Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62146 από john747
Απαντήθηκε από john747 στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Ωπα τωρα ειδα που εγραψες αντεπιστροφο, οποτε η ball valve kai clack valve ειναι το ιδιο πραγμα η δεν ειναι αντεπιστροφο γιατι η περιγραφη του clack ειναι ξεκαθαρη. Θα διαβασω πιο προσεκτικα για το ball valve :oops:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62147 από john747
Απαντήθηκε από john747 στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Ελα ρε, διοδη σφαιρικη βανα λεγεται στα ελληνικα. Αντεπιστροφης ειναι...η δεν ειναι το ιδιο...τεσπα παω για υπνο δεν μπορω να λειτουργησω αλλο :silly:
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by john747.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62157 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

john747 έγραψε: Valsam δεν ξερω ποιας εταιρια ειναι αλλα σιγουρα δεν ειναι της sunsystems. Βουλγαρικος ειναι αλλα εχει καλη μονωση 100 χιλιοστα, και τον πηρα 670 ευρω. Αυτος εχει εισοδο και εξοδο στα νερα στα 3/4 αλλα εσωτερικα εχει σωληνες που απο τα 3/4 καταληγουν στην κορυφη δηλ εκει στελνει και απο κει τραβαει.
Εγω με 60 βαθμους στο ΔΑ δεν εχω με τιποτα 22-23 αλλα το κραταει σταθερα στους 20. Για να πιασω τετοιες θερμοκρασιες πρεπει το ΔΑ να εχει 70. Με το πετρελαιο βεβαια στους 70 δεν ειχα τετοιο θεμα, αρα να μην υποθεσω οτι τα σωματα ειναι μικρα; (παντως εκαιγα και 5,5 τοννους πετρελαιο για να ζετανω 250 τμ).
Τα ξυλα τα μετρησαμε με ενδεικτικες υγρασιες απο 11-17 αλλα με οργανακι της πλακας. Εμπειρικα επειδη καιω που και που σε τζακι με ανοιχτη εστια η οξια ειναι ξερη και καιει καλα.
Το βραδυ στις 11:30 ειπα να δοκιμασω να βαλω ενα στρωμα οξια χαμηλα για φλογα και απο πανω μεσε για να κρατησει θερμοκρασια. Σκετη απογοητευση. Με το βενυλατερ τσιτα η θερμοκρασια του λεβητα επεσε στους 69 μολις καηκε η οξια (απο 75) και κατα τις 1, ειχε και κανα δυο κομματια σχεδον ακαυτα. Μολις εριξα 3 κομματια οξια ανεβασε 5 βαθμους στο πενταλεπτο. Ασε που με τον μεσε ειδα και 250 βαθμους καυσαερια. Πολυ μαπα βγηκε ο μεσες, δεν κανει με τιποτα.
Αποψε ειπα να φτασω το ΔΑ στους 75-80 για να δω αν δε βαλω ξυλα μεχρι το πρωι τι θερμοκρασια θα εχω στο σπιτι. Αν καταφερω να κανω 2 γεμισματα τη μερα στα πολλα κρυα θα ειμαι βασιλισσα, δεν το συζητω!
Α και κατι ακομα. Δεν ξερω ποσα κιλα ξυλο χωραει ο λεβητας παντως εμενα γεματος τα καιει στο 4 ωρο περιπου. Το κακο ειναι οτι μετα την μιαμιση περιπου ωρα που καιει δυνατα χαμηλωνει κατω απο τους 72-73 με αποτελεσμα να γυρναει τα νερα στο λεβητα και να μην μπορει να τα στειλει στο ΔΑ λογω laddomat, αρα στην ουσια ειναι ψιλοαχρηστη ενεργεια.
Που θα παει, μετα απο καμια εκατοστη πειραματα θα τη βρουμε την ακρη.

Αναστασια σε ρωτησα τι δοχειο εχεις γιατι και'γω και ο Παντελης και ο Φωτης που αντιμετωπιζουμε το θεμα διαφορας θερμοκρασιας μπαφερ-λεβητα (εγω εχω 10-15 βαθμους παντα περισσοτερη τον λεβητα, ζητησει δεν ζητησει το σπιτι)εχουμε αυτο της sunsystem με τις παροχες που βρισκονται ολες απο την μια πλευρα και λεω μπας και οφειλετε τιποτα σε συγκρουση της ροης των νερων(δηλ.να υπαρχει περιπτωση να μην κανουν σωστα τον κυκλο τα νερα).
Αν εκαιγες 1000 λιτρα τον μηνα με πετρελαιο τοτε λιγο δυσκολο να την βγαλεις με 2 γεμισματα ξυλου,ο 30ρης μου στο γεμισμα αντε να παρει 25 κιλα μαξ. εσενα ο 40ρης αντε να παιρνει 35 κιλα αρα δεν βγαινουν οι απαιτουμενες θερμιδες με 2 γεμισματα!
Αυτο με το laddomat εν το καταλαβαινω,δηλ. πριν τους 73 δεν εκμεταλευεσαι τα νερα?
Εγω μιας και υπαρχει προβλημα με τον θερμοστατη μεχρι τους 72 τον παω τον λεβητα και μια χαρα ζεστη βγαζει,για να διατηρεις την θερμοκρασια πανω απο τους 73 που θες πρεπει να τον εχεις σχεδον φουλαρισμενο συνεχεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62193 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Ασε που εχεις και τρομερες απωλειες μιας και τον εχεις εξω εκτεθημενο τον λεβητα,εγω εβγαλα το πανω καπακι και ειδα με τα ματια μου οτι εχει 5 ποντους πετροβαμβακα μονωση(ενταξει το εγραφε και στα προσπεκτ),επισης η πορτα η επανω πιανει 100+ βαθμους θερμοκρασια αυτα ολα συμβαλουν στο να μην ανεβαζει ο λεβητας θερμοκρασια και αφου ανεβασει να την χανει και ευκολα!
Δες λιγο στην παρουσιαση μου την αποθηκη που εφτιαξα για τον λεβητα,πιστευω οτι αυτος ειναι ο κυριοτερος λογος τις μικρης καταναλλωσης που εχω και την διατηρηση της θερμοκρασιας των νερων στον λεβητα για ωρες,ετσι οπως εκανα την αποθηκη οι πορτες οταν κλεινουν η επενδυση τους (πετρεοβαμβακας) ερχετε σε επαφη με την πανω πορτα του λεβητα μη επιτρεποντας την απωλεια της θερμοτητας απο εκει επισης τα πλαινα ειναι μονωμενα βιομηχανικα πανελ σε αποσταση 10-20 ποντους,οτι ζεστη αποβαλει ο λεβητας δεν μου φευγει στο περιβαλον αλλα επιστρεφει πισω στον λεβητα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62236 από john747
Απαντήθηκε από john747 στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Σαμη το ειπα απο την αρχη οτι αν δεν κλεισει ο χωρος εστω και με αμονωτα υλικα θα εχω απωλειες. Διπλα και πισω απο το λεβητα και το Δα ειναι ο τοιχος του σπιτιου αλλα δεν αρκει. Εγω μονο με αμονωτο χαλκοσωληνα απο τον προσαγωγη του λεβητα μεχρι το laddomat εχανα 5 βαθμους. Οταν μονωθηκε κατεβηκε στον 1,5 βαθμο η διαφορα. Τωρα αυτη ειναι προγματικη διαφορα η δεν μετρανε το ιδιο τα οργανα του λεβητα και του laddomat η ακομη και τα δυο δεν ξερω, παντως εχω διαφορα. Αν βαλεις και διαφορα απο κει μεχρι να πεσει στο μπαφερ, διαφορα απο τον κορυφη μεχρι τα 2/3 που ειναι το θερμομετρο του ΔΑ, δεν μου φαινεται παραξενο να εχω 10 βαθμους διαφορα.
Το ειδα το ΔΑ που εχετε, το οτι εχει τις συνδεσεις στην ιδια πλευρα, μαλλον ειναι και καλυτερο απο το αντικρυστο που εχω εγω, αφου εκμεταλευεται καλυτερα τον κυκλο του νερου.
Με το laddomat εννοω το εξης. Εμενα ειναι των 72 βαθμων (αλλοι εχουν στους 63). Αυτο κανει τον εξης κυκλο: Αναβω τον λεβητα και αρχιζει να θερμαινεται. Μεχρι να φτασει τους 72 το νερο αυτο κανει κυκλοφορια προσαγωγη-laddomat-επιστροφη στον λεβητα για να μην τον αφησει να κρυωσει. Οταν μονο ανεβουν τα νερα πανω απο τους 72 ανοιγει η βαλβιδα του laddomat στελνει νερο στο ΔΑ και συγχρονως αφου πρεπει να συμπληρωσει νερα ερχεται κρυο απο το ΔΑ περναει απο το laddomat και παει στην επιστροφη του λεβητα για να ζεστανει το νερο.
Επομενως οταν εγω εχω στο laddomat πχ 71 βαθμους δηλ στον λεβητα 72 ισως και 73 (λογω της διαφορας στα οργανα, απωλειας απο το σωληνα κτλ) τα νερα δεν πανε στο ΔΑ αλλα κανουν τον αρχικο κυκλο μεσα στο λεβητα. Αυτο εννοω οτι δεν τα εκμεταλλευεται.
Πρεπει να παρω μεγαλυτερο λεβητα δεν το συζητω, μ αυτον δε θα γλυτωσω οπως λες το φορτωμα, αλλα θα δω πρωτα τι διαφορα θα εχω με το κλεισιμο του χωρου, θα κανω και διαφορα πειραματα με την αναλογια στα ξυλα (οξια-μεσε) και θα δω πως θα παει και η τιμη πετρελαιου. Φετος δλδ θα τη βγαλω οπως οπως και θα δουμε απο του χρονου.
Εσυ εχεις ακομα προβλημα με το ασφαλιστικο του λεβητα; Θυμαμαι που ελεγες οτι εχει τελικα ρεγουλατορο αλλα δε θυμαμαι στην φωτο τι ορια ειχε. Αν εχει πχ 65 βαθμους και το γυρισεις εκει δεν θα αναψει καθολου ο λεβητας; Εννοω υπαρχει καποιος τετοιος τροπος να δεις αν ο ρεγουλατορος δουλευει; Μπορει να λεω και βλακειες αλλα για καποιο λογο προφανως η δεν βλεπει αυτος σωστα τη θερμοκρασια η αυτη ειναι οντως μεγαλυτερη στο σημειο που την βλεπει το ασφαλιστικο. Γι αυτο κλεινει και σταματαει φυσικα και το βεντυλατερ.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by john747. Αιτία: συμπληρωση προτασης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #62350 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Αναστασια δεν ειμαι ειδικος αλλα το laddomat των 72 βαθμων μου φαινετε οτι δημιουργει τα προβληματα σου,ο λεβητας πρεπει να ειναι σχεδον γεματος και σε φουλ καυση για να παιζεις πανω απο 75 βαθμους, μολις ανοιξει η τριοδι η ζητησει το σπιτι θερμανση και πεσει η θερμοκρασια στο μπαφερ συνεπος και του λεβητα και εσυ πρεπει να εισαι πανω απο τον λεβητα και να ταιζεις οπως αυτοι που φτιαριζαν καρβουνο παλια στα τρενα για να κρατας την θερμοκρασια ψηλα,εμενα που η τριοδη ειναι 60ρα στο πιτς φυτιλη τα παει ο λεβητας τα νερα στους 60 το μπαφερ απο τους 40-45 της προηγουμενης μερας ανεβαινει και αυτος πολυ γρηγορα και ανοιγει ο δευτεροος κυκλοφορητης στους 45-50 και για τα σωματα οι 45-50 (ζεματανε) μια χαρα ειναι και ζεσταινετε το σπιτι και μετα η εξτρα θερμοτητα παει καβαντζα στο μπαφερ!
Αν μονωσεις τον λεβητα(να τον κλεισεις ενοω)και μιας και εχεις και 1000 λιτρα μπαφερ πιστευω οτι ο 40ρης σε καλυπτει εστω και οριακα αλλα σε καλυπτει πιστευω
Ας μας πουν τα μαστορια του φορουν ο Γρηγορης και ο Χρηστος αν αυτο που υποψιαζομαι ειναι το προβλημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.128 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ