Palazzetti S25:9 μακροστενο τζάκι

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν #170003 από k.harrys
Καλησπέρα στην παρέα!

Σκέφτομαι να αναβαθμιστώ και να βαλώ ένα καινούργιο ενεργιακό τζάκι με minimal γραμμη που είναι στην μόδα δηλαδή αυτά τα μακρόστενα.

Έχει πέσει το μάτι μου στο Palazzetti S25:9
palazzettigroup.com/products/wood-burnin...-door-air-radiation/

Φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό. Δείνει πολύ υψηλή απόδοση πράγμα περίεργο γιατί όλα τα υπόλοιπα δεν ξεπερνάνε τα 18kw. Συρρομενη με τηλεχειρισμο πόρτα προς τα επάνω. κτλ κτλ
Πως σας φαίνεται;
Έχει κανένας εμπειρία από το συγκεκριμένο;

Εναλλακτικά σκέφτομα και για το Architektur 53/166 που είναι ακόμα μεγαλύτερο σε πλάτος αλλά δίνει 17kw μόνο απόδοση. Το έχει βάλει και ένας συμφορουμιτης από ότι έχω δει από Χανιά.

Λίγα λόγια για το σπίτι.
Salgueda Helios 800 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΣΙΔΑ - ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΘΑΛΑΜΟ
100τμ ενιαίος χώρος σαλόνι κουζίνα
90τμ πάνω όροφος υπνοδωμάτια
1 αεραγωγός πάει πάνω στο 1 υ/δ που με ανοιχτή πόρτα ζεσταίνει σχετικά και τους υπόλοιπους χώρους του πάνω ορόφου ενώ επίσης ζεστένεται ο πάνω όροφος επειδή φεύγει η ζέστη προς τις σκάλες
1 ακόμα αεραγωγός πάει προς το σαλόνι

Γιατί δεν έχω ανοίξει καμία θυριδα... Γιατί το τζάκι που έβαλα ήταν κασέτα και δεν θυμάμαι οταν το βάλανε αν βάλανε η όχι υαλοβαμβακα από πίσω και εντέλει δεν ήθελα να κινείται όλη η βρωμιά που υπήρχε από πίσω σε όλο το σπίτι και σαφώς δεν ήθελα να έρχεται σε επαφή με το αέρα που αναπνέοουμε οι υαλοβαμβακες.
Αποτέλεσμα το τζάκι δουλεύει και ζεσταίνει το σπίτι αρκετά καλά. Απλά για λόγους design θέλω να αλλάξω και αφού θα αλλάξω που θα αλλάξω θα γκρεμίσω τα πάντα και θα συζητήσουμε αν θα φτιάξω θερμοθάλαμο αυτή την φορά. Πιο πολύ σκέφτομαι στο να φτιάξω μεταλικό κλειστό θερμοθάλαμο πάνω από την κασέτα και να βάλω βαντιλατερ να κυκλοφορουν τον αέρα εκεί. Κάτι σαν ενναλάκτη σε πολύ μεγαλύτερο δηλαδή. Αν υπάρχει όντως σοβαρή διαφορά στο να έχω όλο το χώρο ανοιχτό ως θερμοθάλαμο θα το κάνω αφού μετά το γκρέμισμα της παλιάς κατασκευής με τούβλα γίνει όλο πεντακαθαρο και φτιαχτεί παντού πυραντοχη γυψοσανίδα για να είναι 100% καθαρό το μέρος. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω μόνωση. Εξάλλου δεν βλέπει το τζάκι σε εξωτερικό τοίχο. Είμαι κατά της μόνωσης γιατί δεν εμπιστεύομαι όπως σας είπα αυτά τα υλικά καθόλουνα υπάρχουν στον αέρα που αναπνέω.

Σχετικά με την απόδοση για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Με εξωτερικές συνθήκες 5-7 που έπαιζαν στα πολύ κρύα κατάφερα με συνέχεια να το έχω τέρμα το τζάκι να έχω 24-25. Το σπίτι έχει τεράστια κουφώματα όχι ενεργειακά και οι απώλιες είναι μεγάλες. Σχετικά ευχαρηστημένος είμαι. Πιστεύω με την αναβάθμιση που θα κάνω να φτιάξω κάτι ακόμα καλύτερο τώρα.


Περιμένω τις απόψεις σας :)
Last edit: 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν by k.harrys.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Μήνες πριν #170011 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Palazzetti S25:9 μακροστενο τζάκι
η συγκεκριμενη εταιρια ειναι απο τις πιο καλες
ασχετα με το τι θα βαλεις πρεπει να φροντισεις να ακολουθησεις ακριβως τις οδηγιες του κατασκευαστη κι οχι του καθε εγκαταστατη ...το συγκεκριμενο αν κι εχει δικο του θερμοθαλαμο προτεινει και ενα εξτρα και φυσικα ο θερμοθαλαμος ειναι παντα μονωμενος για προστασια και της επενδυσης αν δεν σ αρεσουν οι πετροβαμβακες υπαρχουν και διαφορες πλακες πυριτικου αασβεστιου που ειναι ανοργανο υλικο και αδρανες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ