Χαμένος στην μετάφραση!!!

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145906 από svagias
Χαμένος στην μετάφραση!!! δημιουργήθηκε από svagias
Καλησπέρα σε όλους. Παρακολουθώ εδώ και καιρό το site προσπαθώντας να έχω πιο τεκμηριωμένη εικόνα πριν προβώ σε αγορά αλλά η αλήθεια είναι οτι όσο περισσότερο ψάχνω, τόσο περισσότερο χάνομαι. Πήραμε την απόφαση να αντικαταστήσουμε την παλιά ανοιχτή εστία σε εξοχικό σπίτι που δεν προορίζεται για μόνιμη κατοικία και που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να βάλουμε ενεργειακό αερόθερμο για να υπάρχει οικονομία στην κατανάλωση και πολλά άλλα θετικά. Να πώ οτι η πρώτη μου επαφή με ενεργειακό τζάκι είναι 8 χρόνια πρίν στο χωριό της μητέρας μου που για την εποχή του και την τεχνολογία του είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Το τζάκι θα τοποθετηθεί σε ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνας 70m2 με ύψος λόγω κεραμιδοσκεπής με πλάκα 2,90m στο χαμηλό σημείο και 4,80m στο πιο ψηλό σημείο. Παρότι θα τοποθετηθεί σε γωνία του σπιτιού καταλήξαμε να είναι με επίπεδη πόρτα ανασυρόμενη-εξαφανιζόμενη πόρτα για να βλέπει την φωτιά η γυναίκα!!!!
Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Μετά απο ερωτήσεις σε τρία καταστήματα ειδικά με τζάκια έχω ακούσει όλες τις πιθανές περιπτώσεις χωρίς να μπορέσω να βγάλω άκρη. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να βάλω Brunner αλλά ούτε τα Edilκamin μου γεμίζουν το μάτι που κάποιος καταστηματάρχης μου τα πρότεινε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχω δεί Cheminees Philippe, Rocal και κάποια τσέχικα χωρίς να έχω εικόνα απο το αποτέλεσμα σε ευχαριστημένους ή δυσαρεστημένους πελάτες.
Φίλοι ειδήμονες του είδους και γνώστες του αντικειμένου μπορείτε να με ξεμπλοκάρετε λίγο να πάρω καμιά απόφαση μπας και τελειώσει κάποτε το θέμα τζακιού για να γίνει κατοικήσιμο επιτέλους το εξοχικό????
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας ζητώ συγνώμη εάν σας κούρασα!!!
ΥΓ. Στέλνω και μία φωτογραφία της θέσης του παλιού τζακιού.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145911 από NIKOLAOS66
Απαντήθηκε από NIKOLAOS66 στο θέμα Χαμένος στην μετάφραση!!!
Προσωπικά βιώματα από τζάκι στο σπίτι μας ως κύρια κατοικία. Πρίν 5 χρόνια με δεδομένο την αύξηση τιμής του πετρελαίου αποφασίσαμε να βάλουμε ενεργειακό τζάκι για να ζεσταίνει χώρο περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων , μόνο ισόγειο, με περσίδες,χαλώντας το παλιό, ανοιχτού τύπου που είχαμε και άναβε μόνο για επισκέπτες ή για ρομαντίκ διάθεση.
Κακώς που δεν έβαλα λέβητα πέλλετ που θα μου ζέστανε όλο το σπίτι και θα είχα και ζεστό νερό χρήσης.
Το πέλλετ μόλις και έκανε την εμφάνιση του και ήμουν διστακτικός στο να το επιλέξω. Αφού κατέληξα στο τζάκι, τουλάχιστον να έβαζα τζάκι -καλοριφέρ να έχω και ζεστό νερό και πιο ολοκληρωμένη θέρμανση. Και τα τζάκια νερού όμως τότε άγνωστα, αναξιόπιστα και τρομακτικά σε ότι αφορούσε δικλείδες ασφαλείας. Βρήκα ένα γερμανικό που το είδα σε λειτουργία σε σπίτι , καταπληκτικό σε οικονομία και απόδοση αλλά πανάκριβο με όλα του τα παρελκόμενα. 8.000 ευρώ το 2010. Αφού είδα τζάκια γαλλικά, γερμανικά, Ελληνικά, βελγικά,ιταλικά κατέληξα στο νορβηγικό Dovre μαντεμένιο με συρόμενη και ανακλινόμενη πόρτα, δευτερογενούς καύσης και αεροκουρτίνα. Κόστος τότε με μονωμένη διπλή καμινάδα 5 μέτρων 4.500 ευρώ. Καίει 5 συνεχόμενους χειμώνες με καταλληλότερο ξύλο την οξιά, θερμοκρασίες με μείον 3 έξω, μέσα 21, και με 0 έως 8 έξω, μέσα 23-24 βαθμούς. Παραμύθι ότι κατανάλωση θα είχε μικρή, δηλ για 16 συνεχόμενες ώρες περίπου 40 κιλά, ενώ θέλει 60-70 κιλά.
Μετάνιωσα πικρά που το πήρα με συρόμενη πόρτα ενώ το ίδιο μοντέλο έβγαινε με ανοιγόμενη, διότι κάθε χρονιά θέλει βγάλσιμο η πόρτα και γρασάρισμα οι ράγες με γράσο υψηλών θερμοκρασιών, συν ότι ενίοτε δεν κλείνει σφραγιστά η πόρτα και θέλει ρυθμίσεις μετά βρισιδίων.
Από ζέστη ανώτερη ποιότητα, αλλα επακόλουθο σκόνες, στάχτες, και λίγη κάπνα. Συν το καθημερινό χαμαλίκι των ξύλων, αγορά αυτών το καλοκαίρι και αποθήκευση- ντάνιασμα. Με την φετινή τιμή του πετρελαίου συν την επιδότηση ήρθε η κούραση και η βαρεμάρα για το τζάκι, καθαρίστηκε χτες και μπήκε stand-by για φέτος. Μέχρι τέλος χειμώνα θα καίμε πετρέλαιο και αντλία θερμότητας
Κατέθεσα τις απόψεις μου περι τζακιού. Αν θα το πάρετε για κύρια θέρμανση, πάρτε νερού. Και όχι συρόμενη πόρτα, η απλή κλείνει σφραγιστά και είναι φθηνότερο. Για μάρκα κάποια από βόρεια χώρα που έχουν παράδοση και τεχνογνωσία. Τα ιταλικά ναι μεν ντιζαινάτα, αλλά ψεύτικα. Όσο για το πόσο θα καίει , όλοι λένε ψέματα, εξαρτάται το πόσο ξερό θα είναι το ξύλο, το είδος του και τι θερμοκρασία θέλουμε. Αλλά οι πωλητές και δεν ξέρουν αλλά και φυσικό είναι να θέλουν να πουλήσουν. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145913 από caftis
Απαντήθηκε από caftis στο θέμα Re:Χαμένος στην μετάφραση!!!
Τσέκαρε και εδώ www.kratki.gr είναι και μέλος του φόρουμ και θα μπορέσει να σου λύσει όλες σου τις απορίες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145914 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Χαμένος στην μετάφραση!!!
Κοίτα για νερού, δηλαδή τζάκι καλοριφέρ.

Για μένα υπάρχουν (καταρχήν) 2 λύσεις:

α) Η value-for-money λύση, πολύ καλή για τα λεφτά της, τίμια εστία, καλή ποιότητα, καλό φινίρισμα, KRATKI

β) Η Ferrari στα τζάκια νερού: LEDA VIDA (γαμώ τη γερμανία μου, γαμώ...)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145933 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Χαμένος στην μετάφραση!!!
Επειδή το ύψος σου στα 4,80μ είναι αρκετά μεγάλο θα σου έλεγα να υπολογίσεις πόσα κυβικά αέρα θα πρέπει να ζεστάνεις και άρα να προσανατολιστείς και πόσα κιλοβάτ τζάκι ψάχνεις και άν σε καλύπτει κάποιο τζάκι / αν θα πρέπει να κοιτάζεις για ξυλολέβητα που θα σε καλύπτει σε κιλοβάτ.
Η μικρή προσωπική μου εμπειρία με ινβίκτα μίνος σε παλιό πετρόχτιστο, 60εκ. τοίχοι, ύψος στα 3,20μ, και ενιαίο χώρο 75τ.μ. μακρόστενο με το τζάκι σε μια άκρη του και μήκος απο το τζάκι έως την άλλη άκρη 12μέτρα είναι θετικότατη.
Βέβαια το χαμαλίκι με τα ξύλα δεν το γλιτώνεις (κόψιμο, μεταφορά, σκίσιμο) εκτός και άν τα αγοράζεις.
Όσο για την κατανάλωση ισχυεί ότι τα τζάκια έως ότου ζεστάνουν καλά το μαντέμι τους θέλουν τροφοδοσία καλή, παίζουν όμως ρόλο και τα ξύλα πόσο στεγνά είναι και ο ελκυσμός της καμινάδας.
Απο εκεί και πέρα και άν υπάρχει και τάμπερ καυσαερίων είναι αρκετά οικονομικά ιδίως άν έχουν εν" τω μεταξύ καταφέρει να ζεστάνουν και το χώρο.
Ενδεικτικά για το παραπάνω τζάκι με σφραγιζόμενη πόρτα που αναφέρω και στο συγκεκριμένο χώρο την δέυτερη ημέρα λειτουργίας του ζητούσε περίπου ανά 45-50 λεπτά 2 κιλά ξύλο για να διατηρεί θερμοκρασία χώρου στο ύψος της κεφαλής 21-22 βαθμούς με εξωτερική 7-9 βαθμούς.
Πάντως άν καταλήξεις σε τζάκι θα έλεγα κύριο ρόλο παίζει η σωστή εγκατάσταση με τήρηση όλων των γνωστών προδιαγραφών και όχι τόσο η μάρκα του τζακιού.
Για εστία κοίταζε μόνο τις γνωστές απο το σαίτ VfM προτάσεις και κυρίως εγκατεστησέ το σωστά, άν κύριο μέλημα σου είναι το να ζεσταθείς οικονομικά.
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by sdf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145934 από svagias
Απαντήθηκε από svagias στο θέμα Χαμένος στην μετάφραση!!!
Καλημέρα σας,
Δεν το συζητάω για τζάκι νερού γιατί έχουν περαστεί σωληνώσεις για αντλία θερμότητας που θα τοποθετηθεί όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά μας, η τοποθέτηση θα γίνει σε αερόθερμο τζάκι. Φίλε Νικόλαε αυτό που λές δεν το γνώριζα και η αλήθεια είναι οτι δεν είμαι διατεθιμένος να μπαίνω σε τέτοια ιστορία κάθε χρόνο. Άλλο ένα θέμα που έχω ακούσει απο γνωστό είναι οτι τζάκι αγνώστου μάρκας και προέλευσης με συρόμενη πόρτα όταν ζεσταθεί η πόρτα μαγκώνει στην ανοιχτή θέση και δεν κλείνει μέχρι να κρυώσει!!! Γι αυτό το λόγο με έχει πιάσει και η φοβία επιλογής τζακιού και εγκαταστάτη και δεν μπορώ να αποφασίσω!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ