Κάνουμε πραγματική οικονομία με ξύλο και pellet;

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63515 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ

aithio έγραψε: Τουλάχιστον να τσακωθείτε για κάτι που έχει νόημα θα το καταλάβαινα.
Διαβάζω μία ώρα τώρα για να καταλάβω που είναι η διαφωνία σας και ακόμα δεν την έχω εντοπίσει....
Το αν κάνουν οικονομία το ξύλο και το πέλλετ δεν νομίζω ότι χωράει πολύ συζήτηση....
Και φυσικά κάνουν...μάλλον κάνετε...
Και τα δύο αυτά καύσιμα αυτή την στιγμή είναι φτηνότερα βάση της θερμογόνος δύναμης τους έναντι του πετρελαίου πάνω από 50%...
Απο εκεί και πέρα έχουμε το πέλλετ λίγο πιο ακριβό από το ξύλο αλλά πιο βολικό....
Φυσικά έχετε δίκαιο ότι κάποιος με μικρή κατανάλωση θα αργήσει να κάνει απόσβεση αλλά πολλές φορές η επιλογή αλλαγή καυσίμου είναι μονόδρομος μιας και πολλές κεντρικές θερμάνσεις έχουν πάψει να λειτουργούν.
Τώρα για τις σόμπες πέλλετ σε πολυκατοικίες στα μεγάλα αστικά κέντρα νομίζω ότι είναι λίγα τα ψωμιά τους.

Εγώ αυτά τα προσυπογράφω! Δεν νομίζω να τα προσυπογράφει ο έτερος διαφωνών...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63536 από Fokion
"ναι μεν αλλα"

οπως σε πολλά πραγματα τιποτα δεν ειναι "πανακεια" , και υπαρχουν και καλες αγορές και κακες αγορές και πρεπει να καθεσαι κατω και να σκεφτεσαι τι σε συφαιρει κι οχι τι ειναι trendy.... Εκτός αν σου περισευουν βεβαιως....

οταν θελω μαλλον ηθελα τη σεζον γυρω στα 2.000 σε πετρελαιο ( με περσινη τιμη), αυτη τη στιγμη με 2.400 εχω λογικά κλεισει αντε να παρω 1 τοννο ακομα δηλ αλλα 300 ευρω....

και σιγουρα τις αναβω πιο πολυ απο οτι θα αναβα πετρελαιο...
αν θα μπορουσα καλυτερα με λεβητα πελλετ????? ισως.....
αν και απο οτι διαβαζω... εχω καποιες επιφυλλαξεις...

οχι οτι οι σομπες ειναι plug and play αλλα καμια σχεση...

θεωρω οτι μετα το υγραεριο στο αυτοκινητο που το εκανα τυχαια οταν επρεπε, αυτη ηταν μια ακομα καλη "επενδυση"...
η οποια θα με φερει ισα βαρκα ισα νερα ισως και στο τελος της σεζον...

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63604 από john88s

LEONAS έγραψε:
Για να πιασεις "τελειες ρυθμισεις" οπως λες θα πρεπει να εχεις και
και καποιο λεβητα που να μπορει να σου δωσει αυτη την αποδωση αλλα δεν
βλεπω να παιρνει ο κοσμος τετοιους λεβητες λογω κοστους οποτε μιλαμε
για κατωτερες αποδωσεις.
Το αντίστοιχο ισχυει και για ξυλολεβητες.


Πυκνότητα κάθε κούτσουρου, θερμογόνος δύναμη κάθε ξύλου και υγρασία έχουν διαφορές μεταξύ τους. Το πέλλετ έχει 10% υγρασία σταθερή πυκνότητα και μια στάνταρ θερμογόνο δύναμη.

Κάνοντας πειράματα στο μηχάνημα σου (καίγοντας το ίδιο πέλλετ) πλησιάζεις στις τέλειες ρυθμίσεις, με το ξύλο δεν γίνεται.

DOOM_NX έγραψε: Δεν τα έχεις λογαριάσει καλά. Ως θερμογόνος δύναμη, 1 λίτρο πετρέλαιο ισοδυναμεί με 1,9 κιλά πέλλετ στην καλύτερη περίπτωση. Ας πούμε ότι έχουμε λέβητες με την ίδια απόδοση στη θέρμανση. 1.000 λίτρα πετρέλαιο κοστίζουν 1.300 ευρώ αυτή τη στιγμή (χωρίς το επίδομα θέρμανσης). 1 τόνος πέλλετ 300 ευρώ. Η οικονομία που προσφέρει το πέλλετ είναι 56% στην καλύτερη περίπτωση.

Αν πάρουμε όμως μια πιο νορμάλ περίπτωση, με τη θερμογόνο του πέλλετ να κυμαίνεται περί τα 17,5 MJ/kg όπως μας δείχνουν οι αναλύσεις, τιμή στα 330 ευρώ, ένα λέβητα πέλλετ με απόδοση 85% αντί 90% του πετρελαίου και συμπεριλάβουμε και το επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο, η οικονομία αυτομάτως πέφτει στο 28%!

.

Αρχικά μου λες δεν τα έχω υπολογίσω καλά και μου βγάζεις οικονομία 56% (δηλαδή όσο το διάστημα το οποίο έχω θέσει κοντά στην μέση τιμή του διαστήματος αυτού 50-70(μ.τ 60%).

Το 70% προκύπτει αν έχεις αγοράσει το πέλλετ σου κάτω από τα 240-280 ευρώ το καλοκαίρι και το καις σε μηχάνημα με τις βέλτιστες ρυθμίσεις με βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο από τον παλιό σου λέβητα πετρελαίου.

Τώρα αν κάποιος πάρει λέβητα που έχει βαθμό απόδοσης μικρότερο από τον προ 10ετίας αγορασμένο λέβητα πετρελαίου είναι άξιος της μοίρας του.

Επίσης υπολογίζεις το επίδομα θέρμανσης που δεν το δικαιούνται όλοι.

Τα πράγματα είναι απλά για όσους καίνε 2 η 3 χρόνια πέλλετ.

Έχουν κάνει ήδη απόσβεση στο μηχάνημα τους, πληρώνουν λιγότερα και δεν τους ενδιαφέρει αν το καλοριφέρ έμεινε 5 λεπτά παραπάνω αναμμένο.

Γνωστός πέρσι πλήρωσε για πέλλετ 4.000 ευρώ (14 τόνους). Πρόπερσυ είχε σκάσει για 7 τόνους πετρέλαιο με 70 λεπτά αν θυμάμαι καλά 4900 και πέρσι με το 1 ευρώ που ήταν θα ήθελε 7000. Άρα ουσιαστικά γλίτωσε 3000. Φέτος αν κάψει τις ίδιες ποσότητες θα πληρώσει 4000 για πέλλετ γιατί το πήρε νωρίς και πέτυχε ίδια τιμή με πέρσι που το πήρε Σεπτέμβρη αντί για 9000ευρώ. Κέρδος 5000 ευρώ.

Έχει γλιτώσει στα 2 χρόνια 8.000ευρώ. Έκανε απόσβεση στον καυστήρα του και την εγκατάσταση του και τώρα απολαμβάνει ζέστη και λιγότερα χρήματα για να ζεσταθεί.

Τα παραδείγματα βγαίνουν από την ζωή. Εγώ δεν ξέρω προσωπικά κάποιον να έβαλε πέλλετ και είπε μου έρχεται το ίδιο με το πετρέλαιο. 200 ευρώ κάτω όπως λες εσύ με το 20%.... Κανέναν...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63608 από nivosgr
Βρε συ φιλε μηπως εχεις πρατηριο υγρων καυσίμων;;
Αυτα τα πραγματα ουτε ο Βαρδινογιάννης δεν θα τα ελεγε.
Ασε τις θεωριες. Ολοι οσοι ειναι εδω και καινε ειτε ξυλο, ειτε πέλλετ εχουν κανει στην πράξη τρομερη οικονομια και αποσβεση σε 2-3 χρόνια.
Τωρα αν οι μαυραγορίτες του πελλες ή και των καυσοξυλων ακόμη αυξησουν τοσο την τιμη, ώστε να συμφερει το πετρελαιο, εχουμε τον λεβητα του πετρελαιου στην αποθηκη γεμιζουμε πετρελαιο και συνεχιζουμε.
Εμεις εχουμε εναλλακτικη, αυτοι πρεπει να προσεχουν.
Αν φερθουν σαν λαμογια πολυ απλα δεν θα πουλησουν. Χιλιες φορες κουβέρτα.
Ακριβο πετρελαιο δεν ηθελαν;
Τους εμεινε για τριψιμο...

Τωρα για να ξαναπουλήσει το πετρέλαιο θα πρεπει να παει κατω απο ενα ευρω, πολύ απλα γιατι πολύς κόσμος επενδυσε σε τζακια και λεβητες φετος και δεν ξαναγυριζει στο πετρελαιο αν δεν δει οτι τον συμφερει.

Θα ακριβυνει και το πέλλετ;;;
Πολύ απλα θα το κανουν σούπα να το φάνε :woohoo:
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by nivosgr.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dmtr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63623 από spiross
Νομίζω το πετρέλαιο δεν θα έχει και πολύ μέλλον στην Ελλάδα. Από την άλλη και το ξύλο εχει επιβαρύνει απίστευτα την ατμόσφαιρα ιδίως στην μεγάλες πόλεις με ότι αποτέλεσμα έχει αυτό στην υγεία μας ιδίως των παιδιών μας.
Πλέον αν βγεις απόγευμα εξώ υπάρχει μια γενική κάπνα που καλύπτει τα πάντα. Στην Αθήνα μετρήθηκε 5 φόρες πάνω μικροσωμματίδια από το όριο.
Για μένα δεν είναι λύση ούτε το ξύλο ούτε η σόμπα γιατί μπορεί να ζεσταθείς τώρα αλλά επιβαρύνεις το περιβάλλον με ότι συνέπειες έχει για την υγεία σου σε βάθος χρόνου.
Η μόνη λύση αν και θα πάρει χρόνια είναι μήπως πουλήσουν την Δεπα και δούμε καμια σοβαρή ιδιωτική εταιρεία που θα μας φέρει φυσιικό αέρια στα σπιτια. Και φτηνό είναι και μεγάλη απόδοση και εύκολο γιατί ειναι σαν καυστήρας και καθαρό είναι.
Μια άλλη λύση για εμάς που ήμαστε στον Νοτο είναι ο ήλιος και μήπως προχωρήσει η τεχνολογία και έχουμε ηλιοθερμία με μεγάλη απόδοση και λογικές τιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #63687 από panos79
πετρελαιο με 98λ ακομα κρατα γερα στην αγορα ,δε πιστευω να ξεφυγει πολυ η τιμη του απλα θα ειναι απο τις τσιμπημενες.φυσικο αεριο ηλεκτρισμος κ πελλετ θα εχουν την πρωτοκαθεδρια στην αγορα με το πελλετ ομως να θελει να ωριμασει λιγο ακομα κ οπως ειπε καπου κ ο χρηστος8 θα μαθουμε απο τους πρωτους χρηστες φουκαριαρηδες τι μηχανημα να αποφυγουμε ή να αγορασουμε στο μελλον.το ξυλο παροτι μεγαλωσα με ενα κουτσουρο στη αγκαλια μεχρι σημερα το θεωρω ημιμετρο χωρις αυτοματισμους στα μηχανηματα του.υπαρχουν μερες που πραγματικα βαριεμαι να ταισω με ξυλα το τζακι φωναζοντας ¨"γυναικα δωσε πετρελαιοοοο"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ