Μέθοδος τροφοδοσίας καυστήρα

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105967 από Apost
Χαίρετε συμφορουμήτες!
Μια ερώτηση καθαρά εγκυκλοπεδικής φύσης:
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν τρεις ακριβώς ίδιοι λέβητες που η μόνη τους διαφορά είναι ο τρόπος που τροφοδοτούν με καύσιμο τον καυστήρα. Έστω δηλαδή ότι ο ένας ρίχνει το καύσιμο στον καυστήρα από πάνω, ο άλλος με οριζόντιο κοχλία και τέλος ο τρίτος τροφοδοτεί τον καυστήρα σαν ηφαίστειο (έρχεται το καύσιμο από κάτω προς τα πάνω). Αν υπάρχει κι άλλος τρόπος τροφοδοσίας προσθέστε και τέταρτο και πέμπτο λέβητα.
Υπάρχει καμιά διαφορά στην απόδοση ή υπάρχει περίπτωση κάποιος να παρουσιάζει προβλήματα πιο συχνά απ' τους άλλους ή δεν παίζει ρόλο και απλώς έχει να κάνει με τον τρόπο κατασκευής του λέβητα; Μήπως κάποιος τρόπος είναι πιο κατάλληλος για κάποιο είδος καυσίμου; Για παράδειγμα μήπως ο τάδε τρόπος είναι πιο κατάλληλος για βιομάζα από τους άλλους;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105996 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Μέθοδος τροφοδοσίας καυστήρα
Αν υποθέσουμε ότι και οι τρεις καυστήρες επιτυγχάνουν παρόμοια μίξη καυσίμου αέρα, τότε σαν απόδοση λέβητα θα έχεις την ίδια.

Αν είναι σχεδιασμένος σωστά ο καυστήρας δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζει προβλήματα, οπουδήποτε τύπου και να είναι.

Οι φήμες λένε ότι οι καυστήρες τύπου volcano είναι καταλληλότεροι για καύσιμα με αυξημένα ποσοστά στάχτης. Στην πράξη έχουμε δει και τέτοιο λέβητα που είχε θέματα σε πέλλετ ξύλου.

Σόρρυ για τις αοριστίες που έγραψα ως απάντηση, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχει μαγικός συνδυασμός και ότι κάθε μηχάνημα είναι ξεχωριστό. Σε κάθε τύπο λέβητα και καυστήρα αν δεν ξέρεις τι σχεδιάζεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις σε τραγωδία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106002 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Απ: Μέθοδος τροφοδοσίας καυστήρα
Καυστηρας λεβητας αποτελούν ενα αδιαίρετο σύνολο θεωρητικά παντα κι εφόσον αυτό ειναι μελετημένο ο καυστηρας είναι για συγκεκριμένο καύσιμο και ο λεβητας είναι ενα καζάνι στην πιο απλή του θεώρηση . ικανό για κάθε καύσιμο. ΥπΑρχουν πάντως διάφοροι τύποι και το Θεμα είναι η πραγματική απόδοση του κάθε συνδυασμό.ου λέβητα καυστήρα και πως αυτή προσδιορίζεται και φυσικά όχι με μετρητή καυσαερίων η εμπειρικα

στάλθηκε απο το πατατακ


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ