Αγορα καταλληλου τζακιου κ σημειο τοποθετησης

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153283 από formentini30
Πρέπει να είμαστε λίγο πονηρεμένοι και να μην τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουνε.
Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο.
Η σόμπα μου (olsberg palena powerbloc)έχει ένα μεγάλο θάλαμο καύσης. Ο κατασκευαστής δίνει απόδοση 80,4 και 5-7 kw . Και από την χρήση της αλλά και από το εγχειρίδιο χρήσης η ποσότητα που μπορείς να βάλεις είναι 1,5 έως 3 κιλά ανά γέμισμα. Έχω διαβάσει αμέτρητα φυλλάδια κατασκευαστών και αναφέρουν 8 .10 , 12 , 14 kw αλλά στης οδηγίες χρίσεις αναφέρει σαν max load 2 έως 3 κιλά ανά γέμισμα.
Από τα παραπάνω εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ή ότι οι Γερμανοί είναι ντροπαλοί και κρύβουν την πραγματική απόδοση, ή κάποιοι κατασκευαστές στις μετρήσεις έχουν ξύλα με πυρηνική ενέργεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153284 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
όσον αφορά το παραπάνω παράδειγμα είναι μετρήσεις που δεν έχουν να κάνουν με εργαστήρια μόνο, μπορώ να τα κάνω και στην πραγματικότητα με συγκεκριμένα τζάκια και συγκεκριμένες συνθήκες !όπως και στο λέβητα που αναφέρεις Χρήστο αν πιάσει 22 Pa θα δεις οτι το ποιο πιθανό είναι να ανέβει απότομα η θερμοκρασία στην καμινάδα του !όπως είπα και έχουμε πει πολλές φορές παίζουν ρόλο οι επιφάνειες εναλλαγής τα Pa και φυσικά το καύσιμο !ναι δυστυχώς υπάρχουν πολλές εταιρίες και μια απο αυτές ηταν και αυτή που εκπροσωπούσα επι 5 χρόνια η οποία τα τζάκια τα πιστοποιούσε ο ίδιος ο κατασκευαστής όπως κάνουν και το 95% των Ελλήνων κατασκευαστών !!δεν μπορείς να λες οτι έχεις 79% απόδοση και ταυτόχρονα να έχεις 400 βαθμούς στην καμινάδα !το τζάκι που πας να μετρήσεις που είναι και χωρίς κλαπέτο θα τρομάξεις με το τη ζέστη βγάζεις στα περιστέρια .αν και απο ότι είδα έχεις 4 μέτρα καμινάδα αυτό χοντρικά μας κάνεις περίπου 12-14 Pa ίσως και ποιο λίγο με μια μέτρια θερμοκρασία εξωτερική .με 3,5 κιλά ξύλο πιστεύω θα δεις κάτω απο 300 βαθμούς αν έβαζες και χάλυβα στο πρώτο 1,5 μέτρα πιστεύω θα έβλεπες και κάτω απο 230 !θα με βάλεις να αρχίσω να δοκιμάζω όλα τα τζακια απο εδω και πέρα !γράψε μου ποια θερμόμετρα δουλεύεις και απο που να τα παρω γιατι σε 2 τελευταία που εχω δουλέψει βλέπω διαφορές.........
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153285 από liakjim
Προσοχή στα θερμόμετρα.
Υπερυθρων απαγορεύεται δια ροπάλου.
Μόνο με διακριβωμενο ψηφιακό με θερμοστοιχειο θα έχετε σωστές μετρήσεις.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153286 από george_74

liakjim έγραψε: Προσοχή στα θερμόμετρα.
Υπερυθρων απαγορεύεται δια ροπάλου.
Μόνο με διακριβωμενο ψηφιακό με θερμοστοιχειο θα έχετε σωστές μετρήσεις.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk



Πόσους βαθμούς Κελσίου έξω μπορεί να πέφτει ένα θερμόμετρο υπερύθρων ?
Επίσης αντενδεικνυνται σε όλες τις περιπτώσεις, ή σε συγκεκριμένες μόνο ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153287 από χρηστος8

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: όσον αφορά το παραπάνω παράδειγμα είναι μετρήσεις που δεν έχουν να κάνουν με εργαστήρια μόνο, μπορώ να τα κάνω και στην πραγματικότητα με συγκεκριμένα τζάκια και συγκεκριμένες συνθήκες !όπως και στο λέβητα που αναφέρεις Χρήστο αν πιάσει 22 Pa θα δεις οτι το ποιο πιθανό είναι να ανέβει απότομα η θερμοκρασία στην καμινάδα του !όπως είπα και έχουμε πει πολλές φορές παίζουν ρόλο οι επιφάνειες εναλλαγής τα Pa και φυσικά το καύσιμο !ναι δυστυχώς υπάρχουν πολλές εταιρίες και μια απο αυτές ηταν και αυτή που εκπροσωπούσα επι 5 χρόνια η οποία τα τζάκια τα πιστοποιούσε ο ίδιος ο κατασκευαστής όπως κάνουν και το 95% των Ελλήνων κατασκευαστών !!δεν μπορείς να λες οτι έχεις 79% απόδοση και ταυτόχρονα να έχεις 400 βαθμούς στην καμινάδα !το τζάκι που πας να μετρήσεις που είναι και χωρίς κλαπέτο θα τρομάξεις με το τη ζέστη βγάζεις στα περιστέρια .αν και απο ότι είδα έχεις 4 μέτρα καμινάδα αυτό χοντρικά μας κάνεις περίπου 12-14 Pa ίσως και ποιο λίγο με μια μέτρια θερμοκρασία εξωτερική .με 3,5 κιλά ξύλο πιστεύω θα δεις κάτω απο 300 βαθμούς αν έβαζες και χάλυβα στο πρώτο 1,5 μέτρα πιστεύω θα έβλεπες και κάτω απο 230 !θα με βάλεις να αρχίσω να δοκιμάζω όλα τα τζακια απο εδω και πέρα !γράψε μου ποια θερμόμετρα δουλεύεις και απο που να τα παρω γιατι σε 2 τελευταία που εχω δουλέψει βλέπω διαφορές.........



Με καλυψες Δημητρη απολυτα...για να ειμαι ειλικρινης τα περιμενα αυτα που ειπες, ομως μου επιβεβαιωσες τους φοβους μου.

Εγω δεν εχω καμια σχεση με τα τζακια και τις αποδοσεις...ομως ως τεχνιτης υδραυλικος που συνδεω υδραυλικα τζακια, κατα καιρους ειχα τα ερωτηματα μου.
Καθε μαστορας θεωρω πως πρεπει να εχει την καλη ανησυχια μεσα του πως το καλο να γινει καλυτερο.
Πιστεψε με εχω πρηξει σε ερωτησεις τζακαδες τα παραπανω που συζηταμε και δεν γνωριζουν η δεν θελουν να απαντησουν.

Προσωπικα τα τζακια τα θεωρω ενα θολο πεδιο γνωσεων.
Αν δεν αναλυσεις στοιχεια οπως η θερμοκρασια καυσαεριων που για μενα ειναι πρωτευον στοιχειο που αποκαλυπτει με τη μια το τζακι πισω απο την βιτρινα που ολοι βλεπουμε.
Ετσι φτανουμε να διαβαζουμε μια αναλυση μιας εταιριας... που τα παρουσιαζει ολα ροδινα.
Τοσος ο βαθμος αποδοσης...τοσα τα kw...τοσα κιλα ξυλα την ωρα...συνεχομενης καυσης...5 χρονια εγγυηση...και το λοιπον στην πραξη τιποτα δεν ισχυει και μετα απο 6 μηνες χρησης το τζακι αρχιζει και στραβωνει και σκορπαει.
Αλλο πιστοποιηση απο ΕΕ... αλλο αυτοπιστοποιηση...αλλο κατασκευη συμφωνα με τους κανονες τηε ΕΕ.

Γι αυτο βλεπω πολλους πελατες γυρω μου... που καποτε ειχαν την ιδεα να ζεσταθουν με ξυλο και καινε τα αντερα τους βαζοντας αμφιβολου ποιοτητας τζακια.
Για τις Ελληνικες εταιριες τζακιων λυπαμαι πραγματικα ομως τα πραγματα ειναι χειροτερα...καταγγελιες και δικαστηρια με διαφορους εμπορους.

Ονοματα δεν θα πω και δεν ειναι της παρουσης...ομως οταν καποιος πουλαει ενα τζακι (νερου) και λεει στον πελατη ειναι 40kw (10 κιλα την ωρα) και θα καις γυρω στα 50 κιλα τη μερα κατι δεν παει καλα.
Σιγουρα ο πελατης δεν ειναι υποχρεωμενος να γινει μηχανολογος ωστε να μαθει πριν αγορασει...
Σιγουρα ο πωλητης με οποιονδηποτε τροπο, σεβομενος τα χρηματα που παιρνει πρεπει να ζεστανει το σπιτι παση θυσια...αλλιως ας μην πουλησει τιποτα κι ας κλεισει.
Θεωρω για ολη αυτη την καταντια στην Ελλαδα υπευθυνο το ιδιο το κρατος.
Μια και πιστευω πως καποια προιοντα αν πχ ειχαμε τους ελεγχους της Γερμανιας δεν θα περνουσαν καν τα συνορα...η αν ηταν εγχωρια δεν θα εφταναν καν στην παραγωγη.
Ειμαι πεπεισμενος γι αυτο.

Ακομη ομως και να ελεγξεις εξονυχιστικα το προιον πριν μπει στη αγορα - πουληθει, υπαρχει θεμα και στο μετα...
Η τοποθετηση...εδω στο χωριο μου λιγο εξω απο Θεσσαλονικη αγορασα το invicta απο leroy πριν λιγα χρονια.
Που να βρεις μαστορα να το περασει σωστα...μεχρι το 2010 οι τζακαδες την περιοχης εβαζαν τα τζακια με γυαλιστερα μαρμαρα γυρω γυρω και διακοσμητικα φρου φρου.
Που να ζεστανει αυτο το πραμα...ο ιδιος ο τζακας οταν μου λεει τα τζακια δεν ζεσταινουν...εγγυαται (στα λογια) καλο τραβηγμα καμιναδας και μετα ψησε πανσετες και τσιπουρες μεσα.
Αντε να του εξηγησω εγω πως θελω εναλλακτη 80cm καμιναδας...μοτερ τοσα κυβικα που να τραβαει αερα απο εξω...περσιδες χαμηλα και εκτονωσης...και μονωση στη φουσκα και..........να ζεσταινει...
Δεν παμε για ψαρεμα καλυτερα...αφου οι ανθρωποι στα χρονια της οικονομικης ευμαρειας εφτιαχναν διακοσμητικα τζακια με ρεσω μεσα...ποιος δεν το εχει δει αυτο το εργο;;;
Αναγκαστικα ηρθε ο τζακας του leroy και ευτυχως το εβαλε οπως του ειπα μια και ηξερε την δουλεια.
Τοσο δυσκολο ειναι;;;

ΥΓ. θερμομετρο Δημητρη δουλευω απλο - αναλογικο και ειναι δοκιμασμενο πανω απο 10 χρονια...
www.totalstation.gr/index.php/thermometr...-ksylofournou-detail



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153288 από dimlyk
δυστυχως δεν ειναι καθολου ευκολο να βγαλετε μετρησεις αποδοσης σε μη ελεγχομενη καυση οπως ειναι τα τζακια
η αποδοση δεν ειναι σταθερη και προφανως αναφερεται η μεγιστη σε καποιες δεδομενες συνθηκες που θεωρητικα επιτυγχανεται η καλυτερη καυση ουτε τερμα αερας ουτε φουλ ξυλα πρεπει η αναλογια αερα καυσιμου να ειναι συγκεκριμενη καθε δεδομενη στιγμη κατι αδυνατο σε πραγματικες εγκαταστασεις
ειναι το ειδος καυσιμου που εχει τις ιδιοτροπιες του ας μην τα ριχνουμε ολα στους κατασκευαστες
φυσικα η ποιοτητα κατασκευης ειναι αλλο θεμα οπως και η πραγματικη μεση ισχυς
κι υπαρχει κι ενα θεμα νομοθεσιας και κανονισμων (οπως το cop των κλιματιστικων) που επιτρεπει στους κατασκευαστες να παρουσιαζουν μια οπως τους βολευει κατασταση κι οχι μονο στα τζακια αλλα παντου


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ