteris έγραψε: -''Σήκωμα'' του λέβητα σε απόσταση τέτοια που α. να βολεύει ξεκούραστα την τροφοδοσία και να κάνει β.το καθάρισμα κάτω από τον λέβητα ποιο εύκολο.

η πόρτα του λέβητα είναι περίπου στο 1,20. Πόσο πιο ψηλά να πάει?
από κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ο λέβητας έχει 10 πόντους πόδια (χωράει το ταψί καθαρισμού του από κάτω)

lefteris έγραψε: -Πυρόσβεση?

είπαμε... :unsure: δεν έχουμε τελειώσει ακόμα...σωστός πάντως!

lefteris έγραψε: -Μόνωση και των προσαγωγών - επιστροφών - διακοπτών στο δοχείο ΖΝΧ 3πλής και όπου αλλού είναι εφικτό.

χμμμ...θα το δουλέψουμε... :blink:

lefteris έγραψε: Παρά τις μονωμένες σωληνώσεις πόση θα είναι η θερμοκρασία στο λεβητοστάσιο?

ο λέβητας έχει νορμάλ θερμοκρασίες λειτουργίας από 97 μέχρι 126 (Modulation γαρ) με μέγιστη στα βρώμικα φούλ τα 160. Δεν περιμένω να υπάρχει μεγάλο ΔΤ μέσα στο λεβητοστάσιο...

lefteris έγραψε: Κατά τα άλλα...αξία ανεκτίμητη...well done

Τένκ γιου!! θα μεταφέρω τα εύσημα στο συνεργείο του Κου Σπυρόπουλου που έκανε αυτό το κομψοτέχνημα...

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lefteris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129829 από egglezos

Fokion έγραψε: Να το παω και λιγο παρακατω...
Γινεται καποιος καλος ανθρωπος να μας εξηγησει τι ειναι τι???? ( ναι οκ προφανως δεν εννοω τα "χοντρα" καταλαβαινετε )


ενα κύκλωμα ηλιακής υποβοήθησης θέρμανσης πηγαίνει στο δοχείο αδρανείας (οι αναμονές του για κάτω έιναι ακόμα ελεύθερες) και το οποίο με τρίοδες κάνει bypass κατευθείαν στο δοχείο ΖΝΧ το καλοκαίρι. Ο ελεγκτής δίνει προτεραιτότητα στην ηλιακή και μετά δίνει εντολή στον λέβητα. Ο λέβητας είναι εξοπλισμένος με αυτόματη έναυση (οπότε τον κρατάμε γεμάτο μέχρι να χρειαστεί να πάρει) και όταν του πεί ο ελεγκτής, εκκινεί για να φορτίσει το buffer (κίτ φόρτισης με τρίοδη αποφυγής συμπηκνωμάτων στον τοίχο πίσω από λέβητα). Μεταξύ δοχείου και συλλέκτη βρίσκεται και ο απαερωτής (κρέμεται ένα μάυρο) Το δοχείο αδρανείας δίνει στο κάτω μέρος του συλλέκτη των κυκλωμάτων, πάνω στον οποίο έχουμε τοποθετήσει 3 κίτ ενδοδαπέδιας με ηλεκτρονικούς κυκλοφορητές και τρίοδες αναμικτικές, καθώς και 1 κίτ σωμάτων. Δίπλα του είναι ένα κίτ κυκλοφορίας πρός το δοχείο ΖΝΧ.
Στην άλλη φωτογραφία, υπάρχει το δοχείο ΖΝΧ 3πλής το οποίο φορτίζει πρώτα από τα ηλιακά και μετά από τον λέβητα, καθώς και ο αποσκληρυντής. Δίπλα στον αποσκληρυντή είναι το αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο/μειωτής πίεσης.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ