Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143623 από giannisp2
Απαντήθηκε από giannisp2 στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
Ναι, ο μεταλλικός σωλήνας ζεσταίνεται πολύ. Τουλάχιστον μέχρι εχτές πριν αλλάζω τις ρυθμίσεις ζεσταινόταν, θα πάω να τσεκάρω σήμερα. Δεν πρέπει να ζεσταίνεται έτσι? Καλά Χριστούγεννα και σε εσάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143654 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
Όχι δεν πρέπει να ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου 15-20 εκ. πάνω από τη βάση του μεταλλικού σωλήνα.
Αυτό σημαίνει το Αν ζεσταίνεται πολύ , ότι ο ελκυσμός στη μεγάλη ισχύ (P4-P5) έχει αρνητικές τιμές αντί θετικές. Κανονικά , ο ελκυσμός της καπνοδόχου πρέπει να είναι 8-20 pa ή 0,08-020 mbar στη μεγάλη ισχύ και στη μεγάλη και στη μικρή ισχύ αντίστοιχα.
Η φλόγα καθαρίζει επειδή οξειδώνεται πολύ καλύτερα και ο λέβητας αποδίδει πολύ καλύτερα. Ο λόγος είναι ότι στα κανάλια συναγωγής (τούμπα ή αεραυλοί) η ταχύτητα των καυσαερίων διπλασιάζεται και εναποθέτουν κατά πολύ μεγαλύτερη θερμότητα στο νερό. Ή καύση οξειδώνεται τόσο πολύ που αγγίζει την τέλεια και ακτινοβολεί προς τα τοιχώματα ασύγκριτα μεγαλύτερη ενέργεια. Οι επικαθήσεις μειώνονται στο ελάχιστο σε σημείο που να μη χρειάζεται καθάρισμα για τουλάχιστον 2-3 μήνες. Αλλά και η μπούκα του καυστήρα μένει καθαρή για μεγάλο διάστημα. Παρατήρηση. Χρησιμοποίησε αναλυτή για να πετύχεις όλα τα παραπάνω.
Στάθης. Καλά Χριστούγεννα.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143662 από giannisp2
Απαντήθηκε από giannisp2 στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
Με τις ρυθμίσεις που μου έδωσες θα μεγαλώσει ο ελκυσμός της καμινάδας (κυρίως αν ανεβάσω τον αέρα) ή αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το πως είναι η καμινάδα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143680 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
Οι ρυθμίσεις που σου έδωσα αφορούν αποκλειστικά και μόνο το θέμα της σωστής καύσεως χωρίς μπλοκαρίσματα. Εννοείται ότι η καπνοδόχος πρέπει να τραβάει περισσότερο από 15 pa στη μέση ισχύ του καυστήρα.
Αν η μέγιστη ισχύς του καυστήρα είναι 55 KW και η ελάχιστη 25 KW ο ελκυσμός στη μέση ισχύς πρέπει να είναι περίπου 10-12 pa. ΄Τώρα αρχίζουν τα πολύπλοκα.
Θέλω να πώ ότι, στη μικρή ισχύ με κανονικό αέρα ο ελκυσμός στη καμινάδα (στην αρχή) είναι χαμηλός. Όσο ζεσταίνεται η καπνοδόχος και ο καυστήρας παραμένει στη μικρή ισχύς ο ελκυσμός αυξάνεται και ο σωλήνας δεν ζεσταίνεται.
Όσο αυξάνει επίπεδο τόσο ό ελκυσμός μειώνεται αλλά στον θάλαμο καύσεως και όχι τόσο πολύ στη καπνοδόχο.
Ο λέβητας λοιπόν πρέπει να παρουσιάζει ελκυσμό από τον θάλαμο αλλιώς ζεσταίνεται ο σωλήνας τροφοδοσίας.
Μια καλή τιμή ελκυσμού στη καπνοδόχο όταν αυτή ζεσταίνεται είναι 12-15 pa για να ξέρεις ότι η φλόγα έχει το σωστό οξυγόνο.
Στο θάλαμο του λέβητα όμως δεν θα έχεις αυτόν τον ελκυσμό ιδίως σε μεγάλη ισχύ.
Θα είναι μειωμένος σε οριακή τιμή θα έλεγα ένα βήμα πριν γίνει υπερπιεστικός όπως στους λέβητες πετρελαίου.
¨ο σωλήνας θα ζεσταίνεται σε ασφαλή περιοχή χωρίς να προκαλεί την διακοπή από θερμική ασφάλεια.
Το να λειτουργεί ο θάλαμος καύσης (στη μεγάλη φλόγα του καυστήρα κοντά σε περιοχές που τελειώνει η υποπίεση, είναι καλό να συμβαίνει. γιατί η μετάδοση της θερμότητας είναι πολύ μεγάλη επειδή αυξάνεται η ειδική φόρτιση του λέβητα.
Άρα όταν συμβαίνει να έχουμε μεγάλο ελκυσμό στη καμινάδα δεν θα συμβαίνει και στον θάλαμο του λέβητα. Εκεί ο ελκυσμός θα είναι αισθητά μικρότερος όχι όμως σε επίπεδα να λειτουργεί με υπερπίεση.
Σε χαμηλή ισχύ της φλόγας ο ελκυσμός του θαλάμου είναι μεγαλύτερος και τινει να εξεισωθεί με αυτόν της καπνοδόχου.
Ο παραπάνω αέρας αυξάνει τον όγκο καυσαερίων μειώνει τη θερμοκρασία της φλόγας και μειώνει τον ελκυσμό.
Με τις ρυθμίσεις που σου έδωσα ο ελκυσμός δεν θα αυξηθεί όμως δεν θα ξέρω τι καυσαέρια παράγει η φλόγα, χωρίς αναλυτή.
Καλά Χριστούγεννα.
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150027 από ferroli sfl7
Απαντήθηκε από ferroli sfl7 στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
καλησπερα σας και παλι.λοιπον να τα παρουμε τα πραματα απο την αρχη.πηρα των λεβητα ferroli sfl 7 και τον καυστηρα ferroli p12 και ειναι κοκκινος,καμιναδα ξεκιναει με τ καθαρισμου συνεχιζει λοξα για δυο μετρα και ανεβαινει με ημιγωνια αλλα πεντε μετρα καινουρια μονωμενη,εχω ενα διαμερισμα 130 τετραγωνικα ακαλυπτο απο παντου με ελαχιστη μονωση και διπλα τζαμια και πλακα απο πανω.ολο το πακετο με σωληνες,εγκατασταση,ηλεκτρολογο κ.λ.π. μου βγηκε λιγο πανω απο τις τρεις χιλιαδες (σακατευτηκα ο μαυρος)ομως αυτοι που τον περασανε δεν εχουνε ιδεα γιατι πρωτη φορα περασανε τετοιο λεβητα,προσπαθω να τον ρυθμισω μονος μου αλλα δεν τα καταφερνω και πολυ καλα αν και διαβασα και τις 129 σελιδες,για αυτο θα ηθελα τα φωτα σας οποιος μπορει να βοηθησει ας το κανει παρακαλω πολυ παιδια γιατι οπως σας ειπα ειμαι πολυ βορεια και εχουμε αρκετα κρυα κοντα στην εδεσσα και με 2 μικρα παιδια χρειαζομαστε καλη ζεστη γυρω στους 23-24 μεσα.χρηστος8 και etsa67 αν με διαβασετε τα φωτα σας παρακαλω να τον κανουμε να δουλευει τελεια γιατι λυπαμαι τα λεφτουδακια που δεν υπηρχαν κιολας.ευχαριστω εκ των προταιρων και περιμενω νεα σας με τις ρυθμισεις t1-20 και τα u1-3.να εισαστε ολοι καλα και συγνωμη αν σας κουρασα.πελλετ ξεκινησα να καιω ενα βουλγαρικο που ελεγε class A1 και ενα τις alfa wood που λεγε class Α2,πηρα και καμια 10 τσουβαλακια απο το αυστριακο για να δουμε τι θα μας ταιριαξει.ακομα ξεχασα να σας πω οτι δεν εχει ουτε ηλεκτροβανες ουτε τιποτε,παιρνει κατευθειαν απο το θερμοστατη χωρου.σημερα θα παω να ενισχυσω το πιατακι με δυο τρεις πονταρισιες και απο οτι ειδα ισως να θελει και η βιδα απο κατω καμια ποντα.τον κυκλοφορητη σε ποια ταχυτητα να τον εχω?και να πω οτι στο τελευταιο σωμα ενω ζεσταινετε ολο πολυ καλα το δωματιο ειναι το πιο κρυο και εχει διαφορα θερμοκρασιας 2 βαθμους απο εκει που ειναι ο θερμοστατης,μηπως να βαλω το θερμοστατη σε εκεινο το δωματιο η δεν θα σβηνει ποτε ο λεβητας?ευχαριστω και παλι για τις χρησιμες συμβουλες σας ολους εδω μεσα.καμια βοηθεια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171312 από Opel
Απαντήθηκε από Opel στο θέμα Καυστήρας Ferroli Mikro P12: σφάλμα Α01
Εχω το ιδιο προβλημα περνει και σταματαει μετα απο λιγο και βγαζει Α01 και μετα παταω Ρ και ξανα περνει τι πρεπει να κανω ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ