Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127248 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Axinar έγραψε: .....

Το βρεγμένο ξύλο έχει και άλλα μειονεκτήματα. Στο παραπάνω παράδειγμα φιλε Gdevil υπολόγισες μόνο την ενέργεια θέρμανσης του νερού όχι την ενέργεια ατμοποίησης που είναι μεγαλύτερη. Επίσης έκτος του ότι δεσμεύει ενέργεια για να εξατμιστεί το νερό, σου ρίχνει και την θερμοκρασία καύσης αλλά σου ρίχνει και τον ρυθμό καύσης. ....

Δεν είδες το λινκ που σου έβαλα, ούτε το υπολόγισες μου φαίνεται....
Ρίχνει την θερμοκρασία γιατί απορροφάει την ενέργεια που έγραψα και ρίχνει και τον ρυθμό καύσης μέχρι να άπορροφήσει αυτήν την ενέργεια.

Ίσως κάτι έχω εντελώς λάθος στο μυαλό μου και δεν καταλαβαίνω καλά από αυτά που γράφεις για το 2ωρο αλλά έχω δει πολλούς λέβητες ίδιας ισχύος με διαφορετικής χωρητικότητας χώρους καύσης.
Πως είναι δυνατόν να χωράνε διαφορετική ποσότητα ξύλων (δλδ διαφορετική ενέργεια) και να την αποδίδουν στον ίδιο χρόνο (καθώς έχουν ίδια ισχύ)? Αυτό ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Και δεν μιλάω για διαφορές που να εξηγούνται με την απόδοση.

Ας σταματήσω γράφοντας και αυτό.
Προτείνεις "για τις ελληνικές συνθήκες" που τα ξύλα είναι υγρά και ο χρήστης δεν θα ζητήσει ξύλα στην σωστή διάσταση και ούτε θα ζητήσει να είναι σχισμένα να βάλει αυτός ο χρήστης διπλάσιου μεγέθους λέβητα από ότι του είπε ο μηχανικός.
Αυτός ο διπλάσιος λέβητας αν μεν κάψει την ίδια ποσότητα ξύλων που θα έκαιγε ο λέβητας του μηχανικού τότε μάλλον παραπάνω προβλήματα θα έχει ο χρήστης. (μεγαλύτερος λεβητας θέλει και περισσοτερα ξύλα για να λειτουργήσει σωστά)
Αν πάλι κάψει διπλάσια ποσότητα ξύλων τότε πολύ θα ήθελα να ξέρω τι θα γίνει αν σπασει ο διάβολος το ποδάρι του και ο χρήστης βρει έναν μαντρά που να του πουλήσει ξερά ξύλα, κομμένα και στην σωστή διάσταση....Πόσο φούρνο άραγε θα το κάνει το σπίτι του.....


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127255 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Αντί της όποιας γνώσης ή γνώμης, η τεκμηρίωση είναι προτιμότερη.. !
Σε σεμινάριο που αναλύουμε τέτοια θέματα έχει διάρκεια 4 ώρες. Τι ακριβώς περιμένετε να γράψουμε σε ένα φόρουμ?
Η εμπειρία είναι θέμα χρόνου, η γνώση πάνω σε ένα ζήτημα θέλει πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο.
Ο κανονισμός πάνω στον οποίο είναι σχεδιασμένος κάθε λέβητας της προκοπής είναι 78 σελίδες τεχνικό κείμενο. Με παραρτήματα και παραπομπές πάμε στις 200+
Δεν βγαίνουν στο πόδι αυτά. Και σίγουρα δεν θα πάει ο χρήστης στην καφετζού για να δει πόσα πρέπει να βάλει μέσα. Αλλά τα 25 λίτρα ανά kW είναι αστείο νούμερο.
Δεν θα συνεχίσω αυτήν την κουβέντα γιατί δεν έχει νόημα. Καλύτερα ας το διαγράψουν οι συντονιστές όλο μαζί.
Η ελληνική πραγματικότητα είναι ότι θέλει να κόβει τα χωρικά στα 2 και να τα βάζει μέσα μονοκόμματα. Είναι ότι έχει 500 ρίζες από τα δέντρα του που του βγήκαν τζάμπα και θέλει να τις κάψει. Όταν το μισό είναι χώμα και ότι άλλο έχει μέσα η ρίζα, και δεν μπορεί να την σκίσει γιατί έχει στριμμένα νεύρα κτλ κτλ και θέλει να το κάψει.
Γιατί ακόμα δεν εννοεί να καταλάβει ότι πρέπει να καίει ξύλο 2 ετών. Και επιμένει ότι και το βρεγμένο είναι οκ. Είναι σαν να συζητάμε γιατί δεν πρέπει να είναι νερωμένη η βενζίνη. Ούτε και αυτό μπορεί να μου το αναλύσει μαθηματικά ή με όρους μηχανολογίας αλλά το ξέρει. Και το ξέρει γιατί του το είπαν.
Αυτά δεν θα τα λάβεις υπόψη όταν τα διαστασιολογεις??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127261 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Axinar έγραψε: . Καλύτερα ας το διαγράψουν οι συντονιστές όλο μαζί.


Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Κανατε μια ομορφη συζητηση.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127268 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Θα σκάσω..
Δεν γίνεται να σταματήσω...
Βάλε λοιπόν αγαπητέ θεματοθέτα τον λέβητα αυτόν.
Αλλά αν θές πές μου αν βρήκες πουθενά στοιχεία για την απόδοσή του, την κατανάλωσή του, την χωρητικότητα του θαλάμου, το προτεινόμενο σχέδιο εγκατάστασης του κατασκευαστή, κάποιο μάνουαλ τεσπα.
Για 70 τετραγωνικά βάλε 45 kw.
Και ρίξει και ξύλα διάστασης 25 λιτρου δοχείου μέσα. Εχει πόρτα που θα το χωρέσει. Ετσι γράφει το σάιτ το κατασκευαστή.
www.axinar.com/el/lebitas/soma-lebita
Βέβαια μόνο εδώ θα διαβάσεις ότι το ξύλο πρέπει να είναι κομμένο.
Και ναι μεν στο σάιτ του κατασκευαστή θα δείς ότι ο θάλαμος καύσης είναι ειδικά φτιαγμένος για 2 ή 3 γεμίσματα την μέρα αλλά εδώ θα διαβάσεις ότι ΜΟΝΟ αν κάψεις μέσα σε ένα δίωρο ότι έχει το καζάνι θα πάρεις αυτήν την ισχύ. Αν τραβήξει περισσότερο τότε θα πάρεις λιγότερο. Πόσο λιγότερο θα το δείς μόνος σου. Ειδικά με τα ξύλα τα σαν 25λιτρα δοχεία. Γιαυτό εξάλου πρέπει να πάρεις λέβητα 45 kw. Γιατί εσύ δεν μπορείς να βράσεις το σπίτι σου για 2 ώρες και μετά να το αφήνεις να κρυώνει. Θα σε χωρίσει η γυναίκα σου. Θα αναγκαστείς να τον δουλέψεις πιο χαλαρά. Πόσες kwh θα πάρεις τώρα άγνωστο. Το πρότυπο το ce 205-368 δεν υποχρεώνει κάποιον να σου πεί. Βέβαια αν η εταιρεία σου πρότεινε ένα δοχείο αδράνειας ή αποθήκευσης ή όπως θες πέστο κάτι τεσπα που να πηγαίνει εκεί μέρος από αυτες τις 90 kwh δεν θα έβραζες. Αλλά δεν στο προτείνουν. Είναι μόδα...Αυτός ο λέβητας μπορεί να δουλέψει και χωρίς αυτό. Παρεπιτπόντως αν βρεις κανα λέβητα που να έχει κολλημένο επάνω ταμπελάκι ότι για να δουλέψει χρειάζεται αδράνειας τότε πέστο και σε εμένα...
Αααα και όσο για την υπερθέρμανση... μην ανησυχείς... Ο λέβητας έχει άφθονο νερό χρήσης... Θα πρέπει για την ασφάλειά σου (αν είναι δυνατόν... στο σάιτ του κατασκευαστή να γράφει και κάνω copy paste "Κατασκευάζεται και με ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας παρέχοντας έτσι οικονομικά άφθονο ζεστό νερό χρήσεως. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο γίνεται η διαχείριση της πλεονάζουσας θερμότητας για λόγους ασφαλείας" ) για την ασφάλειά σου λοιπόν θα πρέπει να κάνεις μπάνιο θες δε θές και εσύ και όλη σου η οικογένεια όποτε ανάβει ο λέβητας και οι θερμοστάτες του σπιτιού έχουν κλείσει τα κυκλώματα.
Όσο για τα ξύλα που θα καις κανόνισε να είναι θεόξερα. Αν δεν βρείς τέτοια ξύλα τότε να ξέρεις... Τα ξύλα θα φταίνε.. όχι ότι δεν θα καθαρίζεις τον λέβητα... Στον βραστήρα του σπιτιού σου μπορείς να βράσεις 3 λίτρα νερό σε μία ώρα έχοντας καταναλώσει δύο κιλοβατώρα (δλδ όσο ενέργεια έχουν 500 γραμμάρια ξύλο) αλλά ο λέβητας αυτός δεν μπορεί να κάνει το ίδιο... Τα ξύλα φταίνε... Ασε μόνο σε σεμινάρια αν πας θα καταλάβεις το γιατί...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127275 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
το ΕΝ 303-5 έχει σελίδα 67? Ποιάς χρονιάς?

για να βοηθήσω λίγο και αυτούς που δέν έχουν το πρότυπο στα χέρια τους, το δοχείο αδρανείας προκύπτει από τον ακόλουθο τύπο:




ενώ ο πίνακας που λέτε είναι ο ακόλουθος:





άν ο λέβητας είναι κατασκευασμένος για ξύλα μόνο, τότε βάζεις 2 ώρες ώς ελάχιστη διάρκεια κάυσης.
Αν ο λέβητας μπορεί να κάψει και κάρβουνο π.χ., τότε βάζεις 4 ώρες ώς ελάχιστη διάρκεια κάυσης.
(οι ώρες ελάχιστης διάρκειας καύσης ουσιαστικά σου καθορίζουν το μέγεθος του θαλάμου φόρτωσης του λέβητα και άρα πολλά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά)

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα, kosmidis80, χρηστος8, Grecu_, Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127279 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Gdevil δεν το συνεχίζω. δεν έχει νόημα και κακός το άρχισα.

Egglezos αυτό που έχεις κάτω σε φωτογραφία είναι από την έκδοση 1999, έτσι είναι. το κείμενο που έβαλα παραπάνω είναι από την έκδοση 2012.
είχα μερικά κομμάτια στο site, την αναφορά σε υλικά πάχη και τύπους συγκόλλησης αλλά με υποχρέωσαν να τα κατεβάσω. μόνο αναφορά επιτρέπετε. Μάλλον έπεσε καρφωτή….
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ