Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127268 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Θα σκάσω..
Δεν γίνεται να σταματήσω...
Βάλε λοιπόν αγαπητέ θεματοθέτα τον λέβητα αυτόν.
Αλλά αν θές πές μου αν βρήκες πουθενά στοιχεία για την απόδοσή του, την κατανάλωσή του, την χωρητικότητα του θαλάμου, το προτεινόμενο σχέδιο εγκατάστασης του κατασκευαστή, κάποιο μάνουαλ τεσπα.
Για 70 τετραγωνικά βάλε 45 kw.
Και ρίξει και ξύλα διάστασης 25 λιτρου δοχείου μέσα. Εχει πόρτα που θα το χωρέσει. Ετσι γράφει το σάιτ το κατασκευαστή.
www.axinar.com/el/lebitas/soma-lebita
Βέβαια μόνο εδώ θα διαβάσεις ότι το ξύλο πρέπει να είναι κομμένο.
Και ναι μεν στο σάιτ του κατασκευαστή θα δείς ότι ο θάλαμος καύσης είναι ειδικά φτιαγμένος για 2 ή 3 γεμίσματα την μέρα αλλά εδώ θα διαβάσεις ότι ΜΟΝΟ αν κάψεις μέσα σε ένα δίωρο ότι έχει το καζάνι θα πάρεις αυτήν την ισχύ. Αν τραβήξει περισσότερο τότε θα πάρεις λιγότερο. Πόσο λιγότερο θα το δείς μόνος σου. Ειδικά με τα ξύλα τα σαν 25λιτρα δοχεία. Γιαυτό εξάλου πρέπει να πάρεις λέβητα 45 kw. Γιατί εσύ δεν μπορείς να βράσεις το σπίτι σου για 2 ώρες και μετά να το αφήνεις να κρυώνει. Θα σε χωρίσει η γυναίκα σου. Θα αναγκαστείς να τον δουλέψεις πιο χαλαρά. Πόσες kwh θα πάρεις τώρα άγνωστο. Το πρότυπο το ce 205-368 δεν υποχρεώνει κάποιον να σου πεί. Βέβαια αν η εταιρεία σου πρότεινε ένα δοχείο αδράνειας ή αποθήκευσης ή όπως θες πέστο κάτι τεσπα που να πηγαίνει εκεί μέρος από αυτες τις 90 kwh δεν θα έβραζες. Αλλά δεν στο προτείνουν. Είναι μόδα...Αυτός ο λέβητας μπορεί να δουλέψει και χωρίς αυτό. Παρεπιτπόντως αν βρεις κανα λέβητα που να έχει κολλημένο επάνω ταμπελάκι ότι για να δουλέψει χρειάζεται αδράνειας τότε πέστο και σε εμένα...
Αααα και όσο για την υπερθέρμανση... μην ανησυχείς... Ο λέβητας έχει άφθονο νερό χρήσης... Θα πρέπει για την ασφάλειά σου (αν είναι δυνατόν... στο σάιτ του κατασκευαστή να γράφει και κάνω copy paste "Κατασκευάζεται και με ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας παρέχοντας έτσι οικονομικά άφθονο ζεστό νερό χρήσεως. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο γίνεται η διαχείριση της πλεονάζουσας θερμότητας για λόγους ασφαλείας" ) για την ασφάλειά σου λοιπόν θα πρέπει να κάνεις μπάνιο θες δε θές και εσύ και όλη σου η οικογένεια όποτε ανάβει ο λέβητας και οι θερμοστάτες του σπιτιού έχουν κλείσει τα κυκλώματα.
Όσο για τα ξύλα που θα καις κανόνισε να είναι θεόξερα. Αν δεν βρείς τέτοια ξύλα τότε να ξέρεις... Τα ξύλα θα φταίνε.. όχι ότι δεν θα καθαρίζεις τον λέβητα... Στον βραστήρα του σπιτιού σου μπορείς να βράσεις 3 λίτρα νερό σε μία ώρα έχοντας καταναλώσει δύο κιλοβατώρα (δλδ όσο ενέργεια έχουν 500 γραμμάρια ξύλο) αλλά ο λέβητας αυτός δεν μπορεί να κάνει το ίδιο... Τα ξύλα φταίνε... Ασε μόνο σε σεμινάρια αν πας θα καταλάβεις το γιατί...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127275 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
το ΕΝ 303-5 έχει σελίδα 67? Ποιάς χρονιάς?

για να βοηθήσω λίγο και αυτούς που δέν έχουν το πρότυπο στα χέρια τους, το δοχείο αδρανείας προκύπτει από τον ακόλουθο τύπο:




ενώ ο πίνακας που λέτε είναι ο ακόλουθος:





άν ο λέβητας είναι κατασκευασμένος για ξύλα μόνο, τότε βάζεις 2 ώρες ώς ελάχιστη διάρκεια κάυσης.
Αν ο λέβητας μπορεί να κάψει και κάρβουνο π.χ., τότε βάζεις 4 ώρες ώς ελάχιστη διάρκεια κάυσης.
(οι ώρες ελάχιστης διάρκειας καύσης ουσιαστικά σου καθορίζουν το μέγεθος του θαλάμου φόρτωσης του λέβητα και άρα πολλά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά)

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα, kosmidis80, χρηστος8, Grecu_, Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127279 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Gdevil δεν το συνεχίζω. δεν έχει νόημα και κακός το άρχισα.

Egglezos αυτό που έχεις κάτω σε φωτογραφία είναι από την έκδοση 1999, έτσι είναι. το κείμενο που έβαλα παραπάνω είναι από την έκδοση 2012.
είχα μερικά κομμάτια στο site, την αναφορά σε υλικά πάχη και τύπους συγκόλλησης αλλά με υποχρέωσαν να τα κατεβάσω. μόνο αναφορά επιτρέπετε. Μάλλον έπεσε καρφωτή….
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127281 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Axinar έγραψε: αλλά με υποχρέωσαν να τα κατεβάσω. μόνο αναφορά επιτρέπετε. Μάλλον έπεσε καρφωτή….


Μπορείτε να εξηγησετε ακριβώς τι εννοείτε. Εαν θέλετε να ανεβει η οποιαδήποτε πληροφορία και αυτή αντιβαίνει στους κανονες του forum, στείλτε την στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα την ανεβάσουμε εμείς.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127282 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Πριν από λίγες ημερες ειχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τοποθέτηση αυστριακού λέβητα πέλλετ, με διαβάθμιση, μολίς 28kW σε κατοικια εμβαδού 500τμ την όποια με συνεχή λειτουργια καταφέρνει και θερμαίνει εστω και με τον φετινό χειμώνα. Η συζήτηση είχε και πολλές αναφορες στην υπερδιαστασιολογηση που γίνεται στην χώρα μας. Συμφώνα με γραφόμενα σας η κατασταση αύτη οφείλεται εν πολλοίς και στον τροπο που γίνεται η μέτρηση της ονομαστικής ισχύος απο τον ΕΛΟΤ.
Αποκλειστικά και μονο απο αυτά που διάβασα στο σαιτ, το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι οτι πρόκειται για λεβητες που αξίζουν προσοχής (αισθητήρας λ, προηγμένος controller). Με ξενίζει όμως, το να προτείνεται για την Ρόδο σε κατοικία 70 τετραγωνικών 45αρης λεβητας, εκτός αν πρόκειται για σκηνη ή δεν έχω καταλάβει, εγώ κάτι, απο τα προηγούμενα ποστ και την θέση σας.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127283 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Είναι κομμάτια που ανεβάσαμε στο δικό μας site και σε «φιλικό κλίμα» μας είπαν ότι απαγορεύεται η δημοσίευση μερική ή ολική των προτύπων κτλ κτλ. Δεν νομίζω να μας δημιουργήσουν πρόβλημα στο φόρουμ για μια μόνο αναφορά, αλλά σε ολόκληρα πρότυπα θα έχουμε πρόβλημα.

Το πρόβλημα που δημιουργούσαμε εμείς και μας «κάρφωσαν» ήταν η αναφορά σε ελάχιστα πάχη και προδιαγραφές υλικών. Στον φλογοθάλαμο υποχρεωτικά έχεις ελάχιστο πάχος 5mm, και προδιαγραφές υλικών από συγκεκριμένα πρότυπα και πίνακες. Οπότε χαλούσαμε την πιάτσα…..
Δεν έχουμε λέβητες από «πρωτογενές σίδερο» ούτε από «ευγενές ατσάλι» ούτε από «ναυτικό χάλυβα».,

Ο egglezos σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοούμε. Τα ίδια προβλήματα έχουμε σε αυτό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ