Κάνουμε πραγματική οικονομία με ξύλο και pellet;

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63893 από spiross
το πετρέλαιο θέρμανσης είναι το ίδιο με το ναυτιλιακό που έχει στα 0.45. Μια και δεν το γνωρίζεις μια πρόχειρη αναζήτηση στο google θα σου έλυνε την απορία. Σου παραθέτω μια από τις εκατοντάδες αναφορές που μπορείς να βρείς

www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63720199

και ειδικά στο σημείο αυτό

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, πως με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης με ντίζελ κίνησης θα αυξηθεί το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.
Το τελευταίο προϊόν έχει την ίδια περιεκτικότητα σε θείο με το πετρέλαιο θέρμανσης (1.000 ppm). Το ναυτιλιακό όμως έχει χαμηλότερη τιμή. Συνεπώς υπάρχει κίνητρο για λαθρεμπορία.

Και φυσικά και το πετρέλαιο στους καυστήρες έχει πολύ καλύτερη καύση από το ξύλο και μια απλή παρατήρηση στις καμινάδες θα σου έλυνε τόσα χρόνια την απορία...
Για σένα δλδ ότι έχουμε τεράστια αύξηση στην ατμοσφαιρική ρύπανση φέτος που καίνε όλοι ξύλα είναι ένα τυχαίο γεγονός φαντάζομαι ε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63895 από aithio

Γρηγορη,μαγκες απ'την μια χαιρομαι που γλυτωνω λεφτα καιγοντας ξυλο απ'την αλλη ομως πραγματικα στεναχωριεμαι, εδω στην Περαια που μενω λογο της υγρασιας και της χαμηλης νεφωσης η κατασταση ειναι ανυποφωρη,κυριολεκτικα υγρο καρβουνο αναπνεουμε,η μικρη μου κορη(4 χρονων) συνεχεια βηχει,η ανηψια μου διπλα παραλιγο να δει τα ραδικια αναποδα την προηγουμενη βδομαδα αφου εβηχε συνεχεια και ζαλιζοταν και αφου ηρθε ο μηχανολογος αδελφος του γαμπρου μου διαπιστωσε οτι υπηρχε εισροη καπναεριων στο δωματιο της μικρης απο το ξετρυπημα που εκαναν για να περασουν το κλιματιστικο στο δωματιο της αφου η καμιναδα ειναι κτιστη και μεσα απο τα τουβλα βρηκαν διοδο τα καυσαερια κατευθειαν στο δωματιο(κοιτα Γρηγορη συμπτωση ,αυτο που μουλεγες παραλιγο να γινει πραγματικοτητα) .


Παιδιά τονίζω το σημείο από το κείμενο του Valsam που θεωρώ ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε.
Και οι μαστόροι και οι ιδιώτες.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64114 από sarabande

petrosp13 έγραψε: Δηλαδή όποιος έχει δουλειά ή έχει κάποια οικονομική άνεση πρέπει να πετάει τα λεφτά του ενώ μπορεί να τα εξοικονομεί;


Τρείς μέρες δεν μπήκα στο θέμα και σας έχασα! Αλλά για να μην αφήσω σκιές, όντως υπερέβαλα αλλά λίγο. Εννοώ φίλε Πέτρο ότι αν είχα όντως ετήσια έξοδα θέρμανσης κοντά στο χιλιάρικο και ζεσταινόμουν, που για πολλές περιοχές της χώρας νομίζω ότι δεν είναι ανέφικτο, δεν θα προχωρούσα σε εκταμίευση κάποιων χιλιάδων για λέβητα με την όποια ταλαιπωρία ή επιπλέον ενασχόληση προϋποθέτει η αλλαγή καυσίμου, ή στη χειρότερη θα πήγαινα σε αέριο. Επειδή όμως στη Β.Ελλάδα το κρύο είναι σοβαρό για αρκετές εβδομάδες και τα πετρέλαια που ήθελα πάνω από 2 τόνους, η αλλαγή σε βιομάζα ήταν μονόδρομος. Win some, lose some που λένε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64124 από Fokion
Τη συνεχεια περι ρυπων, παρακαλώ εδω.....

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...6&id=56672&Itemid=53

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64349 από ρογκος
παιδια καλα τα λεμε εχεις εδω για τους ρυπους και για καταστροφη περιβαλοντος αλλα ειναι και η αναγκη επιβιωσης που εχουμε σαν ανθρωποι δεν μπορουμε να καθομαστε στο κρυο επειδη καποιοι μαμακιζονται τοσα χρονια και αντε ασε τους ενηλικες πιο πολυ ολο το θεμα γινετε για τα μικρα παιδια .πως θα πεις καποιον οταν εχει 2 μικρα παιδια μην καις αυτο γτ ρυπαινει παραπανω;θα σου απαντησει παρε με σπιτι σ που καις πετρελαιο να με ζεστενεις.και οσο για το τι καιει ο καθενας και ποσο αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι θελει ο καθενας και οσο θελει λεει .οπως και να το κανουμε διαφορετικα σπιτια εχουμε διαφορετικους λεβητες/σομπες εχουμε αλλες μονωσεις εχουμε ολα παιζουν ρολο γιαυτο μην το ψαχνετε εκτος και αν θελετε να κανετε κουβεντα οτε αλλαζει :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64383 από valsam
Ρε παιδια η Αθηνα ειχε κοντα 15 βαθμους μεσο ορο υψηλοτερης θερμοκρασιας και κοντα 9 ελαχιστη για τον μηνα Δεκεμβριο και δημηουργησατε αυτο το νεφος?

Στην Θεσ/νικη εκανε σημερα 11 βαθμους και πολυς κοσμος κυκλοφορουσε με τα φανελακια!
Και μιλαμε για φωτογραφια πανω απο την Αθηνα οπου υπαρχει παντου φυσικο αεριο,οπου με τις τιμες του ξυλου που φτανουν τα 180-200 ευρω ο τονος και το πελλετ 320-350 το φυσικο αεριο βγαινει μια η αλλη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ