Edilkamin Ottawa

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117311 από sakis_konstantinou
Edilkamin Ottawa δημιουργήθηκε από sakis_konstantinou
Καλημέρα σε όλους,

Έχω αγοράσει πρόσφατα έναν λέβητα της edilkamin συγκεκριμένα τον ottawa 24kw και επειδή όπως και πολλοί άλλοι είμαι αρχάριος στο όλο θέμα, θα παρακαλούσα τη βοήθειά σας στα ερωτήματά μου.
Ο λέβητας αγοράστηκε μετά από την διαπίστωση ότι το ενεργειακό τζάκι που αρχικά σκεφτόμασταν για θέρμανση δεν είχε επαρκή χώρο για να εγκατασταθεί. Τη στιγμή εκείνη,φάνηκε ως καλή ιδέα μιας που εξοικονομούσαμε χώρο μέσα στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα απομακρύναμε την εστία της φωτιάς στο λεβητοστάσιο (μικρό παιδί στο σπίτι)
Το εμβαδόν που πρόκειται να θερμάνει είναι 150m σε μεζονέτα τριών επιπέδων (υπόγειο,ισόγειο και πρώτος όροφος) στην περιοχή της Χαλκιδικής (παραλιακά). Σε ότι αφορά την μόνωση του σπιτιού, υπάρχουν συνθετικά κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες, διπλοτοιχίες με 5άρι φελιζόλ στο διάκενο και νοτιοδυτικό προσανατολισμό άλλα ελεύθερο από κάθε πλευρά. Υπάρχει κεραμοσκεπή με πλάκα η οποία έχει στρωθεί για λόγους θερμομόνωσης με πετροβάμβακα.
Μετά από αρκετή ταλαιπωρία σχετικά με τα πρώτα ανάμματα και μετά από περίπου ένα μήνα δοκιμαστικής ουσιαστικά λειτουργίας, αφού οι εξωτερικές θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές, έχουν δημιουργηθεί τα εξής ερωτήματα:

1.Πόση είναι πρακτικά κατά μέσο όρο η κατανάλωση σε πέλλετ του λέβητα. Η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι καταναλώνω 12 κιλά σε 6 ώρες λειτουργίας με 15 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας για να έχω 22,5 στο εσωτερικό του σπιτιού και αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν φτάσουν τα πρώτα κρύα.
2.Είναι φυσιολογικό, στο χώρο καύσης και συγκεκριμένα στη σχάρα όπου καίγονται τα πέλλετ να πιάνει ο λέβητας κάρβουνο, το οποίο φεύγει μόνο με συρματόβουρτσα ?
3.Δεδομένου του ότι έχω δοκιμάσει δύο είδη πέλλετ, συγκεκριμένα το bioenergy point και τώρα το ameco, μήπως για το παραπάνω, καθώς και για το σχηματισμό κάρβουνου στο εμπρός μέρος του κοχλία, ο οποίος βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο χώρο καύσης και μάλλον πίσσας στα κοντινά της σχάρας τοιχώματα φταίει το πέλλετ ή κάτι άλλο ? Είναι φυσιολογικά αυτά τα συμπτώματα ?
4.Πόσο συχνά απαιτείται ο καθαρισμός του λέβητα ? Η απάντηση φαντάζομαι θα έχει να κάνει με το χρόνο που χρησιμοποιείται αλλά αυτό που ουσιαστικά ρωτάω είναι αν θα πρέπει να απομακρύνω μόνο τη στάχτη ή θα πρέπει να προσπαθώ κάθε φορά να απομακρύνω μαυρίλες κάρβουνο κλπ ?
5.Πρόκειται από βδομάδα να δοκιμάσω το πέλλετ goldenn nugget ενόσω ο έμπορος μου προτείνει το ahira. Από όλους τους τύπους που ανέφερα, πιο θεωρείτε το πλέον αποδοτικότερο με τα λιγότερα προβλήματα ?
6.Συχνά, ακόμη και μετά από πρόσφατο καθάρισμα εμφανίζεται στο τηλεκοντρολ του λέβητα η ένδειξη clean brazier. Τι σημαίνει η συγκεκριμένη ένδειξη ? Πρέπει να κάνω κάτι, αλλά και τι θα μπορούσα αφού καθαρίστηκε πριν από μισή ώρα?
7.Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω από μόνος μου τις ρυθμίσεις του λέβητα που αφορούν την κατανάλωση και τον αέρα καύσης και αν ναι πως?

Να πω επίσης ότι η καμινάδα είναι κοινή με τον καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος δεν χρησιμοπιοείται καθόλου χωρις κάποιο tamper και βγαίνει από τη στέγη περίπου 30-40 πόντους.

Συγνώμη αν έχω κουράσει με όλα τα παραπάνω αλλά όταν ξεκινάς με το όλο θέμα είσαι μόνο ερωτήσεις...

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117381 από sakis_konstantinou
Απαντήθηκε από sakis_konstantinou στο θέμα Edilkamin Ottawa
Κάποια απάντηση κανείς ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117384 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα Edilkamin Ottawa
Σαν τι απάντηση θέλεις...Εκανες και εσύ το λάθος,όπως σχεδόν όλοι μας εδώ μέσα και δεν ζήτησες από ένα μηχανικό να σου κάνει μία μελέτη θερμικών απωλειών για το κτίσμα σου.Κατά συνέπεια τώρα δεν ξέρεις αν ο λέβητας που πήρες είναι μικρός ή μεγάλος και αν θα σε καλύψει στα κρύα.Έπειτα από κει που τον πήρες δεν μπορούν να σε βοηθήσουν σχετικά με τις ρυθμίσεις;

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117391 από sakis_konstantinou
Απαντήθηκε από sakis_konstantinou στο θέμα Re:Edilkamin Ottawa
Theolia,

Η εγκατάσταση έγινε μετά απο επίσκεψη του εμπορα στο σπίτι ο οποίος τυγχάνει να είναι μηχανολογος και έκρινε την επάρκεια του λέβητα. Σε ερώτηση μου για την κατανάλωση πριν απο μέρες μου είπε πως είναι φυσιολογική οπότε δεν προτείνει κάποια επέμβαση στο λογισμικο. Κρίνεις ότι είναι όντως normal? σήμερα απο τις 12 το μεσημέρι εώς τώρα έχει καταναλώσει 19 κιλά με εσωτερική θερμοκρασία 22 και εξωτερική 15


Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117396 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Re:Edilkamin Ottawa
Η καταναλωση σου με τετοιες εξωτερικες θερμοκρασιες ειναι μεγαλη.
Ειπες μονος σου την μαγικη λεξη. ;)
Πρωτα εμπορος ειναι κ μετα μηχανολογος.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117403 από sakis_konstantinou
Απαντήθηκε από sakis_konstantinou στο θέμα Re:Edilkamin Ottawa
Έχεις υπόψιν σου κάποιον με ίδιο λέβητα ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ