Βοηθεια στη αγορα εστιας.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144315 από Liakos
Βοηθεια στη αγορα εστιας. δημιουργήθηκε από Liakos
Καλησπερα παιδια,καλη χρονια με υγεια σε ολους σας.Τον τελευταιο καιρο ψαχνω να βρω μια ενεργειακη εστια (ξυλου) για να τοποθετησω στο σπιτι μου.Εχω μια νεοδμητη κατοικια 150m2 στο νομο Κιλκις η οποια ειναι σε ενα επιπεδο με αρκετα καλη μονωση-κουφωματα-καλη διαρυθμιση και θελω να βαλω ενα τζακι-αεροθερμο
(χωρις αεραγωγους)σαν βοηθητικη θερμανση ( πρωι-βραδυ φθινωπορου) μεχρι να ξεκινησει ο κρυος χειμωνας στο οποιο θα λειτουργησω την αντλια θερμοτητας-ενδοδαπεδια.
Εχω κοιταξει σχεδον ολες τις εταιρειες που κυκλοφορουν και ειναι κοντα στα 13-15KW(ωστε να με καλυπτουν συμφωνα με αυτα τα οποια εχω διαβασει εδω μεσα).Oσο περισσοτερο τα κοιταζω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι,τεσπα εχω καταληξει σε 2-3 monoblock τζακια και θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας - τη γνωμη σας πανω σε αυτες τις εστιες.
BRUNNER 14KW με ονο αποδοση 81%
CAMINETTI MONTEGRAPPA LIGHT 2 13ΚW με ονο αποδοση 83%
CAMINETTI MONTEGRAPPA LIGHT 6 15KW με ονο αποδοση 83%
Θεωρητικα παντα και τα 3 με καλυπτουν αλλα ...
Αξιζουν τα λεφτα τους-ειναι αξιοπιστες εταιρειες ?
Βεντιλατερ ειναι απαραιτητο ?
Η γνωμη σας σε ποια να καταληξω-υπαρχει κατι καλυτερο?
Ευχαριστω.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Liakos. Αιτία: παρελειψα καποια πραγματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144321 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Με το καλό να μπεις στο σπίτι σου. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ. Μην τις "λυπηθείς". Σε αυτές μπορείς άνετα να κάνεις...... "σπατάλες"...... και όχι στα πόμολα και στις κουρτίνες.

α) Έχεις λάθος άποψη για την ενδοδαπέδια, θα την ανάψεις στην αρχή του χειμώνα, με λίγο κρύο για να "στεγνώσει" το σπίτι καινα θερμοσυσσωρεύσει. Θα στα πει και ο μηχανικός σου αυτά.

β) Σχετικά με το τζάκι: Θα σου πρότεινα να ΜΗΝ πάρεις με βεντυλατέρ, γιατί κάνει γενικά θόρυβο, και θα έχεις θέμα και με το ρεύμα. Αν πέσει όταν έχεις φορτώσει ξύλα..... είναι πρόβλημα. Αυτό διότι η βεβιασμένη ροή αέρα ψύχει κιόλας την εστία..... και έτσι δεν καταπονείται θερμικά. Να στο πω αλλιώς, έχουν άλλα υλικά και τρόπο κατασκευής ανάλογα με το αν είναι φυσικής ροής ή με βεντυλατέρ.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ foyer, δηλαδή φυσικής ροής. Σχετικά με τις φίρμες, ξέχνα βασικά τις ιταλικές, κοίτα και Kratki, Spartthem, Leda, Nordpeis, Nordflam, Dovre, M-Design, Bodart & Gonay, Soupra, Lotus, Jotul.

Όλες είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ αλλά και ακριβές.... :dry: εκτός τις Kratki που είναι πολύ ΤΙΜΙΑ αγορά, δηλαδή πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της. Και έχει και λίγο πιο ακριβούτσικα μοντέλα πιο πολυτελή ας πούμε, όπως τη Nadia. Ορίστε και μερικά "χαρακτηριστικά" κατά τη δική μου ταπεινή άποψη:

1) Φυσικής ροής (δε θέλουμε θόρυβο, ούτε "αθόρυβα" μοτέρια).
2) Συρόμενη πόρτα (θέλουμε και άνεση και στυλ, είπαμε, αναζητούμε την ιδανική εστία). Και η ανοιγόμενη καλή είναι όμως. Σφραγίζει τέλεια και δεν μπάζει.
3) Σοβαρός μηχανισμός πόρτας Θέλουμε κατά το δυνατόν η πόρτα να ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ. Όταν είναι συρόμενη, γιατί οι ανοιγόμενες κλείνουν πολύ καλά.
4) Ο 1γενής αέρας καύσης να κουμπώνει κάτω από την εστία σε ειδικό λαιμό. Όχι να τραβάει εσωτερικό αέρα του σπιτιού, ούτε ελέυθερα από το κάτω μέρος της.
5) Καλό μηχανισμό ρύθμισης 1γενούς αέρα καύσης.
6) Ύπαρξη 2γενούς καύσης, κατά προτίμηση ρυθμιζόμενος με χωριστό δικό της τάμπερ. Προαιρετικά η δευτερογενής.
7) Κλαπέτο καμινάδας, να ανοίγει με την πόρτα αυτόματα, αλλά και να ρυθμίζεται χεροκίνητα σε διάφορες θέσεις όταν η πόρτα είναι κλειστή.
8_) Κόφτρα κατά προτίμηση από βερμικουλίτη.
9) Δε μας ενδιαφέρει αν είναι μαντεμένια ή αν έχει επένδυση βερμικουλίτη, πυρόπλακας, σαμότ, κλπ
10_) Τασάκι στάχτης που να μπορεί να αφαιρείται με την εστία ενώ αυτή καίει (είπαμε, θέλουμε και τις ευκολίες μας).
11) Διπλό τζάμι πόρτας, νομίζω ότι αυτό βοηθάει αρκετά στο να διατηρείται καθαρό το τζάμι, πως.... μη με ρωτάτε, δεν ξέρω αλλά ευελπιστώ να μάθω).
12) Ύπαρξη αεροκουρτίνας.
13) Δε μας ενδιαφέρει η ισχύς, θέλουμε πρωτίστως να λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόϊ.
14) Πόρτα που θα σύρεται μέσα σε δικό της κλωβό σφραγισμένο (δε θέλουμε διαρροές). ΑΥΤO ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. όχι δηλαδή 2 ράουλα απλά με ένα αντίβαρο. αυτό το κατασκευάζω και στο υπόγειό μου.

Και φυσικά, μα φυσικά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. Να "παίξουμε" μαζί της. Κόβςι η φλόγα όταν κλείνουμε τον αέρα....? Ή τραβάει τον άμπακα σε αέρα και καίει τα ξύλα σε μια στιγμή?

Ελπίζω να βοήθησα... και όχι να σε μπέρδεψα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ: Εφόσον σόνυ και καλά θες τζάκι, πάρε κάτι που να δουλεύει σωστά. Ας έχει μικρότερη πόρτα και ισχύ (η ισχύς εσένα δε σε νοιάζει, έχεις το κτήνος την ενδοδαπέδια), και ας έχει και ανοιγόμενη πόρτα. Σιγά τα ωά..... Αλλά να λειτουργεί σωστά......

ΥΓ. Υπάρχουν και κάποιες τζακόσομπες, Jotul, Haas & Son, Nordpeis, και άλλες, να σου φύγει η μαγκιά....
Τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Πολύ ζέστη, ΑΨΟΓΟ ΣΤΥΛ, και πολύ χαμηλή κατανάλωση ξύλου... :ohmy:
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144333 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Σαν πρώτη απάντηση έχω να σου αντιγράψω ένα ποστ του Στελιος1 από εδώ
"Η φωτια αναπτυσεται απο φυσικου της ως προς το υψος, αντιβαινει τ φυσικη ταση της αυτο το σχημα και επισης ειναι μειον στην αποδοση (εκτος κ αν υπαρχει ειδικος διαφορετικος σχεδιασμος,δε ξερω) ακριβως για τ ιδιο λογο......"
Διάβασε το θέμα και θα δεις ότι είναι πολλά πέρα της αισθητικής.

Σαν δεύτερη έχω να σου γράψω πως το τζάκι είναι για τα πολλά τα κρύα και όχι για τα λίγα. Δεν είναι σόμπα να δουλεύει λίγο.

Σαν τρίτη έχω να σου προτείνω να σκεφτείς εστία νερού που θα συνδεθεί παράλληλα με την αντλία θερμότητας. Ενα μεγάλο μπαφερ θα χρειαστείς και θα ξεχνάς πότε πήρε μπρος η αντλία.

Σαν τέταρτη απάντηση έχω να σου πω πως με μία αναμένη κανονικά (και όχι μία που να καπνίζει χωρίς να ανάβει) μακρόστενη εστία θα γίνεται φούρνος ο χώρος που θα βρίσκεται η εστία (γιατί θα δίνει πολύυυυυυυυυ ακτινοβολία

Σαν πέμπτη απάντηση θα σου γράψω μετά γιατί τώρα δε τα έχω πρόχειρα... :) Εστίες με όμορφο design αλλά και λειτουργικότητα......

ΥΓ πάντως ότι εστία και να βάλεις μιας και είσαι σε μονοκατοικία πρόσεξε πολύ το θέμα της καμινάδας. Γύρω στα 6-7 μέτρα θα χρειαστείς και (θυμήσου με) βάλε βαρομετρικό τάμπερ και ταφ καθαρισμού.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144336 από george_74
Απαντήθηκε από george_74 στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Αν είναι να καταλήξεις σε κάποια από τις 3 που ανέφερες, τότε πήγαινε σε brunner, μπορεί να είναι ακριβή, αλλά κερδίζεις σε ποιότητα. Για τους λόγους που ανέφερε και ο Φουσκιτάκης προτίμησε φυσικής ροής, και φυσικά πρόσεξε πολύ να γίνει σωστά η εγκατάσταση βάσει manual. Αν πάλι θέλεις "value for money" πήγαινε σε kratki.
Ωστόσο, επειδή έγραψες ότι το θέλεις σαν βοηθητικη θερμανση ( πρωι-βραδυ φθινοπώρου) και αν θέλεις να καις όχι περισσότερα από 3 κιλά ξύλα ανά ώρα, μπορείς να πας στο Nordpeis Malaga το οποίο εχει 12 kw συνολική ισχύς και ονομαστική 10kw (μη σε φοβίζουν τα χαμηλα kw, απλά είναι πραγματικά) πιστεύω ότι πάλι θα καλυφθείς από τη στιγμή που όπως έφραψες έχεις καλή μόνωση και καλή διαρρύθμιση χώρου. Εγώ έχω ένα άλλο μοντέλο της Nordpeis (το Panama) και ακόμη και τώρα που πιάσαν για τα καλά τα κρύα είμαι υπέρ ευχαριστημένος, ζεστένω το σπίτι με λίγο λιγότερα από 2 κιλά ξύλα την ώρα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144513 από Liakos
Απαντήθηκε από Liakos στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Kαταρχην σας ευχαριστω ολους πολυ για τις απαντησεις σας.
Φιλε Φουσκιτακη στο σπιτι εχω σκοπο να μπω μετα το πασχα,οποτε τοτε θα λειτουργησω την ενδοδαπεδια ωστε να βγαλει οσο το δυνατον γινεται την υγρασια το σπιτι.Οσο για την μονωση νομιζω πως ειναι αρκετα καλη,εχω κανει κελυφος 10εκ διογκωμενης γραφιτουχας θερμοπροσοψης,μονωση 3εκ εξηλασμενης θερμο στα κουφωματα,στην πλακα εχω βαλει 8εκ εξηλασμενη θερμο και στην κεραμοσκεπη 5εκ εξηλασμενης θερμοπρ.Τα κουφωματα μου ειναι αρκετα καλα (rehau geneo με Θερμομόνωση: Uf έως 0,86 W/m²K) ενεργειακα τριπλης υαλωσης,και τελος εχω αποφυγει σχεδον ολες τις θερμογεφυρες,εχω πλατη τον βορρα και τα ανοιγματα μου ειναι στον νοτο.
Σχετικα με το βεντιλατερ ημουν εξ αρχης της αποψης να μην βαλω, αλλα καποιοι με παροτρυναν να το κανω ωστε να στελνει το βεντιλατερ τον αερα με δυναμη στα απεναντι απο το τζακι δωματια(κατα πασα πιθανοτητα δεν θα βαλω).
Τωρα οτι εχει να κανει με τις φιρμες εδω μεσα διαβασα καλα λογια για της ιταλικες οποτε και εψαξα για αυτες,θεωρεις πως δεν ειναι αξιοπιστες ?
Τα νουμερα της Montegrappa ειναι αρκετα καλα.
Εψαχνα κυριως για εστιες με μεγαλη ονομαστικη αποδοση,αρκετους ΚW ωστε να μπορεσουν να καλυψουν οσο ειναι δυνατον το σπιτι, και οσο ειναι δυνατον καλη σχετικα τιμη.Απο αυτες που ανεφερες ολες τις εχω δει ,πλην την Κratki,jotul,nordflam .
Τωρα τελευταια ειδα και την Ολλανδικη Kal-Fire και μου αρεσε αρκετα,ειδικα το Heat pure 100 αν και δεν ειναι μακροστενη εστια.Αλλα δεν ξερω Ολλανδικα τζακια ????
Στα υπολοιπα που μου γραφεις εχω ακριβως την ιδια αποψη μαζι σου,αλλα...
Το διπλο τζαμι πορτας το ειδα μονο στην ΒRUNNER
Οσο για το εσωτερικο της εστιας κλινω προς το πυροτουβλο,πχ sammot γιατι απο οτι διαβασα εχει καλυτερη αποδοση θερμανσης απο οτι το μαντεμι το οποιο ζεσταινετε μεν γρηγορα αλλα κρυωνει εξισου γρηγορα.Τωρα στα βελγικα ειδα διαφορες μεταλικες εσωτερικες εστιες που εiχαν μεγαλυτερο κοστος και το skamol-ex ειδος βερμικουλιτη που δεν ξερω αν ειναι εξισου καλο με το πυροτουβλο.
Να δουλευει σαν ελβετικο ρολοι,υπαρχει καποια εταιρεια που η εστιες τις δουλευουν σιγουρα σαν ελβετικο ρολοι ?
Αυτο το οποιο εγραψες και με προβληματιζει εντονα ειναι οτι δεν μπορεσα να δω αυτες τις εστιες να δουλευουν,τουλαχιστον της Montegrappa.
Θεωρεις οτι δεν θα πρεπει να με νοιαζει η ισχυς λογο ενδοδαπεδιας ?
Αν παω σε κατι μικροτερο δεν θα εχω θεμα στο να ζεστανω σχετικα καλα τα υπολοιπα δωματια ?
Τζακοσομπες εχω κοιταξει αρκετες γιατι εχω ενα δωματιο στο οποιο θελω να βαλω μια μοντερνα.
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.

Φιλε george_74 τα Νordpeis(οντως ειναι πολυ καλα τζακια) τα ειδα αλλα ολα ειναι πολυ μικρα και σχετικα ακριβα,ακομη και ο ιδιος ο πωλητης με παρεπεμψε σε καποια αλλη εταιρεια (Hajduk αν δεν απατωμαι)γιατι δεν θα με καλυπταν.Κατι αλλο που δεν μου αρεσε ηταν οτι εσωτερικα ειχαν μαντεμι και οχι κεραμικο υλικο.Τα Brunner ειναι εξισου πολυ καλα αλλα σε αυτα τα χρηματα παιρνεις οτι θελεις και αυτος ειναι ο ενδοιασμος μου. Σε ευχαριστω πολυ φιλε.

Φιλε Gdevil σε εστια νερου δεν μπορω να παω τωρα γιατι εχω ηδη κανει καποια εγκατασταση για την αντλια θερμοτητας οποτε τα χρηματα που εδωσα θα πανε τζαμπα,η καμιναδα μου ειναι γυρω στα 5 μετρα(απο το πατωμα του σπιτιου μεχρι την ακρη της καμιναδας ειναι 6 μετρα) αλλα απο οτι ειδα μεχρι τωρα ολες η εστιες ζητουν 4 μαξιμουμ 5 μετρα καμιναδα,οποτε φανταζομαι πως θα πρεπει να ειμαι καλα.Για τάμπερ και ταφ καθαρισμού θα κοιταξω να βαλω,αλλωστε το θεμα ειναι να δουλευουν ολα τελεια ετσι ??
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144530 από george_74
Απαντήθηκε από george_74 στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.

Liakos έγραψε: Φιλε george_74 τα Νordpeis(οντως ειναι πολυ καλα τζακια) τα ειδα αλλα ολα ειναι πολυ μικρα και σχετικα ακριβα,ακομη και ο ιδιος ο πωλητης με παρεπεμψε σε καποια αλλη εταιρεια (Hajduk αν δεν απατωμαι)γιατι δεν θα με καλυπταν.Κατι αλλο που δεν μου αρεσε ηταν οτι εσωτερικα ειχαν μαντεμι και οχι κεραμικο υλικο.Τα Brunner ειναι εξισου πολυ καλα αλλα σε αυτα τα χρηματα παιρνεις οτι θελεις και αυτος ειναι ο ενδοιασμος μου. Σε ευχαριστω πολυ φιλε.


Φίλε Liakos της nordpeis τα μοντέλα έχουν όλα επένδυση thermote μέσα στην εστία, 10ετή εγγύηση, και το μοντέλο Malaga που σου πρότεινα το δίνουν για χώρους από 90 (ελάχιστο) έως 180 τ.μ. (μέγιστο). Δες και εδώ:

nordpeis.de/Produkte/Kaminanlagen/Wand-Kaminanlagen/MALAGA

Σίγουρα, δεν είναι από τα φθηνά τζάκια, αλλά με την εργοστασιακή επένδυση και με διπλό τζάμι εστίας θα σου βγεί "με το κλειδί στο χέρι" θέλω να πιστεύω (μαζί με την τοποθέτηση) κοντά στα 3500 ευρω, κόστος θεωρώ όχι υπερβολικό.

Τώρα όσον αφορά τα Brunner σαν εστίες είναι απλά από τις κορυφαίες που κυκλοφορούν, ή κάνεις την υπέρβαση και την παίρνεις, ή κοιτάς κάτι οικονομικότερο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ