Βοήθεια για ενεργειακό τζάκι

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148584 από kots66
Καλησπέρα σε όλους!!

Είμαι καινούργιος στο φορουμ και το είδα ψάχνοντας για ενεργειακό τζακι.

Επειδή έχω πάρει πολλές προφορές και δεν βγάζω άκρη ζητώ την βοήθεια σας !

Έχω ένα χώρο 78τμ με σαλόνι 45τμ και δυο δωμάτια, το σπίτι έχει κεραμοσκεπή μεταξύ 2.50-3.40 μ ύψος επειδή έχει κλίση, δεν έχει καλή μόνωση γιατί είναι 30ετιας και δεν έχει υπάρχων τζάκι. Το μόνο που έχει είναι η καπνοδόχος που περνάει από το τζάκι του κάτω ορόφου.

Επειδή έχω πάει σε πολλούς για προσφορά και από το λίγο που καταλαβαίνω ... πέραν το κόστος του τζακιού ζητάνε και 1-2 χιλιάρικα για τα υπόλοιπα...σκέφτομαι το εξής λόγω κόστους:

Κασέτα με βαντιλατέρ, φτιάξιμο ο θάλαμος με τις μονώσεις / σωλήνες / μονή περσίδα εξαγωγής + τρύπα για εκτόνωση και φτιάξιμο η καπνοδόχος η εξωτερική. Ο τελευταίος που μου έκανε προσφορά σύνολο 1800-1900 χωρίς να έρθει να δει τον χώρο - μου προτείνει την κασέτα Salgueda 14kw με δύο βαντιλατέρ 750ευρώ, 450 ευρώ για την εξωτερική καμινάδα (που βγαίνει στον ακάλυπτο στο ύψος 1ου ορόφου) με διπλή μόνωση και θα ανέβει άλλα 3 μέτρα + καπέλο, τα υπόλοιπα για τον θάλαμο μονώσεις κλπ.

Επειδή και το ποσό δεν μου είναι εύκολο αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός, όλα τα σχόλια - προτάσεις - ιδέες είναι καλοδεχούμενες!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148653 από KRASOULIOS
Απαντήθηκε από KRASOULIOS στο θέμα Βοήθεια για ενεργειακό τζάκι
Έχει σημασία αυτός που στα πρότεινε όλα αυτά να εχει να κανει με το αντικειμένο και να μην ειναι ένας απλός εμπορας που θέλει μονο να πουλήσει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148676 από SHERIF
Απαντήθηκε από SHERIF στο θέμα Βοήθεια για ενεργειακό τζάκι
Εφ όσον δεν έχεις τζάκι δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις παραπανήσια για κασέτα, μία εστία 14 KW σε καλύπτει άνετα, Διαβάζεις εδώ www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=384&limitstart=0 και εδώ www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=18324&Itemid=384 και όπου αλλόυ βρείς και 1. επιλέγεις εστία 2. επιλέγεις το σημείο τοποθέτησης ώστε να μπορούν να βγούν τα μπουριά με ελάχιστες ή και καθόλου γωνίες, 3. τοποθετείς την εστία στην βάση της και εάν δεν μπορείς μόνος σου παίρνεις συνεργείο για την τοποθέτηση των μπουριών, 4. Παίρνεις γυψοσανιδά του δίνεις το σχέδιο θερμοθαλάμου του κατασκευαστή και σου κάνει τον θεμοθάλαμο ακριβώς όπως του σχεδίου ούτε χιλιοστό παρέκλιση, 5. Είσαι έτοιμος και καλές ζέστες

ΥΣ Μακρίά από αυτοσχέδιους τζακάδες. Δεν μπορείς να πάς κατευθείαν στο 5 πρέπει να ξεκινήσεις από το 1 και εάν όλα σου φαίνονται βουνό υπάρχει και η λύση της τζακόσομπας που είναι και φινετσάτες, έκτακτη λύση ανάγκης επί τόπου τροχάδην και αγκαλίτσες...., κάνοντας τα παραπάνω θα γλειτώσεις ευρώ και ταλαιπωρία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148680 από ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Καλημέρα και καλό χειμώνα σ'ολους τους φίλους του φόρουμ.Δράττοντας της ευκαιρείας με την ερώτηση του φίλου για αγορα ενεργειακου τζακιου,θσηθελα και εγω την βοήθεια σας για μια ανάλογη περίπτωση.Μένοντας σε μια ενοικιαζόμενη μεζονέττα 160τμ σε τρεις ορόφους και εχοντας ενα προκάτ τζάκι στον μεσαίο οροφο ο οποίος ειναι φτιαγμένος με πυρότουβλο και διαστάσεις Π85 Φ50 Υ50,φούσκα γυψοσανίδας πίσω απόσταση απο τοίχο 12 cm και απόσταση απο πάτωμα 35 cm, τετραγωνικά ορόφου 50+ με εσωτερική σκάλα πάνω κατω και δεδομένου οπως προειπα οτι ειναι ενοικιαζόμενο θα ηθελα τις συμβουλές-προτάσεις σας.Η περιοχή ειναι εντος Αττικης στο βορειοανατολικό της κομμάτι,κρύο οχι ιδιαίτερο (εμεινα πέρυσι χειμώνα και πήρα γεύση).Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον κάθε φίλο για την απάντηση του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148681 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Βοήθεια για ενεργειακό τζάκι
Σε ενοικιαζομενο εχεις πρόβλημα.

Είναι πολύ μεγαλη η επενδυση οικονομικά συν ότι για να γινει σωστα θα χρειαστεί καποια γκρεμίσματα που δεν είμαι σιγουρος ότι ο ιδιοκτητης θα συμφωνησει.
Και προφανως δεν θα είναι ευκολο "να το παρεις και να φυγεις".

Τωρα αν τα βρητε με νοικια είναι άλλη - απιθανη - ιστορια....

Κοιτα για πελετοσομπα. Εχει τις λιγοτερες "αβαριες" επι τοιχων, πρακτικά οσο και η τρυπα που θελει το airkontition...

ΥΓ. Και τα ΒΑ μπορουν κι αυτά να "αγριεψουν" από κρυο... Όχι σα Πεντελή αλλα....

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Fokion.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ