Πελλετ: πως λειτουργει και αν αξιζει

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167464 από thomas

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Μιχάλη συγγενής μου σε πρώτο όροφο πυλωτη ανοιχτή από κάτω το σπίτι 140 την ταράτσα αμωνοτη σπίτι 1985 με διπλά τζάμια καινούργια και έβαλε και τέντες χτυπάει αέρας ξηλωσε το ξυλολεβητα και έβαλε λέβητα αερίου για αρχή με φιάλες μέχρι να βάλει δεξαμενή στο κήπο χωνεμενη.σιχαθηκε 7 χρόνια την ταλαιπωρία τη μαυρίλα και το κουβαλημα θερμαστής.πριν έκαιγε πετρέλαιο είχε ξεπλυθεί!!!!ΑΠΟ αρχές Οκτωμβρη έως πριν 1 μήνα που μιλούσαμε ήθελε 4-5 φιάλες 30αρες η κάθε μια το μήνα.η φιάλη έχει 30 ευρώ!!!ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΘΕΛΕ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΞΥΛΑ!!!!!!ΥΠΙΛΟΓΙΣΕ μέσο όρο 4-5 φιάλες Χ 30ΕΥΡΩ=120-150ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ Χ 6 μήνες ==720-900 ευρώ ΜΑΞ.ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ.

αυτος εκαιγε τα εντερά του....αν εκαιγε σε 140τμ σπιτι 20 τονους ξυλα δηλ 2500 ευρω περίπου τι να πουμε αλλου ειναι το πρόβλημα του .Καλά εκανε και αλλαξε καυσιμο.Ενα σπιτι παντως αντιστοιχο με σκεπη και με μόνωση, σε πέλλετ αν θελει αντε να θελει 4-5 τονους βαρια πιστευω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167465 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας όπως σε όλες τις συσκευές καθώς και αν δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο σου φιάλη έρχεται άνθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167466 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Άρα πάλι οικονομικότερος είναι από το πέλλετ.διοτι αν πάρει καλό πέλλετ με τιμή έως 280-300 ευρώ το τόνο και θέλει 5 τόνους ===1500ευρω αποθήκη καθάρισμα ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΜΑΥΡΙΛΑ!!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000-2500 ΕΥΡΩ ενώ Αερίου το κόστος είναι ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!ΘΕΛΟΥΝ ΖΥΓΙΣΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167469 από john88s
Καμιά σχέση η λύση της δεξαμενής με την λύση της φιάλης/φιάλης.

Οι υπολογισμοί στο κουτουρου δεν έχουν καμία αξία.

Έκαιγα τόσο πετρέλαιο/πέλλετ /αέριο.

Οι υπολογισμοί γίνονται με βάση την θερμογόνο δύναμη του καυσίμου , τον βαθμό απόδοσης της συσκευής και την μέση τιμή του καυσίμου στην τριετία.

Υ.Γ εν τω μεταξύ είναι η πολλοστή φορά που παραπληροφόρειτε με νούμερα του αέρα.

Υ.Γ2 Ο τεχνικός κανονισμός, περί εγκαταστάσεων υγραερίου σε κτήρια (πλην βιομηχανιών-βιοτεχνιών) αναφέρει ρητά ότι σε κάθε εσωτερικό χώρο οικιακής χρήσης επιτρέπεται η εγκατάσταση μόνο 1 φιάλης (βουτάνιο, μίγμα), δηλαδή φιάλης μέχρι 10 κιλών.

Απαγορεύεται:
1. Η εγκατάσταση φιαλών υγραερίου σε χώρους που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως υπνοδωμάτια.
2. Η εγκατάσταση φιαλών περισσότερο των 10kg έκαστη (δηλαδή φιάλες προπανίου).
3. Η εγκατάσταση περισσότερων των 3 φιαλών, στο σύνολο των εσωτερικών χώρων της ίδιας ιδιοκτησίας.
4. Η εγκατάσταση φιαλών σε συστοιχία.
5. Η εγκατάσταση φιαλών σε υπόγειους χώρους

Περιορισμοί σχετικά με τις εγκαταστάσεις φιαλών σε εξωτερικούς χώρους οικιακής χρήσης

Σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εγκατεστημένων φιαλών, σε εξωτερικούς χώρους οικιών, έχει ως ακολούθως:
1. Για εγκατάσταση σε ισόγειο εξωτερικό χώρο οικίας: επιτρέπονται μέχρι 10 συνδεδεμένες μεταξύ τους φιάλες (βουτάνιο, μίγμα ή προπάνιο), συνολικής χωρητικότητας μέχρι 250kg. Στην περίπτωση αυτή συνίσταται, δίχως να είναι υποχρεωτική, η εγκατάσταση μέσα σε ερμάριο.
2. Για εγκατάσταση σε εξώστες κτιρίων (μπαλκόνια, βεράντες, ταράτσες κ.λ.π.): επιτρέπονται μέχρι 4 φιάλες, συνολικού περιεχομένου σε υγραέριο μέχρι 100kg, αποθηκευμένες υποχρεωτικά μέσα σε ειδικό ερμάριο, ύψους μέχρι το υφιστάμενο ύψος του στηθαίου.

Ειδικές μελέτες και αδειοδότηση από την Πολεοδομία

Ο τεχνικός κανονισμός αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με φιάλες υγραερίου κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των φιαλών.
Κατηγορία Ο: Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται οι οικιακές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται με έως και 3 φιάλες συνολικής χωρητικότητας υγραερίου μέχρι 30 kg.
Για τις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας 0 δεν απαιτείται μελέτη προς την πολεοδομία και αδειοδότηση.
Κατηγορία 1: Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται οι οικιακές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται με περισσότερες από 3 φιάλες συνολικής χωρητικότητας άνω των 30 kg. Για τις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας 1 είναι υποχρεωτική η κατάθεση μελέτης προς την πολεοδομία για έγκριση και αδειοδότηση.

Υ.Γ 3 από Κυπριακό. Site :
Κεντρική θέρμανση υγραερίου
Βαθμός απόδοσης συστήματος: 0,92
Θερμογόνος δύναμη υγραερίου: 12,8 kWh/kg
Μέση Τιμή καυσίμου (Παγκύπρια): 1,106€/kg
Ετήσιο κόστος: €750

Λέβητας/θερμάστρα με pellet
Βαθμός απόδοσης συστήματος: 0,9
Θερμογόνος δύναμη pellet ENplus A1: 5 kWh/kg
Υγρασία: <10%
Τιμή καυσίμου: 0,326€/kg
Ετήσιο κόστος: €580

Υ.Γ4 το site που άντλησα τα δεδομένα είναι ειδησεογραφικό site ενέργειας .Δεν γνωρίζω αν ισχύουν τα νούμερα και οι παραδοχές.
Last edit: 5 Χρόνια 1 Μήνας πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167470 από thomas

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Άρα πάλι οικονομικότερος είναι από το πέλλετ.διοτι αν πάρει καλό πέλλετ με τιμή έως 280-300 ευρώ το τόνο και θέλει 5 τόνους ===1500ευρω αποθήκη καθάρισμα ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΜΑΥΡΙΛΑ!!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000-2500 ΕΥΡΩ ενώ Αερίου το κόστος είναι ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!ΘΕΛΟΥΝ ΖΥΓΙΣΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

εγώ αναφερα ένα μέσω όρο,κάθε σπίτι είναι διαφορετικό.πχ.στο δικό μου σπίτι με 2 αυτονομίες ,το ένα 92 τμ και το άλλο 135 τμ έχω κάψει Πελλετ από το 2011 έως σήμερα από 1000€ έως 1400€ ετησίως και για τα δύο σπίτια δηλαδη το κάθε σπίτι από 500-700 ετήσια ανάλογα τον χειμώνα.Αγορα Πελλετ 200/τόνο μέσω όρο.θερμοκρασια μέσα 22c.
Το θέμα είναι κάποιος που από Πελλετ να το γύρισε σε υγραέριο υπάρχει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 1 Μήνας πριν #167471 από drageloth
Απορριπτεται η λυση αεριου. Εκτος του οτι απο μικρη ψακτικη δεν ειναι μικρο το κοστος σε φιαλες, δεν υπαρχει και χωρος για υπογεια ή υπεργεια δεξαμενη. Ασε που αν ακουσει ο νοικαρης για τετοια πραματα θα καταγχωθει και δεν θελω. Μπορει να ειναι και το πιο ασφαλες πραγμα του κοσμου, αλλα αντε πες το σε ανθρωπο ανω των 70.

Η λυση μετατροπης του λεβητα ισως ειναι λιγο πιο κοντα στα δεδομενα μου. Εκτος του οτι υπαρχει ηδη ο λεβητας πετρελαιου ετοιμος συνδεμενος, η μετατροπη δεν θα μου φαει τοσο χωρο(αν βαλω καινουργιο λεβητα, δε θελω να πεταχτει ο παλιος)

Αρκει βεβαια να ειναι μια νορμαλ λυση. Αν εχει διαφορα με τον ετοιμο λεβητα σε καυση-οικονομια, τον απορριπτουμε. Αλλιως αν ειναι κοντα (πχ αντι για 3 τονους, καψω 3μιση) δεν υπαρχει λογος.

Τι αρνητικο μπορει να εχει η μετατροπη εναντι του ετοιμου? Γιατι στα site που κοιταξα ολοι τα λενε ροδινα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ